Billigaste Mobilabonnemanget med Surf - Hitta Bäst Abonnemang

Billigaste mobilabonnemanget med surf – hitta bäst abonnemang

4G

Kampanj: Enkel nystart! Hallon Mobilabonnemang 8GB

75 % rabatt i 3 månader! 25 Gb extra!

Fria Samtal

Fria sms

8 Gb data
49 (149) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilabonnemang 4GB

Halva priset i 3 månader!

Fria samtal

Fria Sms

4 Gb data
4G

Vimla Mindre 2GB


Fria Samtal

Fria Sms

2 Gb data
4G

Fello Abonnemang

2 månader halva priset!

Fria Samtal

Fria Sms

4 Gb data
72,50 (145) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla Mer 6GB


Fria Samtal

Fria Sms

6 Gb data
4G

Halebop Mini

50% mer surf i ett halvår!

50 Fria Samtal

500 Sms

2 Gb data
4g

Vimla Ännu mer 15GB


Fria Samtal

Fria Sms

15 Gb data
4G

Fello Abonnemang 10Gb

Två månader halva priset!

Fria Samtal

Fria Sms

10 Gb data
122,50 (245) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon Mobilabonnemang 25GB

Halva priset i 3 månader! 25 Gb extra!

Fria Samtal

Fria Sms

25 Gb data
124 (249) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Comviq Fastpris 5GB

Nu med mer surf!

Fria Samtal

Fria Sms

5 Gb data
4G

Vimla Mest 50GB


Fria Samtal

Fria Sms

50 Gb data
4G

Halebop Liten

50% mer surf i ett halvår!

100 Fria Samtal

1000 Fria Sms

4 Gb data
4G

Fello Abonnemang 20Gb

Två månader halva priset!

Fria Samtal

Fria Sms

30 Gb data
172,50 (345) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon Mobilabonnemang 100 GB

Halva priset i 3 månader! 25 Gb extra!

Fria Samtal

Fria Sms

100 Gb data
174 (349) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Comviq Fastpris 10GB


Fria Samtal

Fria Sms

10 Gb data
4G

Tre abonnemang 5 GB


Fria Samtal

Fria Samtal

5 Gb data
4G

Halebop Rubbet Mellan

50% mer surf i ett halvår!

Fria Samtal

Fria Sms

8 Gb data
4G

Comviq Fastpris 40GB

Nu med mer surf!

Fria Samtal

Fria Sms

40 Gb data
4G

Halebop Rubbet Stor

50% mer surf i ett halvår!

Fria Samtal

Fria Sms

30 Gb data
4G

Tre abonnemang 25 GB

Använd 25GB i EU!

Fria Samtal

Fria Samtal

25 Gb data
4G

Telenor obegränsad surf

Obegränsad surf!

Fria Samtal

Fria Sms

obegränsat Gb data

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget?

Många söker efter svaret på vilket mobilabonnemang som egentligen är billigast. Vilket abonnemang som är billigast i slutänden beror oftast på dina behov. En god förutsättning för att hitta ett riktigt billigt abonnemang är att titta på lågprisoperatörerna. De lägger all sin energi på att erbjuda så bra mobilabonnemang som möjligt och ge en bra service online. Du slipper betala för att de ska ha fina butiker på lyxiga shoppinggator.

Ett billigt mobilabonnemang från en lågprisoperatör

Så vilka är lågprisoperatörerna?

I flera fall ägs de av de stora operatörerna. De använder de stora operatörernas mobilnät och deras personal sitter oftast på samma kontor som de stora operatörerna. Skillnaden är att det är priset som är det viktigaste. Kunderna ska känna att de gör en jättebra affär och får mycket för pengarna.

Och tittar man på vilka operatörer som har nöjdast kunder så verkar det funka bra. Topplistan av operatörer med nöjdast kunder toppas av lågprisoperatörerna Halebop, Hallon och Vimla.

Så sammanfattningsvis är de billigaste mobilabonnemangen oftast från de billigaste operatörerna. Du kan alltså spara pengar på ditt abonnemang. Men det är också dessa mobiloperatörer som har de nöjdaste kunderna.

Billiga operatörer i olika mobilnät

Du hittar billiga operatörer i alla mobilnät. Vill du ha god täckning på landsbygden och använda Telias nät så finns både Halebop och Fello. Föredrar du snabb surf i storstaden så kan du välja Hallon som använder sig av Tres mobilnät. Lutar det åt att du vill använda Telenors nät, ja då har du två billiga alternativ i My Beat och Vimla. Slutligen har du Comviq i Tele2s mobilnät.

