halebop
 • Nöjda kunder
 • Täckning i Telias nät
 • Välfylld webbshop
comviq
 • Webbshop med stort utbud
 • Rabatt till studenter, barn och seniorer
 • Familjeabonnemang
Tre
 • Ultrasnabbt nät med 5G+
 • Upp till obegränsad surf
 • De senaste modellerna i webbshollen
Hallon
 • Billigaste operatören
 • Rabatt till student, barn och senior
 • Webbshop med mobiler

huaweiHuawei mobiltelefon Huawei med abonnemang

Köpa Huawei med abonnemang

Ett enkelt sätt att köpa en ny telefon på är att kombinera ett mobilabonnemang med en ny mobiltelefon. När du tecknar ett nytt abonnemang så får du möjligheten att köpa till en ny telefon som du kan betala genom avbetalning. Oftast innebär det att du ska betala av telefonen inom 12, 24 eller 36 månader och betalar en fast månadskostnad varje månad.

En av fördelarna med att köpa en mobiltelefon på avbetalning är att du kan köpa en ny telefon utan att betala hela summan direkt. Huruvida detta är att föredra är självklart individuellt, men genom att vara medveten om totalsumman och göra ett genomtänkt val så möjliggör denna paketlösning ett bra abonnemang och en efterlängtad ny telefon.

Idag kan man dessvärre inte köpa Huawei hos några svenska operatörer. Deras mobiltelefoner finns dock att hitta hos vissa elektronikbutiker. Det finns många rekonditionerade modeller att köpa till bra pris, men även ett fåtal nya modeller.

Vi rekommenderar istället att man tittar på smartphone-modeller från Apple, Samsung, Sony eller OnePlus

Varför säljs inte Huawei längre?

Anledningen till att Huawei inte längre kan hittas hos Svenska operatörer beror i grund och botten på en konflikt mellan Huawei, den kinesiska staten och USA. 

Under 2019 införde USA ett handelsförbud mot Huawei. Förbudet innebär att Huawei inte kan samarbeta med en rad olika företag som har levererat allt från teknik till mjukvara som har använts i deras telefonmodeller, ett svepskäl var integriteten för användarna. Ett av dessa företag är Google – aktören som står bakom operativsystemet Android och appar som Google Play Store, Youtube, Google Maps, Gmail och Google Photos. 

Sen förbudet infördes har i stort sett inga Huawei-modeller lanserats med stöd för Android och Google vilket gjort tillverkaren otroligt oattraktiv på den västerländska marknaden. 

Får Huawei använda Android?

Huawei har alltså varit tvungna att ersätta Android och Googles tjänster med egna alternativ.

Huawei erbjuder nuförtiden det egna operativsystemet HarmonyOS och app-butiken AppGallery. I butiken kan man inte ladda ner Googles appar, men många populära och användbara appar finns att hitta. BankID och Swish finns numera i AppGallery och även Microsofts appar. 

Mobiltelefoner från Huawei

Huawei sågs länge som en innovativ och spännande telefonutvecklare. Handelsförbudet med USA och konflikten mellan Huawei och Sverige gällande att de uteslutits från utbyggnaden av det svenska 5G-nätet har dock resulterat i att Huawei har blivit allt mer anonyma på den svenska marknaden.

Under företagets glansdagar kunde deras modeller på allvar ta upp konkurrensen med både Samsung och iPhone. De erbjöd såväl mobiler i premiumsegmentet som billiga mobiler.

Huawei ville, och vill i stor utsträckning fortfarande, ligga i framkant med nya innovationer. De fokuserar på att göra sina enheter till premiummodeller och har den aktiva människan i åtanke när de utvecklar sina produkter. 

Låt oss titta närmare på några av de Huawei-modeller som lanserades på den svenska marknaden. 

Huawei P40, P40 Pro och P40 Lite

Huawei P40 är en serie av moderna, innovativa och stilrena mobiltelefoner. Serien innehåller tre olika modeller: standardmodellen P40, den lite mindre modellen P40 Lite och den lite större modellen P40 Pro. 

