Bäst mobilabonnemang för företag - Jämför här! | Surf.nu

Bäst mobilabonnemang för företag – Jämför här!

4G

Hallon Mobilabonnemang Företag 2GB

25GB extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

2 Gb data
4G

Hallon Mobilabonnemang Företag 10GB

25GB extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

10 Gb data
4G

Telenor Företagsabonnemang 2 GB

100:- rabatt/mån! Ange ENSKILDFIRMA i kampanjkodfältet

Fria Samtal

Fria Sms

4 (2) Gb data
229 (329) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon Mobilabonnemang Företag 100GB

25GB extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

100 Gb data
4G

Telenor Företagsabonnemang 10 GB

100:- rabatt/mån! Ange ENSKILDFIRMA i kampanjkodfältet

Fria Samtal

Fria Sms

20 (10) Gb data
299 (399) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telness Abonnemang för entreprenörer


Fria Samtal

Fria Sms

10 Gb data
4G

Telenor Företagsabonnemang

100:- rabatt/mån! Ange ENSKILDFIRMA i kampanjkodfältet

Fria Samtal

Fria Sms

100 (50) Gb data
349 (449) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telness Abonnemang för entreprenörer


Fria Samtal

Fria Sms

30 Gb data
4G

Telenor Affärspaket EU obegränsad surf

100:- rabatt/mån! Ange ENSKILDFIRMA i kampanjkodfältet

Fria Samtal

Fria Sms

obegränsat Gb data
549 (649) kr
LÄS MER & BESTÄLL

Jämför mobilabonnemang för alla företag

Oavsett om man driver en liten enskild firma, eller om man sitter på ett stort bolag så är lösningar för kommunikation mycket viktigt. Det gäller att enkelt och snabbt kunna nå sina kunder och även nås. Kommunikationen är ryggraden i varje företag.

Man behöver då en smidig telefonilösning som passar ens behov. De flesta operatörer någon typ av företags-abonnemang. Det som skiljer sig åt är servicenivå och bredd på produkt- och tjänsteportföljen. Naturligtvis har detta stor påverkar på priset. Här jämför vi och tar fram de bästa abonnemangen för dig och ditt företag!

Företagsabonnemang för alla behov

Många mindre företagare förlitar sig på sin privattelefon i företaget. Det kan dock bli både stressigt och krångligt. Att alltid kunna bli nådd, även på sin fritid är inte så hälsosamt i längden. Ibland måste du bara bestämma dig för att inte kunna bli nådd. Det är viktigt att kunna släppa företaget ibland.

Det blir även enklare bokföringsmässigt om du har ett abonnemang som bara används i företaget. I många abonnemang ingår dessutom en mobiltelefon, något som är mycket smidigt. Det kan även se proffsigt ut med en specifik företagstelefon, som är dedikerad enbart för dina affärer.

Företagsabonnemang lika bra som privatabonnemang

Traditionellt har företagsabonnemang kostat mycket och haft ganska lite innehåll. Det har dock ändrats med lågprisoperatörers intåg på företagsmarknaden. Idag kan du få ett mobilabonnemang för företag med minst lika mycket surf och samtal som privatabonnemang till likvärdiga priser.

Så oavsett vad du är ute efter kommer du att kunna få tips och råd på vår sajt. Vi går igenom vilket abonnemang du ska välja om du vill ha ett billigt företagsabonnemang. Vi går igenom vilket som är det bästa mobilabonnemanget beroende på om du är en småföretagare, egenföretagare eller ett större bolag.

foretagsabonnemang

Guide till ditt företagsabonnemang

Vilken bolagsform du driver företaget kan också spela roll för vilken typ av abonnemang du måste välja. Här guidar vi för mobilabonnemang för dig med enskild firma, handelsbolag samt aktiebolag.

Reser du mycket inom jobbet? Då är en glädjande nyhet att flera företagsabonnemang ger dig fri användning av telefonsamtal, sms, mms och surf inom EU. Oftast får du surfa betydligt mer utomlands med företagsabonnemang än du får med ett vanligt abonnemang för privatpersoner. Detta skall du absolut utnyttja ifall du har resor vad gäller ditt företag.

