Jämför mobilt bredband för studenter och hitta det bästa och billigaste abonnemanget för dig.

Surf

Minst2GB
2 GB+ 100 GB+

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Loading...

  Mobilt bredband med studentrabatt

  Här läser du mer om vilket mobila bredband som är bäst för dig som är student eller studerar. Du som studerande kan spara pengar både på dina mobilabonnemang, men även på ditt mobila bredband. Här hittar du de bästa mobila bredbanden för dig som behöver surfa och plugga trådlöst. Vissa studenterbjudanden behöver du vara student för att kunna ta del av, medans andra redan har riktigt bra priser utan studentrabatt.

  Att har tillgång till internet när du studerar är enormt viktigt. Pluggandet och inlämningar görs nästan uteslutande via internet, eller med hjälp av en dator eller surfplatta, och då behöver du internet för att kunna hitta informationen du letar efter. Detta är enkelt med ett mobilt bredband, och med studentrabatt kan du få det till en lägre kostnad.

  Det är inte alla operatörer som erbjuder studentpris för mobilt bredband. De som inte gör det, som vi ändå rekommenderar, är operatörer som har valt att satsa på låga priser för alla, vilket du kan se när du jämför priserna ovan.

  Mobila bredband ger frihet

  Med ditt mobila bredband kan du surfa var du vill och få en snabb uppkoppling oavsett var du befinner dig. Du kan alltså plugga var du vill med din laptop eller din surfplatta. Har du täckning så har du bredband, precis som med din mobiltelefon. Det mobila bredbandet använder alltså samma nät som din mobiltelefon använder när du surfar med den. Det är alltså ett nät som finns nästan överallt och gör det möjligt för dig att koppla upp dig precis var du vill när du behöver.

  För att du ska få det bästa mobila bredbandet så ska du titta på två saker:

  Datatrafik är det viktigaste. Har du inte någon surf så kommer du inte ut på internet med din laptop eller surfplatta. Det andra är såklart priset. Som student har man ofta begränsad ekonomi och då ska bredbandet inte kosta mycket, och då ska man självklart använda sig av studentrabatt om det går. Vi har samlat de bästa mobila bredbanden för studenter med de bästa priserna. Här finns bredband för den som surfar lite och för den som vill surfa obegränsat!

  Studentabonnemang  Mobilt Bredband

  Mobila bredband for studenterPriset för studenter skiljer sig

  Priser för mobila bredband skiljer sig normalt åt hos de olika mobiloperatörerna som erbjuder trådlöst internet via mobiluppkoppling. Som student är priset ofta viktigt eftersom man har en begränsad ekonomi när man studerar och CSN ska räcka till mycket mer än bara bredband. Då är det är ofta extra viktigt med ett lägre pris när man är student. Priset bland de olika leverantörerna skiljer sig åt, så det är bra att du kollar upp olika surfmängder och priser innan du tecknar ett nytt bredbandsabonnemang.

  Studentrabatter

  De olika operatörerna har nästan alltid bra priser när man studerar, är pensionär eller för barn. Då kan man erhålla rabatt eller andra typer av erbjudanden och det ska man såklart utnyttja om man kan. Se över kostnaderna för både mobilen och bredbandet. Det ska inte vara dolda kostnader såsom startavgift eller fakturaavgifter. Du ska betala ett pris och det ska vara allt du ska betala. Vid beställningsdagen ska du kryssar i att du är student när du tecknar avtal av mobilt bredband.

  Välj rätt mobila bredband

  Se till att du väljer rätt storlek på ditt bredband så att du får rätt mängd surf till rätt pris. Det finns mobila bredband från bara ett par GB ända upp till obegränsad GB per månad. Det är alltså helt olika storlekar på dessa mobila bredband, vilket innebär helt olika priser. Det är därför du ska se till att skaffa ett bredband som passar dig och dina behov av surfmängd, just så att du inte betalar för mer än du använder, men inte heller behöver köpa till mer surf varje månad.

  Det är generellt bättre att skaffa ett mobilt bredband med lite mer surfmängd än man gör av med eftersom det ofta är billigare att ha ett större abonnemang än att köpa till surf i slutet av varje månad. Den kostnaden brukar ofta vara betydligt högre än att välja en lite högre surfmängd direkt.

  Surfmängd efter behov

  Det är bra att du ser över dina surfbehov innan du tecknar ett nytt mobilt bredband. Se vad du gör med din laptop eller surfplatta och titta på den surfmängd du gör av med varje månad. Ta i lite extra då behoven kan skifta och du kanske börjar se film, se mer streaming eller lyssna på musik – då ökar dina behov av surf. Surfmängden beror alltså på vad du kommer att göra och ifall det enbart är du som ska använda bredbandet.

  Om flera personer delar på det mobila bredbandet behövs mer surf.

  Aktiviteter och surf

  Alla de olika aktiviteterna man utför på sin dator, laptop eller surfplatta drar olika mycket surf, och vi visar här nedan vilka olika aktiviteter man vanligtvis utför. Här kan du läsa hur mycket surf som går åt per timme när du är ute på internet.