Häpnadsväckande design

P40-familjen har en iögonfallande design med raka linjer och kurvande kanter. Den eleganta telefonen kommer i en rad olika färger – allt för att kunna anpassas efter personlighet och personlig stil. Färgerna som finns är svart, silver frost, ice white, blush gold och deep sea blue. P40-telefonerna är fullpackade med spännande teknik och innovativa lösningar. 

Huawei P40 teknik

I Huawei P40 sitter en kraftfull processor, HiSilicon Kirin 990 5G, som gör det möjligt för telefonen att koppla upp sig på 5G-nätet. Processorn gör telefonen snabb och lättanvänd. Batteriet har 3800 mAh. Det innebär att telefonen kan användas aktivt under hela dagar utan att man behöver oroa sig för att behöva ladda den. OLED-skärmen är på 6,1 tum och har en upplösning på 1080×2340 pixlar. Modellen P40 kommer med ett lagringsminne på antingen 128 eller 256 GB.

Kameran på Huawei P40

Det är med kameran Huawei P40 briljerar allra mest. I systemet ingår hela fem kameror. Tre av kamerorna sitter på baksidan och två sitter på framsidan. De olika linserna gör det möjligt att ta fantastiska bilder även i sämre ljusförhållanden eller på avstånd. Den toppmoderna tekniken i processorn väljer med hjälp av AI ut de allra bästa bilderna. Det är alltså inte en slump att Huawei väljer att marknadsföra P40 med orden ”Visionary Photography”. 

Övriga funktioner

Huawei P40 väger 175 gram och är 148,9 mm lång, 71,1 mm bred och 8,5 mm tjock. Telefonen kan laddas trådlöst och har en IP53 märkning. IP53 innebär att telefonen är dammtålig och klarar av viss mängd vatten. Man kanske inte ska hoppa ner i badkaret med sin P40, men den klarar av att användas under en mindre regnskur. 

P40 Pro eller Lite?

P40-serien har tre olika modeller: P40, standardmodellen, P40 Pro, den större och mest kraftfulla varianten, och P40 Lite, en liten och lite enklare variant. Det som skiljer de tre modellerna åt är prestandan, kamerorna, storleken och priset. Vill man ha en större modell väljer man P40 Pro och vill man ha en nättare modell väljer man P40 Lite.  

Vårt omdöme av Huawei P40

Huawei P40 var en av de sista modellerna med Android 10 som operativsystem. Den saknar dock vissa tjänster från Google. Via Huawei har man till exempel inte tillgång till Google Play Store och appar som tillverkas av Google (som Google Maps). Huawei erbjuder istället den egna app-butiken AppGallery där många populära appar finns tillgängliga. Om man kan leva utan Googles appar och tjänster är Huaweis telefoner ett riktigt bra och prisvärt köp. P40-serien är stilren, kraftfull och på många sätt den kompletta mobiltelefonen. 

Huawei P30, P30 Pro och P30 Lite

Huawei P30 är en fantastisk mobil med spännande funktioner och design. Den finns i tre olika utförande. P30 är standardutfärandet, medan P30 Lite är en mindre modell och Pro en mer kraftfull modell.

Telefonen har flera fantastiska egenskaper. Vi presenterar de mest utmärkande.

Telefonen med 40 megapixels trippelkamera

Huawei P30 är en telefon av hög kvalitet som lever upp till förväntningarna. Förutom att du för en mycket skälig peng kan få en riktigt kraftfull, elegant och bra telefon så kan du med P30 ta bilder som överträffar många mobiltelefoner i samma prisklass. Mobiltelefonen finns i flera ljuvliga färger och med flera av de senaste och viktigaste egenskaperna.

