huaweiHuawei mobiltelefon Huawei med abonnemang

Köpa Huawei med abonnemang

Ett enkelt sätt att köpa en ny telefon på är att kombinera ett mobilabonnemang med en ny mobiltelefon. När du tecknar ett nytt abonnemang så får du möjligheten att köpa till en ny telefon som du kan betala genom avbetalning. Oftast innebär det att du ska betala av telefonen inom 12 eller 24 månader och betalar en fast månadskostnad varje månad.

En av fördelarna med att köpa en mobiltelefon på avbetalning är att du kan köpa en ny telefon utan att betala hela summan direkt. Huruvida detta är att föredra är självklart individuellt, men genom att vara medveten om totalsumman och göra ett genomtänkt val så möjliggör denna paketlösning ett bra abonnemang och en efterlängtad ny telefon.

Du kan köpa Huawei från de flesta mobiloperatörer. P40 Pro finns som du kan se i listan ovan hos Halebop, Tre och Comviq. P30, P30 Pro och P30 Lite finns även hos en rad operatörer. P30 Pro finns till exempel hos Hallon.

Mobiltelefoner från Huawei

De senaste mobilerna från Huawei har på allvar tagit upp konkurrensen med både Samsung och iPhone. Idag erbjuder men såväl mobiler i premiumsegmentet som billiga mobiler.

Huawei vill ligga i framkant med nya innovationer. De fokuserar på att göra sina enheter till premiummodeller och har den aktiva människan i åtanke när de utvecklar sina produkter. För att kunna uppfylla detta så har Huawei 17 forskningscenter världen över, bland annat i Sverige. På dessa forskningscenter jobbar över 7000 anställda med att hitta nya lösningar och innovationer. De anställda på dessa forskningscenter utgör mer än hälften av de som jobbar på Huawei.

2014 ansökte man om hela 12 000 patent som rörde teknisk utveckling och 1000 som rörde design. Av dessa blev 2100 beviljade. Detta kan ge en förståelse för hur gärna Huawei vill ligga i framkant.

Huawei P40, P40 Pro och P40 Lite

Huawei P40 är en serie av moderna, innovativa och stilrena mobiltelefoner. Serien innehåller tre olika modeller: standardmodellen P40, den lite mindre modellen P40 Lite och den lite större modellen P40 Pro. Huawei är en populär leverantör av mobiltelefoner och P40-modellerna finns att hitta hos många svenska operatörer och återförsäljare. 

Häpnadsväckande design

P40-familjen har en iögonfallande design med raka linjer och kurvande kanter. Den eleganta telefonen kommer i en rad olika färger – allt för att kunna anpassas efter personlighet och personlig stil. Färgerna som finns är svart, silver frost, ice white, blush gold och deep sea blue. P40-telefonerna är fullpackade med spännande ny teknik och innovativa lösningar. 

Huawei P40 teknik

I Huawei P40 sitter en kraftfull processor, HiSilicon Kirin 990 5G, som gör det möjligt för telefonen att koppla upp sig på 5G-nätet. Processorn gör telefonen snabb och lättanvänd. Batteriet har 3800 mAh. Det innebär att telefonen kan användas aktivt under hela dagar utan att man behöver oroa sig för att behöva ladda den. OLED-skärmen är på 6,1 tum och har en upplösning på 1080×2340 pixlar. Modellen P40 kommer med ett lagringsminne på antingen 128 eller 256 GB.

Kameran på Huawei P40

Det är med kameran Huawei P40 briljerar allra mest. I systemet ingår hela fem kameror. Tre av kamerorna sitter på baksidan och två sitter på framsidan. De olika linserna gör det möjligt att ta fantastiska bilder även i sämre ljusförhållanden eller på avstånd. Den toppmoderna tekniken i processorn väljer med hjälp av AI ut de allra bästa bilderna. Det är alltså inte en slump att Huawei väljer att marknadsföra P40 med orden ”Visionary Photography”. 

Övriga funktioner

Huawei P40 väger 175 gram och är 148,9 mm lång, 71,1 mm bred och 8,5 mm tjock. Telefonen kan laddas trådlöst och har en IP53 märkning. IP53 innebär att telefonen är dammtålig och klarar av viss mängd vatten. Man kanske inte ska hoppa ner i badkaret med sin P40, men den klarar av att användas under en mindre regnskur. 

