Samtidigt som Apple lanserade iPhone 11-serien lanserades även Apple Watch Series 5. Apple Watch Series 5 är en modern smartwatch med fokus på hälsa, kommunikation och röding. Läs mer om Apples nya smartwatch och var du kan köpa din egen S5 från en operatör.

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 är, som namnet antyder, den femte generationen Apple Watch. Varje ny generation har fått en något uppdaterad design och nya spännande funktioner som gör vardagen för användaren lite lättare. En Apple Watch är på många sätt en förlängning av din iPhone. Alla notiser du får på din iPhone får du även på din Apple Watch. Det gör det enkelt att snabbt slå en blick på meddelandet eller nyhetsnotisen för att sedan fortsätta med det du höll på med. Man behöver alltså inte ta upp sin telefon lika ofta – ett stort plus enligt många.

Design

Den stora nyheten med Apple Watch S5 jämfört med tidigare generationer är att skärmen alltid är på. Med S4 och äldre behöver man lyfta armen för att skärmen ska tändas, men med S5 är den ständigt tänd. Funktionen går självklart att stänga av om man till exempel är på bio eller helt enkelt inte gillar att skärmen alltid är tänd.

Förutom den nya skärmen så är designen på klockan snarlik S4. Klockan är antingen 40 mm eller 44 mm, hjultet, eller kronan, på klockans sida har hatisk feedback och urtavlan har plats för upp till åtta funktioner.

Appar och funktioner

Apple Watch har alltid haft ett stort fokus på hälsa, och så är det även med S5. Klockan räknar steg, kalorier, puls och EKG. När man tränar kan man välja vilket träningspass man ska köra, till exempel löpning, och då räknar klockan hur långt du sprungit, din snitthastighet, snitt puls och kadens. Man kan aktivera en falldetektor som larmar 112 om du faller och förblir orörlig.

Hårdvara och mjukvara

I Apple Watch S5 sitter Apples S5-processor. S5-processorn har ungefär samma styrka och snabbhet som S4-processorn som sitter i Apple Watch Series 4. Effektiviteten är dock förbättrad. Detta var ett måste då S5 gör det möjligt att alltid ha skärmen på – då krävs det att klockan är strömsnålare så att batteriet räcker hela dagen med god marginal. Enligt Apple tar det 2 och en halv timme för Apple Watch att nå full laddning när den laddas.

Apple Watch S5 kan man köpa både med och utan LTE. Om man väljer utan LTE kan man inte kommunicera med sin telefon när man befinner sig så långt ifrån den att klockan förlorar kontakten. Utan telefonen kan man fortfarande använda klockan till att mäta puls, kalorier, steg och så vidare, men man kan inte svara på meddelanden eller ta emot samtal. Man kan lyssna på musik via Apple Music, men då måste man ha sparat ner spellistan i klockan innan man ger sig iväg utan sin telefon. En Apple Watch med LTE kan man använda tillsammans med ett e-SIM från den operatör man har sitt mobilabonnemang hos. Då blir klockan en verklig förlängning av din telefon – till och med när du glömmer telefonen hemma.

Specifikation av Apple Watch Series 5

SIM-kort: E-sim

Stöd för 4G: Ja, E-sim krävs

Stöd för wifi: Ja

Storlek: 40 millimeter eller 44 millimeter

Armband: Finns i stål, aluminium, titanium eller keramik

Bluetooth: 5.0

Lagring: 32 GB

Kompatibel med: iPhone 6 eller senare modell

Skärm: Oled

Operativsystem: WatchOS 6

 

Apple Watch Series 4

Helt ny design

Apple skapade en helt ny design när de lanserade Watch Series 4 och klockan har fått en rejäl uppdatering i designen. Skärmen är 30 procent större än de tidigare modellerna, vilket gör den enkel att navigera på. Det lilla rullande hjulet på sidan av klockan har uppdaterats med haptisk feedback, vilket gör att klockan tickar på armen när hjulet rullas.

Urtavlan visar upp till åtta komplikationer och du väljer själv om du vill koppla den till ditt abonnemang och använda när telefonen utom räckhåll, eller om du nöjer dig med att använda klockan inom bluetoothradien.

Appar och funktioner

S4 är utrustad med högtalare och mikrofon vilket gör att du kan använda klockan för samtal när du är på språng. Högtalarna fungerar även utmärkt för musik, och du kan också prata med vänner genom walkie-talkien. Utöver detta får du stegfrekvens, tempomätare, personlig coachning och hälsomätare.

