Mobilt bredband för företag – Bäst alternativ!

4G

Chili Mobilt Bredband

Viaplay ingår i 3 mån!

64 Mbit/s

Ingen Bindningstud

50-obegränsat GB Surf
249-449 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon Mobilt Bredband

Oanvänd data sparas!

64 Mbit/s

Ingen Bindningstid

2-100 GB Surf
49-249 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tre mobilt bredband


64 Mbit/s

1 månads uppsägning

15-fri GB Surf
149-249 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor mobilt bredband


150 Mbit/s

Ingen Bindningstid

20-200 GB Surf
199-499 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL

Mobilt bredband för företaget

Med ett mobilt bredband får du friheten att jobba var du än befinner dig. Det mobila kontoret blir möjligt tack vare en separat lösning för surf tillsammans med ett bra och billigt mobilabonnemang för företaget. För dig som företagare eller för dina medarbetare ger enkelheten med ett mobilt bredband produktivitetsvinster, som enkelt kan motivera kostnaden för att ha ett extra abonnemang för mobilt bredband som komplement till mobilabonnemanget.

Enkelheten med trådlöst internet

Så vad är ett mobilt bredband? Det är helt enkelt ett abonnemang som låter dig koppla upp enheter såsom dator, surfplatta eller router till mobilnätet. Dataöverföringen sker via det mobila nätet istället för genom fiber eller en annan fast internetanslutning. Med ett trådlöst bredband kan du arbeta var som helst, så länge som det finns mobiltäckning. Du kan snabbt och säkert koppla upp dig på hotell, i bilen, på tåget eller när du befinner dig på andra platser där du inte har något WiFi. Ett mobilt bredband ger dig frihet att arbeta på nya platser med bra täckning och hastighet. Det är en flexibel bredbandslösning som kan öka företagets produktivitet.

Fördelar med mobilt bredband för företag

Det finns flera fördelar med att låta medarbetarna ha ett företagsabonnemang för mobilt bredband som ligger utöver det vanliga mobilabonnemanget.

1. Enkelt att koppla upp sig

Glöm besväret med att ta reda på lösenord till WiFi-nätet på caféer och WiFi på hotell som ständigt kopplar ner sig ändå. Hur många gånger har du inte bott på hotell där WiFi-signalen är för svag? Med en egen internetuppkoppling kommer du igång omedelbart.

2. Dina företagshemligheter förblir hemliga

Riskerna med att koppla upp sig på publika nätverk är många, och personer med dåliga avsikter har möjlighet att ta del av din kommunikation via publika WiFi-nätverk. Därför är en egen uppkoppling alltid att föredra. Ditt företag kan ha interna rutiner som säkerställer en hög säkerhetsnivå, men har du oförsiktiga medarbetare så spelar det ingen roll. Höj säkerheten med ett mobilt bredband när ni är på resande fot.

3. Nöjdare medarbetare

Att snabbt kunna koppla upp sin dator eller surfplatta ger gladare och nöjdare medarbetare. Att ha en surfplatta ser många medarbetare som en förmån som förhöjer deras arbetsglädje och som dessutom gör det smidigare att arbeta utanför kontoret. Alla som någonsin försökt redigera ett Word-dokument eller en Excel-fil på mobilen vet precis hur svårt det kan vara. Att använda mobilen som hot spot och koppla upp datorn mot den är så klart en hygglig lösning, men så fort telefonen ringer så försvinner anslutningen från datorn. Ett mobilt bredband gör det enkelt att koppla upp de enheter man helst vill arbeta med – var man än är.

4. Få saker gjort direkt

Att inte ha en tillförlitlig internetuppkoppling ökar risken för att dina medarbetare måste skjuta upp arbetsuppgifter, vilket till exempel kan göra att försäljningsmötet blir misslyckat eller att kunders beställningar riskeras att försenas. För säljare ute på fältet är det av högsta vikt att ha verktyg som säkerställer att de kan utföra sitt jobb.

5. Företagsabonnemang är numera smidigt och billigt

Glöm bort tiden då företagsabonnemang kostade mångdubbelt ett abonnemang för privatpersoner. Den banbrytande mobiloperatören Hallon förändrade företagsmarknaden totalt när de lanserade sina företagsabonnemang. Priserna var lägre och villkoren lika förmånliga som för privatpersoner. Nu var företagarna inte längre tvungen att betala ett premium för att teckna ett företagsabonnemang.

Hos Hallon kan du som juridisk person teckna ett abonnemang till ett lågt pris. Abonnemanget har ingen bindningstid eller uppsägningstid. Du kan spara all oanvänd surf som du inte använt under månaden. När det gäller betalning kan du välja om du vill låta pengarna dras automatiskt från ditt företagskort eller via faktura. Kostnadskontrollen är också total eftersom det är ett fastprisabonnemang som aldrig kostar med än den angiva månadskostnaden.