P40 Pro eller Lite?

P40-serien har tre olika modeller som finns tillgängliga på den svenska marknaden: P40, standardmodellen, P40 Pro, den större och mest kraftfulla varianten, och P40 Lite, en liten och lite enklare variant. Det som skiljer de tre modellerna åt är prestandan, kamerorna, storleken och priset. Vill man ha en större modell väljer man P40 Pro och vill man ha en nättare modell väljer man P40 Lite.  

Vårt omdöme av Huawei P40

Huawei P40 har Android 10 som operativsystem, men det saknar vissa tjänster från Google. Via Huawei har man till exempel inte tillgång till Google Play Store och appar som tillverkas av Google (som Google Maps). Huawei erbjuder istället den egna app-butiken AppGallery där många populära appar finns tillgängliga. Om man kan leva utan Googles appar och tjänster är Huaweis telefoner ett riktigt bra och prisvärt köp. P40-serien är stilren, kraftfull och på många sätt den kompletta mobiltelefonen. 

Huawei P30, P30 Pro och P30 Lite

Huawei P30 är en fantastisk mobil med spännande funktioner och design. Den finns i tre olika utförande. P30 är standardutfärandet, medan P30 Lite är en mindre modell och Pro en mer kraftfull modell. Huawei kan köpas direkt från svenska mobiloperatörer. Du kan själv välja om du vill betala för telefonen direkt eller om du vill avbetala P30 på 12 eller 24 månader.  Telefonen har flera fantastiska egenskaper och här är de mest utmärkande.

Telefonen med 40 megapixels trippelkamera

Huawei P30 är en telefon av hög kvalitet som lever upp till förväntningarna. Förutom att du för en mycket skälig peng kan få en riktigt kraftfull, elegant och bra telefon så kan du med P30 ta bilder som överträffar många mobiltelefoner i samma prisklass. Mobiltelefonen finns i flera ljuvliga färger och med flera av de senaste och viktigaste egenskaperna.

Huawei P30 teknik

P30 har utrustats med ett 3650 mAh batteri vilket gör att telefonens batteri klarar dagen och mer därtill. Telefonen optimerar appanvändningen så att batterierna ska räcka ännu längre, vilket gör att du inte behöver oroa dig för att onödiga appar ligger och drar ström. Alla processer fungerar snabbt med den kraftfulla kraftfull Kirin 980 processor. Skärmen är en Oled-display på 6,1” och mobiltelefonen har både ansiktsigenkänning och fingeravtrycksläsare. P30 grundar sig på Android 9 Pie och gränssnittet ser ut därefter. Telefonen kommer med 6 GB RAM och 128 GB lagringsminne.

Kameran på Huawei P30

En av mobiltelefonens mest attraktiva egenskaper är dess kamera. På baksidan av telefonen finns en trippelkamera från Leica med upp till 30x digital zoom. Huvudsensorn är på 40 megapixel, och får stöd av en 16 megapixel vidvinkellins och en 8 megapixel. Kameran fångar bilder i RYYB istället för RGB, vilket ska ge naturliga och färgrika bilder. Du kan även ta magiska bilder under riktigt mörka förhållanden genom en ISO 204,800. Selfiekameran ger klanderfria selfies genom en 32 megapixel kamera.

Övriga funktioner

Mobiltelefonen kommer i en elegant design på 149.1 x 71.4 x 7.6 mm och väger 165g, vilket gör den lika stor som Samsung Galaxy S10. Den klarar blött väder utan problem och består av det tåliga Corning Gorilla Glass. Efter att ha tagit bort 3,5 mm audioporten för hörlurar i föregångaren P20 så har Huawei valt att återgå till att ha ett vanligt hörlursuttag i P30. Mobiltelefonen finns i färgerna Norrsken (ser ut ungefär som ett norrsken), Kristall (tonade färger) eller standard svart.

P30 Pro eller Lite

P30-modellen finns i tre olika utföranden: Medelvarianten P30 som beskrivits ovan, P30 Pro, en större och mer avancerad variant samt P30 Lite, den minsta och enklaste varianten. Förutom storleken så kan kraften och prestandan skilja sig mellan de olika modellerna. Beroende på om du föredrar en stor eller liten skärm väljer du Pro eller Lite.

