Samsung Galaxy Tab med abonnemang

Samsungs surfplatta går under namnet Samsung Galaxy Tab. Galaxy Tab finns i två olika serier,  A-serien, som är lite enklare och billigare, och S-serien, Samsungs allra vassaste surfplattor. 

Vi tittar närmare på Samsungs surfplattor och tipsar om de bästa operatörerna för att köpa en Samsung Galaxy Tab med abonnemang.

Kan alla surfplattor använda ett mobilt bredband?mobilabonnemang billy

Det första vi behöver reda ut är vilka surfplattor från Samsung som man kan använda med ett mobilt bredband – det är nämligen inte alla. 

För att du ska kunna ha ett mobilt bredband direkt i surfplattan så behöver du ha plats för ett SIM-kort i själva surfplattan. Galaxy Tab kan köpas i två varianter: WiFi och WiFi + 5G.

En Galaxy Tab med endast WiFi kan även koppla upp sig mot mobilnätet, men då behövs en router för mobilt bredband som delar sin anslutning trådlöst. Ett abonnemang för mobilt bredband kan alltså passa både en Galaxy Tab med WiFi och en Galaxy Tab med 5G, men man kopplar upp sg mot mobilnätet lite olika. 

Mobilt bredband till surfplatta

Om du har en surfplatta som du vill kunna använda utan WiFi anslutning och ett fast bredband så är det ett mobilt bredband som du behöver. Ett abonnemang på mobilt bredband fungerar precis som ett abonnemang för din mobiltelefon – men det ingår inga samtal och sms, bara surf.

Vissa operatörer erbjuder även surfplattor som man kan köpa direkt eller på avbetalning tillsammans med sitt abonnemang. 

Hur mycket surf ska jag välja till surfplattan?

Eftersom ett mobilt bredband endast innehåller surf, är surfmängden det viktigaste att ta hänsyn till när man beställer sitt abonnemang. 

Ska du främst använda surfplattan på resande fot utan att vara uppkopplad till WiFi, då behöver du mer surf än om du främst använder den uppkopplad mot ditt hemnätverk.

För att få en aning om hur mycket data du behöver så kan du jämföra dataförbrukningen på din mobiltelefon. Kommer du att använda surfplattan på samma sätt som du använder mobilen? Då kanske en liknande surfvolym räcker till surfplattan. Kommer du att använda din surfplatta till att se mer strömmad film? Då kanske du behöver en lite större surfmängd. 

Kom ihåg att det är en god idé att välja ett mobilt bredband som tillåter dig att ändra abonnemangsvolym till mer eller mindre surf – alltså utan bindningstid. Då kan du byta abonnemang enkelt om du skulle inse att du behöver ett större eller mindre abonnemang. 

Hur lång räcker 1 GB med en Samsung Galaxy Tab?surf - jämför mobilabonnemang

 • 1 GB räcker till ungefär 14 timmars musikuppspelning mellanhög ljudkvalitet (160kbps). Lyssnar du med hög ljudkvalitet (320kbps) så räcker 1 GB runt 7 timmar istället.
 • Netflix tar ungefär 1 GB per timme för video i standardkvalitet. Om du istället kollar med den högsta möjliga videokvalitet så krävs istället runt 3 GB varje timme. Då räcker 1 GB till cirka 20 minuter.

Ska jag köpa abonnemang och surfplatta från samma operatör?

De flesta operatörerna har någon form av abonnemang för mobilt bredband, men det är däremot inte alla operatörer som säljer surfplattor. Bra att ta hänsyn till är att du med ett tillhörande abonnemang oftast kan delbetala surfplattan, vilket det finns betydligt färre operatörer som låter dig göra när du bara köper surfplatta. Har du däremot tänkt att köpa en surfplatta kontant, då gör du rätt i att se vad flera olika operatörer har för mobilt bredband. 

Köp abonnemang och surfplatta till bra pris

Många operatörer premierar att du köper en surfplatta och ett tillhörande abonnemang hos dem. Det gör att du som kund kan få riktigt bra erbjudanden när du väljer att teckna avtal och bindningstid på surfplatta och mobilt bredband.

Nedan kan du läsa om de operatörer som har Samsungs surfplattor i sitt utbud, och vilka alternativ på mobilt bredband som finns hos operatören.

Samsung Tab och Tre-abonnemang

Tre har ett stort utbud av Galaxy Tab, både S-serien och A-serien. När man köper en surfplatta hos Tre delbetalar man den under 36 månader – man kan alltså inte köpa en Galaxy Tab kontant. 

Tre erbjuder sina Galaxy Tab med extra uppkoppling. Extra uppkoppling innebär att man köper ett extra SIM-kort till sitt mobilabonnemang som man kan använda med sin surfplatta. Då delar man surfen från sitt mobilabonnemang även med sin surfplatta. 

