Surfplattor och abonnemang

En surfplatta är ett smart sätt att komprimera kraften av en nätt dator till en mer mobil enhet, som samtidigt har en större skärm än en telefon. Precis som på mobilmarknaden så är de två största aktörerna inom surfplattor Apple och Samsung, men även Huawei finns som ett alternativ hos vissa operatörer.

Ett smidigt sätt att skaffa en surfplatta på är genom att köpa den samtidigt som du tecknar ett abonnemang för mobilt bredband, och därmed betalar av surfplattan över flera månader. När du köper en surfplatta med abonnemang så får du en faktura för både surfplatta och abonnemang och behöver inte tänka på att betala flera fakturor.

Jämför totalpriset med kontantpriset

Tänk på att jämföra totalpriset för surfplattans avbetalningsplan med priset i butik eller som kontantkortsplatta utan abonnemang, och se om mellanskillnaden är acceptabel. Priset på surfplattorna minskar över tid, men när du gör en avbetalningsplan så kommer du att betala samma summa för surfplattan under hela bindningstiden.

Vilka surfplattor finns hos operatörerna just nu?

Surfplattor från Tre

Tre har surfplattor från Apple, Huawei och Samsung. Surfplattan kan köpas med abonnemang vilket gör att du betalar en månadsavgift för både surfplatta och abonnemang.

Välj bland surfplattor som Galaxy Tab S6 Lite, Galaxy Tab A, iPad 2020, iPad Pro 11, iPad 7, iPad mini 5 och Huawei Mediapad T5.

Alla surfplattor hos Tre kan användas med sim-kort.

 

Surfplattor från Telia

Hos Telia kan du välja mellan surfplattor som endast har Wifi-uppkoppling eller surfplattor som har plats för sim-kort och därmed 4G. Vill du kunna surfa var du än är och är intresserad av ett abonnemang till din surfplatta så kan du välja bland surfplattor från Apple, Samsung, Lenovo och Huawei.

Telia har surfplattorna iPad, iPad Air, iPad Pro 11 2nd gen, iPad Pro 11, iPad Pro 12,9, Huawei Mediapad M5 Lite, Huawei Mediapad T5 10.1, Lenovo Tab M10, Lenovo Yoga Smart Tab, Samsung Galaxy S6 Lite, Samsung Galaxy Tab A 10.1 och Samsung Galaxy Tab S5E.

Surfplattor från Tele2

Hos Tele2 hittar du surfplattorna iPad och iPad Pro från Apple samt Mediapad T5 från Huawei. Dessa finns som 4G-plattor och kan användas tillsammans med sim-kort, och du kan då ta med dig surfplattan och surfa var du än är. Tele2 har även surfplattor som endast kan ansluta sig till nätverk genom Wi-fi, som du kan köpa till ett lägre pris.

Surfplattor från Telenor

Telenor gör det enkelt att välja surfplatta. I deras utbud hittar du Samsung Galaxy Tab S6 Lite, Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Galaxy Tab A7 och Samsung Galaxy Tab A 10.1. Från Apple hittar du iPad (2019), iPad (2020), iPad Pro 11 och iPad Pro 12.9.

Olika tillverkare av surfplattor

apple

Apple

iPad Pro 10.5, iPad Pro 11 och iPad Pro 12.9 har Retinaskärmar, vilket skapar en snabb, laggningsfri och extremt tydlig bild. Det som skiljer modellerna åt är skärmstorleken och internminnet. iPad Pro 11 och iPad Pro 12.9 finns med 64 GB eller 256 GB internminne.

iPad 10.5 har 64 GB internminne och Apple iPad har 32 GB eller 128 GB. Minstingen Apple iPad är fortfarande en fullgod surfplatta för dig som vill betala lite mindre, och den har numera stöd för Apple Pencil.

Det som skiljer iPad Pro från Apples tidigare modeller är framförallt att de har snabbare processorer och bättre skärmar. Du får alltså en datorlik upplevelse på din surfplatta om du väljer någon av iPad Pro-plattorna. Väljer du dessutom någon av Apples surfplattor med större skärmar, som iPad Pro 11 eller iPad Pro 12.9 så kan du i princip använda plattan som dator. Lägg till ett kompatibelt och smidigt tangentbord (såklart supersmidigt för att inte ta någon extra plats) och du behöver knappt äga en dator längre.

iPad Pro 12.9 har i princip samma prestanda som iPad Pro 10.5. Trots den större skärmen har iPad Pro 12.9 samma batteritid som 10.5 eftersom batteriet är större. Vikten för Apple iPad är 469 gram, vilket även är vikten på iPad Pro 10.5, och den större iPad Pro väger 677 gram.

https://www.youtube.com/watch?v=09_QxCcBEyU

 

iPad Pro med abonnemang

Du kan köpa en iPad med abonnemang hos Telia, Tre, Telenor och Tele2. Modellerna och abonnemangsvolymerna varierar hos operatörerna.

samsung

Samsung

Är du mer förtjust i operativsystemet Android och Samsungs hårdvara så kan du välja mellan Samsung Galaxy S6 Lite, Samsung Galaxy Tab A7, Samsung Galaxy Tab A 10.1Samsung Galaxy Tab S5E och Samsung Galaxy Tab S6.

