halebop
 • Nöjda kunder
 • Täckning i Telias nät
 • Välfylld webbshop
comviq
 • Webbshop med stort utbud
 • Rabatt till studenter, barn och seniorer
 • Familjeabonnemang
Tre
 • Ultrasnabbt nät med 5G+
 • Upp till obegränsad surf
 • De senaste modellerna i webbshollen
Hallon
 • Billigaste operatören
 • Rabatt till student, barn och senior
 • Webbshop med mobiler

Söker du ett riktigt bra abonnemang till din iPhone? Tyvärr finns det inga speciella abonnemang avsedda för just iPhone, men det innebär inte att du inte kan hitta ett abonnemang som kommer att passa dig perfekt.

Köp iPhone med abonnemang

Idag finns det massor av operatörer som alla erbjuder riktigt bra abonnemang som man kan använda tillsammans med en iPhone. Det viktigaste när du väljer abonnemang är egentligen inte modellen på din telefon, utan hur du har tänkt att använda din telefon.

Letar du däremot efter ett abonnemang där du kan lägga till en iPhone till abonnemangskostnaden, då finns det flera operatörer som erbjuder just detta.

Det är smart att titta runt hos flera av operatörerna för att se var du kan få bäst pris på både iPhone och abonnemang, och ett abonnemang som passar just dina behov.

Undersök din mobilanvändning

Innan du tecknar ett abonnemang till din iPhone så är det viktigt att du undersöker hur du använder din telefon. Genom att göra det så kan du teckna ett abonnemang som matchar dina mobilvanor. Det kan du spara mycket pengar på i slutändan.

Det viktigaste är egentligen att fundera på hur mycket surf du använder under en månad. Om du ofta använder telefonen till aktiviteter som kräver mycket data, som att streama filmer, då ska du välja ett abonnemang med ganska mycket surf.

Om du redan har ett abonnemang, då kan du logga in på operatörens hemsida och se hur mycket surf du har förbrukat. Det ger en sanningsenlig bild av hur din mobilförbrukning ser ut, och blir värdefull information när du ska teckna ett nytt abonnemang.

Idag har de allra flesta abonnemang fria samtal och meddelanden inom Sverige. Hur mycket eller lite man ringer behöver man alltså inte ta in i sina beräkningar om man väljer denna typ av abonnemang.

mobilabonnemang billy

Mobilabonnemang och täckning

Täckningen hos den operatör som du funderar på att välja är en viktig aspekt att ha i åtanke. Du vill naturligtvis teckna ett abonnemang som har bra täckning i det område som du oftast brukar befinna dig i. Om du hoppar över detta steg riskerar du att bli fast med ett abonnemang som inte fungerar optimalt i ditt område. De flesta större operatörer har dock bra täckning över hela landet, men det kan skilja sig framförallt för de som bor utanför en större stad eller på landsbygden.

Vilket nät använder operatörerna?
Operatör
Mobilnät
Hallon Tre
Halebop Telia
Comviq Telenor och Tele2
Tre Tre

Köp iPhone med mobilabonnemang

Att leta efter ett abonnemang som låter dig köpa en iPhone på avbetalning i samband med att du tecknar abonnemanget kan vara en fördel om du är sugen på en nyare iPhone. De flesta operatörer erbjuder detta.

Att köpa en telefon på avbetalning kan göra att den totala summan för telefonen blir större. Samtidigt gör en avbetalning på månadsbasis att du kan ha råd att köpa en ny och bättre telefon än vad du kanske annars skulle ha haft råd med. Många operatörer erbjuder paketpris på iPhone tillsammans med abonnemang. Sådana erbjudanden hittar du bland annat hos Tre, Telenor, Halebop och Hallon med flera.

När släpps nya iPhone?

Varje år släpper Apple nya iPhone-modeller. Det vanligaste är att de lanseras under september månad, men det händer att de släpper nya modeller under resten av året också. Apple erbjuder modeller i flera olika storlekar och prisklasser. Flaggskeppsmodellerna är dyrast och har flest funktioner. De erbjuder även en budget-modell, iPhone SE.