 • Samsung Tab-modeller: Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S8 Ultra och Galaxy Tab A8
 • Abonnemangsstorlek: Extra uppkoppling, dela surf med sin mobiltelefon. Upp till obegränsade abonnemang 
 • Bindningstid: Delbetala din Galaxy Tab i 36 månader
 • Nät: Tre:s egna nät
 • Förmåner: Använd upp till 50 GB av din surfpott i EU

Tre

 • Bra pris
 • Snabbt mobilnät
 • Generös EU-surf

Samsung Tab och Telenor-abonnemang

Telenor är en stabil partner med bra täckning över hela Sverige. Har du redan ett abonnemang hos Telenor så kan du enkelt skaffa ett extra SIM-kort till surfplattan och använda samma surfpott på både mobiltelefon och surfplatta.

Väljer du att skaffa nytt abonnemang så kan du välja att inte ha någon bindningstid på det mobila bredbandet eller ha en bindningstid på 24 månader. Galaxy Tab-surfplattan kan du betala direkt eller betala av i 24 eller 36 månader. 

 • Samsung Tab-modeller: Galaxy Tab S9 Ultra, Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8 Ultra och Galaxy Tab A8
 • Abonnemangsstorlek: 15 obegränsad GB per månad
 • Bindningstid: Ingen bindningstid på abonnemang eller 24 månaders bindningstid / delbetala surfplatta i 0, 24 eller 36 månader
 • Nät: Telenors egna nät
 • Förmåner: Möjlighet till 0 mån bindningstid på abonnemang

telenor

 

 • Bra täckning
 • Delbetala surfplatta
 • Ingen bindningstid

Läs mer & Beställ

Operatörer med mobilt bredband – till Samsung Galaxy Tab

Det finns även bra operatörer som erbjuder mobilt bredband utan möjlighet att köpa en Galaxy Tab tillsammans med abonnemanget. Detta kan vara bra alternativ om man redan har en Galaxy Tab, eller vill köpa en hos en annan återförsäljare.

Samsung Galaxy Tab ASamsung Galaxy Tab A

Samsung Galaxy Tab A är den enklare varianten av Samsungs surfplattor. Det är en surfplatta för hela familjens underhållning, vardag och spel. A-serien har en lägre prestanda än de dyrare surfplattorna i Samsungs S-serie. 

Är du ute efter en vass surfplatta med knivskarp skärm och kraftfull processor, då är en Galaxy Tab A inte rätt surfplattemodell för dig. Är du däremot ute efter en prisvärd surfplatta som fungerar utmärkt för att se på video, spela spel, surfa och ha som familjens gemensamma billboard, då är Tab A rätt för dig.

Modeller i Galaxy Tab A-serien

Hela familjens surfplatta

Tab A-serien är en surfplatta som hela familjen kan använda. Inbyggda högtalare skapar ett Dolby Atmos Surroundljud och den klara skärmen som sträcker sig till ytterkanten gör att den fungerar utmärkt för att se på video. Tab A skärmen har lägre upplösning än surfplattorna från Tab S-serien, men fungerar utmärkt för att spela spel eller se på video.

Surfplattan kan få en central placering i hemmet genom Billboard-funktionen som agerar kalender, foto-spelare eller visa dagens väder.

Ett barnläge kan aktiveras genom en Samsungapp, så hela familjens medlemmar kan använda surfplattan.

Välj mellan att köpa en surfplatta som endast fungerar via WiFi, eller en som är kompatibel med både Wifi och 5G.

Samsung Galaxy Tab A med abonnemang

För att använda 5G-nätet så behöver du köpa ett mobilt bredband till surfplattan. Vi listar de bästa och mest prisvärda abonnemangen till Samsung Galaxy Tab A.

Galaxy Tab A8

En lite enklare surfplatta hittar vi i Samsung Galaxy Tab A8. Det här är en surfplatta som är perfekt för familjeunderhållningen – den lite avlånga utformningen på plattan gör den nämligen utmärkt för filmupplevelser och spel. Den har högtalare i varje hörn vilket gör att man får en biokänsla när man ser filmer på A8.

Den synkar sömlöst med andra Galaxy-enheter och finns i modell med LTE och WiFi + LTE.

Specifikationer Galaxy Tab A8 Samsung Galaxy Tab A8

 

Samsung Galaxy Tab S

Likt Samsungs Galaxy S-serie inom mobiltelefoner så är det Galaxy Tab S-serien som är Samsungs vassaste surfplattor. 

Galaxy Tab S-serien finns i två olika serier hos svenska operatörer: Samsung Galaxy Tab S9-serien, med Galaxy Tab S9 och S9 Ultra, och Samsung Galaxy Tab S8-serien, med Galaxy Tab S8 och S8 Ultra. 

S8 och S9 är standardmodellerna i respektive serie, och S8 och S9 Ultra är de mest maxade surfplattorna från Samsung.

Tab S – påkostade surfplattor

Samsung Tab S är de mer påkostade surfplattorna från Samsung. Säkerheten är hög genom irisskanning och ansiktsigenkänning, men möjligheten till flera inloggningar och konton gör att alla användare kan ha fullt skydd på sin inloggning. En surfplatta från Galaxy Tab S-serien är perfekt för dig som bästa och använda surfplattan till mer än video, spel och underhållning.

