Telenor är en av Sveriges största mobiloperatörer – de har dessutom byggt ut ett eget mobilnät över Sverige där deras mobiltjänster förmedlas. Det finns tre andra mobiloperatörer på den svenska marknaden som har egna mobilnät. Dessa operatörer är Telia, Tre och Tele2. 

telenor

Lågprisoperatörer och virtuella operatörer bygger inte ut egna nät för mobiltäckning, utan hyr istället in sig i nätet som någon av de större operatörerna byggt ut. En rad olika operatörer har valt Telenor som samarbetspartner. Dessa är Vimla, Karma Mobil, Fibio och Comviq.

Operatörer som erbjuder tjänster i Telenors mobilnät:

99,9 % räckvidd i Sverige med Telenor

Telenors mobilnät ger täckning till större delen av Sveriges befolkning. På bebodda områden täcker Telenor in 99,9 % av svenskarna med sitt nät. Om man tittar på Sveriges landyta i stort ligger den siffran på 90 %. Operatören satsar dessutom ständigt på att bygga ut sitt nät ytterligare för att nå ännu fler svenskar och ännu mer landyta. De har satsat stort i norra Sverige där täckningen, bland alla operatörer, ofta inte är lika stark som i söder och i storstäder. 

Årligen görs tester och utvärderingar av operatörernas nät på den svenska marknaden. En sådan aktör är P3 Connect. Deras senaste sammanställning från 2019 placerar Telenor på tredje plats, efter Telia och Tele2 men före Tre. Resultaten för alla de svenska operatörerna är genomgående starka, vi har bland de bästa mobilnäten i Europa. 

P3 Connect utvärderar hur operatörerna presterar när det kommer till både röstsamtal och data. Telenor får en totalpoäng på 859 poäng av 1000 med betyget Mycket bra. P3 Connect lyfter fram Telenors goda data-täckning både i tätbefolkade städer och på landsbygden. Telenor presterar dock lite sämre än de ledande operatörerna när det kommer till anslutningstider för röstsamtal.  

Mobiloperatörer i Telenors nät

Vimla – Prisvärda abonnemang i Telenors nät

Vimla är en virtuell lågprisoperatör som är en del av Telenors koncern vilket innebär att de använder sig av Telenors nät. Som kund hos Vimla surfar och ringer man alltså i Telenors nät, fast för en bråkdel av priset jämfört med Telenors abonnemang. 

Vimla erbjuder fem olika abonnemang med olika surfmängder. Samtal och meddelanden inom Sverige ingår alltid i månadsavgiften. Vimla har ingen bindningstid vilket innebär att det är enkelt att byta surfmängd om man skulle inse att man behöver mer eller mindre surf. 

Vimla

Vimla är en mycket prisvärd operatör med schyssta villkor i Telenors nät. 

Läs mer & Beställ

Karma Mobil – Enkla abonnemang i Telenors nät

Letar du efter en mobiloperatör med enkla och trygga lösningar och bra support? Då är Karma Mobil svaret. Karma Mobil har äldre användare som huvudsaklig målgrupp vilket innebär att de lagt extra krut på tydlighet och support. Med Karma som mobiloperatör ska man känna sig trygg och våga fråga om hjälp när det behövs. I deras abonnemang ingår röstsamtal och meddelanden i avgiften. Surfmängden skiljer sig åt mellan abonnemangen. 

Karma Mobil erbjuder täckning i Telenors nät, de har alltså pålitlig täckning över i stort sett hela Sverige. 

Karma mobil

Karma Mobil är en mobiloperatör med äldre användare som målgrupp i Telenors nät. 

Läs mer & Beställ

Comviq – Abonnemang och kontantkort i Telenors nät

Operatören Comviq använder flera olika mobilnät för att kunna ge sina kunder så pålitlig täckning som möjligt. När man som Comviq-kund använder 4G-nätet surfar man i Telenor och Tele2s nät. Har man 3G-täckning använder man bara Tele2s nät, och om man använder 2G-nätet använder man Tele2 och Telenors gemensamma nät. Tillsammans ger Comviq en täckning som sträcker sig över 99,9 % av sveriges befolkning. 