Ur en hälsoaspekt finns det mycket att gotta sig i. Du kan mäta pulsen, och den har även en inbyggd falldetektor som genom gyroteknik och accelerometer känner av när du faller. Stänger du inte av larmet som går igång när du faller så underrättar klockan larmtjänsten.

Klockan finns med EKG, men eftersom funktionen ännu inte har blivit godkänd i Sverige så dröjer det innan vi får se EKG-funktionen säljas på den svenska marknaden. När funktionen väl släpps i Sverige kan den laddas ner, och du kan då varnas vid onormalt hög hjärtfrekvens, förmaksflimmer och andra hjärtrelaterade aktiviteter.

Det är möjligt att ladda ner externa appar och operativssystemet Watch OS i S4:an är ett av operativsystemen i smartwatches som har största utbudet av tredjepartsappar.

Hårdvara och mjukvara

Bluetoothen har uppgraderats till 5.0, vilket skapar starkare uppkoppling och bättre överföring av data. Apple Watch Series 4 har ska vara dubbelt så snabb som föregångaren Apple Watch Series 3 och har även uppgraderats till en 64 bit processor.

Du behöver inte skaffa ett abonnemang till klockan om du alltid har din telefon i närheten. Vill du utöka den digitala förlängningen som klockan skapar så kan du välja att koppla in ett E-sim till klockan. E-sim står för Embedded Sim, och fyller samma funktion som ett SIM-kort i plast, men den är inbyggt i klockan och tar ingen plats i konstruktionen. E-simet kan då kopplas till ditt vanliga abonnemang så att du ringer och messar från samma abonnemang och telefonnummer.

Specifikation av Apple Watch Series 4apple watch

SIM-kort: E-sim

Stöd för 4G: Ja, E-sim krävs

Stöd för wifi: Ja

Storlek: 40 millimeter eller 44 millimeter

Armband: Finns i stål eller aluminium

Bluetooth: 5.0

Lagring: 16 GB

Kompatibel med: iPhone 6 eller senare modell

Skärm: Oled

Operativsystem: WatchOS 5

 

Köp Apple Watch hos Telenor

Hos Telenor kan du välja att köpa klockan på delbetalning i 24 månader med E-sim. När du kopplar ett E-sim till ditt abonnemang får du de första 6 månaderna gratis, därefter betalar du 49 kronor per månad. Du kan även teckna nytt abonnemang till klockan. Du har flera olika val när det kommer till band och färg på klockan. Der erbjuder både den lilla modellen på 40 mm och den större modellen på 44 mm. Telenor har även  tidigare modeller av Apple Watch Series.

Telenor foretagsabonnemang

 

 

  • Stabilt mobilnät
  • Fri surf i Thailand och EU
  • Ingen bindningstid

Läs mer & Beställ

 

Köp Apple Watch Series hos Tre

Tre säljer endast Apple Watch i sina fysiska butiker.


Tre

 

Apple Watches hos Halebop

Halebop har också Apple watches i sitt sortiment men hos dem kan du endast köpa för hela beloppet direkt utan delbetalning. Operatören har flera av de nyaste modellerna att välja på. Bland annat kan du hitta Apple Watch S6 4G 44mm i rosa, blå eller svart samt Apple Watch SE 4G 44mm

Vill du även köpa ett abonnemang behöver du beställa det separat före eller efter du har handlat din klocka.


Vanliga frågor och svar om Apple Watch Series

Vad är Apple Watch?

Apple Watch är Apples smarta klocka som har funnits på marknaden sedan 2014. I dag är Apple Watch en av de mest populära smarta klockorna, som används för att underlätta träning, kommunicera genom samtal och sms och använda appar.

Hur skaffar jag abonnemang till Apple Watch?

Om du redan äger en Apple Watch men ännu inte har skaffat något abonnemang vänder du dig till din mobiloperatör och ser efter om du kan skaffa ett e-sim till din Apple Watch.

Var köper jag Apple Watch med abonnemang?

Surf.nu listar vi operatörer som säljer Apple Watch tillsammans med abonnemang. Tänk på att alltid jämföra operatörer och erbjudande innan du tecknar ett abonnemang.

Vilken Apple Watch ska jag välja?

I dag säljer Apple flera versioner av sin Apple Watch. Du kan också hitta äldre modeller på begagnat-marknaden. Vilken klocka som passar just dig beror på vilka funktioner du behöver och vad du är beredd att betala. Här kan du läsa om Apple Watch.

Vilken operatör har billigast abonnemang till Apple Watch?

Apple Watch använder sig av e-sim, vilket erbjuds av flera operatörer. På den här sidan hittar du mer information om e-sim och hos vilka operatörer du kan beställa det.