Comviq har funnits länge inom branschen med mobilabonnemang till låga priser. Efterhand som allt fler lågprisoperatörer gett sig in på marknaden är de inte lägre de allra billigaste men erbjuder ändå prisvärda tjänster i mellanklass. Enligt den senaste undersökningen vad gäller kundnöjdhet från Svenskt Kvalitetsindex 2019 tog Hallon andraplatsen och Comviq hamnade längre ner på femte plats.

Hallon

Comviq

Pris, avgifter och rabatter hos Hallon vs Comviq

Prismässigt har Hallon billigare mobilabonnemang än Comviq för motsvarande surfmängd för samtliga abonnemang. Ingen av operatörerna har någon bindningstid, start- eller avslutningsavgift.

När det gäller rabatter har både Hallon och Comviq prisvärda rabatter både för studenter, barn under 18 år och seniorer. Hos Hallon får man dessutom ofta prova på abonnemangen för halva priset under de första månaderna.

Möjligheterna att spara surf och surfmängder

Surfmängderna som erbjuds är ganska lika men Hallon erbjuder högre surfmängder i sina största abonnemang jämfört med Comviq. För dig som behöver riktigt stora mängder surf är alltså Hallon det bästa valet. De flesta som också har tillgång till bredband och Wifi klarar sig på betydligt mindre surf och då kan Comviqs största abonnemang räcka. Hur mycket surf man behöver i sitt abonnemang beror på hur man använder sin telefon. För ett riktigt prisvärt abonnemang ska man dock välja Hallon.

Surf som är kvar på telefonen i slutet på månaden kan sparas hos båda operatörerna och både Hallon och Comviq är rätt så frikostiga med oanvänd surf. Operatören Hallon har satt en begränsning – alltså går det bara att spara en viss mängd surf. Comviq är betydligt generösare och har ingen begränsning alls. Med Comviq kan du spara allt och det sparas automatiskt utan tidsbegränsning.

Täckning för de nät som operatörerna använder

Vilken täckning du kan få med Hallon och Comviq beror lite på var i landet du bor. Bor du i glesbygd eller i norra delen av Sverige kanske inte Hallons täckning räcker till då de använder sig av Tres mobilnät. För att kontrollera vilken täckning som kan erbjudas i ditt område finns det bra täckningskartor. Kartorna ger ingen garanti att täckning verkligen fungerar fullt ut i ditt område eftersom geografi och bebyggelse kring platsen kan påverka. Är du osäker på om Hallon räcker för dig är Comviq ett tryggare val. Comviq använder både Tele2 och Telenors nät vilket ger större möjligheter för bra täckning. Telenor ligger heller inte så långt efter Telia som har bäst mobilnät. Med Comviq kan man alltså få bra täckning över större delen av landet. 

Sverigesamtal, utlandssamtal och surf utomlands

Båda operatörer erbjuder fria samtal och meddelanden inom Sverige och EU/EES. Hos Hallon ingår inga utlandssamtal men Comviq är ordentligt generösa och erbjuder riktigt många utlandsminuter på de två största abonnemangen. Även i student- och seniorabonnemangen ingår ett visst antal utlandsminuter. Antal utlandsminuter avgörs av hur stort abonnemang man har – ju större abonnemang desto fler utlandsminuter ingår. 

Med Comviq erbjuds en begränsad mängd surf inom EU/ESS per månad. Det är samma max surfpott för alla abonnemang. För Hallon avgörs surfmängden inom EU/ESS av hur stort abonnemang man har. Det finns dock en övre maxgräns. Surf utanför EU/EES ingår inte hos någon av operatörerna.

Support

Både Hallon och Comviq erbjuder support via e-post och chatt men det är bara Comviq som har telefonsupport. Det kan vara viktigt för dig som tycker det är lättare med support över telefon. Hallon har även ett forum där man kan hitta svar på vanliga frågor eller själv ställa en fråga och få svar från andra Hallon-kunder eller en Hallon-anställd. Comviq har en hjälp-sida där de har guider och svar på vanliga frågor. 

Comviqs support kan man kontakta på vardagar och lördagar. Hallons support kan man chatta med på vardagar. 

Mobiler på avbetalning

Båda mobiloperatörerna erbjuder mobil på avbetalning till ditt abonnemang. Hallon har inget jättestort utbud av mobiler men de har ett par olika modeller från Samsung och Apple och ett par andra tillverkare. De har även några av de allra senaste modellerna. Vill du ha möjlighet till ett större urval har Comviq gott om mobiler att välja på. Comviq har dessutom alla de senaste modellerna för många olika leverantörer.

Hallon eller Comviq – vem är bäst?

 HallonComviq
Mobilabonnemang4 – 100 GB5 – 40 GB
MobilnätTres nätTele2 och Telenors nät
Billigaste abonnemang99 kr/mån145 kr/mån
SupportE-post och chattTelefon, e-post och chatt

Vanliga frågor och svar

Är Hallon eller Comviq bäst?

Både Hallon och Comviq är omtyckta och prisvärda mobiloperatörer som har sina egna styrkor och svagheter. Hallon har fördelen att mobilabonnemangen är mycket billiga, med rejäla surfmängder till låga priser. Comviq erbjuder ett visst antal fria utlandsminuter med sina abonnemang. De säljer också mobiltelefoner med abonnemangen vilket Hallon inte gör.
När det kommer til kundtjänst har även där Comviq övertaget, med support via chatt, mejl och telefon.

Vilken operatör är billigast av Comviq och Hallon?

Hallon är en billigare operatör än Comviq, med mer surf till lägre pris. Comviqs billigaste abonnemang kostar dock mindre än Hallons billigaste, men då är är samtalen och meddelandena begränsade och surfen 1 gigabyte mindre än hos Hallons minsta abonnemang.

Kan jag spara surf hos Hallon och Comviq?

Hos både Hallon och Comviq kan du spara surf på obegränsad tid. Hos Hallon får du spara upp till 100 gigabyte, medan Comviq låter dig spara så mycket som ditt abonnemang innehåller. Om du har ett abonnemang på 15 gigabyte hos Comviq kan du alltså spara 15 gigabyte extra.

Har Hallon och Comviq bindningstid?

Nej. Varken Hallon eller Comviq har bindningstid på sina mobilabonnemang. De har heller ingen uppsägningstid, så du kan komma och gå som du vill.

Vilken operatör av Hallon och Comviq är bäst för utlandssamtal?

Comviq erbjuder fria utlandsminuter med sina abonnemang. Det innebär att du får möjlighet att ringa samtal som annars kostar extra till utlandet utan extra kostnad. Det gör dem till ett bättre val än Hallon för utlandssamtal.