Hallon
 • Billigaste operatören
 • Rabatt till student, barn och senior
 • Webbshop med mobiler
halebop
 • Nöjda kunder
 • Täckning i Telias nät
 • Välfylld webbshop
Tre
 • Ultrasnabbt nät med 5G+
 • Upp till obegränsad surf
 • De senaste modellerna i webbshollen
comviq
 • Webbshop med stort utbud
 • Rabatt till studenter, barn och seniorer
 • Familjeabonnemang

Söker du ett riktigt bra abonnemang till din iPhone? Tyvärr finns det inga speciella abonnemang avsedda för just iPhone, men det innebär inte att du inte kan hitta ett abonnemang som kommer att passa dig perfekt.

Köp iPhone med abonnemang

Idag finns det massor av operatörer som alla erbjuder riktigt bra abonnemang som man kan använda tillsammans med en iPhone. Det viktigaste när du väljer abonnemang är egentligen inte modellen på din telefon (till exempel en iPhone), utan hur du har tänkt att använda din telefon.

Letar du däremot efter ett abonnemang där du kan lägga till en iPhone till abonnemangskostnaden, då finns det flera operatörer erbjuder just detta.

Det är smart att titta runt hos flera av operatörerna för att se var du kan få bäst pris på både iPhone och abonnemang, och ett abonnemang som passar just dina behov.

Undersök din mobilanvändning

Innan du tecknar ett abonnemang till din iPhone så är det viktigt att du undersöker hur du använder din telefon. Genom att göra det så kan du teckna ett abonnemang som matchar dina mobilvanor. Till exempel så kan du fundera på hur mycket surf du använder under en månad. Om du ofta använder telefonen till aktiviteter som kräver mycket data, som att streama filmer, då ska du välja ett abonnemang med ganska mycket surf. Vet du att du istället ringer mycket, eller skickar många sms, då är det viktigt att välja ett abonnemang som ger utrymme för detta.

Om du redan har ett abonnemang, då kan du logga in på operatörens hemsida och se hur mycket surf du har förbrukat, hur många samtal och minuter du har ringt och hur många sms du har skickat. Det ger en sanningsenlig bild av hur din mobilförbrukning ser ut, och blir värdefull information när du ska teckna ett nytt abonnemang.

mobilabonnemang billy

Mobilabonnemang och täckning

Täckningen hos den operatör som du funderar på att välja är också en viktig aspekt att ha i åtanke. Du vill naturligtvis teckna ett abonnemang som har bra täckning i det område som du oftast brukar befinna dig i. Om du hoppar över detta steg riskerar du att bli fast med ett abonnemang som inte fungerar optimalt i ditt område. De flesta större operatörer har dock bra täckning över hela landet, men det kan skilja sig framförallt för de som bor utanför en större stad eller på landsbygden.

Vilket nät använder operatörerna?
Operatör
Mobilnät
Hallon Tre
Halebop Telia
Comviq Telenor och Tele2
Tre Tre

Köp iPhone med mobilabonnemang

Att leta efter ett abonnemang som låter dig köpa en iPhone på avbetalning i samband med att du tecknar abonnemanget kan vara en fördel om du är sugen på en nyare iPhone. De flesta operatörer erbjuder detta.

Att köpa en telefon på avbetalning kan göra att den totala summan för telefonen blir större. Samtidigt gör en avbetalning på månadsbasis att du kan ha råd att köpa en ny och bättre telefon än vad du kanske annars skulle ha haft råd med. Många operatörer erbjuder paketpris på iPhone tillsammans med abonnemang. Sådana erbjudanden hittar du bland annat hos Tre, Telenor, Halebop och Hallon med flera.

När släpps nya iPhone?

Varje år släpper Apple nya iPhone-modeller. Det vanligaste är att de lanseras under september månad, men det händer att de släpper nya modeller under resten av året också. Apple erbjuder modeller i flera olika storlekar och prisklasser. Flaggskeppsmodellerna är dyrast och har flest funktioner. De erbjuder även en budget-modell, iPhone SE.

