Katshing

En lågprisoperatör som nu har tagit upp kampen med övriga lågprisalternativ inom mobilabonnemang är Katshing. Du kanske inte känner till dem som mobiloperatör men de har funnits länge på marknaden främst som e-handlare inom mobiltelefoni.

Katshing sticker ut på marknaden eftersom de inte bara erbjuder mobilabonnemang – utan även elabonnemang. Om man väljer att både ha el- och ett mobilabonnemang hos Kathing samlar man poäng som man kan använda för att få rabatt på sin elräkning. 

Hur många poäng man tjänar beror på vilket mobilabonnemang man har. Större abonnemang ger fler poäng. 10 poäng motsvarar 1 krona i rabatt på elräkningen. 

När man tecknar ett nytt mobilabonnemang hos Katshing får man en bonus i form av extra poäng. 

Mobilabonnemang

Det finns fem olika mobilabonnemang hos Katshing med olika surfmängder, men fria samtal, sms och mms i Sverige. 

Surfstorleken går från riktigt liten till medelstor. De har alltså inte de allra största surfmängderna på marknaden, men det räcker gott och väl för de flesta. 

Samtal och sms kan man ringa och skicka precis som vanligt om man reser inom EU, men surfen begränsas något i de större abonnemangen. Som mest kan man använda 13 GB inom EU, men har man ett mindre abonnemangen är gränsen förstås lägre. 

Alla mobilabonnemang hos Katshing är utan bindningstid eller uppsägning. Om du säger upp ditt abonnemang fortsätter det till kommande månadsskifte. Byter du till denna mobiloperatör kan du också behålla ditt gamla nummer.

Samma täckning som hos Tele2 och Telenor

Katshing delar 4G mobilnät med både Telenor och Tele2 vilket ger dig samma täckning med över 90% av Sveriges yta. Du får därmed bra och stabil täckning över stora delar av landet. Tele2 har även satsat stort på att förstärka nätet vilket ger dig stabilare surfupplevelser med färre avbrott och bättre samtalskvalitet.

Katshing erbjuder i dagsläget i täckning i 5G-nätet. 

Elabonnemang hos Katshing

Det som gör Katshing unik är att de erbjuder elabonnemang utöver sina mobilabonnemang. Elabonnemangen har rörligt pris och saknar bindningstid och uppsägningstid. Katshing satsar på grön el och att man ska få rabattpå sin elfaktura om man även är mobilkund. 

Kom igång med enkel webbtjänst

Hos Katshing sköter du enkelt dina abonnemang som inloggad i webbtjänsten. Du kommer snabbt igång på några få minuter när du ska beställa abonnemang. SIM-kortet skickas hem till dig inom 1 – 2 dagar.

Ett abonnemang aktiveras direkt men vill du kunna styra aktiveringen om du till exempelvis har ett annat abonnemang med pågående bindningstid så kan du beställa ett gratis SIM-kort. Då aktiverar du det när du vill genom webbtjänsten.

Skulle du vilja avsluta dina tjänster hanterar du också detta enkelt genom webbtjänsten.

Om Katshing

Katshing grundades redan 2003 som återförsäljare av telekomprodukter via e-handel. Företaget grundades i Halmstad av Anders Pihl och Björn Pihl. Efter en konkurs 2016 har varumärket Katshing nu återlanserats i april 2020 av företaget Katshing Mobile AB.

Deras affärsidé från början var att erbjuda mobiler, surfplattor och tillbehör men utan att ha ett lager. De använde sig istället av så kallad dropshipping vilket innebär att alla produkter går direkt från distributör till slutkund. Det är en affärsmodell som gör att företag kan hålla ner sina kostnader för både varulager och distribution.

Nu satsar de istället på att bli den kundvänligaste operatören på marknaden och erbjuda mobila tjänster och elabonnemang till bra pris.

Vanliga frågor och svar om Katshing

Vad kostar abonnemang hos Katshing?

Katshing har mycket konkurrenskraftiga priser på sina abonnemang. Man kan få ett abonnemang med liten surfmängd för under 100-lappen.

Vilket nät använder Katshing?

Katshing använder sig av Tele2:s nät, vilket är ett mycket väl utbyggt och högpresterande nät. I dagsläget har Katshing inte stöd för 5G-nätet.

Kan jag köpa mobil hos Katshing?

Nej, Katshing erbjuder inte mobiltelefoner eller någon webbshop. Du. kan köpa ett mobilabonnemang hos Katshing som du kan använda med en mobiltelefon du redan äger.

Har Katshing fri surf?

Nej, Katshing erbjuder endast abonnemang med begränsad surf. Tidigare var Katshing kända för att erbjuda Non stop-surf, men det gör de inte längre. Är du intresserad av abonnemang med helt fri surf hittar du operatörerna som erbjuder det här.

Har Katshing bindningstid eller andra avgifter?

Nej, hos Katshing slipper du krångel med bindningstid, och de har inte heller någon startavgift när du skaffar abonnemang hos dem.