Bäst mobilabonnemang för företag – Jämför här!

4G

Hallon Mobilabonnemang Företag 6GB


Fria Samtal

Fria Sms

6 Gb data
4G

Hallon Mobilabonnemang Företag 25GB


Fria Samtal

Fria Sms

25 Gb data
4G

Telenor Företagsabonnemang 2 GB


Fria Samtal

Fria Sms

2 Gb data
4G

Tre Mobilabonnemang Företag


Fria Samtal

Fria Sms

obegränsat Gb data
4G

Hallon Mobilabonnemang Företag 100GB


Fria Samtal

Fria Sms

100 Gb data
4G

Telenor Företagsabonnemang 10 GB


Fria Samtal

Fria Sms

10 Gb data
4G

Telness Abonnemang för entreprenörer


Fria Samtal

Fria Sms

10 Gb data
4G

Telenor Företagsabonnemang


Fria Samtal

Fria Sms

50 Gb data
4G

Telness Abonnemang för entreprenörer


Fria Samtal

Fria Sms

30 Gb data
4G

Telenor Affärspaket EU obegränsad surf


Fria Samtal

Fria Sms

obegränsat Gb data

Jämför mobilabonnemang för alla företag

Oavsett om du driver en liten enskild firma eller sitter på ett stort bolag, så är lösningar för kommunikation mycket viktigt. Det gäller att enkelt och snabbt kunna nå dina kunder, och även nås. Kommunikation är ryggraden i varje företag, och det finns mängder av stabila och bra lösningar för alla typer av företag.

Som företagare så behöver du en telefonilösning som passar just dina behov. De flesta operatörerna har någon typ av företags-abonnemang. Det som skiljer de olika operatörerna åt är servicenivån och bredden på produkt- och tjänsteportföljen. Naturligtvis så har dessa faktorer en stor påverkar på priset. Här jämför vi och tar fram de bästa abonnemangen för dig och ditt företag!

Företagsabonnemang för alla behovforetag1

Många mindre företagare förlitar sig på sin privattelefon i företaget. Det kan dock bli både stressigt och krångligt. Att alltid kunna bli nådd, även på fritiden, är inte hälsosamt i längden. Ibland behöver du bestämma dig för att inte kunna bli nådd, och det är viktigt att kunna släppa företaget ibland.

Det blir även enklare med bokföringen om du har ett abonnemang som bara används i företaget. I många företagsabonnemang ingår en mobiltelefon, något som är mycket smidigt. Det kan även se proffsigt ut med en specifik företagstelefon som är dedikerad för dina affärer.

Företagsabonnemang lika bra som privatabonnemang

Traditionellt sett så har företagsabonnemang kostat mycket och gett ganska lite för pengarna. Detta har dock ändrats i och med lågprisoperatörernas intåg på företagsmarknaden. Idag kan du få ett mobilabonnemang för företag med minst lika mycket surf och samtal som de privata abonnemangen ger, och till likvärdiga priser.

Oavsett vad du är ute efter så kommer du att kunna få tips och råd på vår sajt. Vi går igenom vilket abonnemang du ska välja om du vill ha ett billigt företagsabonnemang och vilket abonnemang som är det bästa mobilabonnemanget beroende på om du är en småföretagare, egenföretagare eller del i ett större bolag.

Guide till ditt företagsabonnemang

Vilken bolagsform ditt företag har kan spela en roll för vilken typ av abonnemang som du måste välja. Här guidar vi dig genom mobilabonnemang för dig med enskild firma, handelsbolag samt aktiebolag.

Reser du mycket inom jobbet? Då är en glädjande nyhet att flera företagsabonnemang ger dig fri användning av telefonsamtal, sms, mms och surf inom EU. Oftast får du surfa betydligt mer utomlands med företagsabonnemang än vad du får med ett abonnemang för privatpersoner. Detta ska du absolut utnyttja ifall du reser mycket i ditt företag.

foretag

Fördelar företagsabonnemang

 

 • Möjlighet att skaffa telefonväxel
 • Professionellt bemötande av kunder
 • Bra röstbrevlådor
 • Journummer
 • Växelfunktioner – Ett nummer in
 • Bättre koll på kostnader för företaget
 • Specifika rabatter kopplat till företagare
 • Generösa surfmängder till bra priser
 • Betaltjänster via mobilen
 • Enklare fakturering
 • Enklare kontering av dina fakturor
 • Enkelt byta till större eller mindre abonnemang
 • Smarta vidarekopplingar av ditt företagsnummer
 • Bra lösningar efter öppettider

Välja rätt företagsabonnemang

Precis som när du köper ett mobilabonnemang som privatperson så måste du se över ditt behov när du köper ett abonnemang till företaget. Olika företag har väldigt olika behov för telefoni. I en del verksamheter så pratar man ofta i telefonen och behöver därför ett bra fast pris för detta. Andra verksamheter kräver istället ständig tillgång till internet.

