Mobilt bredband för studerande – Studentrabatt

4G

Mobilt Bredband Hallon

50% rabatt i 2 månader!

64 Mbit/s

Ingen Bindningstid

5-200 GB Surf
Från 44 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilt Bredband Tre

Ordinarie pris

64 Mbit/s

Ingen Bindningstid

15-50, Obegränsat GB Surf
Från 149 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilt bredband Chili

Viaplay ingår i 3 mån!

64 Mbit/s

Ingen Bindningstid

50-100, Fri surf GB Surf
Från 249 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilt bredband Telenor

10 GB surf i EU/EES och Thailand

100 Mbit/s

Ingen Bindningstid

40-200, Obegränsat GB Surf
Från 249 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL

Mobilt bredband med studentrabatt

Här läser du mer om vilket mobila bredband som är bäst för dig som är student eller studerar. Du som studerande kan spara pengar både på dina mobilabonnemang, men även på ditt mobila bredband. Här hittar du de bästa mobila bredbanden för dig som behöver surfa och plugga trådlöst. Vissa studenterbjudanden behöver du vara student för att kunna ta del av, medans andra redan har riktigt bra priser utan studentrabatt.

Att har tillgång till internet när du studerar är enormt viktigt. Pluggandet och inlämningar görs nästan uteslutande via internet, eller med hjälp av en dator eller surfplatta, och då behöver du internet för att kunna hitta informationen du letar efter. Detta är enkelt med ett mobilt bredband, och med studentrabatt kan du få det till en lägre kostnad.

De flesta operatörerna erbjuder inte ett lägre studentpris för mobilt bredband. Istället har man valt att satsa på låga priser för alla, vilket du kan se när du jämför priserna ovan.

Mobila bredband ger frihet

Med ditt mobila bredband kan du surfa var du vill och få en snabb uppkoppling oavsett var du befinner dig. Du kan alltså plugga var du vill med din laptop eller din surfplatta. Har du täckning så har du bredband, precis som med din mobiltelefon. Det mobila bredbandet använder alltså samma nät som din mobiltelefon använder när du surfar med den. Det är alltså ett nät som finns nästan överallt och gör det möjligt för dig att koppla upp dig precis var du vill när du behöver.

För att du ska få det bästa mobila bredbandet så ska du titta på två saker:

 • Hur mycket datatrafik behöver du?
 • Vad får ditt mobila bredband kosta?

 

Datatrafik är det viktigaste. Har du inte någon surf så kommer du inte ut på internet med din laptop eller surfplatta. Det andra är såklart priset. Som student har man ofta begränsad ekonomi och då ska bredbandet inte kosta mycket, och då ska man självklart använda sig av studentrabatt om det går. Vi har samlat de bästa mobila bredbanden för studenter med de bästa priserna. Här finns bredband för den som surfar lite och för den som vill surfa obegränsat!

Studentabonnemang Mobilt Bredband

 

Mobila bredband for studenterPriset för studenter skiljer sig

Priser för mobila bredband skiljer sig normalt åt hos de olika mobiloperatörerna som erbjuder trådlöst internet via mobiluppkoppling. Som student är priset ofta viktigt eftersom man har en begränsad ekonomi när man studerar och CSN ska räcka till mycket mer än bara bredband. Då är det är ofta extra viktigt med ett lägre pris när man är student. Priset bland de olika leverantörerna skiljer sig åt, så det är bra att du kollar upp olika surfmängder och priser innan du tecknar ett nytt bredbandsabonnemang.

Studentrabatter

De olika operatörerna har nästan alltid bra priser när man studerar, är pensionär eller för barn. Då kan man erhålla rabatt eller andra typer av erbjudanden och det ska man såklart utnyttja om man kan. Se över kostnaderna för både mobilen och bredbandet. Det ska inte vara dolda kostnader såsom startavgift eller fakturaavgifter. Du ska betala ett pris och det ska vara allt du ska betala. Vid beställningsdagen ska du kryssar i att du är student när du tecknar avtal av mobilt bredband.

Välj rätt mobila bredband

Se till att du väljer rätt storlek på ditt bredband så att du får rätt mängd surf till rätt pris. Det finns mobila bredband från 3 GB ända upp till obegränsad GB per månad. Det är alltså helt olika storlekar på dessa mobila bredband, vilket innebär helt olika priser. Det är därför du ska se till att skaffa ett bredband som passar dig och dina behov av surfmängd, just så att du inte betalar för mer än du använder, men inte heller behöver köpa till mer surf varje månad.

