Comviq har funnits länge inom branschen med mobilabonnemang till låga priser. Efterhand som allt fler lågprisoperatörer gett sig in på marknaden är de inte lägre de allra billigaste men erbjuder ändå prisvärda tjänster i mellanklass. Enligt den senaste undersökningen vad gäller kundnöjdhet från Svenskt Kvalitetsindex 2019 tog Hallon andraplatsen och Comviq hamnade längre ner på femte plats.

Pris, avgifter och rabatter hos Hallon vs Comviq

Prismässigt har Hallon billigare mobilabonnemang än Comviq för motsvarande surfmängd för samtliga abonnemang. Ingen av operatörerna har någon bindningstid, start- eller avslutningsavgift.

När det gäller rabatter har både Hallon och Comviq prisvärda rabatter både för studenter, barn under 18 år och seniorer.

Möjligheterna att spara surf och surfmängder

Surfmängderna som erbjuds är ganska lika men Hallon erbjuder högre surfmängder med sina 100 GB mot Comviqs 40 GB. För dig som behöver riktigt stora mängder surf är alltså Hallon det bästa valet. De flesta som också har tillgång till bredband och Wifi klarar sig på betydligt mindre surf och då kan Comviqs största abonnemang räcka.

Surf som är kvar på telefonen i slutet på månaden kan sparas hos båda operatörerna och både Hallon och Comviq är rätt så frikostiga med oanvänd surf. Operatören Hallon har satt en begränsning med att det går att spara upp till hela 100 GB surf. Comviq är betydligt generösare och har ingen begränsning alls. Med Comviq kan du spara allt och det sparas automatiskt utan tidsbegränsning.

Täckning för de nät som operatörerna använder

Vilken täckning du kan få med Hallon och Comviq beror lite på var i landet du bor. Bor du i glesbygd eller i norra delen av Sverige kanske inte Hallons täckning räcker till då de använder sig av Tres mobilnät. För att kontrollera vilken täckning som kan erbjudas i ditt område finns det bra täckningskartor. Kartorna ger ingen garanti att täckning verkligen fungerar fullt ut i ditt område eftersom geografi och bebyggelse kring platsen kan påverka. Är du osäker på om Hallon räcker för dig är Comviq ett tryggare val. Comviq använder både Tele2 och Telenors nät vilket ger större möjligheter för bra täckning. Telenor ligger heller inte så långt efter Telia som har bäst mobilnät.

Sverigesamtal, utlandssamtal och surf utomlands

Båda operatörer erbjuder fria samtal och meddelanden inom Sverige och EU/EES. Hos Hallon ingår inga utlandssamtal men Comviq är ordentligt generösa och erbjuder mellan 100 – 500 utlandsminuter på de två största abonnemangen.

Med Comviq kan du surfa inom EU/EES upp till 12 GB per månad och för Hallon gäller upp till 15 GB beroende på ditt abonnemangs storlek. Surf utanför EU/EES ingår inte hos någon av operatörerna.

Support

Både Hallon och Comviq erbjuder support via e-post och chatt men det är bara Comviq som har telefonsupport. Det kan vara viktigt för dig som tycker det är lättare med support över telefon.

Mobiler på avbetalning

Båda mobiloperatörerna erbjuder mobil på avbetalning till ditt abonnemang. Hallon har inget jättestort utbud av mobiler men de har ett par olika modeller från Samsung och Apple och även några av de allra senaste. Vill du ha möjlighet till ett större urval har Comviq gott om mobiler att välja på.

 HallonComviq
Mobilabonnemang4 – 100 GB5 – 40 GB
MobilnätTres nätTele2 och Telenors nät
Billigaste abonnemang99 kr/mån145 kr/mån
SupportE-post och chattTelefon, e-post och chatt

Hallon eller Comviq – vem är bäst?

Vill du förlita dig på hur nöjda andra kunder är med mobiloperatörerna så har Hallon en klar ledning med sin andraplats jämfört med Comviqs femteplats enligt undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex 2019.

Mobiloperatörerna har några likheter. Hos båda operatörerna har du möjlighet att köpa till mobil för ditt abonnemang men vill du ha ett större urval är Comviq ett bättre val. Det är heller inte stora skillnader vad gäller surfmängder mer än att Hallon erbjuder mycket större surf på sitt största abonnemang.

Vad som skiljer är att Hallon är billigare på alla sina abonnemang. Comviq har istället bättre täckning med Tele2 och Telenors nät och är det bästa alternativet för dig som bor i glesbygd och framförallt i norr. Det är också bara Comviq som har telefonsupport och erbjuder ett visst antal fria utlandssamtal.

Vad som kan styra ditt beslut i vem som är bäst av dessa operatörer är i detta fallet priset, vart i landet du bor, om du har behov av extra mycket surf eller fria utlandssamtal, om du vill ha telefonsupport och om du vill ha många mobiler att välja på.

Är det fortfarande svårt att välja?

 • Välj Hallon om du vill ha prisvärda abonnemang med mycket surf för pengarna.
 • Välj Comviq om du vill ha fler mobiler att välja på, fria utlandssamtal och bäst täckning.

Mobilabonnemang från Hallon

 • Mobilabonnemang: 4 GB, 8 GB, 25 GB och 100 GB
 • Mobilnät: Tres nät
 • Billigaste abonnemang: 99 kr/mån
 • Mobilsurf: 4 – 100 GB
 • Support: E-post och chatt
 • Omdöme: 75,8/100 (Svenskt Kvalitetsindex)

 

Hallon  

Hallon är ett bra val! Har även mobilabonnemang för barn och mobilabonnemang för seniorer med mer data och lägre pris.

 

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Comviq

 

 • Mobilabonnemang: 5 GB, 10 GB, 20 GB och 40 GB
 • Mobilnät: Tele2 och Telenors nät
 • Billigaste abonnemang: 145 kr/mån
 • Mobilsurf: 5 – 40 GB
 • Support: Telefon, e-post och chat
 • Omdöme: 73,7/100 (Svenskt Kvalitetsindex)

 

comviq 

Använder både Tele2 och Telenors nät. Har telefonsupport och fler mobiler att välja på

 

Läs mer & Beställ