Huawei med abonnemang – Lägsta pris för mobiler från Huawei

4G

Huawei P20 Light med Halebop

50% mer surf i ett halvår!

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
4G

Huawei P20 Lite med Tre


Fria Samtal

Fria Sms

5-Obegränsat Gb data
4G

Huawei Y6 2018 med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3-Obegränsat Gb data
4G

Huawei P20 Lite med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3-Obegränsat Gb data
4G

Huawei P20 Pro med Halebop

50% mer surf i ett halvår!

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
4G

Huawei P20 med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3-Obegränsat Gb data
4G

Huawei P20 Pro med Tre


Fria Samtal

Fria Sms

5-Obegränsat Gb data
4G

Huawei P20 Pro med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3-Obegränsat Gb data
4G

Huawei Mate 20 Pro med Halebop

50% mer surf i ett halvår!

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
4G

Huawei Mate 20 Pro med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3-Obegränsat Gb data

Senaste mobiler från Huawei

Huawei har släppt nya modeller i ett rasande tempo och några av modellerna de släppt de senaste åren inkluderar:

 • Huawei P20 Pro
 • Huawei Mate 10 Pro
 • Huawei P20
 • Huawei P20 Lite
 • Huawei Mate 20 Lite
 • Huawei P10 Plus
 • Huawei P10
 • Huawei Mate 9 Pro
 • Huawei Honor 9
 • Huawei Honor 8
 • Huawei Honor 7

Världens största tillverkare att produkter för telekommunikation

Huawei grundades 1987 av Ren Zhengfei.

De tidiga åren arbetade företaget främst med att framställa telefonväxlar. Med tiden utvecklades dock produktionen till att även omfatta andra produkter inom telekommunikation. Idag är Huawei världens största tillverkare av telekommunikationsutrustning och kallas Kinas mest globalt framgångsrika företag. Huaweis produkter finns nu i mer än 170 länder, däribland Sverige, och når mer än en tredjedel av jordens befolkning.

Huawei tillverkar idag även mobiltelefoner och har Huawei Ascend, en egen serie av smartphones. Man är nu mer rankad tre i världen på marknaden för smartphonetillverk are.

Ren Zhengfei innehar fortfarande titeln som ordförande i företaget men äger nu endast 1,42 % av andelarna.

Mobiltelefoner från Huawei

Den första versionen av Huaweis egna mobiltelefoner släpptes den 27:e oktober 2010 och hette kort och gott Huawei Ascend. Idag är serien utökad med många modeller indelade i kategorierna Mate, P, G, Y, Media Pad och Nexus. Serien innehåller bland annat mobiltelefonerna Huawei Ascend Mate 7, en så kallad phablet, det vill säga en kombinerad telefon och tablet, Huawei Ascend P7, en premiumobil och en lättare, tunnare modell än Mate 7 och Huawei Ascend P6, föregångaren till P7:an.

Alla dessa har operativsystemet Android (det program som gör att datorn i telefonen kan kommunicera med det program du vill använda). Huawei har dock också släppt telefoner med Windows operativsystem: Windows phone. Den första  av dessa hette Ascend W1 och lanserades 2012.

De senaste mobilerna från Huawei har på allvar tagit upp konkurrensen med både Samsung och iPhone. Och man erbjuder idag såväl mobiler i premiumsegmentet som billiga mobiler.

Huawei filosofi och innovation

Huawei vill ligga i framkant med nya innovationer. De fokuserar på att göra sina enheter till premiummodeller och har den aktiva människan i åtanke när de utvecklar sina produkter. För att kunna uppfylla detta har man på Huawei hela 17 forskningscenter världen över, bland annat i Sverige. På dessa forskningscenter jobbar över 7000 anställda med att hitta nya lösningar och innovationer. Detta är mer än hälften av de anställda som jobbar på Huawei.

2014 ansökte man om hela 12 000 patent som rörde teknisk utveckling och 1000 som rörde design. Av dessa blev 2100 beviljade. Detta kan ge en förståelse för hur gärna man på Huawei vill ligga i framkant.

Huawei Mate 9 Pro

Lyxig utsida

Huawei Mate 9 Pro är iögonfallande med sin metalliska och lyxiga utsida. På framsidan sitter en skärm på 5,5 tum som är lätt böjd och följer telefonens sidor, något som förhöjer intrycket ytterligare. Även övriga mått på telefonen är generöst tilltagna. På höjden mäter den 15,2 centimeter, på bredden 7,5 centimeter och tjockleken är 7,5 millimeter. Vikten på telefonen ligger på 169 gram. Detta är med andra ord en stor, men förhållandevis tunn och lätt mobil. Den finns i två fina metallskimrande färgställningar, grå och guld.