Comviq erbjuder mobilabonnemang, kontantkort och bredband. Man kan köpa till en mobiltelefon till sitt abonnemang. De erbjuder fria samtal och meddelanden i sina abonnemang och man får dessutom ett visst antal utlandsminuter varje månad. 

comviq

Comviq erbjuder abonnemang och kontantkort i Telenors nät. 

Läs mer & Beställ

Fibio – Student-, barn- och familjeabonnemang i Telenors nät

Ytterligare en operatör som använder Telenors pålitliga mobilnät är Fibio. Fibio erbjuder mobilabonnemang med flera olika rabatterade lösningar. Som student, senior, barn och familj kan man få extra förmånliga abonnemangspriser hos Fibio. Deras villkor är dessutom enkla, utan bindningstid och med obegränsade samtal och meddelanden inom EU. 

Fibio

Fibio är en mobiloperatör med enkla abonnemang i Telenors nät. 

Läs mer & Beställ

Att välja Telenor som mobiloperatör 

Telenor erbjuder det mesta inom telekommunikation. De har ett brett sortiment av mobilabonnemang, mobiltelefoner, mobilt bredband, fast bredband, TV, hemtelefoni, surfplattor, smarta klockor, routrar och företagslösningar. Telenors breda sortiment och deras egna nät gör att de många gånger placerar sig dyrare prismässigt än de virtuella operatörerna som hyr in sig i deras nät. 

Vill man ta del av Telenors nät och deras goda täckning men letar efter ett något billigare alternativ kan man vända sig till Vimla, Karma Mobil, Comviq eller Fibio. 

Telenor är ett i grunden norskt telekombolag. Den svenska satsningen, Telenor AB, grundades 2005 och har sen dess växt till att bli en av de ledande operatörerna på den svenska marknaden. 2018 slogs Telenor ihop med Bredbandsbolaget och började då erbjuda sina kunder helhetslösningar inom telekommunikation, bredband och TV. 

Telenor och 5G

Alla de stora svenska operatörerna arbetar för fullt med att kunna erbjuda 5G till fler och fler kunder – Telenor är inget undantag. 

5G-nätet ger snabbare uppkoppling och en mer sömlös upplevelse av mobilnätet. Laddtiderna minskar för både uppladdning och nedladdning och täckningen är starkare. 

Telenor är en del av 5G-utbyggningen i Sverige. De bygger ut sitt nät tillsammans med Ericsson och Nokia. I takt med att fler städer och orter kopplas upp till det nya nätet så kommer fler Telenor-kunder att kunna surfa i de nya snabba hastigheterna.

 

Vanliga frågor om Telenors nät

 

Är Telenors mobilnät bra?

Telenor har en täckningsgrad på 99,9 procent. Hur bra täckning Telenor har precis där du befinner dig kan du enkelt se på täckningskartan.

Vilka operatörer använder Telenors nät?

Telenor äger sitt eget nät och delar det med en hel rad andra operatörer. I nätet hittar du Vimla, Comviq, Karma Mobil, Fibio och Mybeat. Du bör få likvärdig täckning med samtliga operatörer. Dock kan de skilja sig åt i om de erbjuder funktioner som 4G-samtal.

Kan jag surfa i 5G hos Telenor?

Ja. Telenor håller precis som de andra operatörerna med egna nät på att bygga ut sitt 5G-nät. Redan i dag kan du teckna 5G-abonnemang hos Telenor och nyttja tekniken i vissa städer.

Var hittar jag täckningskartan för Telenor?

Telenor täckningskarta hittar du på deras hemsida, eller hos Surf.nu. Där kan du också se täckningen för de andra operatörerna som använder Telenors nät.

Vilken operatör i Telenors nät är mest prisvärd?

Lågprisoperatören Vimla är mycket prisvärd, särskilt för dig som är student, ungdom eller senior. Hos Vimla hittar du abonnemang med fria samtal och meddelanden och surf upp till 100 gigabyte.