Samsung Galaxy Tab A

Samsung Galaxy Tab A är den enklare varianten av Samsungs surfplattor. Det är en surfplatta för hela familjens underhållning, vardag och spel som har en lägre prestanda än de dyrare surfplattorna. Surfplattan kan få en central placering i hemmet genom Billboard-funktionen som agerar kalender, foto-spelare eller visa dagens väder.

Hela familjens surfplatta

Tab A serien är en surfplatta som hela familjen kan använda. Inbyggda högtalare skapar ett Dolby Atmos Surroundljud, och LCD-skärmen som sträcker sig till ytterkanten gör att den fungerar utmärkt för att se på video. Tab A skärmen har lägre upplösning än surfplattorna från Tab S-serien, men fungerar utmärkt för att spela spel eller se på video.

Ett barnläge kan aktiveras genom en Samsungapp, så hela familjens medlemmar kan använda surfplattan. Välj mellan att köpa en surfplatta som endast fungerar via WiFi, eller en som är kompatibel med både Wifi och 4G. För att använda 4G-nätet så behöver du köpa ett mobilt bredband till surfplattan. Vi listar de bästa och mest prisvärda abonnemangen till Samsung Galaxy Tab A.

Tab A – prisvärda surfplattor

Tab A är betydligt billigare än Samsungs mer avancerade surfplattor i S-serien. Är du ute efter en vass surfplatta med knivskarp skärm och kraftfull processor, då är en Galaxy Tab A inte rätt surfplattemodell för dig. Är du däremot ute efter en prisvärd surfplatta som fungerar utmärkt för att se på video, spela spel, surfa och ha som familjens gemensamma billboard, då är Tab A rätt för dig.

Modeller i Galaxy Tab A-serien

 

Samsung Galaxy Tab S

Likt Samsungs A-klass mobiltelefoner så är det Tab S-serien som är Samsungs A-serie inom surfplattor. Modellen som lanserades 2018, Tab S4, är den första Samsung-surfplattan som har Samsung DeX, en funktion som gör att du genom en kabel kan dra nytta av alla multitasking funktioner från din dator. Extra verktyg som S Pen och externa tangentbord gör dagens surfplatta lika användbar som en dator.

Galaxy Tab S6, som lanserades 2019, är en surfplatta för hela familjen med stor skärm och många funktioner. En Galaxy Tab S kan användas till skolan, arbetet eller underhållning hemma – verkligen en enhet som kan anpassas efter situationen.

En vass surfplatta för arbete och vardag

Tack vara högtalarna från Dolby Atmos 3D-surroundljud och en Super Amoled-skärm som så lämpar sig Tab S-serien utmärkt för att se på video. En högklassig skärm ger kristallklar bild som fungerar utmärkt för både video och spel.

Eftersom alla modeller från S-serien sen S4 är kompatibla med Samsung DeX så fungerar denna surfplatta extra bra som arbetsverktyg. Köper du ett externt tangentbord för surfplattor så får du maximal användning av surfplattans alla funktioner och verktyg. Numera kan en surfplatta agera ersättare av den bärbara datorn, och du kan få en funktionell surfplatta som inte begränsar dig.

Tab S – påkostade surfplattor

Samsung Tab S är de mer påkostade surfplattorna från Samsung. Säkerheten är hög genom irisskanning och ansiktsigenkänning, men möjligheten till flera inloggningar och konton gör att alla användare kan ha fullt skydd på sin inloggning. En surfplatta från Galaxy Tab S-serien är perfekt för dig som bästa och använda surfplattan till mer än video, spel och underhållning.

Modeller i Galaxy Tab S-serien

 

Samsung Tablets med abonnemang

Om du har en surfplatta som du vill kunna använda utan Wi-Fi anslutning så är det ett mobilt bredband som du behöver. Ett abonnemang på mobilt bredband fungerar precis som ett abonnemang för din mobiltelefon. Det innebär även att du kan delbetala din surfplatta och slippa betala hela kostnaden direkt. Det är däremot inte alltid lätt att veta vilket abonnemang som passar dig bäst.

