iPhone med abonnemang – Lägsta pris för iPhone 12, 11, XS, XR, 7 & 8

Mobilabonnemang med iPhone

Söker du ett riktigt bra abonnemang till din iPhone? Tyvärr finns det inga speciella abonnemang avsedda för just iPhone, men det innebär inte att du inte kan hitta ett abonnemang som kommer att passa dig perfekt.

Idag finns det massor av operatörer som alla erbjuder abonnemang med olika egenskaper. Det viktigaste när du väljer abonnemang är egentligen inte modellen på din telefon, utan hur du har tänkt att använda din telefon. Letar du däremot efter ett abonnemang där du kan lägga till en iPhone till abonnemangskostnaden, då finns det flera operatörer erbjuder just detta. Det är smart att titta runt hos flera av operatörerna för att se var du kan få bäst pris på både telefon och abonnemang, och ett abonnemang som passar just dina behov.

Undersök din mobilanvändning

Innan du tecknar ett abonnemang till din iPhone så är det viktigt att du undersöker hur du använder din telefon. Genom att göra det så kan du teckna ett abonnemang som matchar dina mobilvanor. Till exempel så kan du kolla upp eller fundera på hur mycket surf du använder under en månad. Om du ofta använder telefonen till aktiviteter som kräver mycket data, som att streama filmer, då ska du välja ett abonnemang med ganska mycket surf. Vet du att du hellre ringer mycket, eller skickar många sms, då är det viktigt att välja ett abonnemang som ger utrymme för detta.

Om du redan har ett abonnemang, då kan du logga in på operatörens hemsida och se hur mycket surf du har förbrukat, hur många samtal och minuter du har ringt och hur många sms du har skickat. Det ger en sanningsenlig bild av hur din mobilförbrukning ser ut, och blir värdefull information när du ska teckna ett nytt abonnemang.

Mobilabonnemang och täckning

Täckningen hos den operatör som du funderar på att välja är också en viktig aspekt att ha i åtanke. Du vill naturligtvis teckna ett abonnemang som har bra täckning i det område som du oftast brukar befinna dig i. Om du hoppar över detta steg riskerar du att bli fast med ett abonnemang som inte fungerar optimalt i ditt område. De flesta större operatörer har dock bra täckning över hela landet, men det kan skilja sig framförallt för de som bor utanför en större stad eller på landsbygden.

Köp iPhone med mobilabonnemang

Att leta efter ett abonnemang som låter dig köpa en iPhone på avbetalning i samband med att du tecknar abonnemanget kan vara en fördel om du är sugen på en nyare iPhone. Att köpa en telefon på avbetalning kan göra att den totala summan för telefonen blir större. Samtidigt gör en avbetalning på månadsbasis att du kan ha råd att köpa en ny och bättre telefon än vad du annars skulle ha haft råd med. Många operatörer erbjuder paketpris på iPhone tillsammans med abonnemang. Sådana erbjudanden hittar du bland annat hos Tre, Telenor, Halebop och Hallon med flera.

Varje år släpper Apple nya iPhone-modeller. Det vanligaste är att de lanseras under september månad, men det händer att de släpper nya modeller under resten av året också. Apple erbjuder modeller i flera olika storlekar och prisklasser. Flaggskeppsmodellerna är dyrast och har flest funktioner. De erbjuder även en budget-modell, iPhone SE. Här ser du nyheterna om Apples senaste iPhones som släppte i september 2019.

 

Om Apple

Apple grundades redan 1976 av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald Wayne. Den första tiden koncentrerade sig företaget på att ta fram persondatorer. Det första stora genombrottet fick man 1977 med hemdatorn Apple II. Även Macintosh, också det en hemdator släppt 1984, blev en stor framgång. Det skulle dock dröja ända till januari 2007 innan Apple släppte sin första mobiltelefon. Apple har gjort sig kända för att inte nödvändigtvis sträva efter att vara först med ny teknologi. Snarare vill man vara bäst, och därför används mycket tid och forskningsresurser innan nya produkter släpps på marknaden.