Spara pengar med rätt surfmängd

Välj ett abonnemang med rätt mängd surf. Det är framför allt mängden surf som ingår som påverkar priset på mobilabonnemanget. Behöver du köpa till extra surf i slutet av månaden blir det oftast mycket dyrt. Samtidigt är det onödigt att betala för mer surf än du behöver. Se till att du gör ett väl avvägt beslut i hur mycket surfmängd du verkligen behöver.

Som tur är låter de flesta mobiloperatörer dig justera surfmängden i efterhand. Det innebär att du kan upp- eller nedgradera ditt abonnemang och justera din månadskostnad och surfmängd i efterhand.

Frågor för att välja billigaste abonnemanget: 

  • Hur mycket får ditt abonnemang kosta?
  • Hur mycket surfmängd behöver du?
  • Vill du ha obegränsat med fria samtal?
  • Vill du ha obegränsat med fria SMS?

Så hittar du ett billigt abonnemang med surf som passar dig

Det du bör göra innan du stirrar dig blind på prislapparna är att se över dina mobilvanor. Vad är det egentligen du gör med mobilen och vad behöver du? Använder du till exempel stora mängder surf? Sms:ar du och ringer mycket? Då kan det bli dyrt för dig att välja ett abonnemang med för liten surfmängd eller begränsade samtalsminuter eftersom risken är att du får köpa till extra sådana i slutet av månaden. Att köpa till surfmängd är dyrare än att du från början tar lite högre mängd surf och betalar för det på ditt mobilabonnemang varje månad.

De flesta operatörerna låter dig numera justera upp och ner surfmängden månadsvis. Det innebär att det inte gör något om du valt för mycket eller för lite surf. Du kan bara justera det i efterhand. I princip alla operatörer har inte heller någon bindningstid längre. Så lever inte en operatör upp till dina förväntningar är det ett enkelt beslut för dig att gå vidare.

Ett abonnemang som passar

Du bör välja ett abonnemang som ligger så nära dina reella behov som möjligt för att slippa onödiga extra utgifter. När du har kommit fram till vad du behöver så kan du sedan se efter vad de olika operatörerna har för pris och villkor på de abonnemang som ligger i linje med dina behov och på så sätt välja det som blir billigast för dig.

Glöm heller inte att ta med saker som bindningstid och övriga förmåner i beräkningen innan du beslutar dig helt. Välj utifrån dina behov, vilka erbjudande som finns för tillfället och en operatör som känns bra för dig.

 

Enkel beräkning på surfmängd:

0.5 GB ger ca 7 h musik, 30 min film eller besöka ca 150 hemsidor.

1 GB ger ca 15 h musik, 1 h film eller besöka ca 300 hemsidor.

2 GB ger ca 1 dygns musik, 2 h film eller besöka ca 600 hemsidor.

5 GB ger ca 3 dygns musik, 5 h film eller besöka ca 1500 hemsidor

10 GB ger ca 6 dygns musik, 10 h film eller besöka ca 3000 hemsidor

Detta ger en fingervisning om vad du behöver för att få ett så billigt mobilabonnemang med surf som möjligt. Det finns flera fina abonnemang i listan i början av denna artikel där du verkligen får bra valuta för dina pengar.

Prisvärda operatörer

Att säga vilken operatör som är absolut billigast är nästan omöjligt eftersom priserna och villkoren ändras hela tiden då de olika företagen konkurrera med varandra genom att matcha varandras erbjudande. Men en sak är säker och det är att lågprisoperatörerna är billigast i 95 % av fallen. Har du inte ett väldigt specifikt behov, så är de oftast de bästa valen för dig.

Är man en normalkonsument av samtal, SMS och surf, så ta inte det minsta abonnemanget. Utan ta ett som är lite större. Det lönar sig ofta i längden. Medelsvensson förbrukar cirka 8 GB per månad och förbrukningen ökar stadigt.

Billiga mobilabonnemang med surf

Det var längesedan vi bara använde mobiltelefonen för samtal och sms. Idag är våra telefoner snarare små multimedia-redskap som vi bär med oss i fickan. På telefonen gör vi saker som att titta på film, surfa på sociala medier, använder oss av banktjänster, shoppa och mycket, mycket mer. Det är därför viktigt för de flesta att surf ingår i mobilabonnemanget. Idag erbjuder alla mobiloperatörer abonnemang där en viss mängd surf ingår, därför är det lätt att hitta ett som passar dig och dina vanor.

Det finns ett antal operatörer som är billigare än andra och som erbjuder billiga mobilabonnemang med surf. Dessa är:

 

comviq

Comviq satsar hårt på att vara billigast. Deras fastpris-abonnemang har både ett lågt grundpris och mycket samtal, sms/mms och surf inkluderat. Har ett digert utbud av mobilabonnemang med fastpris där du själv väljer surfmängden du vill ha.