Fördelar med att köpa en iPhone med ett abonnemang

 • Delbetala din nya iPhone tillsammans med ditt abonnemang
 • Uppdatera din iPhone när avbetalningstiden är slut
 • Många operatörer har paketerbjudanden på iPhone tillsammans med abonnemang

Om Apple

Apple grundades redan 1976 av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald Wayne. Den första tiden koncentrerade sig företaget på att ta fram persondatorer. Det första stora genombrottet fick man 1977 med hemdatorn Apple II. Även Macintosh, också det en hemdator släppt 1984, blev en stor framgång. Det skulle dock dröja ända till januari 2007 innan Apple släppte sin första mobiltelefon. Apple har gjort sig kända för att inte nödvändigtvis sträva efter att vara först med ny teknologi. Snarare vill man vara bäst, och därför används mycket tid och forskningsresurser innan nya produkter släpps på marknaden.

Idag är Apple världens högst värderade företag med kända, nästan ikoniska, produkter i sitt sortiment. Några exempel är iPad, iTunes, iMovie, och inte att förglömma: iPhone, Apples egen linje smartphones. Det karaktäristiska i:et i namnet på Apples produkter står helt enkelt för ”Internet, Individual, Instruct, Inform och Inspire”.

apple logo

iPhone föds

iPhone gjorde sig känd långt innan den blivit till. Länge hade kunder och media spekulerat om när Apple skulle göra sin första smartphone. En utveckling av produkten iPod, en multifunktionell och bärbar mediaspelare, gjorde att det inte verkade helt orimligt med en egen telefonserie. Det dröjde dock till januari 2007 innan den första iPhonen lanserades, och då efter många års arbete. Mycket riktigt var också iPhonen väldigt lik Apples mediaspelare iPod Touch då den saknade fysiskt tangentbord och använde sig av pekskärm.

Exakt hur länge Apple sysselsatt sig med att utveckla iPhone håller de fortfarande hemligt, men Steve Jobs första ord vid lanseringen var: “Detta har jag väntat på i 2,5 år”. iPhone släpptes först på den amerikanska marknaden i juli 2007, och blev en stor framgång. Den 10:e november 2007 hade telefonen redan sålts i en miljon exemplar. Nya modeller av iPhone släpps i cykler på två år. Första året kommer en modell med förnyad design, året därpå uppdateras tekniken och ytterligare en modell släpps.

Detta är en iPhone

En iPhone är enkelt beskrivet en smartphone med pekskärm, kamera och WiFi. Unikt för iPhone är operativsystemet iOS, en anpassad variant av operativsystemet OS X som finns i Apples persondatorer. Ett operativsystem är ett program som fungerar som länken mellan datorn och de olika programmen man vill använda sig av på enheten.

iOS är unikt för Apples telefoner till skillnad från operativsystemen Android som används av flera olika telefontillverkare. iOS är gjort för att vara användarvänligt och enkelt att förstå sig på.

iPhone 14 och iPhone 14 Plus

Den efterlängtade iPhone 14-serien lanserades av Apple i september 2022. I denna serie hittar vi de två standard-modellerna iPhone 14 och iPhone 14 Plus, och de två proffs-modellerna iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max.

iPhone 14 och iPhone 14 Plus stoltserar med en rad nyheter: ett energieffektivt batteri som sägs klara av upp till 20 timmars videouppspelning, en vass mörkerkamera och en tålig fram- och baksida av Ceramic Shield. En uppdatering som standard-modellerna inte har fått är en ny processor. Förra årets A15 Bionic sitter nämligen i båda de här modellerna. 

iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max 

Proffsmodellerna i iPhone 14-serien stoltserar med den allra senaste tekniken från Apple. Här hittar vi A16 Bionic, det vassaste smartphone-chippet Apple någonsin har producerat. Med chippet kommer den nya innovationen Dynamic Island. Dynamic Island huserar där flärpen, eller sensorhuset, en gång satt. Den lilla ön visar upp notiser, minimerar röstsamtal, fungerar som musikspelare och mycket mer.