Dela på mobila bredbandet

Du kan koppla till en router och dela ditt mobila bredband med flera kollegor. Med en större surfmängd kan du vara generös och enkelt dela med dig av datamängden så att alla kan få sitt jobb gjort. När du skaffar mobilt bredband för ditt företag är det viktigt att du väljer en surfmängd som du klarar dig med. Det är bättre att välja en lite större mängd data när du tecknar mobilt bredband. Du kan oftast justera datamängden i efterhand och minska storleken på ditt abonnemang om du inte utnyttjar hela datamängden. På så sätt behöver du inte köpa till datatrafik i slutet av månaden – vilket kan bli väldigt dyrt i längden.

 

Mobilt bredband foretagare

Datamängd som passar ditt företag

Datamängden är viktigt när det gäller mobila bredband för företagare. Du ska ha ett bredband som passar ditt företags behov. Du vill inte betala mer än du behöver, men samtidigt vill du inte få slut på surf i slutet av månaden. Du ska kunna arbeta utan avbrott och strul och kunna surfa när du behöver utan att behöva bry dig om huruvida surfmängden räcker eller inte.

Hur stor surfmängd du behöver beror helt på vilket sorts företag du har och hur pass mycket du surfar på internet när du inte har tillgång till ett säkert WiFi-nätverk. Vad du gör när du befinner dig ute på webben avgör också. Använder du dig av lite tyngre program som kräver mycket datakommunikation över nätet så kommer du att behöva en större mängd data på ditt mobila bredband. Ska ni dela på bredbandet behöver du också en större surfmängd så att det räcker till alla.

Vad räcker 10 GB till?

Alla aktiviteter drar olika mycket surfmängd och det kan ibland vara svårt att uppskatta hur mycket data olika aktiviteter förbrukar. Beroende på vilken kvalitet du använder dig av kan datamängderna variera. En uppskattning av vad 10 GB datamängd räcker till är följande:

 •  Skypemöte (video) cirka 15 timmar
 •  Skicka och ta emot cirka 10 000 mail
 •  Streama film på datorn/surfplatta i hög kvalitet, cirka 5 timmar

Att göra ett estimat på din förbrukning innan du tecknar ett abonnemang är klokt, men du kan alltid justera surfmängden i efterhand. Därför gör det inget om du tecknar ett abonnemang med vad som visar sig vara för mycket surf, för du kan då sänka surfmängden hos nästan alla operatörer.

Mobilt bredband utomlands

Mobilt bredband kan i vissa fall användas utomlands. Villkoren varierar från operatör till operatör, så om du reser utomlands en del så kan det vara klokt att kolla om företagsabonnemanget funkar utomlands. Vissa företagsabonnemang för mobilt bredband går bara att använda i Sverige, medan andra går att använda upp till en viss datamängden utomlands (normalt upp till runt 10 GB per månad, men det kan variera).

Hallon mobilt bredband

Hallon är en av de mest intressanta mobiloperatören just nu och de tar ständigt nya marknadsandelar. De erbjuder riktigt bra priser, generösa surfmängder och bra villkor för både privatpersoner och företag. Passar dig som vill ha mycket surf till marknadens lägsta pris! Hallons företagsabonnemang har samma fina villkor som deras abonnemang för privatpersoner. Det innebär låga priser, ingen bindningstid och villkor som är lätta att förstå.

När du beställer ett mobilt bredband från Hallon får du ett trippel SIM-kort hemskickat. Det passar i alla mobiler, surfplattor och 4G-routers. SIM-kortet är uppdelat i mini, micro och nano, och du kan använda det som passar din mobila enhet.

 • Mobilt bredband:  Abonnemang med 2 GB till 100 GB data
 • Bredband priser: Från 49 kronor i månaden
 • Erbjudande: Se Hallons hemsida för eventuella kampanjer
 • Surfmängd: 2, 20 eller 100 GB datatrafik
 • Modem / Router: Endast abonnemang, ingen hårdvara.
 • Bredband hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

 

 

Hallon

 

 • Ingen bindningstid
 • Spara oanvänd surf
 • Alltid fastpris

 

Läs mer & Beställ

Tre mobilt bredband

Tre är den operatör som erbjuder riktigt mycket surf i sina abonnemang för mobilt bredband – både för privatpersoner och företag. Du kan skaffa ett abonnemang med obegränsad surf per månad! Det kan vara en praktiskt lösning om man inom företaget ofta är ute och reser och vill ha en bredbandsuppkoppling att lita på. Tre erbjuder ett snabbt mobilnät samt många produkter och tjänster som du kan komplettera ditt abonnemang med. Du kan själv välja om du vill ha abonnemanget med bindningstid eller inte. Tre äger även operatören lågprisoperatören Hallon.