Idag är Apple världens högst värderade företag med kända, nästan ikoniska, produkter i sitt sortiment. Några exempel är iPad, iTunes, iMovie, och inte att förglömma: iPhone, Apples egen linje smartphones. Det karaktäristiska i:et i namnet på Apples produkter står helt enkelt för ”Internet, Individual, Instruct, Inform och Inspire”

 

apple logo

 

iPhone föds

iPhone gjorde sig känd långt innan den blivit till. Länge hade kunder och media spekulerat om när Apple skulle göra sin första smartphone. En utveckling av produkten iPod, en multifunktionell och bärbar mediaspelare, gjorde att det inte verkade helt orimligt med en egen telefonserie. Det dröjde dock till januari 2007 innan den första iPhonen lanserades, och då efter många års arbete. Mycket riktigt var också iPhonen väldigt lik Apples mediaspelare iPod Touch då den saknade fysiskt tangentbord och använde sig av pekskärm.

Exakt hur länge Apple sysselsatt sig med att utveckla iPhone håller de fortfarande hemligt, men Steve Jobs första ord vid lanseringen var: “Detta har jag väntat på i 2,5 år”. iPhone släpptes först på den amerikanska marknaden i juli 2007, och blev en stor framgång. Den 10:e november 2007 hade telefonen redan sålts i en miljon exemplar. Nya modeller av iPhone släpps i cykler på två år. Första året kommer en modell med förnyad design, året därpå uppdateras tekniken och ytterligare en modell släpps.

 

Detta är en iPhone

En iPhone är enkelt beskrivet en smartphone med pekskärm, kamera och WiFi. Unikt för iPhone är operativsystemet iOS, en anpassad variant av operativsystemet OS X som finns i Apples persondatorer. Ett operativsystem är ett program som fungerar som länken mellan datorn och de olika programmen man vill använda sig av på enheten. iOS är unikt för Apples telefoner till skillnad från operativsystemen Android och Windows Phone som används av flera olika telefontillverkare. iOS är gjort för att vara användarvänligt och enkelt att förstå sig på.

iPhone 12 och iPhone 12 mini

iPhone 12 och iPhone 12 mini lanserades i oktober 2020. De följer upp iPhone 11 som lanserades 2019 som Apples nya standardmodell. iPhone 12 mini är en helt ny modell från Apple och deras minsta smartphone sen iPhone SE. På insidan har iPhone 12 mini precis samma specifikationer som iPhone 12 – en av de få saker som verkligen skiljer dem åt är deras storlek. iPhone 12 har en skärm på 6,1 tum och iPhone 12 mini har en skärm på 5,4 tum. Under huven sitter en sprillans ny processor, A14 Bionic. Chippet är snabb, kompakt och full av prestanda. Den är tillräckligt kraftfull för att klara av 5G-nätet. iPhone 12-serien har nämligen stöd för 5G. 

iPhone 11, Pro och Pro Max

Nya iPhone 11 tog över efter iPhone XR och lanserades i september 2019.
Med iPhone 11 får du en snabbare processor, dubbla kameror och stöd för Dolby Atmos. Den nya modellen erbjuds dessutom i flera nya färger och med ett nytt spännande chipp. Designen liknar den tidigare XR-modellen men de stora nyheterna hittar du på baksidan med det nya kamerasystemet men framförallt har uppgraderingen skett på insidan. iPhone 11 har finns också i modellen iPhone 11 Pro, som kommer med ett trippelkamerasystem och ännu mer kraft under huven. Varianten med större skärm (6,5″) kallas iPhone 11 Pro Max och är den kraftfullaste iPhonen någonsin.

iPhone XS

iPhone XS släpptes september 2018, samtidigt som storasyskonet iPhone XS Max släpptes. iPhone XS är den minsta av de två och har en heltäckande 5,8-tums Super Retina HD-skärm med Oled teknik. XS-modellen är på många sätt lik föregångaren iPhone X, men med några väsentliga förändringar. Oled-skärmen och chassit i rostfritt stål ger en äkta premiumkänsla. Kameran i XS har förbättrats med bland annat Smart hdr, dynamiskt omfång och videostabilisering. XS-serien är den första serien som erbjuder upp till 512 GB internminne och har även utrustats med det nya A12 Bionic-chipet. XS har IP68-klassning vilket betyder att den håller i upp till 2 meters djup i 30 minuter. Maskininlärningen har uppgraderats till den nya generationens Neural Engine och det finns plats för dubbla sim-kort.