Vårt omdöme om P30

En flaggskeppstelefon som helt klart kan konkurrera med både iPhone och Samsung Galaxy. Det har varit lite frågetecken kring Huawei sen det kom fram att företaget inte längre får använda Androids operativsystem. P30 lanserades innan blockaden och kan i dagsläget uppdateras till Android 10, tillsammans med en rad äldre Huawei-modeller.

Svenska operatörer ger bra erbjudanden på P30 där du kan binda dig på 0, 12 eller 24 månader.

Huawei P20, P20 Pro, P20 Lite

Huawei P20 är en mellanklass mobil, för dig som vill ha något modernt men inte vill lägga ut uppemot tiotusen kronor för en mobiltelefon. Du kan köpa Huawei P20 tillsammans med mobilabonnemang från de flesta operatörerna i Sverige. Du kan välja av dela upp betalning av Huawei P20 på 12 eller 24 månader beroende på vilken mobiloperatör du väljer. Telefonen har flera fantastiska egenskaper och här är de mest utmärkande.

En iögonfallande mobil

P20 kommer med en ny elegant design jämfört med föregångaren P10 och med en skärmstorlek på 5,8” så är P20 en händig mobil precis mellan en telefon och en phablet. Fokuset på kameran kvarstår och du får återigen briljanta Leicakameror i telefonen. P20 har till skillnad från föregångaren förstärkts med användbara AI-funktioner som hjälper dig att ta riktigt bra bilder.

Huawei P20 teknik

Den åttakärniga Kirin 970-chipset klarar av intensiva spel och har en skärm som ger en imponerande spelupplevelse. Mobilen har 4 GB RAM och generösa 128 GB internminne. Batteriet på 3 400 mAh räcker gott och väl och du klarar dig genom hela dagen. Mobiltelefonen laddar snabbt men erbjuder ingen trådlös laddning, men det finns gott om energisparande inställningar som du kan aktivera. Du kan låsa upp mobilen genom snabb ansiktsigenkänning. Gränssnittet EMUI 8.1 baserat på Android 8.1 Oreo har förbättrats avsevärt och fungerar utmärkt.

Kamera på P20

Leica-kameran är AI-förstärkt med teknologi som optimerar det du försöker fånga på bild. Det är alltså inte svårt att få riktigt bra bilder. Baksidan har utrustats med en 12 megapixel RGB, bländare med f/1.8 och 20 MP B&W, bländare med f/1.6. Selfiekameran är på 24 megapixel och har även den förstärkts med användbar AI-bildstabilisering. Kameran bjuder på flera olika lägen och du kan välja att aktivera dem på egen hand, eller förlita dig på AI-tekniken.

Övriga funktioner

Bristen av ett hörlursuttag gör att du behöver använda Bluetooth-lurar eller USB-C-hörlurar. Har du USB-C-hörlurar kan du inte ladda mobiltelefonen samtidigt som du lyssnar på musik, det finns bara en port.

Huwei P20 mäter 149,1 x 70,8 x 7,7 millimeter och väger 165 gram.

P20 Pro eller Lite

P20-modellen finns i tre olika utföranden: Medelvarianten P20 som beskrivits ovan, P20 Pro, en större och mer avancerad variant, samt P20 Lite, den minsta och enklaste varianten. Förutom storleken så kan kraften och prestandan skilja sig mellan de olika modellerna.

Vårt omdöme om P20

Smidig telefon i mellanklassen. Vill man inte punga ut för en flaggskeppstelefon är P20 är bra köp. Det man kan tänka på är att flaggskeppstelefonerna ibland säljs till kampanjpriser som inte är långt ifrån priset på P20. Då kan man fråga sig om man ska köpa P20 eller P30. Du kan få Huawei P20 på avbetalning hos de flesta operatörerna.

Operatörer med Huawei mobiler

Huawei med Halebop abonnemang

Halebop har tagit den svenska marknaden med storm genom fördelaktiga villkor och låga priser. Dessutom så använder de Telias nät vilket gör att du får riktigt bra täckning. Hos Halebop kan du hitta riktigt prisvärda abonnemang, och dessutom har du riktigt många mobiltelefoner från Huawei att välja bland. Du väljer själv hur lång bindningstid du vill ha och vilket abonnemang som passar dig bäst. Halebop erbjuder studentrabatt och seniorrabatt.