  1 GB mobilt bredband räcker till: mobil bredband student

  Flera som ska dela bredband?

  Om du ska dela bredband med en rumskompis så är det bra att se över hur bådas förbrukning ser ut. Det är även bra att se till att ni har en större surfmängd så att surfpotten inte tar slut när ni båda använder det.

  Hallon har större mobila bredband till bra priser. Chilimobil, Tre och Telenor erbjuder obegränsad surf varje månad. Ska man dela på det mobila bredbandet så är dessa operatörer absolut värda att kika på.

  Mobilt bredband – student

  Nedan har vi listat. operatörerna vi rekommenderar för studenter. Vissa har studentrabatt, andra har bara riktigt bra priser för alla. 

  Hallon mobilt bredband

  Hallon är en bra operatör oavsett om du ska skaffa nytt mobilt bredband, mobilabonnemang eller kontantkort. De ägs av Tre och har på så sätt bra täckning och snabbt mobilnät. Ett riktigt bra val!

  När du beställer mobilt bredband från Hallon så får du ett trippel-simkort hemskickat. Det passar i alla mobiler, surfplattor och 4G- och 5G-routers. Simkortet är uppdelat i mini, micro och nano, och du kan använda det som passar din mobila enhet. Detta är det mest prisvärda alternativet på marknaden.

  På mobila bredband har Hallon ingen studentrabatt, men de har riktigt bra priser ändå – och ofta rabatter till nya kunder! Om du är ute efter ett mobilabonnemang till ett riktigt bra pris också har Hallon fina rabatter till studenter, barn under 18 år och de över 55 år!

  • Mobilt bredband:  5 GB – 200 GB
  • Bredband priser: Från 89 kronor i månaden
  • Erbjudande: Kampanjpris mobilt bredband flera gånger per år
  • Surfmängd: 5 GB ända upp till 200 GB
  • Modem / Router: Begränsat utbud av routers till mobilt bredband
  • Bredband hastighet: 5G upp till 150 Mbit/s
  • Bindningstid: Ingen bindningstid

  • Bra priser
  • Snabbt mobilnät
  • Bra täckning

  Läs mer & Beställ

  Comviq mobilt bredband

  Comviq har inte någon studentrabatt på sitt mobila bredband – men deras erbjudande är tillräckligt vasst för att vi ska rekommendera det ändå. Hos Comviq får du nämligen fri surf – alltid. Bredbandet fungerar alltså lika bra att använda hemma, istället för ett fast bredband, som när man är ute på språng. 

  Väljer man bindningstid får man en router på köpet. Routern kan man använda hemma för att dela bredbandet mellan flera olika enheter – perfekt om man inte har tillgång till fiber till exempel. 

  • Mobilt bredband:  Obegränsad GB
  • Bredband priser: 349 kronor i månaden
  • Erbjudande: Välj bindningstid och få en 4G-router för hemmabruk
  • Surfmängd: Obegränsad GB
  • Modem / Router: 4G-router för hemmabruk
  • Bredband hastighet: 4G upp till 50 Mbit/s
  • Bindningstid: Välj med eller utan bindningstid


  comviq

  • Obegränsad surf
  • Bra villkor
  • Bra täckning

  Läs mer & Beställ

  Tre mobilt bredband

  Tre har funnits i många år och har skaffat sig ett snabbt och välutbyggt mobilnät. De har ett brett sortiment av mobilt bredband – både för hemmabruk och flexibla alternativ. Du surfar i riktigt snabba hastigheter hos Tre – upp till 5G. Ett bra val om du behöver riktigt stora surfmängder eller bara använder ditt bredband ibland. De har volymer från 0,1 GB hela vägen upp till obegränsad GB per månad!

  • Mobilt bredband: Abonnemang för mobilt bredband hemma eller flexibelt
  • Bredband priser: Från 19 kronor per månad
  • Erbjudande: Ta med upp till 50 GB inom EU
  • Surfmängd: 0,1 – Obegränsat GB datatrafik
  • Modem / Router: Utbud av 5G-routers för hemmabruk
  • Bredband hastighet: 5G upp till 100 Mbit/s och 5G+ upp till 600 Mbit/s
  • Bindningstid: 1 månads uppsägning


  Tre

  • Många alternativ
  • Snabbt mobilnät
  • Bra täckning

  Läs mer & Beställ

  Telenor mobilt bredband

  Telenor har två olika volymer på mobila bredbandsabonnemang. Det största har obegränsad surf varje månad – bra om man surfar mycket eller ska dela det mobila bredbandet med en rumskompis. Du kan välja själv om du vill ha en bindningstid på 24 månader eller ingen bindningstid alls. Väljer man bindningstid får man ett bättre pris. Du kan välja att köpa till en surfplatta som du delbetalar, och skulle du behöva mer surf så kan du köpa till extra surf.

  Telenor har inga studentrabatter på sina mobila bredband, men de har studentrabatt på sitt fasta bredband. Det kan vara värt att kolla in om man behöver bredband till sin studentlägenhet också!

