Surf

Minst2GB
2 GB+ 100 GB+

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Loading...

  Mobilt bredband för företaget

  Med ett mobilt bredband får du friheten att jobba var du än befinner dig. Det mobila kontoret blir möjligt tack vare en separat lösning för surf tillsammans med ett bra och billigt mobilabonnemang för företaget. För dig som företagare eller för dina medarbetare ger enkelheten med ett mobilt bredband produktivitetsvinster, som enkelt kan motivera kostnaden för att ha ett extra abonnemang för mobilt bredband som komplement till mobilabonnemanget.

  Enkelheten med trådlöst internet

  Så vad är ett mobilt bredband? Det är helt enkelt ett abonnemang som låter dig koppla upp enheter såsom dator, surfplatta eller router till mobilnätet. Dataöverföringen sker via det mobila nätet istället för genom fiber eller en annan fast internetanslutning.

  Med ett trådlöst bredband kan du arbeta var som helst, så länge som det finns mobiltäckning. Du kan snabbt och säkert koppla upp dig på hotell, i bilen, på tåget eller när du befinner dig på andra platser där du inte har något WiFi. Ett mobilt bredband ger dig frihet att arbeta på nya platser med bra täckning och hastighet. Det är en flexibel bredbandslösning som kan öka företagets produktivitet.

  Fördelar med mobilt bredband för företag

  Det finns flera fördelar med att låta medarbetarna ha ett företagsabonnemang för mobilt bredband som ligger utöver det vanliga mobilabonnemanget.

  1. Enkelt att koppla upp sig

  Glöm besväret med att ta reda på lösenord till WiFi-nätet på caféer och WiFi på hotell som ständigt kopplar ner sig ändå. Hur många gånger har du inte bott på hotell där WiFi-signalen är för svag? Med en egen internetuppkoppling kommer du igång omedelbart.

  2. Dina företagshemligheter förblir hemliga

  Riskerna med att koppla upp sig på publika nätverk är många, och personer med dåliga avsikter har möjlighet att ta del av din kommunikation via publika WiFi-nätverk. Därför är en egen uppkoppling alltid att föredra. Ditt företag kan ha interna rutiner som säkerställer en hög säkerhetsnivå, men har du oförsiktiga medarbetare så spelar det ingen roll. Höj säkerheten med ett mobilt bredband när ni är på resande fot.

  3. Nöjdare medarbetare

  Att snabbt kunna koppla upp sin dator eller surfplatta ger gladare och nöjdare medarbetare. Att ha en surfplatta ser många medarbetare som en förmån som förhöjer deras arbetsglädje och som dessutom gör det smidigare att arbeta utanför kontoret. Alla som någonsin försökt redigera ett Word-dokument eller en Excel-fil på mobilen vet precis hur svårt det kan vara.

  Att använda mobilen som hotspot och koppla upp datorn mot den är så klart en hygglig lösning, men så fort telefonen ringer så försvinner anslutningen från datorn. Ett mobilt bredband gör det enkelt att koppla upp de enheter man helst vill arbeta med – var man än är.

  4. Få saker gjort direkt

  Att inte ha en tillförlitlig internetuppkoppling ökar risken för att dina medarbetare måste skjuta upp arbetsuppgifter, vilket till exempel kan göra att försäljningsmötet blir misslyckat eller att kunders beställningar riskeras att försenas. För säljare ute på fältet är det av högsta vikt att ha verktyg som säkerställer att de kan utföra sitt jobb.

  5. Företagsabonnemang är numera smidigt och billigt

  Glöm bort tiden då företagsabonnemang kostade mångdubbelt ett abonnemang för privatpersoner. Den banbrytande mobiloperatören Hallon förändrade företagsmarknaden totalt när de lanserade sina företagsabonnemang. Priserna var lägre och villkoren lika förmånliga som för privatpersoner. Nu var företagarna inte längre tvungen att betala ett premium för att teckna ett företagsabonnemang.

  Hos Hallon kan du som juridisk person teckna ett abonnemang till ett lågt pris. Abonnemanget har ingen bindningstid eller uppsägningstid. Du kan spara oanvänd surf som du inte använt under månaden. När det gäller betalning kan du välja om du vill låta pengarna dras automatiskt från ditt företagskort eller via faktura. Kostnadskontrollen är också total eftersom det är ett fastprisabonnemang som aldrig kostar med än den angiva månadskostnaden.

  Dela på mobila bredbandet 

  Du kan koppla till en router och dela ditt mobila bredband med flera kollegor eller enheter. Med en större surfmängd kan du vara generös och enkelt dela med dig av datamängden så att alla kan få sitt jobb gjort. När du skaffar mobilt bredband för ditt företag är det viktigt att du väljer en surfmängd som du klarar dig med. Det är bättre att välja en lite större mängd data när du tecknar mobilt bredband. Du kan oftast justera datamängden i efterhand och minska storleken på ditt abonnemang om du inte utnyttjar hela datamängden. På så sätt behöver du inte köpa till datatrafik i slutet av månaden – vilket kan bli väldigt dyrt i längden.