Modellerna har stöd för Samsung DeX, en funktion som gör att du genom en kabel kan dra nytta av alla multitasking funktioner från din dator. Extra verktyg som S Pen och externa tangentbord gör dagens surfplatta lika användbar som en dator.

En Galaxy Tab S kan användas till skolan, arbetet eller underhållning hemma – verkligen en enhet som kan anpassas efter situationen.

Modeller i Galaxy Tab S-serien

En vass surfplatta för arbete och vardag

Tack vara högtalarna från Dolby Atmos 3D-surroundljud och en Super Amoled-skärm så lämpar sig Tab S-serien utmärkt för att se på video och film. En högklassig skärm ger kristallklar bild som fungerar utmärkt för både video och spel.

Eftersom alla modeller från S-serien sen S4 är kompatibla med Samsung DeX så fungerar denna surfplatta extra bra som arbetsverktyg. Köper du ett externt tangentbord för surfplattor så får du maximal användning av surfplattans alla funktioner och verktyg. Numera kan en surfplatta agera ersättare av den bärbara datorn, och du kan få en funktionell surfplatta som inte begränsar dig.

Galaxy Tab S9 och S9 Ultra

Galaxy Tab S9 är den senaste serien surfplattor från Samsung. De lanserades under 2023 och har riktigt vassa specifikationer. De erbjuds av svenska operatörer, så därför tittar vi närmare på dessa två modeller. 

Galaxy Tab S9

Tab S9 är standard-modellen i serien. Man kan köpa den med endast stöd för WiFi, eller stöd för WiFi + 5G.

Modellen har en ultravidvinkelkamera anpassad för videosamtal i riktigt hög kvalitet. Den kommer även med en riktigt vass processor och en klar och vacker skärm. 

Specifikationer Galaxy Tab S9

Galaxy Tab S9 Ultra

S9 Ultra är en snabbare, större och vassare variant av S9. Ultra-modellen kommer med en skärm på hela 14,6 tum och en processor som är kraftull nog att multitaska.

S9 Ultra finns som WiFi-variant och med WiFi + 5G.

Specifikationer Galaxy Tab S8

Galaxy Tab S8 och S8 Ultra

Galaxy Tab S8 är en riktigt vass serie med surfplattor från Samsung. I serien går modellerna Tab S8, Tab S8 Plus och Tab S8 Ultra. Svenska operatörer erbjuder S8 och S8 Ultra – därför tittar vi närmare på dessa två modeller.

Galaxy Tab S8

Galaxy Tab S8 är standard-modellen i serien. Det här är en surfplatta som kommer i två modeller: WiFi eller 5G. Väljer man 5G-modellen kan man köpa till ett mobilt bredband för att göra surfplattan ännu lite mer flexibel.

Modellen har en LCD-skärm på 11 tum, en frontkamera på 12 MP som gör den utmärkt till videomöten och ett batteri som håller hela dagen.

Specifikationer Galaxy Tab S8

Galaxy Tab S8 Ultra

Tab S8 Ultra är den absolut största och bästa surfplattan från Samsung. Med sin skräm på 14,6 tum liknar den mer en laptop. än en regelrätt surfplatta. Den kraftfulla processorn klarar av allt från multitasking till onlinespel och storartade filmupplevelser.

Precis som S8 så finns S8 Ultra i två modeller: WiFi eller WiFi + 5G. 

Specifikationer Galaxy Tab S8 Ultra

Vanliga frågor och svar om Samsung Galaxy Tab

Var köper jag Samsung Galaxy Tab med abonnemang?

Samsung Galaxy Tab är en av de populäraste serierna av surfplattor. Du kan köpa en Samsung Galaxy Tab hos flera svenska operatörer tillsammans med ett abonnemang. Surf.nu listar alternativen.

Vilket abonnemang är billigast för Samsung Galaxy Tab?

De operatörer som säljer Samsung Galaxy Tab har med jämna mellanrum, kampanjer, som du hittar på Surf.nu. Ett sätt att spara pengar är dock att köpa Galaxy Tab hos en återförsäljare och sedan skaffa abonnemanget separat hos en lågprisoperatör som Hallon.

Har Samsung Galaxy Tab 5G?

De senaste modellerna av Samsun Galaxy Tab har stöd för den nya 5G-tekniken. Vill du surfa i 5G-nätet redan nu behöver du skaffa ett 5G-abonnemang hos någon av de stora operatörerna.

Ska jag välja iPad eller Galaxy Tab?

Det är en fråga om vad du föredrar för operativsystem och funktioner. Äger du redan en Mac och iPhone är det smidigt att också äga en iPad då alla enheter ingår i samma ekosystem.

Vilken modell av Samsung Galaxy Tab ska jag välja?

Det finns flera olika modeller i Galaxy Tab-serien med olika specifikationer och olika priser. Det är en bra idé att jämföra olika modeller innan du väljer. För enklare användning, som läsning, filmtittning och surf räcker en billigare modell av Galaxy Tab långt.