Är man i behov av ett abonnemang med mycket surf så bör det vara vad man skaffar. Om man ofta reser utomlands i företaget så bör man även titta på vilket abonnemang som har bäst villkor för utlandssamtal eller utlandssurf. Det kan även hända att man har anställda som arbetar på helt olika sätt och har helt olika behov. Då är det naturligtvis möjligt att teckna olika abonnemang till de anställda.

Vilka operatörer erbjuder företagsabonnemang?

De flesta operatörer erbjuder någon eller några typer av företagsabonnemang. Hos Telia hittar man till exempel fem olika abonnemang för företag där surfmängderna varierar mellan 2 GB och 50 GB per månad. Telenor erbjuder i sin tur abonnemang med från 0,5 GB data ända upp till en obegränsad mängd.

Även lågprisoperatören Hallon har abonnemang för företag. Här hittar du till exempel en variant för småföretagaren med fria samtal, fria sms och 2 GB data för 99 kronor de tre första månaderna, och du får dessutom 25 GB extra surf som sparas i din surfpott. Detta är bara ett axplock av de abonnemang på marknaden som är till för företag. Genom att besöka den operatör som du är intresserad av så kan du enkelt se vad de har för alternativ på företagsabonnemang.

 

Hallon företagsabonnemang

Hallon erbjuder några av marknadens mest prisvärda abonnemang för företag. Priset är lågt, du får mycket surf och dessutom generösa villkor för roaming i hela Europa. Verkar ditt företag internationellt så har Hallon dessutom de absolut billigaste minutpriserna för samtal till andra länder.

Företagsabonnemangen från Hallon är abonnemang med fast pris och med möjlighet att beställa en mobiltelefon. Du kan välja mellan tre olika surfmängder, 2, 10 och 100 GB.

Bäst abonnemang för småföretagare!

 

 • Välj mellan 2, 10 & 100 GB data
 • Fria Samtal inom Sverige
 • Fria SMS till hela världen
 • Billigaste utlandssamtal från Sverige
 • Ingen uppsägningstid
 • Ingen bindningstid
 • Spara oanvänd surf
 • Ring och surfa som hemma inom EU (upp till 10 GB/mån)

hallon företag

 • Bästa alternativ
 • Bra täckning
 • Olika surfmängder

 

Läs mer & Beställ

 

Telenor företagsabonnemang

Telenor har en stor tjänsteportfölj för företag. Mobilabonnemang är givetvis en viktig del i det, men du kan även koppla till tjänster som mobilväxel, MDM och mötestjänster så som Skype for Business. Hos Telenor får du en timmes kostnadsfri företagsrådgivning där ni kan gå igenom just ert behov.

Är ni många i företaget så kan det vara skönt att ha mobile device management (MDM) där ni centralt skickar ut uppdateringar och säkerhetspatchar. Dessutom har ni alltid möjlighet att radera innehållet på mobiler som kommit på villovägar. Börjar ditt företag närma sig fler än 10 anställda, då rekommenderar vi Telenor.

Telenor foretagsabonnemang

 • Bra surfmängd
 • Bra täckning
 • Stort sortiment av företagslösningar

 

Läs mer & Beställ

 

Telness företagsabonnemang

Telness är en mobiloperatör som erbjuder mobiltelefoni med funktioner speciellt anpassade för företagare. Digitalt och enkelt att använda, och självklart till rätt pris. De är helt utan bindningstider eller dolda avgifter och erbjuder enklare mobilabonnemang för företagare och entreprenörer.

Alla abonnemang ser likadana ut och har ett fastpris på fria samtal, SMS och MMS. Fyra olika datanivåer finns, och du har ingen bindningstid. Med Telness får du bra och pålitlig täckning samt surf i Sverige och EU.

Telness

 • Riktat mot företag
 • Bra täckning
 • Enkla abonnemang

 

Läs mer & Beställ

 

Tre företagsabonnemang

Tre har ett av Sveriges snabbaste mobilnät och är en stabil partner för både företag och privatpersoner. De har olika storlekar på surfmängder och du får alltid fria samtal, fria SMS och fria MMS.

