Billigaste mobilabonnemanget med surf – hitta bäst abonnemang

Här är de billigaste mobilabonnemangen just nu. Vill du ha den lägsta månadskostnaden är detta abonnemangen för dig. Du jämför hos oss och beställer sedan direkt via mobiloperatören!

4G

Vimla 3 GB

50% rabatt i 4 månader + 30 GB!

Fria Samtal

Fria Sms

3 GB Surf
50 (100) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon mobilabonnemang 4 GB

50% rabatt i 3 mån + extra surf!

Fria samtal

Fria Sms

4 GB Surf
49 (99) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Fello 2 GB

50% rabatt i 2 månader + 50 GB extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

2 GB Surf
47,50 (95) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon mobilabonnemang 8 GB

50% rabatt i 3 mån + extra surf!

Fria Samtal

Fria sms

8 GB Surf
74 (149) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon mobilabonnemang 25 GB

50% rabatt i 3 mån + extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

25 GB Surf
124 (249) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla 8 GB

50% rabatt i 4 månader + 30 GB!

Fria Samtal

Fria Sms

8 GB Surf
80 (160) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Fello 14 GB

50% rabatt i 2 månader + 50 GB extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

14 GB Surf
97,50 (195) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL

Chili Mobil 6 GB

Viaplay ingår i 3 mån!

Fria Samtal

Fria Sms

6 GB Surf
149 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon mobilabonnemang 50 GB

50% rabatt i 3 mån + extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

50 GB Surf
149 (299) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon mobilabonnemang 100 GB

50% rabatt i 3 mån + extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

100 GB Surf
174 (349) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Fello 7 GB

50% rabatt i 2 månader + 50 GB extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

7 GB Surf
72,50 (145) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Fello 22 GB

50% rabatt i 2 månader + 50 GB extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

22 GB Surf
122,50 (245) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla 18 GB

50% rabatt i 4 månader + 30 GB!

Fria Samtal

Fria Sms

18 GB Surf
110 (220) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL

Billigaste mobilabonnemanget

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget?

Många söker efter svaret på vilket mobilabonnemang som egentligen är billigast. Svaret på denna fråga är att det billigaste abonnemanget beror på vad du har för behov. Ett tips för dig som letar efter ett riktigt billigt abonnemang är att du börjar med att titta vad lågprisoperatörerna erbjuder för abonnemang.

Lågprisoperatörerna lägger nämligen all sin energi på att erbjuda så bra mobilabonnemang som möjligt, och de ger även bra service online. Du som kund slipper betala för att de ska ha fina butiker, och får istället ett riktigt prisvärt abonnemang.

Ett billigt mobilabonnemang från en lågprisoperatör

Så vilka är lågprisoperatörerna?

I flera fall ägs dessa av de stora operatörerna. De använder de stora operatörernas mobilnät och deras personal sitter oftast på samma kontor som de stora operatörerna. Skillnaden är att det hos lågprisoperatörerna är priset som är det viktigaste. Kunderna ska känna att de gör en jättebra affär och får mycket valuta för pengarna.

Om man tittar på vilka operatörer som har nöjdast kunder så verkar detta koncept fungera utmärkt. Topplistan av operatörerna med de nöjdaste kunderna toppas av lågprisoperatörerna Halebop, Hallon och Vimla.

Sammanfattningsvis är de billigaste mobilabonnemangen oftast från mobiloperatörerna med nöjdast kunder. Du kan alltså spara pengar på ditt abonnemang, men ändå få en mobiloperatörer som har de nöjdaste kunderna i branschen.

Billigaste mobilabonnemanget

Så hittar du ett billigt abonnemang med surf som passar dig

Det du bör göra innan du stirrar dig blind på prislapparna är att se över dina mobilvanor. Vad gör du egentligen med mobilen och vad behöver du? Använder du till exempel stora mängder surf? Eller sms:ar du eller ringer du kanske mycket?

Det kan bli dyrt att välja ett abonnemang med för liten surfmängd eller begränsade samtalsminuter eftersom risken då är att du får köpa till extra sådana i slutet av månaden. Att köpa till extra surf är oftast betydligt dyrare än om du från början väljer att ta lite extra surf i abonnemanget.

