Mobiloperatörer i Telias nät

telia

Telia är en av de fyra mobiloperatörer i Sverige som har eget nät för mobiltjänster. De tre andra operatörerna är Tele2, Tre och Telenor. Övriga leverantörer av mobiltjänster som saknar egna nät, så kallade virtuella operatörer, hyr istället in sig på någon av dessa fyra nät.

Bäst mobilnät med Telia enligt flera tester

I flera tester framgår det att Telia ger bäst täckning med sitt nät. P3 Connect Mobile Benchmark är ett internationellt företag som årligen genomför omfattande oberoende mätningar av mobilnäten i flera länder. I den senaste rapporten – The 2019 Mobile Network Test in SWEDEN, visar resultaten att Telia har Sveriges bästa mobilnät. Utav 1000 möjliga poäng fick Telia hela 969 poäng vilket är rekord i Sverige. Samtliga operatörer har förbättrat sig men Telia ligger fortsatt i framkant. Detta är tredje året i rad som Telia tar första plats.

De tester som P3 Connect Mobile Benchmark genomför innefattar bland annat signalstyrka, ljudkvalitet, hur länge man kan föra samtal utan avbrott, hur snabbt det går att ladda ner och upp filer med mera.

Eftersom Telia är den största mobiloperatören i Sverige och som också var först med nät i landet är det egentligen inte förvånande att de har lyckats bygga ett nät med bäst täckning. Men även om de visar bra resultat så fortsätter de att sträva efter att ha bästa täckning med högsta kvalitet.

Mobiloperatörer som delar nät med Telia

Fello – billigast fastpris-abonnemang

Fello är den lilla operatören i det stora nätet. Hos Fello surfar du i Telias nät till ett förmånligt pris – och de erbjuder dessutom fina erbjudanden för nya kunder regelbundet. Ring hur många samtal du vill och skicka hur många meddelanden du vill, de ingår nämligen i alla Fellos abonnemang. Surf väljer du själv!

 

Fello – en liten operatör i ett stort nät!

Läs mer & Beställ

Halebop – abonnemang och mobiler

En annan mobiloperatör som använder Telias nät är Halebop. Halebop ägs även av Telia.

Halebop har gjort det enkelt genom att erbjuda ett fåtal abonnemang med olika surfmängder. Tjänsterna har ingen bindningstid och du sparar oanvänd surf till nästa månad. När du har valt abonnemang gäller samma priser på samtal, sms och surf även inom EU. Är du student finns det flera prisvärda abonnemang att välja mellan med fria samtal och sms.

Halebop har hela tio gånger tagit emot utmärkelsen ”Sveriges nöjdaste privatkunder mobiltelefoni” av Svenskt kvalitetsindex (SKI). Operatören lyckades även få den senaste utmärkelsen 2019.

halebop

Halebop är en prisvärd operatör med nöjda kunder som använder sig av Telias nät. 

Läs mer & Beställ

Unikt erbjudande från Halebop

Just nu kan vi erbjuda ett unikt erbjudande för er som vill prova operatören med Sverige nöjdaste kunder. Du får Halebops mobilabonnemang 5 GB och betalar endast 39 kronor i 3 månader och därefter ordinarie pris.

halebop

Klicka för Halebops unika erbjudande!

39 kr i 3 mån

Telness – företagsabonnemang

Ytterligare ett företag som använder Telias nät men som inriktar sig på företagare och entreprenörer. De har fyra olika företagsabonnemang att välja på med olika surf och utan bindningstid. De erbjuder även digital mobil växel. Operatören har gjort det enkelt att kunna byta abonnemang via hemsidan och det går också att pausa tjänsten.

Telness

Telness – en prisvärd lösning för företaget med god täckning i Telias nät.

Läs mer & Beställ

MyBeat

En uppstickare på marknaden som tyvärr inte lyckades är företaget MyBeat som satsar på att konkurrera med de större företagen. MyBeat har fyra olika mobilabonnemang med olika surf och erbjuder även de fria samtal och sms. Företaget har också valt att satsa på miljön genom att sälja begagnade recyclade mobiltelefoner som är renoverade och fabriksåterställda. Omsättningen för företaget har inte ökat i samma hastighet som förlusterna – undvik.

my beat

Att välja Telia som mobiloperatör

Telia har ett mycket brett sortiment av tjänster och avancerade lösningar inom telekommunikation. Företaget har mycket lång erfarenhet bakom sig inom kommunikationsteknik. Bolaget startade redan 1853 i namnet Kongl. Elecktriska Telegraf-Werket som sedan kom att bli Televerket innan Telia tog form 1993.

Telia är bra att välja som mobiloperatör om det är viktigt med ett nät med bra täckning. Det passar dig som reser mycket inom Sverige och vill lita på att du alltid har täckning när du kan. Framförallt gäller det dig som reser en del ute i landsbygd och skog där inte andra operatörer kan erbjuda nät. Halebop och Fello är billigare alternativ om man vill dra nytta va Telias nät.

Det finns fem olika standard-abonnemang att teckna hos Telia. På tjänsterna utan obegränsad surf kan du spara oanvänd surf samt surfa fritt på sociala medier. Hos Telia kan du också teckna ett familjeabonnemang. Genom att samla ihop några personer inom din familj, vänner eller grannar kan ni dela på surfmängden. Operatören erbjuder också en ungdomsrabatt på vissa abonnemang för personer som är yngre än 28 år.

Det kan också vara en fördel att välja Telia om du behöver fler tjänster inom telekommunikation då de har ett mycket brett sortiment av tjänster. Har du både mobilabonnemang och bredband hos Telia finns det möjlighet att kunna få mer surf, snabbare bredband eller mobilt bredband med en viss surfmängd.

Frågor och svar

Vilka operatörer använder Telias nät?

Fello, Halebop och Telness är operatörer som använder Telias nät. Förutom Telia själva förstås. Tidigare använde även Mybeat Telias nät men de går i dag i Telenors nät i stället.

Vilken operatör i Telias nät är billigast?

Surf.nu hittar du aktuella kampanjer och vilka operatörer som har de billigaste priserna just nu. Generellt är Telia själva dyrast och Fello och Halebop har bäst priser av de som använder Telias nät.

Är det någon skillnad på täckning bland operatörerna i Telias nät?

Nej, operatörerna som använder Telias nät har också förmånen att få samma goda täckning som Telia. Än så länge är det dock bara Telia som har tillgång till 5G-nätet. Det är inte heller alla operatörer som erbjuder VoLTE.

Har alla operatörer i Telias nät tillgång till 5G-nätet?

Nej. För tillfället är det bara Telia själva som kan erbjuda 5G. De håller fortfarande på att bygga ut sitt nät och i framtiden kommer säkerligen fler operatörer få tillgång till deras 5G-nät också.

Har Telia bra täckning?

Ja, Telia är den operatöri Sverige som kan erbjuda bäst täckning för störst andel av befolkningen. Särskilt i glesbygd och de norra delarna av Sverige kan det vara värt att prova Telia om täckningen strular med en annan operatör. Här hittar du Telias täckningskarta.