Tillsammans med sina iPhone-serier brukar Apple även släppa en tillhörande Apple Watch-serie. Apple Watch är en modern smartwatch med fokus på hälsa, kommunikation och rörlighet. Läs mer om Apples senaste smartwatch och var du kan köpa din egen Apple Watch från en operatör.

Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8 är, som namnet antyder, den åttonde generationen Apple Watch. Varje ny generation har fått en något uppdaterad design och nya spännande funktioner som gör vardagen för användaren lite lättare. En Apple Watch är på många sätt en förlängning av din iPhone. Alla notiser du får på din iPhone får du även på din Apple Watch. Det gör det enkelt att snabbt slå en blick på meddelandet eller nyhetsnotisen för att sedan fortsätta med det du höll på med. Man behöver alltså inte ta upp sin telefon lika ofta – ett stort plus enligt många.

Design

Apple Watch S8 har samma design som gjort Apple Watch så populär – en fyrkantig skärm med runda hörn och en digital krona som gör klockan enkel att styra. Den kommer i flera olika utföranden: aluminiumboett eller rostfri stålboett med ett stort urval av armband. Välj mellan en. storlek på 41 mm eller 45 mm. 

Retina-skärmen på S8 är alltid på. Med S4 och äldre behöver man lyfta armen för att skärmen ska tändas, men från och med S5 är den ständigt tänd. Funktionen går självklart att stänga av om man till exempel är på bio eller helt enkelt inte gillar att skärmen alltid är tänd.

Appar och funktioner

Apple Watch har alltid haft ett stort fokus på hälsa, och så är det även med S8. Klockan räknar steg, kalorier, puls, mäter din kroppstemperatur, mäter din syrenivå i blodet och tar ditt EKG.

När man tränar kan man välja vilket träningspass man ska köra, till exempel löpning, och då räknar klockan hur långt du sprungit, din snitthastighet, snitt puls och kadens. Man kan aktivera en falldetektor som larmar 112 om du faller och förblir orörlig.

Hårdvara och mjukvara

I Apple Watch S8 sitter Apples S8-processor. S8-processorn har förbättrad effektivitet och prestanda jämfört med tidigare modeller. 

Enligt Apple håller S8 i upp till 18 timmar utan att behöva laddas. När den väl ska laddas har den stöd för snabbladdning. 

Apple Watch S8 kan man köpa både med och utan LTE. Om man väljer utan LTE kan man inte kommunicera med sin telefon när man befinner sig så långt ifrån den att klockan förlorar kontakten. Utan telefonen kan man fortfarande använda klockan till att mäta puls, kalorier, steg och så vidare, men man kan inte svara på meddelanden eller ta emot samtal. Man kan lyssna på musik via Apple Music, men då måste man ha sparat ner spellistan i klockan innan man ger sig iväg utan sin telefon.

En Apple Watch med LTE kan man använda tillsammans med ett e-SIM från den operatör man har sitt mobilabonnemang hos. Då blir klockan en verklig förlängning av din telefon – till och med när du glömmer telefonen hemma.

Specifikation av Apple Watch Series 8Apple Watch Series 8

SIM-kort: E-sim

Stöd för 4G: Ja, E-sim krävs

Stöd för wifi: Ja

Storlek: 41 millimeter eller 45 millimeter

Armband: Finns i stål och aluminium

Bluetooth: Ja

Lagring: 32 GB

Kompatibel med: iPhone 8 eller senare modell

Skärm: Retina

Operativsystem: WatchOS 8

Apple Watch Ultra

Helt ny design

Apple skapade en helt ny design när de lanserade Watch Ultra. Klockan är större än tidigare modeller och specialtillverkad för att klara av extremsport och svåra förhållanden. Klockan är gjord för idrottare och äventyrare med funktioner som hjälper till vid långa löppass, simning, klättring och cykling.

Appar och funktioner

Ultra är utrustad med högtalare och mikrofon vilket gör att du kan använda klockan för samtal när du är på språng. Högtalarna fungerar även utmärkt för musik, och du kan också prata med vänner genom walkie-talkien. Utöver detta får du stegfrekvens, tempomätare, personlig coachning och hälsomätare.

Ur en hälsoaspekt finns det mycket att gotta sig i. Du kan mäta pulsen, och den har även en inbyggd falldetektor som genom gyroteknik och accelerometer känner av när du faller. Stänger du inte av larmet som går igång när du faller så underrättar klockan larmtjänsten. Klockan har även utrustats med en kraschdetektering om du skulle trilla med cykeln när du är ute och idrottar. 

Klockan kan ta ditt EKG, mäta syrenivån i blodet, varna vid oregelbunden hjärtrytm, mäta kroppstemperatur, hålla koll på din sömn och beräkna ägglossning.