Hur mycket surf ska jag välja till surfplattan?

Ska du främst använda surfplattan på resande fot utan att vara uppkopplad till Wi-fi, då behöver du mer surf än om du använder den uppkopplad mot ditt hemnätverk. För att få en aning om hur mycket data du behöver så kan du jämföra dataförbrukningen på din mobiltelefon.

Kommer du att använda surfplattan på samma sätt som du använder mobilen, då kanske en liknande surfvolym räcker till surfplattan. Fundera på och jämför dina mobilvanor med vad du tror att dina tab-vanor kommer att vara. Då kommer du långt i att hitta en rimlig surfmängd till ditt tab-abonnemang.

Kom ihåg att det är en god idé att välja ett mobilt bredband som tillåter dig att ändra abonnemangsvolym till mer eller mindre surf. Det gör att du slipper betala för surf som du trodde du skulle använda, eller lika så alltid få slut på surf.

Ska jag köpa abonnemang och surfplatta från samma operatör?

De flesta operatörerna har någon form av abonnemang för mobilt bredband, men det är däremot inte alla operatörer som säljer surfplattor. Bra att ta hänsyn till är att du med ett tillhörande abonnemang oftast kan delbetala surfplattan, vilket det finns betydligt färre operatörer som låter dig göra när du bara köper surfplatta. Har du däremot tänkt att köpa en surfplatta kontant, då gör du rätt i att se vad flera olika operatörer har för mobilt bredband.

Kan alla surfplattor använda ett mobilt bredband?

För att du ska kunna ha ett mobilt bredband direkt i surfplattan så behöver du ha plats för ett SIM-kort i själva surfplattan. Finns det inte en SIM-kortsficka så behöver du koppla upp dig med hjälp av en trådlös anslutning, Wi-Fi.

Med hjälp av en sladdlös router så kan du få samma flexibilitet med en Wi-Fi surfplatta som hos en 4G-surfplatta, och detta eftersom du sätter in SIM-kortet i routern och tar den med dig. Om detta är en lösning som du har tänkt dig så kan ett abonnemang till surfplattan fortfarande vara aktuellt i samband med köpet av surfplattan.

 

Köp abonnemang och surfplatta till bra pris

Många operatörer premierar att du köper en surfplatta och ett tillhörande abonnemang hos dem. Det gör att du som kund kan få riktigt bra erbjudanden när du väljer att teckna avtal och bindningstid på surfplatta och mobilt bredband.

Nedan kan du läsa om de operatörer som har Samsungs surfplattor i sitt utbud, och vilka alternativ på mobilt bredband som finns hos operatören.

 

Operatörer och Samsung Tab

Samsung Tab och Tre-abonnemang

När du väljer en surfplatta från Tre kan du välja mellan delbetalning eller kontantkortspris. De har även mobilt bredband i både abonnemangsform och i kontantkortsform. Eftersom Tre har bindningstid på abonnemang och surfplatta så har de oftast väldigt konkurrenskraftiga priser, så det kan vara lönt att handla hos Tre trots att de är en av de få operatörerna som har bindningstid på abonnemang och surfplatta.

 

 • Samsung Tab-modeller: Galaxy Tab S6 Lite och Galaxy Tab A 2019
 • Abonnemangsstorlek: 15 eller 50 GB per månad
 • Bindningstid: 24 månader
 • Nät: Tre:s egna nät
 • Förmåner: Använd hela din surfpott i EU

Tre

 

 • Bra pris
 • Snabbt mobilnät
 • Generös EU-surf

 

Läs mer & Beställ

 

Samsung Tab och Telenor-abonnemang

Telenor är en stabil partner med bra täckning över hela Sverige. Har du redan ett abonnemang hos Telenor så kan du enkelt skaffa ett extra SIM-kort till surfplattan och använda samma surfpott på både mobiltelefon och surfplatta. Väljer du att skaffa nytt abonnemang så har du ingen bindningstid på det mobila bredbandet. Hos Telenor betalar du av din surfplatta under 24 månader tillsammans med ditt nya abonnemang för mobilt bredband eller ditt befintliga abonnemang hos Telenor med ett extra sim-kort till surfplattan.