De flesta operatörerna låter dig numera uppgradera eller nedgradera din surfmängd månadsvis. Det innebär att det inte gör något om du valt för mycket eller för lite surf. Du kan enkelt justera detta efter att du har tecknat det nya abonnemanget. I princip alla operatörer har valt att slopa bindningstiderna. Det gör att du som kund har större frihet att byta operatör om du inte är nöjd, så det gäller för operatörerna att leva upp till kundens förväntningar.

Ett abonnemang som passar

Du bör välja ett abonnemang som ligger så nära dina behov som möjligt så att du slipper onödiga utgifter. När du har kommit fram till vad du behöver så kan du se vad de olika operatörerna har för pris och villkor på abonnemangen som ligger i linje med dina behov, och på så sätt jämföra och välja det som blir billigast för dig.

Glöm heller inte att ta med saker som bindningstid och övriga förmåner i beräkningen innan du beslutar dig helt. Välj abonnemang främst utifrån dina behov.

Billiga operatörer i olika mobilnät

Du hittar billiga operatörer i alla mobilnät. Vill du ha god täckning på landsbygden och föredrar att använda Telias nät så finns både Halebop och Fello. Föredrar du snabb surf i storstaden så kan du välja Hallon som använder sig av Tres mobilnät. Lutar det åt att du vill använda Telenors nät, då kan du välja mellan My Beat och Vimla. Slutligen har du Comviq som ligger i Tele2s mobilnät.

Frågor för att välja billigaste abonnemanget: mobil bredband student

  •  Hur mycket får ditt abonnemang kosta?
  •  Hur mycket surfmängd behöver du?
  •  Vill du ha obegränsat med fria samtal?
  •  Vill du ha obegränsat med fria SMS?

Spara pengar med rätt surfmängd

Välj ett abonnemang med rätt mängd surf. Det är framför allt den månatliga surfmängden som påverkar priset på mobilabonnemanget. Behöver du köpa till extra surf i slutet av månaden blir det oftast mycket dyrt. Samtidigt är det onödigt att betala för mer surf än du behöver. Se till att du gör ett väl avvägt beslut i hur mycket surfmängd du verkligen behöver.

Som tur är så tillåter de flesta mobiloperatörer justeringar i surfmängden. Det innebär att du kan upp- eller nedgradera ditt abonnemang och justera din månadskostnad och surfmängd i efterhand. Har du inte en susning om hur mycket surf du behöver, då kanske en operatör med några likvärdiga alternativ är rimligt. Till exempel: Du upptäcker att dina 6 GB inte räcker, men nästa uppgradering innebär att du hamnar på 40 GB. Då kan en operatör som till exempel erbjuder 6, 10, 15 och 20 GB vara ett bra alternativ att börja med.

Enkel beräkning på surfmängd:billigaste

0.5 GB ger ca 7 h musik, 30 min film eller besök på ca 150 hemsidor.

1 GB ger ca 15 h musik, 1 h film eller besök på ca 300 hemsidor.

2 GB ger ca 1 dygns musik, 2 h film eller besök på ca 600 hemsidor.

5 GB ger ca 3 dygns musik, 5 h film eller besök på ca 1500 hemsidor

10 GB ger ca 6 dygns musik, 10 h film eller besök på ca 3000 hemsidor

Detta är en fingervisning på vad du behöver för att få ett så billigt mobilabonnemang som möjligt. Det finns flera prisvärda abonnemang längst upp på denna sida, och där får du verkligen valuta för dina pengar.

Prisvärda operatörer

Att säga vilken operatör som är absolut billigast är nästan omöjligt eftersom priserna och villkoren ändras hela tiden. De olika företagen konkurrera med varandra genom att matcha varandras erbjudande, och det blir därför en väldigt rörlig marknad. En sak är dock säker, och det är att lågprisoperatörerna är billigast i 95 % av fallen. Har du inte ett väldigt specifikt behov, då är lågprisoperatörerna oftast det bästa valet.