Hårdvara och mjukvara

Apple Watch Ultra är det bästa Apple har att erbjuda när det kommer till smarta klockor. Den har S8-chippet som är snabbt och pålitligt. Bluetoothen har uppgraderats till 5.3, vilket skapar starkare uppkoppling och bättre överföring av data. 

Du behöver inte skaffa ett abonnemang till klockan om du alltid har din telefon i närheten. Vill du utöka den digitala förlängningen som klockan skapar så kan du välja att koppla in ett E-sim till klockan. E-sim står för Embedded Sim, och fyller samma funktion som ett SIM-kort i plast, men den är inbyggt i klockan och tar ingen plats i konstruktionen. E-simet kan då kopplas till ditt vanliga abonnemang så att du ringer och messar från samma abonnemang och telefonnummer.

Specifikation av Apple Watch UltraApple Watch Ultra

SIM-kort: E-sim

Stöd för 4G: Ja, E-sim krävs

Stöd för wifi: Ja

Storlek: 49 millimeter

Armband: Titan

Bluetooth: 5.6

Lagring: 32 GB

Kompatibel med: iPhone 8 eller senare modell

Skärm: Retina

Operativsystem: WatchOS 8

Apple Watch med abonnemang

Köp Apple Watch hos Comviq

Hos Comviq kan du välja att köpa Apple Watch med delbetalning i 24 eller 36 månader. Du kan även betala klockan direkt om du skulle vilja. Till klockan kan du beställa ett E-sim som kopplas till ditt mobilabonnemang hos Comviq. Då kan du använda din smarta klocka fullt ut även när du lämnat mobilen hemma. 

Hos Comviq kan du välja mellan Apple Watch Series 8, Apple Watch SE och Apple Watch Ultra. Alla modeller finns i flera olika färger, storlekar och utföranden. De erbjuder modeller i storlekar från 40 mm till 49 mm. 

comviq

  • Grym täckning
  • E-sim
  • Ingen bindningstid

Läs mer & Beställ

Köp Apple Watch hos Telenor

Hos Telenor kan du välja att köpa Apple Watch på delbetalning i 24 månader med E-sim. Koppla E-sim till ditt nuvarande abonnemang och få första månaden gratis. Du kan även teckna nytt abonnemang till klockan. Du har flera olika val när det kommer till modell, band och färg på klockan. Välj mellan Apple Watch Ultra, Series 8 och Watch SE. De erbjuder modeller i storlekar från 40 mm till 49 mm. 


Telenor foretagsabonnemang

  • Stabilt mobilnät
  • Fri surf i Thailand och EU
  • Ingen bindningstid

Läs mer & Beställ

Köp Apple Watch Series hos Tre

Hos Tre kan du köpa en Apple Watch i en fysik butik eller genom att beställa över telefon. De har Apple Watch Ultra, Series 8 och Watch SE.


Apple Watches hos Halebop

Halebop har Apple Watch i sitt sortiment men hos dem kan du inte köpa klockan tillsammans med ett abonnemang, utan det måste köpas separat. Klockan kan betalas direkt eller delbetalas med Telia Pay.

Operatören har flera av de nyaste modellerna att välja på. Bland annat kan du hitta Apple Watch S8, Apple Watch Ultra och Apple Watch SE.


halebop

  • Telias nät
  • Delbetala med Telia Pay
  • Stort utbud av Apple Watch

Läs mer & Beställ

Vanliga frågor och svar om Apple Watch Series

Vad är Apple Watch?

Apple Watch är Apples smarta klocka som har funnits på marknaden sedan 2014. I dag är Apple Watch en av de mest populära smarta klockorna, som används för att underlätta träning, kommunicera genom samtal och sms och använda appar.

Hur skaffar jag abonnemang till Apple Watch?

Om du redan äger en Apple Watch men ännu inte har skaffat något abonnemang vänder du dig till din mobiloperatör och ser efter om du kan skaffa ett e-sim till din Apple Watch.

Var köper jag Apple Watch med abonnemang?

Surf.nu listar vi operatörer som säljer Apple Watch tillsammans med abonnemang. Tänk på att alltid jämföra operatörer och erbjudande innan du tecknar ett abonnemang.

Vilken Apple Watch ska jag välja?

I dag säljer Apple flera versioner av sin Apple Watch. Du kan också hitta äldre modeller på begagnat-marknaden. Vilken klocka som passar just dig beror på vilka funktioner du behöver och vad du är beredd att betala. Här kan du läsa om Apple Watch.

Vilken operatör har billigast abonnemang till Apple Watch?

Apple Watch använder sig av e-sim, vilket erbjuds av flera operatörer. På den här sidan hittar du mer information om e-sim och hos vilka operatörer du kan beställa det.