 

 • Samsung Tab-modeller: Galaxy Tab S6 Lite och Galaxy Tab A 10.1
 • Abonnemangsstorlek: 40, 100, 200 eller obegränsad GB per månad
 • Bindningstid: Ingen bindningstid på abonnemang / 24 månader på delbetalning av surfplatta
 • Nät: Telenors egna nät
 • Förmåner: Ingen bindningstid på abonnemang

telenor

 

 • Bra täckning
 • Delbetala surfplatta
 • Ingen bindningstid

 

Läs mer & Beställ

Samsung A 10.1 2019

Smidig och snygg surfplatta

2019 släppte Samsung en uppdaterad version av sin populära surfplatta Samsung Galaxy Tab 10.1. Galaxy Tab A 10.1 2019 har, som namnet antyder, en skärm på 10.1 tum som täcker en stor del av surfplattas framsida. Den stora skärmen gör plattan perfekt för att se film och videor. Detta är en surfplatta som tillhör Samsungs A-serie, en serie med produkter av lite högre kvalitet. Plattan har en enkel design och ett bra pris och fungerar utmärkt att både surfa och titta på film på. Man kan med andra ord säga att det är en högkvalitativ produkt för den som uppskattar enkelhet och användarvänlighet.

Plattan är relativt tunn då den har en tjocklek på endast 7,62 millimeter. Övriga mått är 245 millimeter på höjden och 149 millimeter på bredden. Vikten ligger på 469 gram vilket gör Galaxy Tab A 10.1 2019 till en lätt och smidig surfplatta som är lätt att ta med sig om man skulle behöva. Själva skärmen ligger på 10,1 tum och plattan har 1920 x 1200 WUXGA-upplösning. Söker man en surfplatta med enkla funktion och hög användarvänlighet så är denna modell absolut värd att titta närmre på.

samsung tab med abonnemang

Teknik

Samsung Galaxy Tab A 10.1 2019 innehåller en Exynos 7904A okta-core processor vars främsta egenskaper är att den är stabil och har batterireducerande egenskaper. När du köper plattan får du 32 GB inbyggt flashminne. RAM-minnet ligger på 2 GB.

Operativsystemet är Android, precis som i de flesta av Samsungs produkter. I denna surfplatta är det Android 9.0 Pie. Även operativsystemet sparar på batteriet och går dessutom att anpassa efter dina behov.

Med hjälp av quick connect kan du enkelt ansluta din surfplatta till din smart tv. Detta går att göra både via bluetooth och via wifi.

Övriga funktioner

Denna surfplatta passar hela familjen då den är utrustad med ett Kids Mode som gör att gränssnittet blir mer användarvänligt. Det gör dessutom att föräldrar har en större kontroll på surfplattan när den används av barnen. Naturligtvis är Samsung Galaxy Tab A 10.1 utrustad med kamera. Den bakre kameran med 8 megapixel-upplösning tillåter dig att ta bra bilder och filma i HD. Den främre kameran har en upplösning på 5 megapixel och fungerar utmärkt att använda när du deltar i en videochatt, dock lite sämre att ta bilder med.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

En surfplatta för hela familjen

Samsung Galaxy Tab S6 Lite är en perfekt surfplatta för hela familjen. Det är en surfplatta som fungerar utmärkt att ta med till jobbet för att underlätta arbetsdagen, man kan bland annat föra anteckningar med den digitala pennan S Pen. Tab S6 Lite fungerar även lika bra att titta på film och videor på eller spela spel. Det är helt enkelt en surfplatta som passar alla åldersgrupper – man kan lätt anpassa enheten efter de behov man har. Den stora skärmen, på 10,4 tum, gör det enkelt att få överblick över dokument eller se spännande filmer utan att störa sig på att skärmen är för liten.