 

 • Mobilt bredband: Ja, både abonnemang och kontantkort.
 • Bredband priser: Från 149 kronor i månaden.
 • Erbjudande: Ta med upp till 15 GB inom EU.
 • Surfmängd: 15-fri GB datatrafik
 • Modem / Router: Brett utbud av hårdvara till exempel mobila 4G-routers, USB-modem (4G) och stationär 4G router med LAN-portar.
 • Bredband hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Uppsägningstid: 1 månads uppsägning
 • Bindningstid: Väljs mellan ingen bindningstid eller 24 månaders bindningstid

Tre

 

 • Trygg operatör
 • Snabbt mobilnät
 • Mycket surf

 

Läs mer & Beställ

 

Chilimobil mobilt bredband

Chili är en intressant operatör som erbjuder både mobilabonnemang och bredbandsabonnemang för både privatpersoner och företag. Chili har gjort sig kända för att de älskar surf och bra villkor. Deras abonnemang passar det företag som behöver mycket surf och som inte vill krångla till det med bindningstider och uppsägningstider. Deras största abonnemang har fri surf!

 

 • Mobilt bredband:  Abonnemang med 50 GB till fri GB data
 • Bredband priser: Från 249 kronor i månaden
 • Erbjudande: Viaplay film och serier ingår i 3 månader
 • Surfmängd: 50, 100 eller fri GB datatrafik
 • Modem / Router: Endast abonnemang, ingen hårdvara.
 • Bredband hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

 

 

chili-logo

 

 • Ingen bindningstid
 • Fri surf
 • Alltid fastpris

 

Läs mer & Beställ

Telenor mobilt bredband

Telenor erbjuder helhetslösningar för företag med mobilabonnemang, fast bredband och mobilt bredband. De mobila bredbanden har mycket datatrafik och går i Telenors egna stabila nät. Telenor har dessutom en gedigen support och rådgivning som kan hjälpa dig att välja rätt bredband för just ditt företag och era behov.

 

 • Mobilt bredband:  Abonnemang med 20 GB till 200 GB data
 • Bredband priser: Från 199 kronor i månaden exklusive moms
 • Erbjudande: Om du väljer att binda ditt mobila bredband under 24 månader får du rabatt på priset varje månad
 • Surfmängd: 20, 100 eller 200 GB datatrafik
 • Modem / Router: Telenor erbjuder hårdvara. Surfplattor och mobil router
 • Bredband hastighet: 4G upp till 150 Mbit/s
 • Bindningstid: Välj mellan ingen bindningstid eller 24 månader

 

 

telenor

 

 • Ingen bindningstid
 • Fri surf
 • Alltid fastpris

 

Läs mer & Beställ

Tele2 mobilt bredband

Tele2 satsar mycket på datatrafik och erbjuder ett snabbt mobilt bredband. Tele2 ger extra förmånliga priser till det företag som samlar flera tjänster hos dem. Om man både har mobilabonnemang och bredbandsabonnemang hos Tele2 kan man få extra surf eller fler datakort till abonnemangen. Hos Tele2 väljer du även om du vill ha bindningstid eller inte. Ett abonnemang med bindningstid ger rabatt varje månad jämfört med ett abonnemang helt utan bindningstid.

Tele2 är ett bra och stabilt alternativ för mobilt bredband. Du surfar i deras snabba mobilnät och du kan välja mellan att skaffa mobilabonnemang och mobila bredband.

 

 • Mobilt bredband: Abonnemang.
 • Bredband priser: Från 249 kronor i månaden
 • Erbjudande: Samla mobiltjänster och bredband hos Tele2 och få extra data eller extra SIM-kort
 • Surfmängd: 50-500 GB per månad
 • Modem / Router: Du kan köpa till hårdvara till ditt abonnemang.
 • Bredband hastighet: 4G upp till 50 Mbit/s
 • Bindningstid: Välj själv om du vill ha bindningstid eller inte

tele2 logo

 

Vad kostar mobilt bredband?

De olika operatörerna skiljer sig markant när det gäller prisnivå för mobilabonnemang, kontantkort och mobilt bredband. Kostanden för ett företagsabonnemang för mobilt bredband kan variera från Hallons billigaste på 49 kronor upp till 599 kronor som Tele2 tar för sitt största abonnemang. Det är värt att komma ihåg att villkoren skiljer sig mycket åt. Vi rekommenderar att du kollar på:

 •  Bindnings- & uppsägningstider
 •  Data som får förbrukas utomlands
 •  Vad händer med det oförbrukade surfen? Sparas den till nästa månad?

Med detta sagt så är det bara att komma igång och välja ett abonnemang. Det må vara ett litet steg för dig att välja ett abonnemang, men det kan medföra ett stort språng i effektivitet, produktivitet och flexibilitet för ditt företag.