Huawei P30 teknik

P30 har utrustats med ett 3650 mAh batteri vilket gör att telefonens batteri klarar dagen och mer därtill. Telefonen optimerar appanvändningen så att batterierna ska räcka ännu längre, vilket gör att du inte behöver oroa dig för att onödiga appar ligger och drar ström. Alla processer fungerar snabbt med den kraftfulla kraftfull Kirin 980 processor. Skärmen är en Oled-display på 6,1” och mobiltelefonen har både ansiktsigenkänning och fingeravtrycksläsare. P30 grundar sig på Android 9 Pie och gränssnittet ser ut därefter. Telefonen kommer med 6 GB RAM och 128 GB lagringsminne.

Kameran på Huawei P30

En av mobiltelefonens mest attraktiva egenskaper är dess kamera. På baksidan av telefonen finns en trippelkamera från Leica med upp till 30x digital zoom. Huvudsensorn är på 40 megapixel, och får stöd av en 16 megapixel vidvinkellins och en 8 megapixel. Kameran fångar bilder i RYYB istället för RGB, vilket ska ge naturliga och färgrika bilder. Du kan även ta magiska bilder under riktigt mörka förhållanden genom en ISO 204,800. Selfiekameran ger klanderfria selfies genom en 32 megapixel kamera.

Övriga funktioner

Mobiltelefonen kommer i en elegant design på 149.1 x 71.4 x 7.6 mm och väger 165g, vilket gör den lika stor som Samsung Galaxy S10. Den klarar blött väder utan problem och består av det tåliga Corning Gorilla Glass. Efter att ha tagit bort 3,5 mm audioporten för hörlurar i föregångaren P20 så har Huawei valt att återgå till att ha ett vanligt hörlursuttag i P30. Mobiltelefonen finns i färgerna Norrsken (ser ut ungefär som ett norrsken), Kristall (tonade färger) eller standard svart.

P30 Pro eller Lite

P30-modellen finns i tre olika utföranden: Medelvarianten P30 som beskrivits ovan, P30 Pro, en större och mer avancerad variant samt P30 Lite, den minsta och enklaste varianten. Förutom storleken så kan kraften och prestandan skilja sig mellan de olika modellerna. Beroende på om du föredrar en stor eller liten skärm väljer du Pro eller Lite.

Vårt omdöme om P30

En flaggskeppstelefon som helt klart kan konkurrera med både iPhone och Samsung Galaxy från samma år. P30 fick en sista uppdatering till Android 10. 

Huawei P20, P20 Pro, P20 Lite

Huawei P20 är en mellanklass mobil för dig som vill ha något bra men inte vill lägga ut uppemot tiotusen kronor för en mobiltelefon.

Telefonen har flera fantastiska egenskaper och här är de mest utmärkande.

En iögonfallande mobil

P20 kommer med en ny elegant design jämfört med föregångaren P10 och med en skärmstorlek på 5,8” så är P20 en händig mobil precis mellan en telefon och en phablet. Fokuset på kameran kvarstår och du får återigen briljanta Leicakameror i telefonen. P20 har till skillnad från föregångaren förstärkts med användbara AI-funktioner som hjälper dig att ta riktigt bra bilder.

Huawei P20 teknik

Den åttakärniga Kirin 970-chipset klarar av intensiva spel och har en skärm som ger en imponerande spelupplevelse. Mobilen har 4 GB RAM och generösa 128 GB internminne. Batteriet på 3 400 mAh räcker gott och väl och du klarar dig genom hela dagen. Mobiltelefonen laddar snabbt men erbjuder ingen trådlös laddning, men det finns gott om energisparande inställningar som du kan aktivera. Du kan låsa upp mobilen genom snabb ansiktsigenkänning. Gränssnittet EMUI 8.1 baserat på Android 8.1 Oreo har förbättrats avsevärt och fungerar utmärkt.

Kamera på P20

Leica-kameran är AI-förstärkt med teknologi som optimerar det du försöker fånga på bild. Det är alltså inte svårt att få riktigt bra bilder. Baksidan har utrustats med en 12 megapixel RGB, bländare med f/1.8 och 20 MP B&W, bländare med f/1.6. Selfiekameran är på 24 megapixel och har även den förstärkts med användbar AI-bildstabilisering. Kameran bjuder på flera olika lägen och du kan välja att aktivera dem på egen hand, eller förlita dig på AI-tekniken.