 • Modeller: P40 Pro
 • Mobildata: 2 GB – 60 GB
 • Bindningstid: 0, 12 eller 24 månader
 • Mobilnät: Telias nät

halebop

 • Bra täckning
 • Många modeller
 • Välj bindningstid själv

Läs mer & Beställ

Huawei med Tre abonnemang

Tre erbjuder riktigt snabba surfhastigheter och bra priser på mobiltelefon och abonnemang. Eftersom du binder upp dig på 24 månader både på abonnemang och telefon så kan du fynda telefoner till riktigt bra priser. Tre har förutom snabb surf inom Sverige riktigt generösa villkor för surf inom EU/EES. Du får surfa upp hela din surfpott på upp till 50 GB när du är utomlands!

 • Modeller: P40 Pro
 • Mobildata: 15 GB – obegränsat GB
 • Bindningstid: 24 månader
 • Mobilnät: Eget nät


Tre

 • Hög surfhastighet
 • Generös utlandssurf
 • Flera Huawei-modeller

Läs mer & Beställ

Huawei med Comviq abonnemang

Comviq har sedan start varit en budgetoperatör som har haft låga priser. De har gått från att vara en kontantkortsoperatör till att erbjuda många och bra abonnemang. Hos Comviq har du 24 månaders bindningstid och kan välja att betala av telefonen på hela perioden. Du kan även enkelt beställa telefonen utan avbetalning och betala hela telefonen på en gång. Comviq har många bra abonnemang för dig som ringer lite extra till utlandet, eller till dig som vill ha en stabil tjänst som varit med länge.

 • Modeller: Comviq har tyvärr inga modeller från Huawei
 • Mobildata: 10 – 100 GB
 • Bindningstid: 24 månader
 • Mobilnät: Tele2, Telenor och Telias nät


comviq

 • God täckning
 • Många modeller från Huawei
 • Stabil partner

Läs mer & Beställ

Huawei med Hallon abonnemang

Operatören Hallon har gjort sig kända genom låga priser, mycket surf och riktigt bra villkor. När du köper en Huawei från Hallon så kan du väljer mellan flera prisvärda abonnemang. Du binder dig i 24 månader och får ta del av den snabba täckningen som Tre:s mobilnät ger. Hallon använder sig av Tre:s mobilnät, men eftersom de inte har fysiska butiker eller en stor kundtjänst kan de hålla riktigt låga priser.

 • Modeller: Hallon har tyvärr inga modeller från Huawei
 • Mobildata: 4 – 100 GB
 • Bindningstid: 24 månader
 • Mobilnät: Tre:s nät


hallon

 • Mycket för pengarna
 • Snabb surf
 • Halva priset på abonnemanget under de första månaderna

Läs mer & Beställ

Företaget Huawei

Huawei grundades 1987 av Ren Zhengfei. Under de tidiga åren så arbetade företaget främst med att framställa telefonväxlar. Med tiden utvecklades dock produktionen till att även omfatta andra produkter inom telekommunikation.

Idag är Huawei världens största tillverkare av telekommunikationsutrustning och är det mest globalt framgångsrika företaget i Kina. Huaweis produkter finns nu i fler än 170 länder, däribland Sverige, och når mer än en tredjedel av jordens befolkning.

Huawei tillverkar numera mobiltelefoner och har produktnamnet Huawei Ascend, en egen serie av smartphones. Huawei är nu rankad trea i världen på marknaden för smartphonetillverkare. Ren Zhengfei innehar fortfarande titeln som ordförande i företaget men äger endast 1,42 % av andelarna.

Senaste mobiler från Huawei

Huawei har släppt nya modeller i ett rasande tempo och några av modellerna som har släppts de senaste åren är:

 • Huawei P40 Pro
 • Huawei P40
 • Huawei p40 Lite
 • Huawei P30 Pro
 • Huawei P30
 • Huawei P30 Lite
 • Huawei P20 Pro
 • Huawei P20
 • Huawei P20 Lite
 • Huawei Mate 10 Pro
 • Huawei Mate 20 Lite
 • Huawei P10 Plus
 • Huawei P10
 • Huawei Mate 9 Pro
 • Huawei Honor 9
 • Huawei Honor 8
 • Huawei Honor 7

Tidigare telefoner från Huawei

Den första versionen av Huaweis egna mobiltelefoner släpptes den 27:e oktober 2010 och hette kort och gott Huawei Ascend. Idag är serien utökad med många modeller indelade i kategorierna Mate, P, G, Y, Media Pad och Nexus. Serien innehåller bland annat:

Huawei Ascend Mate 7 – en så kallad phablet som är en kombinerad telefon och tablet.