Fördelar med att köpa en iPhone med ett abonnemang

 • Delbetala din nya iPhone tillsammans med ditt abonnemang
 • Uppdatera din iPhone när avbetalningstiden är slut
 • Många operatörer har paketerbjudanden på iPhone tillsammans med abonnemang

Detta är en iPhone

iPhone är Apples version av en smartphone. Idag är Apple en av de absolut populäraste mobiltillverkarna i världen. Unikt för iPhone är operativsystemet iOS, en anpassad variant av operativsystemet OS X som finns i Apples persondatorer. Ett operativsystem är ett program som fungerar som länken mellan datorn och de olika programmen man vill använda sig av på enheten. iOS är unikt för Apples telefoner till skillnad från operativsystemen Android som används av flera olika telefontillverkare. iOS är gjort för att vara användarvänligt och enkelt att förstå sig på.

iPhone släpps vanligtvis årligen i fyra olika modeller: standardmodellen iPhone, den större standardmodellen iPhone Plus, pro-modellen iPhone Pro och den större pro-modellen iPhone Pro Max. Det finns också en budgetmodell som inte uppdateras lika frekvent, iPhone SE, och en mindre modell, iPhone mini.

Apples senaste iPhone

iPhone 15 och iPhone 15 Plus

I september 2023 lanserades Apples iPhone 15-serie. Här hittar vi de två standardmodellerna iPhone 15 och iPhone 15 Plus.

iPhone 15 och iPhone 15 Plus är vassa smartphones. Systemkretsen är samma som hittades i förra årets Pro-modeller, A16 Bionic. Chippet gör telefonen blixtsnabb, energisnål och ger ett avancerat kamerasystem. Modellen kommer i en rad vackra färger, rosa, gul, grön, blå och svart, som är infärgade i det matta glaset på telefonens baksida. Telefonen är skyddad av Ceramic Shield och kanterna är skyddade av flygindustriklassat aluminium.

iPhone 15

iPhone 15 Pro och iPhone 15 pro Max

iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max är de absolut vassaste smartphone-modellerna Apple har att erbjuda 2023. Dessa telefoner har Apples egna Pro-chip, A17 Pro, som bland annat har utvecklats för att ge den absolut bästa spelupplevelsen. Telefonen har fantastisk grafik och prestanda vilket gör den till den ultimata spel-mobilen.

Utöver det har telefonen fått en helt ny knapp. Där det tidigare satt ett reglage för tyst läge sitter nu en multifunktionell knapp som man kan programmera efter egna önskemål. Man kan bland annat göra knappen till en genväg till kameran, ficklampan, en funktion i Hem-appen, eller använda den som tyst läge-knapp precis som tidigare. Nu får man helt enkelt välja själv.

iPhone 15 Pro

iPhone-modeller

iPhone

Standard-modellen från Apple heter kort och gott iPhone. Det här är en smartphone som får mycket av Apples mest innovativa funktioner och teknik – men inte allt. De allra mest avancerade funktionerna sparas till Pro-modellerna.

i iPhone sitter Apples egentillverkade systemkrets, A Bionic. Den är specialtillverkad för just iPhone och gör telefonen helt unik på sumartphonemarknaden.

iPhone är den populäraste modellen i Apples uppsättning med smartphones. En modell som passar de flesta användare.

iPhone Plus 

iPhone Plus är en större version av standardmodellen. I stort sett har den samma specifikationer som iPhone med med en större skärm och ett större batteri.

Den har Apples egen systemkrets, A Bionic, Apples iögonfallande och karakteristiska design, och en stor skärm som funkar bra för både spel och filmvisning.

iPhone 15

iPhone Pro

iPhone Pro är den mindre lyxversionen i Apples uppställning av smartphones. Det här är en modell med det lilla extra som standardmodellen inte har.

iPhone Pro har en vassare systemkrets, A Bionic Pro, ett bättre kamerasystem, ofta med tre linser på baksidan, och en lite lyxigare design. Det är i iPhone Pro Apple introducerar sina allra mest innovativa och spännande nya funktioner. En iPhone för den som älskar teknik och lyx.

iPhone 15 Pro

iPhone Pro Max

iPhone Pro Max en den allra lyxigaste och dyraste modellen från Apple. I grund och botten är det en större version av iPhone Pro, men den har ofta unika funktioner som endast finns i just denna modell.

