En högaktuell smartwatch på marknaden är Samsung Galaxy Watch. Den är prisvärd, snygg och har det mesta man önskar från en smartklocka. Läs mer om varför den har klassats som en av de bättre smarta klockorna på marknaden och var du kan köpa den.

Galaxy Watch – för Android och iOS

Vid första anblick ser det ut som en vanlig armbandsklocka, men under Galaxy Watch snygga urtavla döljer sig många funktioner och ett användarvänligt gränssnitt. Klockan är att jämföra med en fitnessklocka, men självklart kan den göra mer än att mäta pulsen, hålla koll på din sömn och räkna dina steg – den är även en förlängning av din mobiltelefon.

Du kan hantera samtal, läsa och svara på meddelanden och se notifikationer – och allt detta paketerat i en snygg armklocka.

Klockan är vattentätt, är testad för stötar och har ett riktigt tåligt glas som ska klara av vardaglig användning utan att repas. Dessutom är den kompatibel med både Android- och iOS-mobiler, vilket är en stor fördel med Samsungs klockor. Du kan alltså byta mobiltillverkare och fortfarande använda din klocka.

En Galaxy Watch kommer vanligtvis i två olika storlekar, 40 millimeter och 44 millimeter, och det finns ett stort urval av armband och färger på boetten. 

Appar och funktioner

Galaxy Watch med E-sim och abonnemang

En Galaxy Watch kan köpas i två olika utföranden: Med endast Bluetooh och med Bluetooth + 4G. Modellen med stöd för 4G kan användas tillsammans med ett E-sim och ett abonnemang för att göra kockan mer fristående. 

Skaffar du ett E-sim så kan du använda klockan trots att telefonen är långt borta. Du kan då använda samma nummer och abonnemang som du har till din vanliga telefon, eller skaffa ett helt eget abonnemang till klockan. Du kan då svara på samtal, skicka sms och läsa notifikationer från din telefon – fastän du lämnat telefonen hemma.

Galaxy Watch har en inbyggd högtalare och mikrofon som gör att du kan spela musik eller prata i telefon. Du behöver inget E-sim för att ringa eller svara på samtal, så länge som telefonen är inom avståndet för bluetoothanslutningen.

Operativsystem

Operativsystemet Wear OS Powered by Samsung tillåter nedladdningar av appar från tredjeparter, men urvalet i appbutiken är mer begränsat än appbutikerna i Apples operativsystem Watch OS och Googles Android Wear. Däremot så stödjer Galaxy Watch Samsung Pay, vilket gör att du kan använda kontaktfri betalning. Då behöver du inte ta upp varken plånbok, betalkort eller telefon. Du håller enkelt bara fram klockan mot betalstationen och betalar.

Bixby och GPS

Du får även en digital assistent, Bixby, som kan svara på kortare frågor eller förstå kortare kommandon.

Genom den inbyggda GPS:en kan du navigera och mäta sträckorna under löpturen, cykelturen eller promenaden.

Hårdvara och mjukvara

Galaxy watch har en roterbar ring runt urtavlan som du använder för att navigera dig genom klockan. Det fiffiga med gränssnittet är att det tillåter dig att lägga till genvägar till de funktioner som du använder mest. Om du av någon anledning vill låsa skärmen, till exempel när du simmar eller leker med barn, då kan du låsa skärmen i vattenläge. Det gör att touchfunktionen låser sig, och du kan inte råka ringa eller skicka ett meddelande.

Klockan med en större boett har ett större batteri än de mindre varianterna, vilket gör att den stora klockan i vardagsanvändning har en batteritid på upp till 40 timmar. Har du en tendens att slarva bort telefonen, då kan du med hjälp av din Galaxy Watch hitta telefonen genom att be telefonen avge ett ljud.

Specifikation av Samsung Galaxy Watch6

Samsung Galaxy Watch6

SIM-kort: E-sim

Stöd för wifi: Ja

Stöd för 4G: E-sim krävs

Storlek: 40. eller 44 millimeter

Armband: Flera olika färger

Bluetooth: 5.3

Lagring: 16 GB

Kompatibel med: Android och iOS

Skärm: Amoled-skärm

Operativsystem: Wear OS Powered by Samsung

Köp Samsung Galaxy Watch hos Comviq

comviqComviq erbjuder Samsungs Galaxy Watch. Du kan välja om du vill delbetala klockan räntefritt upp till 36 månader eller betala hela direkt. Du kan välja mellan flera olika modeller, bland annat Galaxy Watch6 och Galaxy Watch6 Classic. 

E-sim kan köpas till separat som ett tilläggsabonnemang till ditt Comviq-abonnemang!

Läs mer & Beställ

Köp Samsung Galaxy Watch hos Telenor

telenorTelenor erbjuder Samsungs Galaxy Watch med abonnemang. Du kan välja mellan flera olika modeller, bland annat Galaxy Watch6.

Du kan antingen köpa till ett nytt mobilabonnemang och välja till E-sim eller välja att lägga till E-sim till ditt nuvarande Telenor-abonnemang.

Läs mer & Beställ

Köp Samsung Galaxy Watch hos Halebop

halebopHalebop har också i sitt utbud Samsung Galaxy Watch men utan abonnemang. Önskas abonnemang beställs det separat. Du kan bland annat välja Galaxy Watch6 Classic, Galaxy Watch 6, Galaxy Watch 5, Galaxy Watch 5 Pro och Galaxy Watch 4G. Modellerna finns i storlekar från 40 mm till 46 mm.

Läs mer & Beställ

Frågor och svar om Samsung Galaxy Watch

Vad är Samsung Galaxy Watch?

Samsung Galaxy Watch är Samsungs svar på Apple Watch – en smart klocka som används för att ta emot notifikationer, hålla koll på hälsa och mycket mer.

Var köper jag Samsung Galaxy Watch med abonnemang?

Du hittar Samsung Galaxy Watch hos flera svenska operatörer, som Comviq, Telenor och Halebop. På Surf.nu listar vi de senaste kampanjerna och erbjudandena.

Vad kostar Samsung Galaxy Watch?

Samsung Galaxy Watch finns i olika modeller, som har olika prissättningar. Du kan också köpa en Samsung Galaxy Watch på begagnatmarknaden eller på avbetalning tillsammans med ett abonnemang, hos exempelvis Comviq och Telenor.

Vilken smart klocka är bäst – Samsung Galaxy Watch eller Apple Watch?

Flaggskeppsmodellerna av Samsung Galaxy Watch och Apple Watch är mycket likvärdiga, och precis som när det gäller mobiltelefonerna från de olika tillverkarna är det en fråga om tycke och smak. Vissa föredrar Apples operativsystem och formspråk och andra föredrar Android.

Går Samsung Galaxy Watch att använda fristående?

Det går att ställa in en Samsung Galaxy Watch att användas fristående, alltså utan att den behöver parkopplas med en mobiltelefon.