Både Vimla och Halebop är två lågprisoperatör som toppar i undersökningarna kring kundnöjdhet från Svenskt Kvalitetsindex. Halebop tog 2019 första plats och Vimla tredje plats så vad gäller kundnöjdhet finns det många nöjda kunder för båda operatörerna vilket är positivt i ditt val oavsett vilken operatör du väljer.

Pris, avgifter och rabatter hos Vimla vs Halebop

Prismässigt är Vimla billigare än Halebop på alla sina abonnemang för motsvarande surfmängd och den största prisskillnaden ligger i operatörernas största abonnemang. För Halebops största på 40 GB betalar du mer än för Vimlas på 100 GB. Så här kan du verkligen spara pengar med Vimla om du behöver mellan 40 – 100 GB surf. Ingen av operatörerna har någon bindningstid, start- eller avslutningsavgift men Halebop har en månads uppsägningstid.

När det gäller rabatter har Vimla prisvärda rabatter för både studenter, barn under 18 år och seniorer. Här är inte Halebop lika generösa men de erbjuder rabatt för studenter.

Möjligheterna att spara surf och surfmängder

De surfmängder som erbjuds är ganska lika i både surfmängd och antal alternativ men Vimla erbjuder högre surfmängder med sina 100 GB mot Halebops 40 GB. Har du behov av riktigt stora mängder surf är alltså Vimla det bästa valet. De flesta som också har tillgång till bredband och Wifi klarar sig på betydligt mindre surf och då kan Halebops största abonnemang räcka.

Den surf som finns kvar på telefonen i slutet på månaden kan sparas hos båda operatörerna men med vissa begränsningar. Hos Vimla kan du spara upp till 100 GB surf i 12 månader men det gäller inte det största abonnemanget. Med Halebop kan du som mest spara lika mycket mobilsurf som ingår i ditt abonnemang.

Support

Både Halebop och Vimla erbjuder support via e-post och chatt och Vimla har dessutom ett bra supportforum där du kan få svar på många frågor. Det mesta du har frågor om går att hitta i forumet.

Täckning för de nät som operatörerna använder

Telenors nät som Vimla använder har väldigt bra täckning i Sverige och nästan lika bra surfhastigheter som Telia nätet som Halebop använder. Telia är den operatör som har allra bäst täckning i Sverige men till skillnad mot många andra nätoperatörer har Telenor ganska bra täckning även i norra delen. För att försäkra dig om att bra täckning kan erbjudas där du bor kan du enkelt kontrollera detta med operatörernas olika täckningskartor. Då får du en bra indikation på hur täckningen kan vara men mycket beror också på hur geografin kring dig ser ut och vilken slags bebyggelse som finns.

Sverigesamtal, utlandssamtal och surf utomlands

Hos båda operatörer ingår alla samtal och meddelanden inom Sverige och EU/EES i nästan alla abonnemang. Det är endast i Halebops minsta abonnemang det inte är fritt. Deras abonnemang Mini har en begränsning på 50 samtal och 500 sms per månad.

För surf inom EU/EES är det precis samma villkor som gäller som hemma i Sverige men båda operatörerna har satt en begränsning på upp till 10 GB per månad. Surf utanför EU/EES ingår inte hos någon av operatörerna.

Mobiler på avbetalning

Vill du köpa en telefon på avbetalning till ditt abonnemang så går detta inte med Vimla. Halebop erbjuder mobil på avbetalning och de har gott om mobiler att välja på och för dig som gillar att köpa det allra senaste kan du hitta det hos Halebop.

 HalebopVimla
Mobilabonnemang2 – 40 GB3 – 100 GB
MobilnätTelias nätTelenors nät
Billigaste abonnemang99 kr/mån100 kr/mån
SupportE-post och chattE-post, chatt och forum

Vimla eller Halebop – vem är bäst?

Vimla och Halebop är två mycket prisvärda lågprisoperatörer men där Vimla har de bästa priserna. När det kommer till kundnöjdhet tog Halebop första plats i undersökningen 2019 från Svenskt Kvalitetsindex och Vimla hamnade på tredje plats. Det innebär att kundnöjdheten för båda operatörerna är mycket stor vilket är positivt oavsett vilken operatör du väljer.

Mobiloperatörerna har några likheter. Surfmängder som erbjuds är ganska lika i både surfmängd och antal alternativ men Vimla erbjuder högre surfmängder. För surf inom EU/EES har båda operatörerna satt en begränsning på upp till 10 GB per månad. Även täckningen är ganska lika då båda operatörerna erbjuder väldigt bra täckning men Halebop har den bästa täckningen med Telias nät.

Vad som skiljer är att Vimla är billigare än Halebop på alla sina abonnemang för motsvarande surfmängd. Det som skiljer är också att du bara kan köpa till en mobil till ditt abonnemang med Halebop.

Vad som kan styra ditt beslut i vem som är bäst av dessa operatörer är i detta fallet priset, om du har behov av extra mycket surf och om du har behov av en ny mobil till ditt abonnemang.

Är det fortfarande svårt att välja?

 • Välj Vimla om du vill ha prisvärda abonnemang med mycket surf för pengarna.
 • Välj Halebop om du behöver en ny mobil och få bäst täckning.

Mobilabonnemang från Halebop

 
 • Mobilabonnemang: 2 GB, 4 GB, 12 GB, 24 GB och 40 GB
 • Mobilnät: Telias nät
 • Billigaste abonnemang: 99 kr/mån
 • Mobilsurf: 2 – 40 GB
 • Support: E-post och chatt
 • Omdöme: 76,6/100 (Svenskt Kvalitetsindex)
halebop

Halebop blev utnämnd till bäst mobiloperatör för privatkunder 2019 av Svenskt Kvalitetsindex. Operatören ägs av Telia och använder också Telias nät.

 

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Vimla

 

 • Mobilabonnemang: 3 GB, 8 GB, 18 GB, 50 GB och 100 GB
 • Mobilnät: Telenors nät
 • Billigaste abonnemang: 100 kr/mån
 • Mobilsurf: 3 – 100 GB
 • Support: E-post, chatt och forum
 • Omdöme: 74,5/100 (Svenskt Kvalitetsindex)

 

Vimla  

Vimla är ett bra val. Ägs av Telenor och använder Telenors nät, de har nöjda kunder och du får mer för pengarna!

 

Läs mer & Beställ