Precis som iPhone Pro så har iPhone Pro Max Apples egentillverkade systemkrets A Bionic Pro. Kamerasystemet är det mest avancerade på en iPhone och den större stoleken på telefonen gör att ännu fler funktioner kan placeras i kameran.

I iPhone Pro Max lanserar Apple sin allra mest avancerade och innovativa teknik. Vill man vara först med det senaste från Apple så ska man välja iPhone Pro Max.

iphone-14-pro-max

iPhone mini

iPhone mini är en lite mer ovanlig iPhone-modell. Den såg dagens ljus första gången 2020 och har bara fått någon enstaka uppdatering sen dess.

Modellen är en mindre och mer kompakt version av standardmodellen. Den har en mindre skärm och ett mindre batteri. Under huven sitter dock samma A Bionic-chip som i övriga modeller i samma serie.

apple iPhone

iPhone SE

iPhone SE lanserades första gången 2016, men det har kommit flera uppdaterade versioner sen dess. iPhone SE är Apples budget-modell. Det är en något enklare iPhone till ett något lägre pris jämfört med Apples andra modeller. iPhone SE har en design som påminner om iPhone 8, modellen har alltså kvar hemknappen och Touch ID som senare iPhone-modeller bytt ut mot Face ID. iPhone SE är alltså en iPhone-modell med mycket kraft, men den saknar många av de modernare funktioner som de dyrare iPhone-modellerna har.

iPhone SE 2022

Mobiloperatörer med iPhone

iPhone med Hallon abonnemang

Hallon är en populär lågprisoperatör. Operatören erbjuder bra villkor, prisvärda abonnemang, sparad surf och snabbt nät. Dessutom får du riktigt mycket surf. Skaffa en iPhone och ett prisvärt abonnemang hos Sveriges billigaste operatör.

 • Mobiler:  De senaste modellerna från Apple och utvalda äldre modeller.
 • Mobilabonnemang: Samtliga abonnemang ger fria samtal, SMS och MMS.
 • Mobildata: 4 – 100 GB.
 • Bindningstid: 24 månader.
 • Mobilnät: Tre:s mobilnät.

Hallon

 • Billigaste operatören
 • Rabatt för student, ungdom och senior
 • De populäraste modellerna från Apple

Läs mer & Beställ

iPhone med Comviq abonnemang

Hos Comviq finns de nyaste iPhone-modellerna att välja på. Köp din iPhone med ett abonnemang och betala av telefonen i 24 eller 36 månader. Comviq har många bra abonnemang för dig som ringer lite extra till utlandet, eller till dig som vill ha en stabil tjänst som varit med länge.

 • Modeller: De senaste modellerna från Apple och utvalda äldre modeller.
 • Mobildata: 10 – 100 GB
 • Bindningstid: 24 eller 36 månader
 • Mobilnät: Tele2 och Telenor nät


comviq

 • God täckning
 • Många modeller från Apple
 • Stabil partner

Läs mer & Beställ

iPhone med Halebop abonnemang

Halebop är operatören som har otroligt nöjda kunder. Prova Halebops abonnemang som för ett fast pris ger dig samtal, sms och din valda surfmängd. Välj en iPhone till ditt abonnemang och få en riktigt bra deal från Halebop!

 • Mobiler: De senaste modellerna från Apple och utvalda äldre modeller.
 • Mobilabonnemang: Fria samtal, sms och mms.
 • Mobildata: 3 – 100 GB.
 • Bindningstid: 0, 12, 24 eller 36 månader.
 • Mobilnät: Telias nät.

halebop

 • Nöjda kunder
 • Stort utbud av iPhones
 • Bra täckning genom Telias nät

Läs mer & Beställ

iPhone med Tre abonnemang

Tre är operatören som satsar det lilla extra på hastigheter och ett snabbt mobilnät. De har även bland de generösaste villkoren för surf inom EU. Hitta din nya iPhone och ditt nya abonnemang idag, och ta del av de snabbaste surfhastigheterna i Sverige.