Det finns även äldre Samsung-modeller som Samsung Galaxy Tab S6, Galaxy Tab A 10.5, Samsung Galaxy Tab S4 och Samsung Galaxy Tab S2.

Telia har störst utbud av Samsungplattor, med modellerna Samsung Galaxy S6 Lite, Samsung Galaxy Tab A 10.1Samsung Galaxy Tab S5E och Samsung Galaxy Tab S6.

Det långsmala formatet gör att den passar utmärkt när du kollar på underhållning. Du får även en högtalare i varje hörn vilket skapar en extra bra ljudupplevelse. Med den medföljande S- Pen kan du göra anteckningar i plattan och eftersom den är tryckkänslig så kan du göra olika tjocka linjer när du skriver eller ritar.

Samsung Galaxy S6 Lite har en skärm på 10,4 tum och är endast 7 mm tjock. Den väger 467 gram. Det är en perfekt surfplatta för hela familjen och alla kan skapa sitt eget konto. Plattan kan styras med rösten och den är optimerad för att användarupplevelsen ska vara så enkel och underhållande som möjligt.

Vill du spendera lite mindre pengar på en surfplatta så kan föregångaren Galaxy Tab S2 vara ett prisvärt köp. Med en vikt på 392 gram så har den något mindre minne än S4:an, men samma underbara skärmteknik. S2:an har inte den heltäckande skärmen som S4:an har vilket gör att du kan använda S2:ans hemknapp för fingeravtrycksverifiering.

Galaxy Tab 10.5 har en skärm på 10.5 tum och väger 534 gram. Funktionen Daily Board gör att du kan ha en digital anslagstavla mitt i hemmet. Välj mellan att den ska visa foton, vädret för dagen eller en klocka. Flera användare kan skapas och hela familjen kan använda samma surfplatta. Även Galaxy Tab 10.5 har anpassats för att maximera underhållningen, och ett skärmformat på 16:10 och surroundljud gör att surfplattan fungerar excellent som underhållningskälla.

Samsungplattornas interminne kan utökas med microSD på upp till 512 GB beroende på modell.

Samsung Galaxy med abonnemang

Du kan köpa Galaxy Tab A 10.1  hos Telia, Tre och Telenor. Telia har störst utbud av surfplattor från Samsung och är ensam operatör om att erbjuda Samsung Galaxy Tab S5E.

huawei

Huawei

Huawei MediaPad T5 är en surfplattan från Huawei och finns att köpa hos Telia, Tele2 och Tre. Mediapad T5 har en skärmstorlek på 10,1 tum och ett 5100 mAh batteri som använder sig av snabbladdning. Surfplattan har 3 GB RAM-minne och ett lagringsminne på 32 GB. Det finns plats för minneskort för att utöka lagringen.

Andra Huawei-modeller är Huawei MediaPad T3 10. Surfplattan är 9.7 tum och har en skärmyta på 267.2 cm2, en 5 MP huvudkamera och 2 MP selfiekamera och väger 460 gram. Den har 16 GB minne, 2 GB RAM och en Quad-coreprocessor på 1.4 GHz. Batteriet på 4800 mAh ger en batteritid på upp till 9 timmar.

Även om MediaPad generellt har lägre prestanda än de andra märkenas plattor så är det ett bra alternativ eftersom surfplattorna uppfyller alla grundläggande funktioner för en surfplatta, men till ett lägre pris.

Huawei med abonnemang

Du kan köpa de olika surfplattorna från Huawei hos operatörerna Telia, Tre och Tele2.

Lenovo

Surfplattor från Lenovo finns att hitta hos Telia. Telia erbjuder Lenovo Tab M10 och Lenovo Yoga Smart Tab. De två modellerna finns endast med 4G.

Lenovo Tab M10 har en skärm på 10,1 tum med en upplösning på 1980×1200. Plattan väger 480 gram. Surfplattan från Lenovo har lyxigt Dolby Atmos-ljud vilket ger en bio-känsla när man tittar på film på Tab M10.

Lenovo Yoga Smart Tab en en perfekt surfplatta för den som vill göra sitt hem smartare. Yoga Smart Tab har Google Assistant och ett inbyggt stativ som gör det enkelt att placera plattan i hemmet. Skärmen är på 10,1 tum och den väger 580 gram.