Det är generellt bättre att skaffa ett mobilt bredband med lite mer surfmängd än man gör av med eftersom det ofta är billigare att ha ett större abonnemang än att köpa till surf i slutet av varje månad. Den kostnaden brukar ofta vara betydligt högre än att välja en lite högre surfmängd direkt.

Surfmängd efter behov

Det är bra att du ser över dina surfbehov innan du tecknar ett nytt mobilt bredband. Se vad du gör med din laptop eller surfplatta och titta på den surfmängd du gör av med varje månad. Ta i lite extra då behoven kan skifta och du kanske börjar se film, se mer streaming eller lyssna på musik, och då ökar dina behov av surf. Surfmängden beror alltså på vad du kommer att göra och ifall det enbart är du som ska använda bredbandet.

Aktiviteter och surf

Alla de olika aktiviteterna man utför på sin dator, laptop eller surfplatta drar olika mycket surf, och vi visar här nedan vilka olika aktiviteter man vanligtvis utför. Här kan du läsa hur mycket surf som går åt per timme när du är ute på internet.

1 GB mobilt bredband räcker till: mobil bredband student

 • Se på film på Netflix i lägre kvalitet – ca 3 timmar
 • Titta på Youtube i lägre kvalitet ca 8 timmar
 • Lyssna på musik på Spotify i lägre kvalitet ca 24 timmar
 • Titta på ca 500 hemsidor
 • Läsa ca 1500 mail

 

Flera som ska dela bredband?

Om du ska dela bredband med en rumskompis så är det bra att se över hur bådas förbrukning ser ut. Det är även bra att se till att ni har en större surfmängd så att surfpotten inte tar slut när ni båda använder det. Hallon har större mobila bredband till bra priser. Chilimobil, Tre och Telenor erbjuder obegränsad surf varje månad. Ska man dela på det mobila bredbandet så är dessa operatörer absolut värda att kika på.

Hallon mobilt bredband

Hallon är en bra operatör oavsett om du ska skaffa nytt mobilt bredband, mobilabonnemang eller kontantkort. De ägs av Tre och har på så sätt bra täckning och snabbt mobilnät. Ett riktigt bra val!

När du beställer mobilt bredband från Hallon så får du ett trippel-simkort hemskickat. Det passar i alla mobiler, surfplattor och 4G-routers. Simkortet är uppdelat i mini, micro och nano, och du kan använda det som passar din mobila enhet. Detta är det mest prisvärda alternativet på marknaden.

På mobila bredband har Hallon ingen studentrabatt, men de har riktigt bra priser ändå! Om du är ute efter ett mobilabonnemang till ett riktigt bra pris också har Hallon fina rabatter till studenter, barn under 18 år och de över 55 år!

 

 • Mobilt bredband:  5 GB – 200 GB
 • Bredband priser: Från 89 kronor i månaden
 • Erbjudande: Kampanjpris mobilt bredband flera gånger per år
 • Surfmängd: 5 GB ända upp till 200 GB
 • Modem / Router: Endast abonnemang
 • Bredband hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

 

 • Bra priser
 • Snabbt mobilnät
 • Bra täckning

 

Läs mer & Beställ

 

Tre mobilt bredband

Tre har funnits i över 10 år och har skaffat sig ett snabbt och välutbyggt mobilnät. De har ett brett sortiment och du surfar i riktigt snabba hastigheter hos Tre. Ett bra val ifall du behöver riktigt stora surfmängder. De har volymer ända upp till obegränsad GB per månad!

 

 • Mobilt bredband: Tre har både abonnemang och kontantkort för mobilt bredband
 • Bredband priser: Från 149 kronor per månad
 • Erbjudande: Ta med upp till 50 GB inom EU.
 • Surfmängd: 15Obegränsat GB datatrafik
 • Modem / Router: Brett utbud av hårdvara till exempel mobila 4G-routers, USB-modem (4G) och stationär 4G router med LAN-portar.
 • Bredband hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: 1 månads uppsägning

Tre

 

 • Många alternativ
 • Snabbt mobilnät
 • Bra täckning

 

Läs mer & Beställ

 

Telenor mobilt bredband

Telenor har fyra olika volymer på mobila bredbandsabonnemang. Det största har obegränsad surf varje månad – bra om man surfar mycket eller ska dela det mobila bredbandet med en rumskompis. Du har ingen bindningstid på bara abonnemang och kan byta surfvolym på ditt abonnemang när du vill. Du kan välja att köpa till en surfplatta som du delbetalar. Var aldrig utan internet, och skulle du behöva mer surf så kan du köpa till extra surf.