  • Mobilt bredband: Endast abonnemang för mobilt bredband
  • Bredband priser: 169-499 kronor/månad
  • Erbjudande: Rabatt om man väljer bindningstid på 24 månader
  • Surfmängd: 15 GB eller obegränsad GB datatrafik
  • Modem / Router: Du kan köpa till en 4G- eller 5G-router eller en surfplatta från Apple, Samsung eller Lenovo
  • Bredband hastighet: 4G upp till 100 Mbit/s
  • Bindningstid: Ingen bindningstid vid köp av enbart abonnemang


  Telenor foretagsabonnemang

  • Bra täckning i hela Sverige
  • Upp till 100 mbit/s med 4G
  • Köp till router/surfplatta

  Läs mer & Beställ

  Chilimobil mobilt bredband

  Operatören Chili har mobila bredband som passar bra till studenter. De har studentabonnemang med rabatterade priser som passar även den tightaste av studentplånböcker. De har inga kontantkort, men abonnemangen har schyssta villkor som gör det möjligt att byta abonnemang eller surfhastighet när man vill. Chilimobil har bara mobilt bredband med fri surf – du väljer hastigheten. 

  I sin egen webbshop erbjuder Chilimobil routrar – både för hemmabruk och modeller för när man är på vift. 

  • Mobilt bredband:  Obegränsad GB i olika hastigheter
  • Bredband priser: Från 329 kronor i månaden
  • Erbjudande: Värva kompisar till Chili och få rabatt
  • Surfmängd: Alltid obegränsad GB
  • Modem / Router: Routrar för hemmabruk och när man är ute på vift
  • Bredband hastighet: 10 Mbit/s, 100 Mbit/s eller full fart i 5G
  • Bindningstid: Ingen bindningstid


  chili-logo

  • Obegränsad surf
  • Snabbt mobilnät
  • Schyssta villkor

  Läs mer & Beställ

  Tele 2 mobilt bredband

  Tele2 satsar mycket på datatrafik och erbjuder ett snabbt mobilt bredband. De har tyvärr ingen studentrabatt, men de har stora surfmängder i ett stabilt mobilnät.

  • Mobilt bredband: Abonnemang
  • Bredband priser: Från 329 kronor i månaden
  • Erbjudande: Inga erbjudanden för studenter för tillfället
  • Surfmängd: 75 – obegränsad GB per månad
  • Modem / Router: Router för hemmabruk och mobila routers
  • Bredband hastighet: 4G upp till 100 Mbit/s
  • Bindningstid: Ingen bindningstid


  tele2 logo

  • Köp till router/surfplatta
  • Upp till 100 mbit/s
  • Stabil operatör

  Läs mer & Beställ

  Rabatt som student

  Vilka operatörer har studentrabatt på mobilt bredband?

  Tabell: Har operatören studentrabatt?
  Operatör
  Studentrabatt
  Fri surf
  Hallon Nej Nej
  Chilimobil Ja Ja
  Comviq Nej Ja

  För att få ut din studentrabatt så kan du behöva ha rätt till CSN, ha Studentkortet eller tillgång till ett Mecenatkort. Du ser vad som krävs när du tecknar mobilt bredband med studentrabatt hos operatörer. 

  Rabatten gäller vanligtvis hela din studietid oavsett om du hoppar av eller inte. De kan även vara åldersrelaterade och du kan då få rabatt om du är mellan 18-27 år till exempel. Är du under 18 år behöver en målsman teckna avtalet tillsammans med dig. Hur villkoren ser ut för studentabonnemang varierar mellan olika operatörer. 

  Du får studentrabatt på högskola, gymnasium eller annan utbildning som har stöd för CSN. Lycka till med ditt nya mobila bredband och se till att du skaffar ett mobilt bredband med studentrabatt!

  Vanliga frågor och svar om mobilt bredband för studenter

  Vilket mobilt bredband är bäst för studenter?

  den här sidan hittar du de bästa mobila bredbandsabonnemangen för studenter. Hallon har det billigaste abonnemanget och Chilimobil är billigast för abonnemang med fri surf.

  Vad är fördelarna med mobilt bredband som student?

  Som student befinner du dig ofta på platser utanför lägenheten – i föreläsningssalen, på favoritcaféet eller på biblioteket. Då är det smidigt att kunna ta med bredbandet och inte behöva använda telefonens mobilnät.

  Vilka operatörer har studentrabatt på mobilt bredband?

  Chilimobil har studentrabatt som gör att det blir extra förmånligt för studenter att skaffa mobilt bredband genom dem. Hallon har inte studentrabatt, men har ändå bäst pris på mobilt bredband för studenter.

  Vilket mobilt bredband är billigast?

  Hallon är den billigaste operatören både för mobilabonnemang och mobilt bredband. Mobilabonnemangen finns med studentrabatt.

  Var skaffar jag mobilt bredband med fri surf?

  Stora operatörer som Tre och Telenor erbjuder abonnemang med fri surf, men de är dyra. För studenter med skral ekonomi som vill ha fri surf är Chilimobil ett bättre alternativ.