  Datamängd som passar ditt företag

  Datamängden är viktigt när det gäller mobila bredband för företagare. Du ska ha ett bredband som passar ditt företags behov. Du vill inte betala mer än du behöver, men samtidigt vill du inte få slut på surf i slutet av månaden. Du ska kunna arbeta utan avbrott och strul och kunna surfa när du behöver utan att behöva bry dig om huruvida surfmängden räcker eller inte.

  Hur stor surfmängd du behöver beror helt på vilket sorts företag du har och hur pass mycket du surfar på internet när du inte har tillgång till ett säkert WiFi-nätverk. Vad du gör när du befinner dig ute på webben avgör också. Använder du dig av lite tyngre program som kräver mycket datakommunikation över nätet så kommer du att behöva en större mängd data på ditt mobila bredband. Ska ni dela på bredbandet behöver du också en större surfmängd så att det räcker till alla.

  Vad räcker 10 GB till?

  Alla aktiviteter drar olika mycket surfmängd och det kan ibland vara svårt att uppskatta hur mycket data olika aktiviteter förbrukar. Beroende på vilken kvalitet du använder dig av kan datamängderna variera. En uppskattning av vad 10 GB datamängd räcker till är följande:

  tips

  Att göra ett estimat på din förbrukning innan du tecknar ett abonnemang är klokt, men du kan alltid justera surfmängden i efterhand. Därför gör det inget om du tecknar ett abonnemang med vad som visar sig vara för mycket surf, för du kan då sänka surfmängden hos nästan alla operatörer.

  Mobilt bredband utomlands

  Mobilt bredband kan i vissa fall användas utomlands. Villkoren varierar från operatör till operatör, så om du reser utomlands en del så kan det vara klokt att kolla om företagsabonnemanget funkar utomlands. Vissa företagsabonnemang för mobilt bredband går bara att använda i Sverige, medan andra går att använda upp till en viss datamängden utomlands (normalt mellan 10 – 50 GB per månad, men det kan variera).

  Mobilt bredband – företag

  Nedan har vi listat operatörer som erbjuder mobilt bredband till företag. 

  Hallon mobilt bredband

  Hallon är en av de mest intressanta mobiloperatören just nu och de tar ständigt nya marknadsandelar. De erbjuder riktigt bra priser, generösa surfmängder och bra villkor för både privatpersoner och företag. Deras abonnemang passar dig som vill ha mycket surf till marknadens lägsta pris! Hallons företagsabonnemang har samma fina villkor som deras abonnemang för privatpersoner. Det innebär låga priser, ingen bindningstid och villkor som är lätta att förstå.

  När du beställer ett mobilt bredband från Hallon får du ett trippel SIM-kort hemskickat. Det passar i alla mobiler, surfplattor och 4G- och 5G-routers. SIM-kortet är uppdelat i mini, micro och nano, och du kan använda det som passar din mobila enhet.

  • Mobilt bredband:  Abonnemang med 2 GB till 200 GB data
  • Bredband priser: Från 49 kronor i månaden
  • Erbjudande: Se Hallons hemsida för eventuella kampanjer
  • Surfmängd: 2, 20, 100 eller 200 GB datatrafik
  • Modem / Router: Litet utbud av routers
  • Bredband hastighet: 5G upp till 150 Mbit/s
  • Bindningstid: Ingen bindningstid

   

  Hallon

   

  • Ingen bindningstid
  • Spara oanvänd surf
  • Alltid fastpris

  Läs mer & Beställ

  Tre mobilt bredband

  Tre är den operatör som erbjuder riktigt mycket surf i sina abonnemang för mobilt bredband – både för privatpersoner och företag. Du kan skaffa ett abonnemang med obegränsad surf per månad!

  Tre erbjuder ett snabbt mobilnät samt många produkter och tjänster som du kan komplettera ditt abonnemang med. Du kan själv välja om du vill ha abonnemanget med bindningstid eller inte. Tre äger även operatören lågprisoperatören Hallon.

   

  • Mobilt bredband: Abonnemang för företag 
  • Bredband priser: Från 299 kronor i månaden.
  • Erbjudande: Köp med router på delbetalning
  • Surfmängd: Fri GB datatrafik
  • Modem / Router: Brett utbud av hårdvara till exempel 4G- och 5G-routers för kontoret
  • Bredband hastighet: 5G+ upp till 600 Mbit/s
  • Uppsägningstid: 1 månads uppsägning
  • Bindningstid: Välj utan router och bindningstid


  Tre

   

  • Trygg operatör
  • Snabbt mobilnät
  • Mycket surf

  Läs mer & Beställ

   

  Chilimobil mobilt bredband

  Chili är en intressant operatör som erbjuder både mobilabonnemang och bredbandsabonnemang för både privatpersoner och företag. Chili har gjort sig kända för att de älskar surf och bra villkor. Deras abonnemang passar det företag som behöver mycket surf och som inte vill krångla till det med bindningstider och uppsägningstider. Alla abonnemang hos Chili, både för företag och privatpersoner, har fri surf, men hastigheten är olika begränsad beroende på månadskostnad. Det största abonnemanget har fri surf i maximal hastighet i Tres 5G-nät. 