Telenor har inga studentrabatter på sina mobila bredband, men de har studentrabatt på sitt fasta bredband. Det kan vara värt att kolla in om man behöver bredband till sin studentlägenhet också!

 

 • Mobilt bredband: Endast abonnemang för mobilt bredband
 • Bredband priser: 249-499 kronor/månad
 • Erbjudande: Finns alltid en outlet- och erbjudandesektion på telenor.se. Just nu: obegränsad surf till rabatterat pris!
 • Surfmängd: 40, 100, 200 eller obegränsad GB datatrafik
 • Modem / Router: Du kan köpa till en router från Huawei eller en surfplatta från Apple, Samsung eller Lenovo
 • Bredband hastighet: 4G upp till 100 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid vid köp av enbart abonnemang

Telenor foretagsabonnemang

 

 • Bra täckning i hela Sverige
 • Upp till 100 mbit/s
 • Köp till router/surfplatta

 

Läs mer & Beställ

 

Chilimobil mobilt bredband

Operatören Chili har mobila bredband som passar bra till studenter. De har inga rabatter på sina abonnemang utan lever med filosofin att alla ska ha tillgång till riktigt bra priser! De har inga kontantkort, men abonnemangen har schyssta villkor som gör det möjligt att byta abonnemang eller surfmängd när man vill.

Chili har även en liten webbshop där man kan köpa mobiltelefoner och surfplattor, både nya och begagnade. Utbudet är smalt men de har de populäraste surfplattorna från Apple. Man kan själv välja om man vill delbetala sin enhet under 24 månader eller betala hela direkt.

 

 • Mobilt bredband:  50 GB, 100 GB eller obegränsad GB
 • Bredband priser: Från 249 kronor i månaden
 • Erbjudande: Få Viaplay gratis under 3 månader när du tecknar abonnemang hos Chili
 • Surfmängd: 50 GB till obegränsad GB
 • Modem / Router: Surfplattor från Apple finns i deras webbshop
 • Bredband hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

chili-logo

 

 • Obegränsad surf
 • Snabbt mobilnät
 • Schyssta villkor

 

Läs mer & Beställ

 

Tele 2 mobilt bredband

Tele2 satsar mycket på datatrafik och erbjuder ett snabbt mobilt bredband. De har tyvärr ingen studentrabatt, men de har stora surfmängder i ett stabilt mobilnät.

 

 • Mobilt bredband: Abonnemang och kontantkort
 • Bredband priser: Från 299 kronor i månaden för abonnemang, från 149 kronor för kontantkort
 • Erbjudande: Inga erbjudanden för studenter för tillfället
 • Surfmängd: 40-obegränsad GB per månad för abonnemang, 5-60 GB för kontantkort
 • Modem / Router: Du kan köpa till hårdvara till ditt abonnemang.
 • Bredband hastighet: 4G upp till 50 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

tele2 logo

 

 • Köp till router/surfplatta
 • Upp till 100 mbit/s
 • Stabil operatör

 

Läs mer & Beställ

Rabatt som student

För att få ut din studentrabatt så kan du behöva ha rätt till CSN, ha Studentkortet eller tillgång till ditt Mecenatkort. Du ser detta enkelt när du tecknar mobilt bredband hos operatörer. Du kan även behöva studera vid en utbildning som är godkänd för CSN.

Rabatten gäller vanligtvis hela din studietid oavsett om du hoppar av eller inte. De kan även vara åldersrelaterade och du kan då få rabatt om du är mellan 18-27 år. Är du under 18 år så behöver förmodligen målsman teckna avtal och då kanske du inte erhåller rabatten. Detta varierar mellan olika operatörer.

Du får studentrabatt på högskola, gymnasium eller annan utbildning som har stöd för CSN. Man kan få rabatt även under 18 års ålder, men du får då oftast ta hjälp av en målsman för att teckna avtalet. Lycka till med ditt nya mobila bredband och se till att du skaffar ett mobilt bredband med studentrabatt!