Är man en normalkonsument av samtal, SMS och surf, välj inte det minsta abonnemanget. Välj då ett abonnemang som är lite större. Det lönar sig ofta i längden. Medelsvensson förbrukar cirka 8 GB per månad och förbrukningen ökar stadigt i och med att vi gör allt fler vardagssysslor via mobiltelefonen.

Billiga mobilabonnemang med surf

Det var länge sedan som vi bara använde mobiltelefonen för samtal och sms. Idag är våra telefoner snarare små multimedia-redskap som vi ständigt bär med oss i fickan. På telefonen gör vi saker som att titta på film, surfa på sociala medier, använder oss av banktjänster, shoppa och mycket mer. Därför är det för de flesta viktigt att surf ingår i mobilabonnemanget. Idag erbjuder alla mobiloperatörer olika abonnemang där en viss mängd surf ingår, därför är det lätt att hitta ett som passar dig och dina vanor.

Det finns ett antal operatörer som är billigare än andra, och som erbjuder billiga mobilabonnemang med surf. Dessa är:

comviq

Comviq satsar hårt på att vara billiga. Deras fastpris-abonnemang har ett lågt grundpris med mycket samtal, sms, mms och surf inkluderat. Har ett gediget utbud av mobilabonnemang med fastpris där du själv väljer surfmängden du vill ha.

I den senaste kundundersökningen av SKI (Svenskt Kvalitetsindex) placerade sig Comviq i mitten bland operatörerna med flest nöjda kunder – ett tecken på att kunderna tycker att operatören är helt ok.

Comviq har varit med i branschen länge och har alltid siktat in sig på att ha bra priser och leverera stora mängder samtal, sms och surf till sina kunder.

Läs mer & Beställ

Hallon

Hallon är en av Sveriges populäraste mobiloperatörer och erbjuder riktigt billiga abonnemang med mycket mobilsurf. Alla nya kunder får möjligheten att testa sitt nya abonnemang till halva priset under de första tre månaderna.

Du kan själv välja hur billigt ditt abonnemang ska vara genom att justera surfmängden som ingår i din månadssurf. Du kan välja från 4 GB upp till hela 100 GB.

Hallon är en av operatörerna med absolut nöjdaste kunder. Vi på surf.nu rekommenderar vi ofta Hallon eftersom de levererar bra abonnemang till låga priser – de är helt enkelt en av de bästa operatörerna!

Läs mer & Beställ

halebop

Halebop är en av de populäraste lågprisoperatörerna i Sverige och ägs av Telia. När du är kund hos Halebop så ringer och surfar du i Telias nät, vilket har en oslagbar räckvidd.

Alla Halebops abonnemang innehåller hyfsat med surf till riktigt låga priser. Du kan själv välja om du endast vill betala någon hundralapp per månad eller om du vill betala mer och få massor av surf.

Under de senaste 10 åren så har Halebop fått topplaceringen inom ”nöjdaste kunder” i hela 8 år. Det säger väl att att befintliga kunder är mer än nöjda med sitt val av operatör.

Läs mer & Beställ

Vimla

Vimla är specialiserade på att erbjuda billiga mobilabonnemang med mobilsurf i mängder. Vimla är Telenors lågprisvarumärke, och Vimlas motto är att abonnemangen ska vara billiga (fast pris) och ha mycket surf.

Vimla ger riktigt bra valuta för dina pengar och det är många som har valt att tecknat ett abonnemang från Vimla genom surf.nu. De är ett tryggt alternativ som ger mycket för pengarna, och de använder sig dessutom av Telenors nät vilket ger bra täckning i stora delar av landet.

Läs mer & Beställ

my beat

My Beat är den senaste i raden av uppstickare. De erbjuder mer surf till lägre priser. Hos My Beat kan du få ett prisvärd abonnemang som gott och väl räcker för din vardagsanvändning, oavsett om du vill ha mycket eller lite surf. Fria samtal, sms och mms ingår alltid i deras abonnemang.

My Beat är på klar frammarsch och de tar hela tiden nya marknadsandelar. De använder sig av Telenors nät, så det finns bra täckning över hela landet. Unikt för dessa är att de endast säljer recyclade telefoner, det vill säga begagnade lurar. Du får garanti på telefonen, kan fynda riktigt fräscha lurar och gör miljön och plånboken en enorm tjänst.