Teknik

Huawei Mate 9 Pro är utrustad med en Amoled-skärm med 2K-upplösning som ger skarpa och klara bilder. En HiSilicon Kirin 960 åttakärnig processor ger telefonen hög prestanda och gör att det enkelt går att köra flera appar samtidigt. Operativsystemet Android 7.0 Nougat är stabilt och gör multitasking enkel. Här har du till exempel möjlighet att köra två program parallellt på skärmen. Vad gäller lagringsutrymme så saknas det inte plats på Mate 9 Pro. Du får hela 128 GB lagringsutrymme, något som gör nedladdning av många appar och lagring av tusentals bilder och filmer möjligt

Kamera

På Huawei Mate 9 Pro sitter dubbla kameror designade av inom fotokretsar välkända Leica. Genom att kombinera en 12 megapixelkamera med RGB-sensor med en 20 megapixelkamera med monokrom sensor får man en mycket bra skärpa och färgåtergivning. Om du använder Pro Mode kan du dessutom ta riktigt proffsiga bilder genom att justera slutarhastighet och ISO. Kameran har dessutom autofokus som ger dig perfekt avvägda bilder. För selfies använder du med fördel den främre kameran med 8 megapixel.

Övriga funktioner

Med hjälp av en fingeravtrycksläsare skyddar du dina personliga uppgifter på telefonen. Till skillnad från tidigare modeller är avläsaren nu placerad på hemknappen istället för på baksidan.

Med hjälp av snabbladdning är det möjligt att ladda telefonens batteri fullt på 90 minuter, något som är bra i stressiga situationer. Ett kraftfullt 4000 mAh-batteri håller sedan telefonen laddad länge.

Mobiltelefonen har även utrymme för dubbla simkort, något som gör den optimal att använda som kombinerad arbets- och privattelefon.

Huawei Honor 9

15 lager glas

Huawei Honor 9 är efterföljaren till den populära 8:an. Designen på denna telefon är minst sagt spektakulär med hela 15 lager glas på baksidan som skapar ett effektfullt ljusspel. Runt telefonen löper en metallram för att skydda den mot slag och stötar, och framsidan är täckt med starkt 2.5D Gorilla glas. Skärmen är en 5,15 tums IPS modell som återger färger på ett fint sätt med hjälp av stöd för DCI-P3 färgområde. I övrigt mäter telefonen 14,73 centimeter på höjden, 7,09 centimeter på bredden och är bara 0,75 centimeter tjock. Vikten är 155 gram. Detta är alltså en telefon som trots sina generösa mått är väldigt lätt och smidig.

Teknik

Prestandan i denna telefon är kraftfull tack vare octa-core Kirin processorn med åtta kärnor fördelade på fyra stora och fyra små kärnor. Tillsammans med 4 GB RAM ger detta en snabb telefon utan långa laddningstider även om man använder flera appar samtidigt. Operativsystemet i Huawei Honor 9 är Android 7.0 nougat, ett system som används av många populära telefonmodeller från olika tillverkare. Gränssnittet låter dig till exempel köra två program bredvid varandra på skärmen och gör det enklare att multitaska. Är du ute efter en telefon med mycket möjlighet för lagring gör denna modell dig inte besviken. Hela 64 GB lagringsminne finns inbyggt och ger gott om plats för appar, bilder och filmer.

Kamera

Huawei har lagt extra krut på kameran när det gäller 9:ans modell. Här hittar du två kameror som tillsammans blir en kraftfull huvudkamera., dels en kamera på  12 megapixel RGB-färgsensor och dels en kamera på 20 megapixel med monokromsensor. Den sista ger extra information om rådande ljusförhållanden och gör att du kan ta bra bilder även när det är dåligt ljus. Kameran har även autofokus så att du alltid för perfekt avvägda bilder. När det är dags för selfies använder du med fördel kameran med 8 megapixel som finns placerad på telefonens framsida.

Övriga funktioner

För att skydda din privata information är Huawei Honor 9 utrustad med en fingeravtrycksläsare. Denna säkerställer att det bara är du som kan öppna din telefon. Telefonen är även försedd med en snabbladdningsfunktion som gör att du kan få ett fulladdat batteri även under stressiga stunder.

Vill du använda din telefon som både privat- och arbetstelefon finns det plats för dubbla sim-kort.