Abonnemang till din surfplatta

Här nedan finner du operatörerna som erbjuder surfplatta tillsammans med ett abonnemang på mobilt bredband. Du kan hos de flesta operatörerna välja mellan att betala av surfplattan direkt eller delbetala surfplattan varje månad tillsammans med månadsavgiften för abonnemanget. Att delbetala surfplattan är det vanligaste och operatörerna här nedan har de allra senaste surfplattorna i sitt sortiment.

 

Surfplattor från Tre

Tre har ett brett sortiment vad det gäller både mobiltelefoner och surfplattor och du hittar de senaste surfplattorna från Apple, Samsung och Huawei hos operatören. Tre:s abonnemang till surfplattorna finns med flera olika surfmängder och det går teckna abonnemang från 15 GB data upp till 50 GB. Deras mobila bredband finns även med obegränsad surf. Genom att teckna ett abonnemang på en surfplatta från Tre så delar du upp betalningen på surfplattan. Månadsavgiften är för både abonnemang och surfplatta och du har 24 månaders bindningstid på abonnemanget.

 

 • Nät: Tre mobilnät
 • Pris: Från 199 kronor per månad
 • Surf: 15 – 50 GB surf per månad
 • Bredband: Riktigt bra & snabbt nät
 • Bindningstid: Bindningstid med surfplatta
 • Andra förmåner: Spara oanvänd surf
 • Rabatter: Brett sortiment!


Tre

 

 • Brett sortiment
 • Snabb surfhastighet
 • Störst alternativ

 

Läs mer & Beställ

Surfplattor från Telenor

Hos Telenor kan du välja mellan att teckna ett nytt abonnemang eller skaffa ett tvillingkort till ditt befintliga telefonabonnemang. Väljer du ett tvillingkort till din surfplatta så delar du surfpotten mellan din mobiltelefon och surfplatta. Önskar du att få mer surf så kan du välja ett eget abonnemang till surfplattan och kan då välja mellan 40 GB upp till obegränsad surf. Även Telenor har skippat bindningstiden hos sina abonnemang och du får använda upp till 10 GB helt kostnadsfritt när du reser inom EU.

 • Nät: Telenor mobilnät
 • Pris: Från 100 kronor / månad
 • Surf: 3 – obegränsat GB surf per månad
 • Bredband: Riktigt bra snabbt nät
 • Bindningstid: Bindningstid med surfplatta
 • Andra förmåner: Spara oanvänd surf
 • Rabatter: Brett sortiment! Obegränsad surf!


telenor

 

 • Obegränsat surf
 • Fria samtal
 • Bra täckning

 

Läs mer & Beställ

 

 

Sammanfattning surfplattor

Det finns alltså ett par olika märken och modeller av surfplattor att välja mellan, med allt från grundläggande funktioner som man kan förvänta sig till avancerade och högpresterande datorstandard. Priserna ökar naturligtvis med ökande prestanda, men det går att skaffa en funktionell platta utan att betala allt för mycket. Du kan välja hur mycket du ska delbetala på surfplattan tillsammans med ditt abonnemang hos operatören.

Om du vill ha en platta att surfa med utanför hemmet så ska du försäkra dig om att det är en modell med plats för sim-kort. Det finns flera surfplattor som bara går att ansluta genom Wifi, och du behöver då alltid ha ett trådlöst nätverk tillgängligt för att kunna surfa på surfplattan.

Oavsett om du gillar Apple, Samsung, Lenovo eller Huawei så finns det några olika alternativ att välja bland. Leverantörernas utbud varierar, så undersök vad de har för erbjudanden just nu. Passa på att skaffa dig en ny surfplatta med abonnemang här!

Vanliga frågor om surfplatta med abonnemang

Var köper jag surfplatta med abonnemang?

Flera operatörer säljer surfplattor på avbetalning tillsammans med ett abonnemang. På Surf.nu hittar du vilka operatör som har surfplattor och de senaste kampanjerna.

Vilken surfplatta ska jag välja?

Det finns flera olika tillverkare och modeller av surfplatta. De mest avancerade är dyra och passar för dig som inte bara vill läsa och surfa med din surfplatta utan även vara kreativ, göra bild- och videoredigeringar, med mera.

Ska jag köpa operatörslåst surfplatta?

Det finns för- och nackdelar med att köpa en surfplatta med abonnemang. Fördelen är att du får möjligheten att köpa både abonnemang och surfplatta till en fast månadskostnad. Nackdelen är att surfplattan blir operatörslåst, så du kan inte byta till en annan operatör under bindningstiden.

Vilka operatör har billiga abonnemang för surfplatta?

De operatörer som är billigast för mobilabonnemang är även de bästa att välja när du ska köpa abonnemang till din surfplatta. Här hittar du de bästa erbjudandena just nu.

Varför ska jag köpa surfplatta med abonnemang?

Ett sim-kort med abonnemang till din surfplatta ger dig friheten att kunna ta med din surfplatta och ha tillgång till internet överallt. Du behöver alltså inte parkoppla den till din telefon eller vara beroende av wifi.