Kamerasystemet höjer ribban för Apple. Med totalt fyra linser får man 48 MP från huvudkameran och 4 gånger bättre upplösning i ProRAW jämfört med förra årets modeller. 

iPhone 13 och iPhone 13 mini

iPhone 13-serien lanserades av Apple i september 2021. I serien ingår iPhone 13, standardmodellen, den mindre versionen iPhone 13 mini, och de två Pro-modellerna iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max. 

iPhone 13 och iPhone 13 mini har snarlika specifikationer – det som främst skiljer de två modellerna  åt är storleken. iPhone 13 mäter 6,1 tum över skärmen mot minis 5,4 tum. På insidan av de två modellerna sitter Apples egendesignade A15 Bionic-chip. Båda har ett kamerasystem med tre linser – två på baksidan och en på framsidan. iPhone 13 har stöd för 5G. 

apple iPhone

iPhone SE

iPhone SE lanserades första gången 2016, men under 2022 kom en uppdaterad version med stöd för 5G. iPhone SE är Apples budget-modell. Det är en något enklare iPhone till ett något lägre pris jämfört med Apples andra modeller. iPhone SE har en design som påminner om iPhone 8, modellen har alltså kvar hemknappen och Touch ID som senare iPhone-modeller bytt ut mot Face ID. iPhone SE är alltså en iPhone-modell med mycket kraft, men den saknar många av de modernare funktioner som de dyrare iPhone-modellerna har.

iPhone SE 2022

iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max

Dyrgriparna i Apples iPhone 13-serie heter iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max. 13 Pro har en skärm på 6,1 tum och 13 Pro Max har en skärm på 6,7 tum. De två Pro-modellerna har samma A15 Bionic-processor som iPhone 13, men en 5-kärning GPU istället för iPhone 13s 4-kärninga GPU. Självklart med stöd för 5G. 

Pro-modellerna har ett kamerasystem med fyra linser – tre på baksidan och en på framsidan. Kameran på framsidan är integrerad med Face ID och sensorhuset, som på alla 13-modeller är 20 % mindre än tidigare. 

iPhone 12 och iPhone 12 mini

iPhone 12 och iPhone 12 mini lanserades i oktober 2020. De följer upp iPhone 11 som lanserades 2019 som Apples nya standardmodell. iPhone 12 mini är en helt ny modell från Apple och deras minsta smartphone sen iPhone SE. På insidan har iPhone 12 mini precis samma specifikationer som iPhone 12 – en av de få saker som verkligen skiljer dem åt är deras storlek. iPhone 12 har en skärm på 6,1 tum och iPhone 12 mini har en skärm på 5,4 tum. Under huven sitter en sprillans ny processor, A14 Bionic. Chippet är snabb, kompakt och full av prestanda. Den är tillräckligt kraftfull för att klara av 5G-nätet. iPhone 12-serien har nämligen stöd för 5G.

iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max

Samtidigt som iPhone 12 och iPhone 12 mini presenterades så visade även Apple lyxmodellerna iPhone 12 Pro och den större varianten iPhone 12 Pro Max. Det här är verkligen Apples mest avancerade och högpresterande smartphone hittills. Under den vackra retro-klingande designen gömmer sig kraftfull prestanda från A14 Bionic-chippet. På baksidan sitter ett trippelkamerasystem med möjlighet till Night Mode både när man tar selfies och bilder med huvudkameran. iPhone 12 Pro har en OLED-skärm på 6,1 tum, alltså lika stor som iPhone 12, och iPhone 12 Pro Max har en OLED-skärm på 6,7 tum. De två lyx-modellerna har såklart även stöd för 5G.

Mobiloperatörer med iPhone

iPhone med Hallon abonnemang

Hallon är en populär lågprisoperatör. Operatören erbjuder bra villkor, prisvärda abonnemang, sparad surf och snabbt nät. Dessutom får du riktigt mycket surf. Skaffa en iPhone och ett prisvärt abonnemang hos Sveriges billigaste operatör.

 • Mobiler:  iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus, iPhone 13, iPhone SE, iPhone 12 och iPhone 11.
 • Mobilabonnemang: Samtliga abonnemang ger fria samtal, SMS och MMS.
 • Mobildata: 4 – 100 GB.
 • Bindningstid: 24 månader.
 • Mobilnät: Tre:s mobilnät.