 

 

 

 

Fördelar företagsabonnemang

 • Skaffa en telefonväxel
 • Professionellt bemötande av kunder
 • Bra röstbrevlådor
 • Journummer
 • Växelfunktioner – Ett nummer in
 • Bättre koll på kostnader för företaget
 • Specifika rabatter kopplat till företagare
 • Generösa surfmängder till bra kostnad
 • Betaltjänster via mobilen
 • Enklare fakturering
 • Enklare kontering av dina fakturor
 • Enkelt byta till större eller mindre abonnemang
 • Smarta vidarekopplingar av ditt företagsnummer
 • Bra lösningar efter öppettider

 

Välja rätt företagsabonnemang

Precis som när du köper ett mobilabonnemang som privatperson så måste du även se över behov när du köper ett till företaget. Olika företag har väldigt olika behov. I en del verksamheter pratar man i telefonen hela tiden och behöver därför ett bra fast pris för detta. Andra verksamheter kräver tillgång till internet hela tiden.

Om man är i behov av detta så bör man välja ett abonnemang med stor surfmängd. Om man reser utomlands mycket i sitt företag bör man också titta på vilket abonnemang som har bäst villkor för utlandssamtal. Det kan även hända att man har anställda som arbetar på helt olika sätt och har olika behov. Då är det naturligtvis möjligt att teckna olika abonnemang till dessa.

Vilka operatörer erbjuder företagsabonnemang?

De flesta operatörer erbjuder någon eller några typer av företagsabonnemang. Hos Telia hittar man till exempel fem olika abonnemang för företag på surfmängder mellan 2 GB och 50 GB per månad. Telenor erbjuder i sin tur abonnemang med från 0,5 GB data till en obegränsad mängd.

Även lågprisoperatören Hallon har abonnemang för företag. Här hittar du till exempel en variant för småföretagaren med fria samtal, fria sms och 2 GB data plus 25 GB extra för 99 kronor de tre första månaderna. Detta är bara ett axplock av de abonnemang för företag som finns på marknaden. Genom att besöka den operatör du är intresserad av kan du enkelt se vad de erbjuder för alternativ för företag.

Comviq företagsabonnemang

Comviq har inga mobilabonnemang för företag – istället hänvisar de till moderbolaget Tele2, som har abonnemang för företag. Då fakturorna från Comviq inte har moms specificerat kan du inte dra av momsen om du till exempel har en enskild firma. Därför kan inte Comviq rekommenderas att använda för företag.

 

Hallon företagsabonnemang

Hallon erbjuder några av marknadens mest prisvärda abonnemang för företag. Priset är lågt, du får mycket surf inkluderat och dessutom generösa roamingregler i hela Europa. Verkar ditt företag internationellt så har Hallon dessutom de absolut billigaste minutpriserna för samtal till andra länder.

Företagsabonnemangen från Hallon är samtliga fastpris-abonnemang med möjlighet att beställa till mobiltelefon. Du kan välja mellan tre olika surfmängder, 2, 10 och 100 GB.

Bäst abonnemang för småföretagare!

 

 • Välj mellan 2, 10 & 100 GB data
 • Fria Samtal inom Sverige
 • Fria SMS till hela världen
 • Billigaste utlandssamtal från Sverige
 • Ingen uppsägningstid
 • Ingen bindningstid
 • Spara oanvänd surf
 • Ring och surfa som hemma inom EU (upp till 10 GB/mån)

hallon företag

 • Bästa alternativ
 • Bra täckning
 • Olika surfmängder

 

Läs mer & Beställ

 

Telenor företagsabonnemang

Telenor erbjuder en stor tjänsteportfölj för företag. Mobilabonnemang är givetvis en viktig del i det, men du kan även koppla till tjänster som mobilväxel, MDM och mötestjänster som Skype for Business. Hos Telenor får du en timmes kostnadsfri företagsrådgivning, där ni kan gå igenom just ert behov.

Är ni många i företaget kan det vara skönt att ha mobile device management (MDM) där ni centralt skickar ut uppdateringar och säkerhetspatchar. Dessutom har ni alltid möjlighet att radera innehållet på mobiler som kommit på villovägar. Börjar ditt företag närma sig fler än 10 anställda, kan vi rekommendera Telenor.

Telenor foretagsabonnemang

 • Bra surfmängd
 • Bra täckning
 • Stort sortiment

 

Läs mer & Beställ

 

Telness företagsabonnemang

Telness är en mobiloperatör som erbjuder mobiltelefoni med funktioner speciellt anpassade för företagare. Digitalt och enkelt att använda. Självklart till rätt pris, utan bindningstider eller dolda avgifter. Enklare mobilabonnemang för företagare och entreprenörer.