Huawei Honor 8

Spännande utseende med ljusreflekterande glas

Huawei Honor 8 är en mycket stilren och snygg telefon. Den har rundade kanter och en mycket tunn ramkonstruktion. Stommen är tillverkad i diamantslipat 2.5D-glas och höljet är i aluminium. Eftersom telefonen är täckt med 15 lager slipat glas får den ett spännande utseende då ljuset reflekteras i den. Färgen på telefonen är annars en djup blå-lila nyans som är mycket tilltalande för ögat. Måtten på själva telefonen är 146 mm på längden, 71 mm på bredden och 7,45 mm på höjden.

Teknik

Huawei  Honor 8 har bland annat fått beröm  för sin kamera. I själva verket har telefonen två kameror, en på baksidan med 12 MP och en på framsidan med 8 MP. Kameran på framsidan är utrustad med två sensorer vilket gör att den kan fånga mycket ljus och på så sätt ge dig bättre bilder. Minnesutrymmet på denna telefon är fördelat på 4 GB RAM-minne och 32 GB lagringsminne. Det finns med andra ord gott om plats för appar och andra program. I telefonen finns även plats för två sim-kort, ett micro och ett nano. Skulle man inte behöva båda dessa kan man istället sätta ett extra minneskort på den tomma platsen. Skärmen på telefonen är på fem tum och har en upplösning på 1920 x 1080 pixel. Processorn i Huawei Honor 8 är en kraftfull 2.3 GHz octa-core processor som enkelt klarar av både spel och att man använder flera funktioner i telefonen samtidigt.

Övriga egenskaper

Denna smartphone är också utrustad med en rad andra praktiska funktioner. Den har till exempel något som man kallar intelligent kommunikation. Det innebär i praktiken att telefonen har två antenner. Det gör att den alltid kan välja att använda den med starkast signal vilket i sin tur gör att man som användare får optimal mottagning. En annan intressant egenskap är Smart Media-funktionen. Med den känner den känsliga mikrofonen av var du befinner dig och anpassar ljudet efter det. Det gör att du kan låta bli att hålla i telefonen utan att ljudet blir påverkat. Det är också trevligt att veta att man tagit hänsyn till miljön när man förpackat telefonen. Den kommer i en låda av FSC-certifierat papper och både lådan och manualen är tryckta med sojabläck.

Huawei Honor 7

Elegant design

Huawei Honor 7 är en elegant telefon med många spännande funktioner. Telefonen har rundade kanter och ett skal i metall som ger en känsla av kvalitet. Skärmen har full HD vilket gör att man enkelt kan titta på film, streama klipp och spela spel på den. Måtten på enheten är 143,2 mm på längden, 71,9 mm på bredden och 8,5 mm på höjden och vikten är 157 gram. Det ger dig en lagom stor telefon som lätt går ned i fickan eller handväskan. Telefonen finns i färgerna grå, svart, silver och guld.

Teknik

Huawei Honor 7 har bland annat fått uppmärksamhet för att den är snabb, har bra batteritid och är fylld av funktioner. Bland dessa funktioner hittar vi bland annat möjligheten att använda två SIM-kort. Den har också två kameror, en som är placerad på framsidan och en som är placerad på baksidan. Kameran på framsidan är på hela 20 MP och den på baksidan 8 MP. Bakside-kameran har dessutom en LED-blixt som underlättar när du ska ta selfies på mörka ställen. Telefonens skärm är på 5,2 tum och har en upplösning på 1920 x 1080 pixel. Minnet på enheten är fördelat på ett RAM-minne på 3 GB och ett internminne på 16 GB. Den passar med andra ord utmärkt för den som vill ha ett antal appar och spara lite kort på telefonen. Om man behöver mer utrymme finns möjlighet att stoppa in ett extra minneskort.

Övriga egenskaper

Telefonen är bland annat utrustad med en praktiskt fingeravtrycksläsare. Den gör att du inte behöver komma ihåg några sifferkombinationer för att ta dig in i den, dessutom ger det dig extra säkerhet eftersom det bara är du som kan öppna den. Den har också en finurlig funktion som gör att du kan ropa på den om du har råkat förlägga den. Telefonen svarar dig då och du kan lätt hitta den igen, något som definitivt är ett plus för den som ofta tappar bort sin telefon. På enheten finns även en så kallad ir-sändare. Den låter dig använda telefonen som fjärrkontroll till elektroniska apparater hemma. Överhuvudtaget är Huawei Honor 7 fylld med sådana här smarta och praktiska funktioner, något som gör den extra rolig att använda.