Huawei Ascend P7 – en premiummobil som är lättare och tunnare än Mate 7.

Huawei Ascend P6 – föregångaren till P7:an.

Alla dessa använder operativsystemet Android (det program som gör att datorn i telefonen kan kommunicera med det program du vill använda). Huawei har däremot släppt telefoner med Windows operativsystem: Windows phone. Den första av dessa hette Ascend W1 och lanserades 2012.

Huawei Mate 9 Pro

Lyxig utsida

Huawei Mate 9 Pro är iögonfallande med sin metalliska och lyxiga utsida. På framsidan sitter en skärm på 5,5 tum som är lätt böjd och följer telefonens sidor, något som förhöjer intrycket ytterligare. Även övriga mått på telefonen är generöst tilltagna. På höjden mäter den 15,2 centimeter, på bredden 7,5 centimeter och tjockleken är 7,5 millimeter. Vikten på telefonen ligger på 169 gram. Detta är med andra ord en stor, men förhållandevis tunn och lätt mobil. Den finns i två fina metallskimrande färgställningar, grå och guld.

Teknik

Huawei Mate 9 Pro är utrustad med en Amoled-skärm med 2K-upplösning som ger skarpa och klara bilder. En HiSilicon Kirin 960 åttakärnig processor ger telefonen hög prestanda och gör att det enkelt går att köra flera appar samtidigt. Operativsystemet Android 7.0 Nougat är stabilt och gör multitasking enkel. Här har du till exempel möjlighet att köra två program parallellt på skärmen. Vad gäller lagringsutrymme så saknas det inte plats på Mate 9 Pro. Du får hela 128 GB lagringsutrymme, något som gör nedladdning av många appar och lagring av tusentals bilder och filmer möjligt

Kamera

På Huawei Mate 9 Pro sitter dubbla kameror designade av välkända Leica. Genom att kombinera en 12 megapixelkamera med RGB-sensor med en 20 megapixelkamera med monokrom-sensor får man en mycket bra skärpa och färgåtergivning. Om du använder Pro Mode kan du dessutom ta riktigt proffsiga bilder genom att justera slutarhastighet och ISO. Kameran har dessutom autofokus som ger dig perfekt avvägda bilder. För selfies använder du med fördel den främre kameran med 8 megapixel.

Övriga funktioner

Med hjälp av en fingeravtrycksläsare skyddar du dina personliga uppgifter på telefonen. Till skillnad från tidigare modeller så är avläsaren nu placerad på hemknappen istället för på baksidan. Med hjälp av snabbladdning är det möjligt att ladda telefonens batteri fullt på bara 90 minuter, något som är bra i stressiga situationer. Ett kraftfullt 4000 mAh-batteri håller sedan igång telefonen länge. Mobiltelefonen har även utrymme för dubbla simkort, något som gör den optimal att använda som kombinerad arbets- och privattelefon.

Huawei Honor 9

15 lager glas

Huawei Honor 9 är efterföljaren till den populära 8:an. Designen på denna telefon är minst sagt spektakulär med hela 15 lager glas på baksidan som skapar ett effektfullt ljusspel. Runt telefonen löper en metallram för att skydda den mot slag och stötar och framsidan är täckt med starkt 2.5D Gorilla glas. Skärmen är en 5,15 tums IPS modell som med hjälp av stöd för DCI-P3 färgområde återger färger på ett fint sätt.

I övrigt mäter telefonen 14,73 centimeter på höjden, 7,09 centimeter på bredden och är bara 0,75 centimeter tjock. Vikten är 155 gram. Detta är alltså en telefon som trots sina generösa mått är väldigt lätt och smidig.

Teknik

Prestandan i denna telefon är kraftfull tack vare octa-core Kirin processorn med åtta kärnor fördelade på fyra stora och fyra små kärnor. Tillsammans med 4 GB RAM ger detta en snabb telefon utan långa laddningstider även om du använder flera appar samtidigt.

