En högaktuell smartwatch på marknaden är Samsung Galaxy Watch. Den är prisvärd, snygg och har det mesta man önskar från en smart klocka. Läs mer om varför den har klassats som en av de bättre smarta klockorna på marknaden och var du kan köpa den.

Galaxy Watch för Android och iOS

Vid första anblick ser det ut som en vanlig armbandsklocka, men under Galaxy Watch snygga urtavla döljer sig många funktioner och användarvänligt gränssnitt. Klockan är att jämföra med en fitnessklocka, men självklart kan den göra mer än att mäta pulsen, hålla koll på din sömn och räkna dina steg – den är även en förlängning av din mobiltelefon.

Du kan hantera samtal, läsa och svara på meddelanden och se notifikationer, och allt detta paketerat i en snygg armklocka.

Klockan är vattentätt i upp till 50 meters djup, är testad för stötar och har ett riktigt tåligt Gorilla Glas. Dessutom är den kompatibel med både Android- och iOS-mobiler, vilket är en stor fördel med Samsungs klockor. Du kan alltså byta mobiltillverkare och fortfarande använda din klocka.

Klockan kommer i två olika storlekar, 42 millimeter och 46 millimeter och det finns ett stort urval av armband och färger på boetten. Den större klockan har i tester visat sig hålla i över en vecka vid vardagsanvändning, och detta är då den har ett större batteri än den mindre klockan.

Appar och funktioner

Skaffar du ett E-sim så kan du använda klockan trots att telefonen är långt borta. Du kan då använda samma nummer och abonnemang som du har till din vanliga telefon, eller skaffa ett helt eget abonnemang till klockan. Du kan då svara på samtal, skicka sms och läsa notifikationer från din telefon – fastän du lämnat telefonen hemma.

Galaxy Watch har en inbyggd högtalare och mikrofon som gör att du kan spela musik eller prata i telefon. Du behöver inget E-sim för att ringa eller svara på samtal, så länge som telefonen är inom avståndet för bluetoothanslutningen.

Operativsystemet Tizen tillåter nedladdningar av appar från tredjeparter, men urvalet i appbutiken är mer begränsat än appbutikerna i Apples operativsystem Watch OS och Googles Android Wear. Däremot så stödjer Galaxy Watch Samsung Pay, vilket gör att du kan använda kontaktfri betalning. Då behöver du inte ta upp varken plånbok, betalkort eller telefon. Du håller enkelt bara fram klockan mot betalstationen och betalar.

Du får även en digital assistent, Bixby, som kan svara på kortare frågor eller förstå kortare kommandon. Du behöver dock prata med Bixby på engelska. Genom den inbyggda GPS:en kan du navigera och mäta sträckorna under löpturen, cykelturen eller promenaden.

Hårdvara och mjukvara

Galaxy watch har en roterbar ring runt urtavlan som du använder för att navigera dig genom klockan. Det fiffiga med gränssnittet är att det tillåter dig att lägga till genvägar till de funktioner som du använder mest. Om du av någon anledning vill låsa skärmen, till exempel när du simmar eller leker med barn, då kan du låsa skärmen i vattenläge. Det gör att touchfunktionen låser sig, och du kan inte råka ringa eller skicka ett meddelande.

Klockan med en 46 millimeter boett har ett större batteri än 42 millimetersklockan, vilket gör att den stora klockan i vardagsanvändning har en batteritid på upp till en vecka. Har du en tendens att slarva bort telefonen, då kan du med hjälp av din Galaxy Watch hitta telefonen genom att be telefonen avge ett ljud.

 

Specifikation av Samsung Galaxy Watch

samsung galaxy watch

SIM-kort: E-sim

Stöd för wifi: Ja

Stöd för 4G: E-sim krävs

Storlek: 42 millimeter eller 46 millimeter

Armband: Flera olika färger

Bluetooth: 4.2

Lagring: 4 GB

Kompatibel med: Android och iOS

Skärm: Amoled-skärm

Operativsystem: Tizen

 

Köp Samsung Galaxy Watch hos Telenor

telenorTelenor erbjuder Samsungs Galaxy Watch med abonnemang. Du kan välja mellan flera olika modeller och mellan 40 mm och 44 mm.

Du köper till en mobilabonnemang och kan givetvis välja e-sim!

Läs mer & Beställ

 

 

Köp Samsung Galaxy Watch hos Halebop

halebopHalebop har också i sitt utbud Samsung Galaxy Watch men utan abonnemang. Önskas abonnemang beställs det separat. Du kan välja Galaxy Watch 3 mellan 41 mm och 45 mm.

Läs mer & Beställ

 

 

Frågor och svar om Samsung Galaxy Watch

Vad är Samsung Galaxy Watch?

Samsung Galaxy Watch är Samsungs svar på Apple Watch – en smart klocka som används för att ta emot notifikationer, hålla koll på hälsa och mycket mer.

Var köper jag Samsung Galaxy Watch med abonnemang?

Du hittar Samsung Galaxy Watch hos flera svenska operatörer, som Telenor och Halebop. På Surf.nu listar vi de senaste kampanjerna och erbjudandena.

Vad kostar Samsung Galaxy Watch?

Samsung Galaxy Watch finns i olika modeller, som har olika prissättningar. Du kan också köpa en Samsung Galaxy Watch på begagnatmarknaden eller på avbetalning tillsammans med ett abonnemang, hos exempelvis Telenor.

Vilken smart klocka är bäst – Samsung Galaxy Watch eller Apple Watch?

Flaggskeppsmodellerna av Samsung Galaxy Watch och Apple Watch är mycket likvärdiga, och precis som när det gäller mobiltelefonerna från de olika tillverkarna är det en fråga om tycke och smak. Vissa föredrar Apples operativsystem och formspråk och andra föredrar Android.

Går Samsung Galaxy Watch att använda fristående?

Det går att ställa in en Samsung Galaxy Watch att användas fristående, alltså utan att den behöver parkopplas med en mobiltelefon.