Hallon

 • Billigaste operatören
 • Rabatt för student, ungdom och senior
 • De populäraste modellerna från Apple

Läs mer & Beställ

iPhone med Comviq abonnemang

Hos Comviq finns de nyaste iPhone-modellerna att välja på. Köp din iPhone med ett abonnemang och betala av telefonen i 24 eller 36 månader. Comviq har många bra abonnemang för dig som ringer lite extra till utlandet, eller till dig som vill ha en stabil tjänst som varit med länge.

 • Modeller: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone SE
 • Mobildata: 10 – 100 GB
 • Bindningstid: 24 eller 36 månader
 • Mobilnät: Tele2 och Telenor nät


comviq

 • God täckning
 • Många modeller från Apple
 • Stabil partner

Läs mer & Beställ

iPhone med Halebop abonnemang

Halebop är operatören som har otroligt nöjda kunder. Prova Halebops abonnemang som för ett fast pris ger dig samtal, sms och din valda surfmängd. Välj en iPhone till ditt abonnemang och få en riktigt bra deal från Halebop!

 • Mobiler: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 13, iPhone SE 5G och iPhone 12.
 • Mobilabonnemang: Fria samtal, sms och mms.
 • Mobildata: 2 – 100 GB.
 • Bindningstid: 0, 12, 24 eller 36 månader.
 • Mobilnät: Telias nät.

halebop

 • Nöjda kunder
 • Stort utbud av iPhones
 • Bra täckning genom Telias nät

Läs mer & Beställ

iPhone med Tre abonnemang

Tre är operatören som satsar det lilla extra på hastigheter och ett snabbt mobilnät. De har även bland de generösaste villkoren för surf inom EU. Hitta din nya iPhone och ditt nya abonnemang idag, och ta del av de snabbaste surfhastigheterna i Sverige.

 • Mobiler: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 13, iPhone 12, iPhone SE, iPhone 11
 • Mobilabonnemang: Fria samtal, SMS och MMS i alla abonnemang.
 • Mobildata: 5 – obegränsat GB.
 • Bindningstid: 0, 12 eller 24 månader.
 • Mobilnät: Eget mobilnät.

Tre

 • Fri roaming inom EU
 • Snabbt mobilnät
 • Stort utbud av iPhone

Läs mer & Beställ

Vanliga frågor och svar om iPhone med abonnemang

Vilka operatörer säljer iPhone med abonnemang?

Operatörer som säljer iPhone är: Hallon, Comviq, Halebop, Tre, Telenor, Tele2 och Telia. iPhone är en av de populäraste mobilerna i Sverige, därför säljer i stort sett alla operatörer som erbjuder mobiler med abonnemang iPhone. Alla operatörer, förutom Hallon, brukar få in den nyaste iPhone-modellen direkt efter lansering. 

Vilken operatör har iPhone 14?

iPhone 14 finns hos: Hallon, Halebop, Comviq, Tre, Telenor, Tele2 och Telia. Alla operatörer som säljer abonnemang med mobiltelefoner säljer iPhone 14, den senaste modellen från Apple. Apples iPhone är väldigt populär i Sverige och säljs därför av alla operatörer, ofta direkt efter lansering. 

Billigast abonnemang med iPhone?

Hallon erbjuder i regel de billigaste abonnemangen på den svenska marknaden. När man tittar på priserna för mobiltelefoner på avbetalning är de dock inte alltid billigast. Därför är det viktigt att alltid jämföra erbjudanden operatörer emellan. Halebop är en operatör som får in de senaste modellerna och säljer dem till ett bra pris. 

Vilka iPhone 14-modeller säljs med abonnemang? 

iPhone 14 säljs av alla operatörer. De flesta har även iPhone 14 Pro och iPhone 14 Plus. iPhone 14 Pro Max finns hos de allra flesta, men Hallon har den inte.  

När lanseras en nya iPhone?

Apple lanserar vanligtvis nya iPhone-modeller varje år. iPhone 14 lanserades i september 2022. I iPhone 14-serien ingår iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max.