Operativsystemet i Huawei Honor 9 är Android 7.0 nougat, ett system som används i många populära telefonmodeller från olika tillverkare. Gränssnittet låter dig till exempel köra två program bredvid varandra (på skärmen) och gör det enklare att multitaska. Är du ute efter en telefon med mycket möjlighet för lagring så kommer du inte bli besviken av denna modell. Hela 64 GB lagringsminne finns inbyggt och det ger gott om plats för appar, bilder och filmer.

Kamera

Huawei har lagt extra krut på kameran i 9:ans modell. Här hittar du två kameror som tillsammans blir en kraftfull huvudkamera; en kamera på 12 megapixel RGB-färgsensor och en kamera på 20 megapixel med monokromsensor. Den sistnämnda ger extra information om rådande ljusförhållanden och gör att du kan ta bra bilder även när ljuset är dåligt. Kameran har även autofokus så att du alltid kan få perfekt avvägda bilder. När det är dags för selfies använder du med fördel kameran med 8 megapixel som finns placerad på telefonens framsida.

Övriga funktioner

För att skydda din privata information så är Huawei Honor 9 utrustad med en fingeravtrycksläsare. Denna säkerställer att det bara är du som kan öppna din telefon. Telefonen är även försedd med en snabbladdningsfunktion som gör att du kan få ett fulladdat batteri under stressiga stunder.

Vill du använda din telefon som både privat- och arbetstelefon så går det utmärkt eftersom det finns plats för dubbla sim-kort.

Huawei Honor 8

Spännande utseende med ljusreflekterande glas

Huawei Honor 8 är en mycket stilren och snygg telefon. Den har rundade kanter och en mycket tunn ramkonstruktion. Stommen är tillverkad av diamantslipat 2.5D-glas och höljet är av aluminium. Eftersom telefonen är täckt med 15 lager slipat glas så får den ett spännande utseende när ljuset reflekteras i den. Färgen på telefonen är annars en djup blå-lila nyans som är tilltalande för ögat. Måtten på själva telefonen är 14,6 cm på längden, 7,1 cm på bredden och 0,74 cm tjock.

Teknik

Huawei Honor 8 har bland annat fått beröm för sin kamera. I själva verket har telefonen två kameror, en på baksidan med 12 MP och en på framsidan med 8 MP. Kameran på framsidan är utrustad med två sensorer vilket gör att den kan fånga mycket ljus och på så sätt ge dig bättre bilder. Minnesutrymmet på denna telefon är fördelat på 4 GB RAM-minne och 32 GB lagringsminne. Det finns med andra ord gott om plats för bilder, appar och andra program.

I telefonen finns även plats för två sim-kort, ett micro och ett nano. Skulle man inte behöva båda dessa kan man istället sätta in ett extra minneskort på den tomma sim-korts platsen. Skärmen på telefonen är på fem tum och har en upplösning på 1920 x 1080 pixel. Processorn i Huawei Honor 8 är en kraftfull 2.3 GHz octa-core processor som enkelt klarar av både spel och flera funktioner samtidigt.

Övriga egenskaper

Denna smartphone är också utrustad med en rad andra praktiska funktioner. Den har till exempel något som man kallar intelligent kommunikation. Det innebär i praktiken att telefonen har två antenner. Det gör att den alltid kan välja att använda den med starkast signal vilket i sin tur gör att man som användare får optimal mottagning.

En annan intressant egenskap är Smart Media-funktionen. Funktionen gör att telefonens känsliga mikrofon känner av var du befinner dig och anpassar ljudet efter det. Det gör att du kan låta bli att hålla i telefonen utan att ljudet blir påverkat.

Det är också trevligt att veta att Huawei har tagit hänsyn till miljön när de har förpackat telefonen. Den kommer i en låda av FSC-certifierat papper och både lådan och manualen är tryckta med sojabläck.

Huawei Honor 7

Elegant design

Huawei Honor 7 är en elegant telefon med många spännande funktioner. Telefonen har rundade kanter och ett skal i metall som ger en känsla av kvalitet. Skärmen har full HD vilket gör att man enkelt kan titta på film, streama klipp och spela spel på den. Måtten på enheten är 14,3 cm på längden, 7,19 mm på bredden, 0,85 cm i tjocklek och har en vikt på 157 gram. Det ger dig en lagom stor telefon som lätt går ned i fickan eller handväskan. Telefonen finns i färgerna grå, svart, silver och guld.