Övriga funktioner

Bristen av ett hörlursuttag gör att du behöver använda Bluetooth-lurar eller USB-C-hörlurar. Har du USB-C-hörlurar kan du inte ladda mobiltelefonen samtidigt som du lyssnar på musik, det finns bara en port.

Huwei P20 mäter 149,1 x 70,8 x 7,7 millimeter och väger 165 gram.

P20 Pro eller Lite

P20-modellen finns i tre olika utföranden: Medelvarianten P20 som beskrivits ovan, P20 Pro, en större och mer avancerad variant, samt P20 Lite, den minsta och enklaste varianten. Förutom storleken så kan kraften och prestandan skilja sig mellan de olika modellerna.

Vårt omdöme om P20

Smidig telefon i mellanklassen. Vill man inte punga ut för en flaggskeppstelefon är P20 är bra köp. Det man kan tänka på är att flaggskeppstelefonerna ibland säljs till kampanjpriser som inte är långt ifrån priset på P20. Då kan man fråga sig om man ska köpa P20 eller P30. 

Operatörer med Huawei mobiler

Huawei med Halebop abonnemang

Halebop har tagit den svenska marknaden med storm genom fördelaktiga villkor och låga priser. Dessutom använder de Telias nät vilket gör att du får riktigt bra täckning. Hos Halebop kan du hitta riktigt prisvärda abonnemang. Du väljer själv hur lång bindningstid du vill ha och vilket abonnemang som passar dig bäst. 

 • Modeller: Halebop har tyvärr inga modeller från Huawei. Du hittar istället modeller från Apple, Samsung, Sony, Doro, Xiaomi, OnePlus och Google
 • Mobildata: 3 GB – 100 GB
 • Bindningstid: 0, 12, 24 eller 36 månader
 • Mobilnät: Telias nät

halebop

 • Bra täckning
 • Många modeller
 • Välj bindningstid själv

Läs mer & Beställ

Huawei med Tre abonnemang

Tre erbjuder riktigt snabba surfhastigheter och bra priser på mobiltelefon och abonnemang. Eftersom du binder upp dig på 24 eller 36 månader både på abonnemang och telefon så kan du fynda telefoner till riktigt bra priser. Tre har förutom snabb surf inom Sverige riktigt generösa villkor för surf inom EU/EES. Du får surfa upp hela din surfpott på upp till 50 GB när du är utomlands!

 • Modeller: Tre har tyvärr inga modeller från Huawei. Du hittar istället modeller från Apple, Samsung, Xiaomi, Sony och Doro
 • Mobildata: 15 GB – obegränsat GB
 • Bindningstid: 24 eller 36 månader
 • Mobilnät: Eget nät


Tre

 • Hög surfhastighet
 • Generös utlandssurf
 • Välfylld webbshop

Läs mer & Beställ

Huawei med Comviq abonnemang

Comviq har sedan start varit en budgetoperatör som har haft låga priser. De har gått från att vara en kontantkortsoperatör till att erbjuda många och bra abonnemang. Comviq har många bra abonnemang för dig som ringer lite extra till utlandet, eller till dig som vill ha en stabil tjänst som varit med länge.

 • Modeller: Comviq har tyvärr inga modeller från Huawei. Du hittar istället modeller från Apple, Samsung, Xiaomi, Sony och Motorola
 • Mobildata: 10 – 100 GB
 • Bindningstid: 24 eller 36 månader
 • Mobilnät: Tele2, Telenor och Telias nät


comviq

 • God täckning
 • Många modeller från Huawei
 • Stabil partner

Läs mer & Beställ

Huawei med Hallon abonnemang

Operatören Hallon har gjort sig kända genom låga priser, mycket surf och riktigt bra villkor. Hallon använder sig av Tre:s mobilnät, men eftersom de inte har fysiska butiker eller en stor kundtjänst kan de hålla riktigt låga priser.