   

  • Mobilt bredband:  Abonnemang med fri GB data i olika hastigheter
  • Bredband priser: Från 349 kronor i månaden
  • Erbjudande: Viaplay film och serier ingår i 3 månader
  • Surfmängd: Fri GB datatrafik, välj hastighet
  • Modem / Router: Köpt till router, delbetala eller betala direkt
  • Bredband hastighet: 10 Mbit/s, 100 Mbit/s eller full fart i 5G
  • Bindningstid: Ingen bindningstid

   

  chili-logo

   

  • Ingen bindningstid
  • Fri surf
  • Alltid fastpris

  Läs mer & Beställ

  Telenor mobilt bredband

  Telenor erbjuder helhetslösningar för företag med mobilabonnemang, fast bredband och mobilt bredband. De mobila bredbanden har mycket datatrafik och går i Telenors egna stabila nät. Telenor har dessutom en gedigen support och rådgivning som kan hjälpa dig att välja rätt bredband för just ditt företag och era behov.

   

  • Mobilt bredband:  Abonnemang med obegränsad data
  • Bredband priser: Från 399 kronor i månaden
  • Erbjudande: Välj bindningstid och få rabatt
  • Surfmängd: Obegränsad data
  • Modem / Router: Telenor erbjuder hårdvara. Surfplattor och mobil router
  • Bredband hastighet: 4G och 5G upp till 150 Mbit/s
  • Bindningstid: Välj mellan ingen bindningstid eller 24 månader

   

  telenor

   

  • Ingen bindningstid
  • Fri surf
  • Alltid fastpris

  Läs mer & Beställ

  Tele2 mobilt bredband

  Tele2 satsar mycket på datatrafik och erbjuder ett snabbt mobilt bredband. Tele2 ger extra förmånliga priser till det företag som samlar flera tjänster hos dem. Hos Tele2 väljer du även om du vill ha bindningstid eller inte. Ett abonnemang med bindningstid ger rabatt varje månad jämfört med ett abonnemang helt utan bindningstid.

  Tele2 är ett bra och stabilt alternativ för mobilt bredband. Du surfar i deras snabba mobilnät och du kan välja mellan att skaffa mobilabonnemang och mobila bredband.

   

  • Mobilt bredband: Företagsabonnemang
  • Bredband priser: Från 249 kronor i månaden
  • Erbjudande: Samla mobiltjänster och bredband hos Tele2 och få extra data eller extra SIM-kort
  • Surfmängd: 50-obegränsat GB per månad
  • Modem / Router: Du kan köpa till hårdvara till ditt abonnemang
  • Bredband hastighet: 4G upp till 50 Mbit/s
  • Bindningstid: Välj själv om du vill ha bindningstid eller inte


  tele2 logo

   

  Vad kostar mobilt bredband?

  De olika operatörerna skiljer sig markant när det gäller prisnivå för mobilt bredband för företagskunder. Kostanden för ett företagsabonnemang för mobilt bredband kan variera från Hallons billigaste på 49 kronor upp till 399 kronor som Tele2 och Telenor tar för sina största abonnemang. Det är värt att komma ihåg att villkoren skiljer sig mycket åt. Vi rekommenderar att du kollar på:

  Med detta sagt så är det bara att komma igång och välja ett abonnemang. Det må vara ett litet steg för dig att välja ett abonnemang, men det kan medföra ett stort språng i effektivitet, produktivitet och flexibilitet för ditt företag.

  Vanliga frågor och svar om mobilt bredband för företag

  Vilka operatörer har mobilt bredband för företag?

  Flera operatörer erbjuder mobilt bredband för företag, såsom Tele2 och Tre, men också lågprisalternativ som Chilimobil och Hallon. På Surf.nu hittar du de bästa priserna på mobilt bredband för företag.

  Vilket mobilt bredband för företag är bäst?

  De svenska operatörernas mobila bredband för företag skiljer sig inte särskilt mycket åt, förutom prismässigt. Mest fördelaktigt är det att satsa på ett mobilt bredband med låg prislapp, som exempelvis Hallon erbjuder.

  Vad ska jag tänka på när jag väljer mobilt bredband för företag?

  Jämför alternativen på Surf.nu innan du väljer. Prismässigt kan det skilja mycket pengar mellan den dyraste och billigaste operatören. Kolla också in täckningskartorna för att vara säker på att du har täckning där du vill använda ditt mobila bredband.

  Vilket mobilt bredband för företag är billigast?

  Det billigaste priset hittar du hos Hallon. Är du ute efter helt fri surf är Chilimobil ett bättre alternativ. De har det billigaste abonnemanget med fri surf.

  Vad är fördelarna med mobilt bredband för företag?

  Ett mobilt bredband har fördelen att du kan ta med det överallt. Det passar med andra ord företag som ofta är på resande fot, eller behöver uppkoppling för exempelvis presentationer och föredrag utanför det egna kontoret.