I senaste kundundersökningen av SKI placerade sig Comviq i mitten bland de operatörer med flest nöjda kunder – en signal att operatören är OK.

Comviq har varit med länge i branschen och har alltid siktat in sig på att ha bra priser samt leverera bra med både samtal, SMS och surf till sina kunder.

 

Läs mer & Beställ

Hallon

Hallon är en av Sveriges populäraste mobiloperatörer som erbjuder billiga abonnemang med mycket mobilsurf. Alla nya kunder får 25 GB extra data, samt möjlighet att testa deras abonnemang till halva priset de första månaderna.

Du kan själv välja hur billigt ditt abonnemang ska vara genom att justera surfmängden som ingår varje månad. Du kan välja från 4 GB upp till hela 100 GB.

Hallon är en av operatörerna med nöjdast kunder. Vi rekommenderar ofta Hallon här inne på sajten och det finns det verkligen skäl att göra. En av de bästa operatörerna!

 

Läs mer & Beställ

halebop

Halebop är en av de populäraste lågprisoperatörerna i Sverige och ägs av Telia. När du är kund hos Halebop ringer och surfar du i Telias nät som har en oslagbar räckvidd.

Alla Halebops abonnemang innehåller hyfsat med surf till riktigt låga priser. Du kan själv välja om du endast vill betala någon hundralapp per månad eller om du vill betala mer och få massor av surf.

Halebop har haft nöjdast kunder 8 av de 10 senaste åren. Ett mycket bra val!

 

Läs mer & Beställ

Vimla

Vimla är specialiserade att erbjuda billiga mobilabonnemang med mobilsurf i massor. Vimla är Telenors lågpris varumärke. Deras motto är att abonnemangen ska vara billiga (fast pris) och ha mycket surf.

Som ny kund får du ofta en klumpsumma extra surf och du kan oftast prova Vimla till halva priset de första månaderna.

Vimla ger som du märker riktigt bra valuta för dina pengar och det är många som har tecknat Vimla genom vår sajt. De är ett tryggt alternativ samt ger mycket för pengarna. De använder sig av Telenors nät, vilket ger bra täckning.

 

Läs mer & Beställ

mybeat

 

My Beat är den senaste i raden uppstickare som erbjuder mer surf till lägre priser än de gamla mobiloperatörerna. Hos My Beat kan du själv sätta samman ditt abonnemang efter dina behov. Då kan du verkligen pressa din månadskostnad och få precis den blandning av samtal, sms och data som du behöver.

My Beat är på klar frammarsch och de tar hela tiden nya marknadsandelar. De använder sig av Telenors nät, så det finns bra täckning över hela landet.

Läs mer & Beställ

Fello

 

Fello är en relativt ny mobiloperatör. De använder sig av Telias mobilnät, så deras täckning är bra. Fello erbjuder ett bra abonnemang. Du väljer själv hur mycket surf du vill ska ingå varje månad.

Med Fello som mobiloperatör kan du vara trygg vad gäller det fasta priset. Du har låg fast avgift och använder abonnemanget för att surfa, ringa och smsa. Ett bra val helt klart!

 

Läs mer & Beställ

 

Hur mycket surf behöver du?

När du ska teckna ett nytt mobilabonnemang med surf är det viktigt att du först undersöker hur mycket surf du egentligen behöver. Om du inte gör det riskerar du att bli fast med ett dyrt abonnemang där du inte ens utnyttjar hälften av surfen. Du kan också råka ta för lite surf och tvingas lägga ut extra pengar på att fylla på med surf. Idag finns mobilabonnemang där allt från 1 GB till obegränsat med surf ingår.

Det finns med andra ord många abonnemang att välja bland. Försök att tänka på vad du vill kunna använda telefonen till och teckna ett abonnemang utifrån det. Om du bara surfar lite på sociala medier och gör någon sökning på nätet då och då räcker en mindre mängd surf. Är du istället en sådan som streamar mycket film så behöver du en större mängd surf.

Tänk på att operatörerna låter dig justera surfmängden i efterhand. Så skulle du köpa ett abonnemang med för mycket eller för lite surf så kan du alltid ändra det senare.

Surfmängden bestämmer priset på abonnemanget

Förutom surfen är det också viktigt att ta hänsyn till vilka andra egenskaper ett abonnemang har innan du tecknar det. Ta hänsyn till saker som hur många samtal du kan ringa och hur många fria sms du har. Många operatörer har dock idag ett upplägg där det endast är antalet GB surf som bestämmer priset, något som gör att du inte behöver fundera så mycket över övriga funktioner.

Det kan till exempel se ut så att du har fria samtal och sms som bas, men beroende på hur mycket surf du väljer att komplettera abonnemanget med blir priset dyrare eller billigare. Lite surf är naturligtvis billigare, medans mer blir dyrare.