Fello

Fello är en mobiloperatör som satsar på billiga priser, frihet och nöjda kunder. De använder sig av Telias mobilnät, vilket betyder att du får riktigt bra täckning över stora delar av landet. Fello erbjuder flera bra abonnemang och de har flera storlekar på surfmängd.

Med Fello som mobiloperatör kan du vara trygg vad gäller det fasta priset. Du har en låg fast avgift och du kan använda abonnemanget för att surfa, ringa och sms:a. Ett bra val!

Läs mer & Beställ

Virtuella operatörer har de billigaste abonnemangen

De billigaste mobiloperatörerna är oftast så kallade virtuella operatörer, det vill säga operatörer som använder en större eller mer etablerad operatörs nät och därmed kan undvika kostnader för fysiskt underhåll av mobilnätet. De kan istället fokusera på kundservice och annat som kunderna gillar. Hos virtuella operatörer får du oftast obegränsade samtal och meddelanden inom Sverige och betalar för surfmängden mer än något annat. Vad som är billigt kan också diskuteras utifrån olika situationer, kanske är det billigare i längden att för en familj ha ett abonnemang hos en stor operatör där familjen delar på en obegränsad surfpott än att betala för flera separata abonnemang hos olika operatörer för varje familjemedlem, eller om det finns en rabatt för att samla tjänster som bredband och telefoni hos samma operatör. Denna lista inkluderar de operatörer som har abonnemang som kostar 100 kronor eller mindre per månad som ordinarie pris.

För de flesta abonnemang, oavsett operatör, ingår numera surf på cirka 10 GB eller så mycket som ingår i ditt abonnemang inom EU. Därmed är det inte en exklusiv säljpoäng för någon operatör även om de ofta framställer det som en sådan. Detta gäller inte för alla kontantkort då det varierar mellan operatörerna. Surfhastigheten hos virtuella operatörer är samma som hos de stora operatörerna.

Exempel på virtuella operatörer:

  • 1. Hallon (använder mobilnät från Tre)
  • 2. Halebop (använder mobilnät från Telia)
  • 3. Vimla (använder mobilnät från Telenor)
  • 4. MyBeat (använder mobilnät från Telia)
  • 5. Fello (använder mobilnät från Telia)

Hur mycket surf behöver du?

När du ska teckna ett nytt mobilabonnemang med surf så är det viktigt att du först undersöker hur mycket surf du egentligen behöver. Om du inte gör det riskerar du att bli fast med ett dyrt abonnemang där du inte ens nyttjar hälften av surfen. Du kan också råka ta för lite surf och tvingas lägga ut extra pengar på att fylla på med surf. Idag finns mobilabonnemang där allt från 1 GB till obegränsat med surf ingår.

Det finns med andra ord många abonnemang att välja bland. Försök att tänka på vad du vill kunna använda telefonen till och teckna ett abonnemang utifrån det. Om du bara surfar sporadiskt på sociala medier och gör ett fåtal sökning på nätet, då räcker en mindre mängd surf. Är du istället en person som ofta streamar filmer, då behöver du en större mängd surf.

Tänk på att operatörerna låter dig justera surfmängden i efterhand. Så skulle du köpa ett abonnemang med för mycket eller för lite surf så kan du alltid ändra det senare.

Surfmängden bestämmer priset på abonnemanget

Förutom surfmängden så är det också viktigt att ta hänsyn till vilka andra egenskaper som ett abonnemang har. Ta hänsyn till saker som hur många samtal du kan ringa och hur många fria sms du får. Många operatörer har dock ett upplägg där det endast är antalet GB som bestämmer priset på abonnemanget, något som gör att du inte behöver fundera så mycket över övriga funktioner.

Det kan till exempel vara så att du har fria samtal och sms som bas, men beroende på hur mycket surf du väljer att komplettera abonnemanget med så blir priset dyrare eller billigare. Mindre surf är naturligtvis billigare, medans mer surf blir dyrare.