Teknik

Huawei Honor 7 har bland annat fått uppmärksamhet för att den är snabb, har bra batteritid och är fylld av funktioner. Bland dessa funktioner hittar vi bland annat möjligheten att använda två sim-kort. Den har också två kameror, en som är placerad på framsidan och en som är placerad på baksidan. Kameran på framsidan är på hela 20 MP och den på baksidan 8 MP. Bakside-kameran har dessutom en LED-blixt som underlättar när du ska ta selfies på mörka ställen.

Telefonens skärm är på 5,2 tum och har en upplösning på 1920 x 1080 pixlar. Minnet på enheten är fördelat på ett 3 GB RAM-minne och ett 16 GB internminne. Den passar med andra ord utmärkt för den som vill ha ett antal appar och en del bilder lagrade på telefonen. Om man behöver mer utrymme så kan man sätta in ett extra minneskort i telefonen.

Övriga egenskaper

Telefonen är bland annat utrustad med en praktiskt fingeravtrycksläsare. Den gör att du inte behöver komma ihåg några sifferkombinationer för att ta dig in i telefonen. Dessutom ger det dig extra säkerhet eftersom det bara är du som kan öppna den. Den har också en finurlig funktion som gör att du kan ropa på telefonen om du har råkat förlägga den. Telefonen svarar dig då och du kan lätt hitta den igen, något som definitivt är ett plus för den som ofta tappar bort din telefon.

På enheten finns även en så kallad ir-sändare. Den låter dig använda telefonen som fjärrkontroll till andra elektroniska apparater i hemmet. Huawei Honor 7 är fylld med smarta och praktiska lösningar vilket gör den extra trolig att använda.

Bäst mobilabonnemang med Huawei

Hitta bäst mobilabonnemang genom att först välja bland de modeller som finns av Huawei. Du får en kort inledande beskrivning och sedan information om olika abonnemang att välja hos olika mobiloperatörer. Tänk på att priserna och utbudet som visas kan ändras snabbt och att alla priser är en fast månadskostnad på 24 månader.

Huawei P40 Pro 256 GB med abonnemang

Huawei P40 Pro har ett trippelkamerasystem med en 50 MP Ultra Vision-kamera, en 40 MP Cine-kamera och en 12 MP SuperSensing Telephoto-kamera. Skärmen är på 6,58 tum, den har trådlös laddning och stöd för 5G.

Halebop

Hos Halebop kan du köpa Huawei P40 Pro i färgerna svart eller silver. Hur mycket mobiltelefonen kostar beror på vilket abonnemang du väljer och hur länge du väljer av avbetala telefonen.

Tele2

Tele2 erbjuder Huawei P40 Pro i färgen silver, svart och vit. Telefonen kostar 457 kronor i månaden om man väljer att betala av den under 24 månader. Man kan välja en kortare avbetalning och ett abonnemang med upp till obegränsad surf.

Tre

Hos Tre kan man köpa Huawei P40 Pro. De erbjuder färgerna silver, svart och vit. Telefonen kostar 280 kronor i månaden i 24 månader. Man kan välja till ett abonnemang med upp till obegränsad surf.

Huawei P30 128GB med abonnemang

Huawei P30 kommer med en trippelkamera med en 40 MP Super Sensing kamera, en ultravidvinkelskamera på 16 MP samt en kamera på 8 MP. Modellen har en skärm som är 6,1 tum, Dual-View video, Dual SIM och med SuperCharge laddar du telefonen snabbt.

Hallon

Hos Hallon kan du välja Huawei P30 i färgen svart. Väljer du denna modell med ett abonnemang så kostar mobilen 290 kronor i månaden. Är du student, under 18 år eller 55+ så kan du välja billigare abonnemang.

Telenor

Telenor har i sitt utbud modellen i färgerna kristall och norrsken. Denna Huawei kostar 200 kronor i månaden om du väljer till ett mobilabonnemang.

Tele2

Hos Tele2 kan du välja denna modell i färgerna svart, kristall och aurora. Väljer du denna modell med ett abonnemang så kostar mobilen 291 kronor i månaden. Med tjänsten Telenor Familj med delning av surf kan du få ett bättre pris på abonnemanget.

