Katshing

En lågprisoperatör som nu har tagit upp kampen med övriga lågprisalternativ inom mobilabonnemang är Katshing. Du kanske inte känner till dem som mobiloperatör men de har funnits länge på marknaden främst som e-handlare inom mobiltelefoni.

Mobiloperatören marknadsför sig själva som en mobiloperatör med fri surf till bästa pris. I dagsläget är det få operatörer som erbjuder fri surf men allt fler leverantörer börjar erbjuda detta. Idag är det i princip tvunget att ha med obegränsad surf i utbudet som ny konkurrerande operatör.

Det som är unikt för Katshing är att de erbjuder fri surf i samtliga abonnemang och första månaden är alltid till halva priset. Du får dessutom upp till 50 kronor i rabatt på månadsavgiften om du värvar medlemmar som också beställer abonnemang.

Mobilabonnemang

Det finns tre olika mobilabonnemang hos Katshing och med alla får du fri surf och fria samtal, sms och mms i Sverige. Det som skiljer abonnemangen åt är att det billigaste har något lägre hastighet i 4G-nätet. Du surfar då med 1 Mbps hastighet medan du i nästa abonnemang surfar med full 4G hastighet som kan komma upp i en maxhastigheten på 80 Mbit/s. I det lägsta kan du också streama lågupplöst video med SD video streaming medan nästa steg ger dig högupplöst video med HD video streaming.

Det dyraste abonnemanget ger dig samma fördelar som mellanabonnemanget men med skillnaden att du också kan använda 12 GB surf inom EU. Det är också bara med det här abonnemanget som du kan använda dig av betalsamtal. Detta aktiverar du genom leverantörens webbtjänst.

Med även den lägsta hastigheten kan du använda dig av Audio streaming så att du kan surfa på nätet, lyssna på både musik och ljudböcker och använda appar som Facebook och Instagram.

Alla mobilabonnemang hos Katshing är utan bindningstid men med en månads uppsägning. Byter du till denna mobiloperatör kan du också behålla ditt gamla nummer.

Samma täckning som hos Tele2 och Telenor

Katshing delar 4G mobilnät med både Telenor och Tele2 vilket ger dig samma täckning med över 90% av Sveriges yta. Du får därmed bra och stabil täckning över stora delar av landet. Tele2 har även satsat stort på att förstärka nätet vilket ger dig stabilare surfupplevelser med färre avbrott och bättre samtalskvalitet.

Telenor och Tele2 tecknade avtal 2016 om att gemensamt satsa på ett 5G-nät. När det lanseras hos konsumenter i Sverige så får vi se vad Katshing som mobiloperatör har att erbjuda kring detta.

Fair Usage policy ger dig bra surfupplevelse

Hos leverantören finns en Fair Usage policy som säkerställer att du som kund får en bra surfupplevelse även om någon annan kund använder extremt mycket datatrafik. Det finns ingen övre begränsning av surfmängden men leverantören använder sig av särskilda åtgärder för att kunna fördela trafiken rättvist under trafikintensiva timmar.

Kunder som påverkar andra kunders trafik blir ombedda att se över hur de använder trafiken och får råd kring hur de minskar påverkan på andra kunder. Som ett sista steg vid upprepad påverkan kan också hastigheten begränsas till 1 Mbps under en viss tid för att hjälpa andra kunder.

Kom igång med enkel webbtjänst

Hos Katshing sköter du enkelt dina abonnemang som inloggad i webbtjänsten. Du kommer snabbt igång på några få minuter när du ska beställa abonnemang. SIM-kortet skickas hem till dig inom 1 – 2 dagar.

Ett abonnemang aktiveras direkt men vill du kunna styra aktiveringen om du till exempelvis har ett annat abonnemang med pågående bindningstid så kan du beställa ett gratis SIM-kort. Då aktiverar du det när du vill genom webbtjänsten.

Skulle du vilja avsluta dina tjänster hanterar du också detta enkelt genom webbtjänsten.

Om Katshing

Katshing grundades redan 2003 som återförsäljare av telekomprodukter via e-handel. Företaget grundades i Halmstad av Anders Pihl och Björn Pihl. Efter en konkurs 2016 har varumärket katshing nu återlanserats i april 2020 av företaget katshing Mobile AB.

Deras affärsidé från början var att erbjuda mobiler, surfplattor och tillbehör men utan att ha ett lager. De använde sig istället av så kallad dropshipping vilket innebär att alla produkter går direkt från distributör till slutkund. Det är en affärsmodell som gör att företag kan hålla ner sina kostnader för både varulager och distribution.

Nu satsar de istället på att bli den kundvänligaste operatören på marknaden och erbjuda mobila tjänster med fri surf till bästa pris.

Vanliga frågor och svar om Katshing

Vad kostar abonnemang hos Katshing?

Katshing har mycket konkurrenskraftiga priser på sina abonnemang, som dessutom är ännu billigare under en begränsad period för nya kunder. Lösningen nonstop surf gör abonnemangen extra prisvärda, då det i praktiken innebär att du aldrig får slut på surf.

Vilket nät använder Katshing?

Katshing använder sig av Tele2:s nät, vilket är ett mycket väl utbyggt och högpresterande nät. Du får dock inte till gång med VoLTE eller Wifi-samtal med ett Kasthing-abonnemang.

Kan jag köpa mobil hos Katshing?

Ja, Katshing har ett mindre utbud av renoverade iPhone-modeller, som du kan köpa tillsammans med deras abonnemang till mycket bra priser.

Har Katshing fri surf?

Katshing har inte abonnemang med fri surf i dess rätta bemärkelse, men väl ett intressant alternativ. Deras funktion nonstop surf innebär att du aldrig får helt slut på surf även när din datamängd tar slut. Du kan fortsätta vara uppkopplad, men till en lägre hastighet. Är du intresserad av abonnemang med helt fri surf hittar du operatörerna som erbjuder det här.

Har Katshing bindningstid eller andra avgifter?

Nej, hos Katshing slipper du krångel med bindningstid, och de har inte heller någon startavgift när du skaffar abonnemang hos dem.