 • Modeller: Hallon har tyvärr inga modeller från Huawei. Du hittar istället modeller från Apple, Samsung och Xiaomi
 • Mobildata: 4 – 100 GB
 • Bindningstid: 24 månader
 • Mobilnät: Tre:s nät


hallon

 • Mycket för pengarna
 • Snabb surf
 • Halva priset på abonnemanget under de första månaderna

Läs mer & Beställ

Företaget Huawei

Huawei grundades 1987 av Ren Zhengfei. Under de tidiga åren så arbetade företaget främst med att framställa telefonväxlar. Med tiden utvecklades dock produktionen till att även omfatta andra produkter inom telekommunikation.

Företaget har varit mycket framgångsrikt när det kommer till tillverkning av telekommunikationsutrustning och de har slagit sig in på marknader långt utanför de kinesiska gränserna. 

Trots detta har Huawei gång på gång stött på kontroverser och motgångar. Många gånger på grund av att deras påstådda tighta samarbete med den kinesiska staten. 

Huawei tillverkar smartphones, smartwatches, hörlurar, datorer, WiFi-nätverk, surfplattor och andra elektronikprodukter. 

Senaste mobiler från Huawei

Huawei har släppt nya modeller i ett rasande tempo och några av modellerna som har släppts de senaste åren är:

 • Huawei P50 Pro – Finns inte på den svenska marknaden
 • Huawei Mate 50 Pro – Finns inte på den svenska marknaden
 • Huawei P50 Pocket – Finns inte på den svenska marknaden
 • Huawei P40 Pro
 • Huawei P40
 • Huawei p40 Lite
 • Huawei P30 Pro
 • Huawei P30
 • Huawei P30 Lite
 • Huawei P20 Pro
 • Huawei P20
 • Huawei P20 Lite
 • Huawei Mate 10 Pro
 • Huawei Mate 20 Lite
 • Huawei P10 Plus
 • Huawei P10
 • Huawei Mate 9 Pro
 • Huawei Honor 9
 • Huawei Honor 8
 • Huawei Honor 7

Vilka Huawei-modeller har stöd för 5G?
Huawei
5G
P40 Pro Ja
P40 Ja
P40 Pro+ Ja
P40 Lite Ja
Mate Xs Ja

Vanliga frågor och svar om Huawei mobiltelefoner med abonnemang

Vilka operatörer säljer mobiltelefoner från Huawei?

Just nu är det svårt att Huawei hos någon av de svenska mobiloperatörerna. Du får vända dig till andra återförsäljare om du vill ha en telefon av det här märket.

Vilket abonnemang är bäst för Huawei-mobiler?

Det finns inte ett mobilabonnemang som är bättre eller sämre för just Huawei-mobiler, utan du bör välja baserat på vilket abonnemang du gillar. Hallon och Vimla har några av de billigaste abonnemangen på marknaden. Vill du kunna surfa i 5G-nätet behöver du dock välja ett 5G-abonnemang från Telia, Tre, Tele2 eller Telenor.

Vilken Huawei-mobil är bäst?

Huaweis flaggskeppsmobil P40 Pro Plus är en av de bästa telefonerna från tillverkaren just nu som finns att få tag på i Sverige. Den är utrustad med kamera med superzoom, trådlös laddning och baksida i keramik.

Hos vilken operatör kan jag hitta begagnade Huawei-mobiler?

Vimla och Halebop är två operatörer som säljer renoverade mobiltelefoner. De har dock inga Huawei-telefoner i sitt utbud, men andra modeller från populära tillverkare som Apple.

Har Huawei stöd för 5G?

Nya telefoner som släpps på marknaden har allt oftare stöd för 5G, och Huaweis telefoner är inget undantag. Nu hittar du många telefoner från Huawei med 5G-stöd, som Huawei P40.