Du får upp till 60 GB surfmängd som du får använda fritt i EU/EES. Tre har flera olika företagslösningar för dig som funderar på att teckna företagsabonnemang, skaffa mobila bredband eller köpa mobiltelefoner eller surfplattor.

Tre

 • Snabbt mobilnät
 • Bra täckning
 • Stort sortiment

 

Läs mer & Beställ

Comviq företagsabonnemang

Comviq har inga mobilabonnemang för företag, utan de hänvisar istället till moderbolaget Tele2 som har abonnemang för företag. Då fakturorna från Comviq inte har moms specificerat så går det inte att dra av momsen, vilket du med enskild firma teoretiskt kan göra. Därför rekommenderas inte Comviq för företag.

Halebop företagsabonnemang

Halebop erbjuder inga företagsabonnemang eftersom man helt enkelt inte tillåter organisationsnummer att teckna mobilabonnemang. Teoretiskt så skulle du kunna ha Halebop för din enskilda firma då du är en juridisk person. Däremot kan du inte använda Halebop som företagsabonnemang om du har ett aktiebolag.

Telia företagsabonnemang

Telia erbjuder en stor tjänsteportfölj för företag. Priserna är också satta för företag, det vill säga att du betalar ganska mycket. Försäljningsupplägget påminner mycket om Telenor, och du får en personlig rådgivare som hjälper dig att köpa de tjänster du behöver.

Hos Telia finns det även en rad extratjänster som du kan addera, till exempel körjournaler och tidsrapportering. Telia hade 2017 Sveriges nöjdaste företagskunder, och detta berodde främst på att företag hade en personlig kontakt hos Telia. Telia kan vara ett bra alternativ om du har fler än 10 anställda.

Vimla företagsabonnemang

Vimla inriktar sig främst på privatabonnemang, men med lite manuellt arbete så kan du använda ett privatabonnemang för företaget. Du som privatperson kommer alltid vara ansvarig för abonnemanget, men du kan kontakta Vimlas kundtjänst som då lägger in företagets uppgifter på fakturan.

Om du lägger till företagets uppgifter i Vimlas databas så får du en månatlig faktura skickad via e-post där moms finns specificerad. Om detta är en godtagbar lösning för ditt företag, då är det bara att surfa över till mobilabonnemang för privatpersoner och kolla igenom de abonnemang som Vimla erbjuder.

Priser för mobilabonnemang för företagforetagsabonnemang

Priserna kan variera en hel del när man väljer mobilabonnemang för företag. Oftast beror detta på vilken operatör och paket som man väljer.

Operatören är egentligen en smaksak eftersom flera operatörer erbjuder likvärdiga tjänster.

Vissa kunder anser att en del operatörer fungerar bättre än andra, men det kan som sagt variera. De allra vanligaste operatörerna som erbjuder mobilabonnemang för företag är bland annat 3 och Telenor.

Innan man väljer ett företagsabonnemang bör man först tänka efter om det verkligen behövs. Om det inte används flera mobiltelefoner inom företaget eller om företaget helt enkelt inte ringer många samtal, då kan det istället vara billigare att välja ett privat mobilabonnemang.

Teckna företagsabonnemang

Tecknar man ett företagsabonnemang när man egentligen inte ringer särskilt mycket, då kommer det att sluta med att man betalar mer än vad man behöver. Företagsabonnemang är med andra ord bättre för företag som ofta kommunicerar med till exempel kunder, samarbetsföretag eller konkurrenter.

Något som man även bör tänka på innan man väljer abonnemang är att välja rätt paket. Det är onödigt att välja ett paket som inkluderar mer än vad man behöver då de oftast kostar mer än de mindre paketen. Samtidigt vill man inte att samtalspotten ska ta slut, vilket gör att det kanske är säkrare att välja ett paket som inkluderar fler samtal än vad företaget förväntas ringa. Att välja rätt paket är därför ett ganska viktigt beslut.

Välj rätt företagspaket

Har möjligheten att arbeta hemifrån med hjälp av internet medfört att du kan vara mindre på din arbetsplats?

Hos vissa operatörer kan man dock välja att anpassa mobilabonnemanget efter antalet samtal som rings under månaden.

Ringer man många samtal blir månadskostnaden högre, men om man ringer ganska få samtal blir kostnaden istället lägre.

Detta alternativ kan oftast vara den enklaste lösningen, men samtidigt kan detta leda till att man ringer fler samtal än vad man egentligen behöver eftersom det inte finns någon begränsning. Man bör därför tänka efter noga innan man väljer detta alternativ.

