Vad kan vara bättre än gratis surf? Det skulle i så fall vara gratis surf, tillsammans med gratis samtal och sms. Detta kan du få hos wifog. Tanken bakom företaget är att erbjuda mobilannonsörer ett sätt att visa upp sina moderna, nytänkande annonser. För att kunna göra detta ger man sina kunder gratis användning av deras tjänsterna, men på ett litet villkor.

Edit: Ekonomiskt har det inte gått så bra för Wifog den senaste tiden och aktien har dykt under det gångna året. Vi rekommenderar därför att man tecknar sig för ett billigt mobilabonnemang hos en av de andra mobiloperatörerna vi arbetar med här inne på Surf.nu. Du kan inte surfa gratis hos dessa, men de har alla mycket bra och billiga mobilabonnemang med mycket surf för pengarna. Här hittar du flera:

Billiga mobilabonnemang

Det enda man måste göra för att kunna använda sig av Wifog gratis är att se på reklamsnuttar eller svara på undersökningar från deras annonsörer. Eftersom det är denna reklam som gör det möjligt att surfa gratis så kan det verkligen vara värt det. Ju mer internet man vill använda, desto fler reklamfilmer måste man se på. När din tilldelade surftid eller samtalstid börjar ta slut så varnas du, och uppmanas att se på en reklamfilm för att fylla på. Sedan får du ytterligare två timmar samtal eller 100 MB att surfa för.

Gratis surf med mobilen

Varje månad får man 200 sms och 120 minuters samtalstid gratis. Om man använder upp alla sina minuter kan man fortfarande ta emot samtal. Man kan logga in på deras sajt för att hålla ett öga på hur många minuter och sms som finns kvar, vilket såklart är bra i denna form av abonnemang. Eftersom man hela tiden kan ha gratis surf så gör det ingenting om man får slut på sina minuter. Det finns en del appar som man kan ladda ner för att ringa och messa gratis, med andra ord kan man oftast komma runt problemet.

För att slippa hamna på Wifogs hemsida varje gång man kopplar upp sig kan man istället ladda ner deras app. Med denna kommer man ut direkt på nätet, och man får även mer koll över vad man håller på med. Den visar hur mycket man har kvar och varnar som sagt när det är dags att se på reklam och fylla på kvoten.

Gratis surf - Fri surf

Bra uppkoppling via mobiltelefon

De som har prövat på Wifog har delade meningar. En del är över förväntan nöjda. Man använder sig av TRE:s mobilnät och uppkopplingen är mycket bra, även utanför de större städerna. Det är sant att man måste se på reklam några gånger om dagen (i alla fall om man ser på film eller liknande), men eftersom allt är gratis så tycker de flesta att det inte spelar någon roll. Det som de flesta uppskattar är att det fungerar bra. Man har en hastighet på 3G, man kan alltså se på YouTube och streama film. Alla använder internet för olika saker, och några av dessa användningsområden kräver lite mer fart eller utrymme.

Vartefter tiden går kommer Wifog troligtvis att kunna förmedla mer specifik reklam eftersom de alltid samlar på sig data för att kunna rikta reklam. Det kan upplevas tråkigt att se samma reklamfilm hela tiden, men det handlar bara om några minuter. De flesta ser inte mycket mer än fem minuter om dagen, vilket brukar räcka för en normal konsumtion av nättid.

Använda alla tjänster som erbjuds

En del klagomål har kommit in på att man förlorar sina två timmar vare sig man använder dem eller inte. Detta innebär att man först måste se på reklam innan man kan göra något annat. Det är heller inte möjligt att ladda ner filer som är större än 100MB utan att man blir avbruten för att se på film, och ofta är det svårt att plocka upp laddningen igen efteråt. Tillsvidare måste man också använda alla tre tjänsterna som erbjuds varje månad, annars stängs en av. Man kan därför inte bara surfa eller bara ringa, man måste göra lite av varje. Alla hoppas att Wifog ska lyckas lösa dessa problem, och även de buggar som flutit omkring sedan lanseringen.

Edit: Som vi nämnde här ovan rekommenderar vi att du ansluter dig till en annan mobiloperatör idag för att Wifog har det svårt ekonomiskt och kanske inte finns inom en snar framtid. Vi rekommenderar att du tittar in våra andra billiga mobilabonnemang och tecknar dig för en stabil operatör där du kan surfa nästintill gratis!

Betala för samtal och surf – en riktig lågprisoperatör

Tidigare så var Wifog en renodlad gratistjänst, men idag kan man välja att skaffa vanliga abonnemang hos dem. Du har alltid möjligheten att välja Wifog Zero, vilket betyder gratis surf och samtal mot att du tittar på reklam. Däremot så kan du betala en låg månadsavgift och få ett vanligt mobilabonnemang.

Wifog är en av de få operatörer som erbjuder riktigt billiga abonnemang. Anledningen till detta är att det är en av få operatörer som har abonnemang där det inte ingår fria samtal och sms. Du kan välja deras minsta betalabonnemang, och betalar då 30 kronor i månaden. För den kostnaden så får du 50 sms, 50 samtalsminuter och 1 GB surf. Om du är en sådan person som i princip aldrig använder din telefon, då är detta en riktig pangdeal. Du kommer inte att hitta något abonnemang med ett billigare fastpris än detta.

Vanliga frågor och svar om gratis surf

Hur får man gratis surf?

Med Wifog kan du surfa gratis genom abonnemanget Zero. Då ingår 15 minuter samtal, 20 sms och 0,5 gigabyte surf. Vill du ha mer surf samlar du poäng genom att titta på reklam. Poängen kan du sedan omvandla till mer surf.

Finns det mobiloperatörer med gratis surf?

Även om det finns många riktigt billiga mobiloperatörer är det bara Wifog som erbjuder helt gratis surf. Det passar dig som inte ringer, sms:ar eller surfar särskilt ofta alls, eller som är beredd att samla poäng för att tjäna in mer surf.

Hur fungerar Wifog Zero?

Du tecknar abonnemanget som vilket mobilabonnemang som helst. Det ger dig tillgång till 0,5 gigabyte surf, 20 sms och 15 minuters samtal per månad. Då detta är riktigt lite kommer du snabbt att förbruka din pott. För att skaffa fler gigabyte kan du titta på reklam och samla poäng, som sedan omvandlas till mer gratis surf.

Har Wifog bra täckning?

Wifog använder sig av Tre:s mobilnät, vilket ger bra täckning för merparten av Sveriges befolkning. För att vara säker på att just du får täckning kan du titta närmare på täckningskartan.

Har Wifog bindningstid?

Nej, Wifogs abonnemang har ingen bindnings- eller uppsägningstid. Du kan med andra ord prova på Zero eller något av de andra abonnemangen och se om det är något för dig, utan att bindas vid operatören.