 • Mobiler: De senaste modellerna från Apple och utvalda äldre modeller.
 • Mobilabonnemang: Fria samtal, SMS och MMS i alla abonnemang.
 • Mobildata: 5 – obegränsat GB.
 • Bindningstid: 0, 12 eller 24 månader.
 • Mobilnät: Eget mobilnät.

Tre

 • Fri roaming inom EU
 • Snabbt mobilnät
 • Stort utbud av iPhone

Läs mer & Beställ

Om Apple

Apple grundades redan 1976 av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald Wayne. Den första tiden koncentrerade sig företaget på att ta fram persondatorer. Det första stora genombrottet fick man 1977 med hemdatorn Apple II. Även Macintosh, också det en hemdator släppt 1984, blev en stor framgång. Det skulle dock dröja ända till januari 2007 innan Apple släppte sin första mobiltelefon. Apple har gjort sig kända för att inte nödvändigtvis sträva efter att vara först med ny teknologi. Snarare vill man vara bäst, och därför används mycket tid och forskningsresurser innan nya produkter släpps på marknaden.

Idag är Apple världens högst värderade företag med kända, nästan ikoniska, produkter i sitt sortiment. Några exempel är iPad, iTunes, iMovie, och inte att förglömma: iPhone, Apples egen linje smartphones. Det karaktäristiska i:et i namnet på Apples produkter står helt enkelt för ”Internet, Individual, Instruct, Inform och Inspire”.

apple logo

iPhone föds

iPhone gjorde sig känd långt innan den blivit till. Länge hade kunder och media spekulerat om när Apple skulle göra sin första smartphone. En utveckling av produkten iPod, en multifunktionell och bärbar mediaspelare, gjorde att det inte verkade helt orimligt med en egen telefonserie. Det dröjde dock till januari 2007 innan den första iPhonen lanserades, och då efter många års arbete. Mycket riktigt var också iPhonen väldigt lik Apples mediaspelare iPod Touch då den saknade fysiskt tangentbord och använde sig av pekskärm.

Exakt hur länge Apple sysselsatt sig med att utveckla iPhone håller de fortfarande hemligt, men Steve Jobs första ord vid lanseringen var: “Detta har jag väntat på i 2,5 år”. iPhone släpptes först på den amerikanska marknaden i juli 2007, och blev en stor framgång. Den 10:e november 2007 hade telefonen redan sålts i en miljon exemplar. Nya modeller av iPhone släpps i cykler på två år. Första året kommer en modell med förnyad design, året därpå uppdateras tekniken och ytterligare en modell släpps.

Vanliga frågor och svar om iPhone med abonnemang

Vilka operatörer säljer iPhone med abonnemang?

Operatörer som säljer iPhone är: Hallon, Comviq, Halebop, Tre, Telenor, Tele2 och Telia. iPhone är en av de populäraste mobilerna i Sverige, därför säljer i stort sett alla operatörer som erbjuder mobiler med abonnemang iPhone. Alla operatörer, förutom Hallon, brukar få in den nyaste iPhone-modellen direkt efter lansering. 

Vilken operatör har iPhone 15?

iPhone 15 finns hos: Hallon, Halebop, Comviq, Tre, Telenor, Tele2 och Telia. Alla operatörer som säljer abonnemang med mobiltelefoner säljer iPhone 15, den senaste modellen från Apple. Apples iPhone är väldigt populär i Sverige och säljs därför av alla operatörer, ofta direkt efter lansering. 

Billigast abonnemang med iPhone?

Hallon erbjuder i regel de billigaste abonnemangen på den svenska marknaden. När man tittar på priserna för mobiltelefoner på avbetalning är de dock inte alltid billigast. Därför är det viktigt att alltid jämföra erbjudanden operatörer emellan. Halebop är en operatör som får in de senaste modellerna och säljer dem till ett bra pris. 

Vilka iPhone 15-modeller säljs med abonnemang? 

iPhone 15 säljs av alla operatörer. De flesta har även iPhone 15 Pro och iPhone 15 Plus. iPhone 15 Pro Max finns hos de allra flesta, men Hallon har den inte.  

När lanseras en nya iPhone?

Apple lanserar vanligtvis nya iPhone-modeller varje år. iPhone 15 lanserades i september 2023. I iPhone 15-serien ingår iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max.