Att välja mobilabonnemang för ditt företag är alltså inte det enklaste du kan göra då det finns många aspekter att tänka på. Därför är det viktigt att du noggrant ser över vilket alternativ som är det bästa för ditt företag.

 

 

 

Billigaste mobilabonnemang för företag

Hallon toppar listan över billigaste mobilabonnemang för företag oavsett datamängd. Det är inte billigare för småföretagare att välja ett privatabonnemang än att välja Hallons företagsabonnemang. Detta är ganska unikt och förmodligen första gången ett företagsabonnemang kan konkurrera prismässigt med privatabonnemang.

Det är säkert därför cirka 30 % av alla småföretagare har ett privatabonnemang på firman, men det behövs alltså inte längre. Hallon löser detta! Skaffa Hallon för ditt företag via knappen här nedan!

hallon företag

 • Billigast
 • Bra täckning
 • Snabbt nät

 

Läs mer & Beställ

 

Bästa företagsabonnemang

Hallon toppar listan då de med största sannolikhet är det bästa abonnemanget för småföretagare. Vill du ha obegränsat med surf eller behöver mer än 10 GB EU-roaming per månad så rekommenderar vi istället Telenor Obegränsat. Då kan du surfa obegränsat i Sverige och upp till 100 GB per månad inom alla EU-länder.

 

hallon företag

 • Billigast
 • Bra täckning
 • Snabbt nät

 

Läs mer & Beställ

 

Bäst mobiloperatör för småföretag

 • Hallon – Bäst priser både inom Sverige och till utlandet. Dessutom mycket surf inkluderat.
 • Vimla – Lite mer administration då du tecknar ett privatabonnemang på ditt företag. Vimla har fått höga betyg i kundnöjdhet i Svensk Kvalitetsindex stora undersökning.
 • Telenor – Dyrt, javisst. Däremot så får du en teleoperatör att växa med när du börjar få flera anställda.

 

hallon företag

 • Billigast
 • Bra täckning
 • Snabbt nät

 

Läs mer & Beställ

Är mobilabonnemanget avdragsgillt för företaget?

Driver du ett aktiebolag (AB) så måste fakturan vara ställd till den juridiska personen som köpt mobilabonnemanget.

Det innebär att om du driver ett aktiebolag så kan du inte köpa ett mobilabonnemang för privatpersoner och sedan dra av momsen i företaget. Då gäller endast företagsabonnemang.

Driver du däremot en enskild firma så ändras förutsättningarna.

Då kan du själv välja om du vill köpa ett vanligt abonnemang eller ett företagsabonnemang.

Mobiltelefoner räknas normalt som förbrukningsinventarier och är direkt avdragsgilla.

 

Kan jag förmånsbeskattas för privat användning av företagstelefon?

Kan jag förmånsbeskattas för privat användning av företagstelefon?

För att mobilabonnemanget ska vara avdragsgillt krävs det, enligt Skatteverket att det är en förutsättning för att kunna driva verksamheten.

Detta kravet uppfyller de flesta företagare då det är svårt att driva ett företag utan att ha en mobiltelefon.

För att slippa förmånsbeskattas för att man använder mobiltelefonen privat är det lämpligt att ha ett fastprisabonnemang. Dessutom måste man uppfylla tre krav som Skatteverket tagit ställning till.

 • Först och främst måste mobilabonnemanget anses som nödvändigt för att den anställda ska kunna utföra sina arbetsuppgifter. Till exempel bör den anställda befinna sig på andra platser än bara kontoret.

 

 • Abonnemanget med fast pris ska ha ett begränsat värde för den anställda. Skatteverket tar som exempel upp att den anställda får ringa privat när vederbörande är på jobbet. Ringer personen privata samtal utanför arbetstid måste en separat bedömning göras.

 

 • Att det är svårt att dra en gräns mellan vad som använts privat eller i anställningen.
 • Till exempel om surf används både i tjänsten och privat så kan det vara svårt att särskilja, men om en person inte behöver surf i tjänsten ska surfdelen av det fasta abonnemanget förmånsbeskattas enligt marknadsvärde eftersom det anses vara en privat förmån.

 

Slutsatsen är, ja du får dra av kostnaden för ett mobilabonnemang på företaget.

Det finns såklart många fördelar med ett företagsabonnemang, och har du en mindre firma eller är en större koncern så ska du absolut skaffa ett bra och prisvärt företagsabonnemang!

Lycka till med att teckna ett nytt företagsabonnemang för dig, dina kollegor och din firma!