Samma abonnemang. Fyra datanivåer. Ingen bindningstid. Fastpris Fria samtal, SMS & MMS. Bra och pålitlig täckning. Surf i Sverige och EU.

Telness

 • Riktat mot företag
 • Bra täckning
 • Enkelt abonnemang

 

Läs mer & Beställ

 

Tre företagsabonnemang

Tre har ett av Sveriges snabbaste mobilnät och de är en stabil partner både vad gäller dig som privatperson men även när du skall använda dem i ditt företag. De har olika storlekar vad gäller surfmängder samt fria samtal och fria sms.

Du tar med dig upp till 60 GB surfmängd fritt i EU. Tre har flera olika smarta tjänster vad gäller företagslösningar oavsett om du skall teckna företagsabonnemang, mobila bredband eller köpa mobil eller surfplattor.

Tre

 • Snabbt mobilnät
 • Bra täckning
 • Stort sortiment

 

Läs mer & Beställ

 

Halebop företagsabonnemang

Halebop erbjuder inga företagsabonnemang – man tillåter helt enkelt inte att teckna mobilabonnemang med organisationsnummer. Teoretiskt skulle du kunna ha Halebop för din enskilda firma då du är en juridisk person då. Däremot kan du inte använda Halebop som företagsabonnemang om du har ett aktiebolag.

Telia företagsabonnemang

Telia erbjuder en stor tjänsteportfölj för företag. Priserna är också satt för företag, det vill säga du betalar ganska mycket. Försäljningsupplägget påminner mycket om Telenor. Du får en personlig rådgivare som hjälper dig att köpa tjänster hos Telia.

Det finns även en rad extratjänster att addera såsom körjournaler och tidsrapportering. Telia hade 2017 Sveriges nöjdaste företagskunder – de goda omdömena berodde främst på de företag som hade en personlig kontakt hos Telia. Vi tycker Telia kan vara ett alternativ när du har fler än 10 anställda.

Vimla företagsabonnemang

Vimla inriktar sig främst på privatabonnemang, men med lite manuellt arbete kan du använda ett privatabonnemang för företaget. Du som privatperson kommer alltid vara ansvarig för abonnemanget, men du kan kontakta Vimlas kundtjänst som då lägger in företagets uppgifter.

Du får sedan en faktura skickad per e-post en gång i månaden där moms finns specificerad. Är det en okej lösningen för ditt företag är det bara att surfa över till mobilabonnemang för privatpersoner och kolla igenom vilka abonnemang som Vimla erbjuder.foretagsabonnemang

Priser för mobilabonnemang för företag

Priserna kan variera en hel del när man väljer mobilabonnemang för sitt företag. Oftast beror detta på vilken operatör och vilket paket man väljer. Operatören är egentligen en smaksak, då många av alternativen erbjuder liknande tjänster. Vissa kunder anser att en del operatörer fungerar bättre än andra, men det kan som sagt variera en hel del. De allra vanligaste operatörerna som erbjuder mobilabonnemang för företag är bland annat 3 och Telenor.

Innan man väljer ett företagsabonnemang bör man först tänka efter om det verkligen behövs. Om det inte används många mobiltelefoner inom företaget eller om företaget helt enkelt inte ringer många samtal, kan det vara billigare att välja ett privat mobilabonnemang istället.

Teckna företagsabonnemang

Tecknar man ett företagsabonnemang och man till exempel inte ringer mycket, kommer det att sluta med att man betalar mer än vad man behöver. Företagsabonnemang är med andra ord bättre för företag som ofta kommunicerar med till exempel kunder, samarbetsföretag eller konkurrenter.

Något som man även bör tänka på innan man väljer abonnemang är att välja rätt paket. Det är onödigt att välja ett paket som inkluderar mer än vad man behöver, då de oftast kostar mer än de mindre paketen. Samtidigt vill man inte att samtalspotten ska ta slut, vilket gör att det kanske är säkrare att välja ett paket som inkluderar fler samtal än vad företaget förväntas ringa. Att välja rätt paket är därför ett ganska viktigt beslut.

Välj rätt företagspaket

Hos vissa operatörer kan man dock välja att anpassa mobilabonnemanget efter antalet samtal som rings under månaden. Ringer man många samtal blir månadskostnaden högre, men om man ringer ganska få samtal blir kostnaden istället lägre.

Detta alternativ kan oftast vara den enklaste lösningen, men samtidigt kan detta leda till att man ringer fler samtal än vad man egentligen behöver, då det inte finns någon begränsning. Man bör därför tänka efter noga innan man väljer detta alternativ.