Specifikationer

Tab S6 Lite är 244,5 mm hög, 154,3 mm bred och har en tjocklek på 7 mm. Plattan väger 465 gram. Skärmen är 10,4 tum stor och har en upplösning på 2000 x 1200 pixlar. Man får en S Pen när man köper surfplattan.

Processorn som sitter i enheten är en Exynos 9610 med åtta kärnor. På baksidan sitter en kamera med 8 MP och på framsidan en kamera med 5 MP.

Samsung Galaxy Tab S7 5G

Galaxy Tab S7 är försedd med den senaste och snabbaste processortekniken med Qualcomms Snapdragon-chipset och har därmed en bättre processorer än den som finns i Samsung Galaxy Tab S6. Skärmen är också bättre med en snabbare uppdateringsfrekvens på 120 Hz i stället för föregångarens 60 Hz. S Pen har med bland annat ännu mindre fördröjningar och du antecknar med samma känsla som med en vanlig penna.

I och med att Tab S7 är större än Tab S6 får du också en tyngre och tjockare surfplatta vilket kan vara en nackdel och kännas lite klumpigare. Trots att batteriet är större är det något sämre batteritid eftersom skärmtekniken slukar en hel del batteri.

Då 5G-nätet håller på att byggas ut kan det vara värt att välja en surfplatta som är redo för 5G. Du får då riktigt snabba 5G-hastigheter som ger dig ännu bättre möjlighet att streama film och musik.

Samsung Galaxy Tab A7

Galaxy Tab A7 är surfplattan som tar scenen efter den populära Tab A 10.1. Tab A7 är lätt och tunn med en 10,4″ stor skärm i 18:9-format med hög ljusstyrka och en hög upplösning som tillsammans med fyra högtalarna med Dolby Atmos ger dig en fantastisk film- och spelupplevelse. Surfplattan har en kraftfull processor och ett väl tilltaget batteri som räcker i många timmar. Med surfplattan får du Android 10 med Google Play, USB-C-anslutning och snabbladdning. Du får också en bra kamera som tar bilder i hög kvalitet med en frontkameran på 5 MP och en huvudkamera på 8 MP.

Det här är en platta som även barnen kan använda med Samsung Kids som ger säkerhet kring vad barnen kan titta på, skärmtid och att inga filer flyttas eller ändras. Samsung Kids har också roliga och pedagogiska appar.

 

 

Vanliga frågor och svar om Samsung Galaxy Tab

Var köper jag Samsung Galaxy Tab med abonnemang?

Samsung Galaxy Tab är en av de populäraste serierna av surfplattor. Du kan köpa en Samsung Galaxy Tab hos flera svenska operatörer tillsammans med ett abonnemang. Surf.nu listar alternativen.

Vilket abonnemang är billigast för Samsung Galaxy Tab?

De operatörer som säljer Samsung Galaxy Tab har med jämna mellanrum, kampanjer, som du hittar på Surf.nu. Ett sätt att spara pengar är dock att köpa Galaxy Tab hos en återförsäljare och sedan skaffa abonnemanget separat hos en lågprisoperatör som Hallon.

Har Samsung Galaxy Tab 5G?

De senaste modellerna av Samsun Galaxy Tab har stöd för den nya 5G-tekniken. Vill du surfa i 5G-nätet redan nu behöver du skaffa ett 5G-abonnemang hos någon av de stora operatörerna.

Ska jag välja iPad eller Galaxy Tab?

Det är en fråga om vad du föredrar för operativsystem och funktioner. Äger du redan en Mac och iPhone är det smidigt att också äga en iPad då alla enheter ingår i samma ekosystem.

Vilken modell av Samsung Galaxy Tab ska jag välja?

Det finns flera olika modeller i Galaxy Tab-serien med olika specifikationer och olika priser. Det är en bra idé att jämföra olika modeller innan du väljer. För enklare användning, som läsning, filmtittning och surf räcker en billigare modell av Galaxy Tab långt.