Tre

Med Tre kan du välja modellen i färgen aurora. Denna Huawei kostar 299 kronor i månaden om du väljer till ett mobilabonnemang.


Huawei P30 Lite 128GB med abonnemang

Huawei P30 Lite har en trippelkamera med superzoom och ultravidvinkel samt en 24 MP selfiekamera med AI. Modellen har en skärm som är 6,15 tum och mobilen kan laddas snabbt.

Denna modell går just nu inte att köpa hos Hallon och Telenor.

Halebop

Halebop ger dig möjlighet att välja Huawei P30 Lite i färgerna svart och peacock blue. Priset för mobilen skiftar hos Halebop beroende på val av abonnemang och med vilken bindningstid. Vet du hur mycket data du behöver går det att jämföra kostnaden på mobilen med andra operatörer.

Tele2

Hos Tele2 kan du välja denna Huawei i färgerna svart eller blå. Vid val av denna modell med ett abonnemang så kostar själva mobilen 99 kronor i månaden.

Tre

Med Tre kan du välja modellen i färgen svart. Denna modell kostar från 249 kronor i månaden med ett abonnemang.


Huawei P30 Pro 128GB med abonnemang

Huawei P30 Pro har fyra kameror där du bland annat får SuperZoom, ultravidvinkel samt TOF för bra skärpedjup i mörker. Du får med denna mobil Dual-View video, snabb laddning med SuperCharge och det går att dela batteritid trådlöst. Skärmen på denna Huawei är 6,4 tum.

Hallon

Hallon erbjuder Huawei P30 Pro i färgen svart. Väljer du denna modell med ett abonnemang så kostar mobilen 370 kronor i månaden. Om du är student, under 18 år eller 55+ finns billigare abonnemang.

Halebop

Hos Halebop kan du välja denna modell i färgerna svart och kristall. Priset för denna mobil skiftar hos Halebop beroende på vilket abonnemang du väljer och med vilken bindningstid. Du behöver veta hur mycket data du behöver för att kunna jämföra kostnaden på mobilen med andra operatörer.

Telenor

Med Telenor kan du välja Huawei P30 Pro i färgerna norrsken, kristall och svart. Väljer du denna modell med ett abonnemang så kostar mobilen 290 kronor i månaden. Du kan få bättre pris på abonnemanget med Telenor Familj, en tjänst där du kan dela surf.

Tele2

Tele2 har i sitt utbud modellen i färgerna svart, kristall, aurora och röd. Väljer du denna modell med ett abonnemang så kostar mobilen 249 kronor i månaden.

Tre

Hos Tre kan du välja modellen i färgerna i svart, kristall och aurora. Väljer du denna modell med ett abonnemang så kostar mobilen 180 kronor i månaden. Med ett abonnemang kostar den totalt från 379 kronor i månaden.

Vanliga frågor och svar om Huawei mobiltelefoner med abonnemang

Vilka operatörer säljer mobiltelefoner från Huawei?

Just nu är det svårt att Huawei hos någon av de svenska mobiloperatörerna. Du får vända dig till andra återförsäljare om du vill ha en telefon av det här märket.

Vilket abonnemang är bäst för Huawei-mobiler?

Det finns inte ett mobilabonnemang som är bättre eller sämre för just Huawei-mobiler, utan du bör välja baserat på vilket abonnemang du gillar. Hallon och Vimla har några av de billigaste abonnemangen på marknaden. Vill du kunna surfa i 5G-nätet behöver du dock välja ett 5G-abonnemang från Telia, Tre, Tele2 eller Telenor.

Vilken Huawei-mobil är bäst?

Huaweis flaggskeppsmobil P40 Pro Plus är en av de bästa telefonerna från tillverkaren just nu. Den är utrustad med kamera med superzoom, trådlös laddning och baksida i keramik.

Hos vilken operatör kan jag hitta begagnade Huawei-mobiler?

Hallon och Halebop är två operatörer som säljer renoverade mobiltelefoner. De har dock inga Huawei-telefoner i sitt utbud, men andra modeller från populära tillverkare som Apple.

Har Huawei stöd för 5G?

Nya telefoner som släpps på marknaden har allt oftare stöd för 5G, och Huaweis telefoner är inget undantag. Nu hittar du många telefoner från Huawei med 5G-stöd, som Huawei P40.