Att välja mobilabonnemang för ditt företag är alltså inte det allra enklaste, eftersom det kan finnas mycket att tänka på i samband med valet. Därför är det viktigt att du noggrant ser över vilket alternativ som vore det bästa för ditt företag.

 

Billigaste mobilabonnemang för företag

Hallon toppar listan över billigaste mobilabonnemang för företag oavsett datamängd. Det är inte billigare för småföretagare att välja ett privatabonnemang än att välja Hallons företagsabonnemang. Detta är ganska unikt och förmodligen första gången ett företagsabonnemang kan konkurrera prismässigt med privatabonnemang.

Det är säkert därför cirka 30 % av alla småföretagare har ett privatabonnemang på firman, men det behövs alltså inte längre. Hallon löser detta! Skaffa Hallon för ditt företag via knappen här nedan!

hallon företag

 • Billigast
 • Bra täckning
 • Snabbt nät

 

Läs mer & Beställ

 

Bästa företagsabonnemang

Hallon toppar listan, då de med största sannolikhet är det bästa abonnemanget för småföretagare. Vill du ha obegränsat med surf eller behöver mer än 10 GB EU-roaming per månad rekommenderar vi istället Telenor Obegränsat. Då kan du surfa obegränsat i Sverige och upp till 100 GB/mån i alla andra EU-länder.

 

hallon företag

 • Billigast
 • Bra täckning
 • Snabbt nät

 

Läs mer & Beställ

 

Bäst mobiloperatör för småföretag

 • Hallon – bäst priser både inom Sverige och till utlandet. Dessutom mycket surf inkluderat.
 • Vimla – Lite mer administration då du skriver ett privatabonnemang på ditt företag. Vimla har fått höga betyg i kundnöjdhet i Svensk kvalitetsindex stora undersökning av mobilkunder.
 • Telenor – Dyrt, ja visst. Men här får du en teleoperatör att växa med när du börjar närma dig 10 anställda.

 

hallon företag

 • Billigast
 • Bra täckning
 • Snabbt nät

 

Läs mer & Beställ

 

Är mobilabonnemanget avdragsgillt för företaget?

Driver du ett aktiebolag (AB) så måste fakturan vara ställd till den juridiska personen som köpt mobilabonnemanget. Det innebär att driver du ett aktiebolag kan du inte köpa ett mobilabonnemang för privatpersoner och dra av momsen i företaget. Då gäller företagsabonnemang.

Driver du däremot en enskild firma så ändras förutsättningarna. Då kan du själv välja om du vill köpa ett vanligt abonnemang eller ett företagsabonnemang. Mobiltelefoner räknas normalt som förbrukningsinventarier och är direkt avdragsgilla.

Kan jag förmånsbeskattas för privat användning av företagstelefon?

För att mobilabonnemanget ska vara avdragsgillt krävs det, enligt Skatteverket att det är en förutsättning för att kunna driva verksamheten. Detta kravet uppfyller de flesta företagare då det är svårt att driva ett företag utan att ha en mobiltelefon.

För att slippa förmånsbeskattas för att man använder mobiltelefonen privat är det lämpligt att ha ett fastprisabonnemang. Dessutom måste man uppfylla tre krav som Skatteverket tagit ställning till.

 • Först och främst måste mobilabonnemanget anses som nödvändigt för att den anställda ska kunna utföra sina arbetsuppgifter. Till exempel bör den anställda befinna sig på andra platser än bara kontoret.

 

 • Abonnemanget med fast pris ska ha ett begränsat värde för den anställda. Skatteverket tar som exempel upp att den anställda får ringa privat när vederbörande är på jobbet. Ringer personen privata samtal utanför arbetstid måste en separat bedömning göras.

 

 • Att det är svårt att dra en gräns mellan vad som använts privat eller i anställningen. Till exempel används surf både i tjänsten och privat kan det vara svårt att särskilja, men om en person inte behöver surf i tjänsten ska surfdelen av det fasta abonnemanget förmånsbeskattas enligt marknadsvärde eftersom det anses vara en privat förmån.

Slutsatsen är, ja du får dra av kostnaden för ett mobilabonnemang på företaget. Det finns såklart många fördelar med ett företagsabonnemang och har du en mindre firma eller är en större koncern, så skall du absolut skaffa ett bra och prisvärt mobilabonnemang! Lycka till med att teckna nytt företagsabonnemang för dig, dina kollegor och din firma!