iPhone XS Max

XS Max är storasyskonet i septembersläppet för 2018. XS Max består av samma kraftfulla insida som XS, men presenteras i en större modell på 6,5 tum. Det är den största skärmen som Apple har skapat och mobilen väger hela 208 gram. Chassit i rostfritt stål tillsammans med en Oled-skärm för maximal svärta gör XS Max till en lyxig telefon av största rang. Även internminnet på upp till 512 GB är det största som Apple haft i en iPhone. Likt XS så har Max-modellen IEC-standard IP68 som håller för 30 minuter i upp till två meters djup. Mobilen har likt XS utrustats med det nya A12 Bionic-chip och nya generationens Neural Engine. Kamerans funktioner har förbättrats sedan iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus, och nu finns bland annat smart hdr, porträttläge med avancerad bokeh-effekt, möjlighet att justera skärpedjupet och dubbel optisk bildstabilisering.

iPhone XR

Strax efter att iPhone XS och XS Max släpptes så släpptes även iPhone XR, en billigare modell. Med tanke på dess prestanda och pris så är XR ett riktigt bra köp för den som önskar den senaste iPhonen. Skärmen är på 6,1 tum och mobilen är med sina 194 gram mitt emellan XS och XS Max. I övrigt så är XR något enklare än dess storasyskon, men trots detta en väldigt hyllad mobiltelefon. Skärmen är en LCD-skärm, vilket är detsamma som på iPhone 8 Plus. Skärmen är generellt enklare än skärmarna på XS-modellerna, men håller ändå dagens mått med råge. Internminnet finns på 64, 128 eller 256 GB, och den kommer med samma kraftfulla A12 Bionic-chip som XS-modellerna. XR har längst batteritid av XS och XS Max och har ett chassi i aluminium. XR är den första iPhonen sedan 2016 som inte har 3D touch, så om du kan klara dig utan funktionen så är XR ett riktigt bra köp.

iPhone X

Efter att iPhone 8 och 8 Plus släpptes september 2017 så blev Apples tioårsjubileumsmobil extra efterlängtad. Efter tre år av iPhones med liknande design så kom iPhone X i november 2017, och den gjorde inträde med en heltäckande Oled-skärm som gav telefonen mer skärpa, färg och kontrast än vad en iPhone någonsin haft. iPhone X blev ett riktigt lyft för iPhone då flera nya tekniker introducerades. Kameran i iPhone X är inte långt ifrån kameran som finns i iPhone 8 Plus, men med TrueDepth-teknik istället för HD-kamera. Selfiekameran har förbättrats sedan föregångaren genom utökade porträttläge och effekter för porträttljus. iPhone X var första modellen som kom med Face ID, vilket är tack vare den nya TrueDepth-kameran. Likt iPhone 8 och 8 Plus så har iPhone X IP67-klassning vilket betyder 1 meter i vatten i upp till 30 minuter

iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max

Samtidigt som iPhone 12 och iPhone 12 mini presenterades så visade även Apple lyxmodellerna iPhone 12 Pro och den större varianten iPhone 12 Pro Max. Det här är verkligen Apples mest avancerade och högpresterande smartphone hittills. Under den vackra retro-klingande designen gömmer sig kraftfull prestanda från A14 Bionic-chippet. På baksidan sitter ett trippelkamerasystem med möjlighet till Night Mode både när man tar selfies och bilder med huvudkameran. iPhone 12 Pro har en OLED-skärm på 6,1 tum, alltså lika stor som iPhone 12, och iPhone 12 Pro Max har en OLED-skärm på 6,7 tum. De två lyx-modellerna har såklart även stöd för 5G.

iPhone SE

iPhone SE lanserades första gången 2016, men i april 2020 kom en uppdaterad version. iPhone SE är Apples budget-modell. Det är en något enklare iPhone till ett något lägre pris jämfört med Apples andra modeller. iPhone SE har en design som påminner om iPhone 8, modellen har alltså kvar hemknappen och Touch ID som senare iPhone-modeller bytt ut mot Face ID. i iPhone SE sitter en A13 Bionic-processor, samma processor som sitter i iPhone 11. Modellen kan köpas med ett minne på antingen 64, 128 eller 256 GB. Den finns i färgerna vit, svart eller röd. iPhone SE är alltså en iPhone-modell med mycket kraft, men den saknar många av de modernare funktioner som de dyrare iPhone-modellerna har.   

iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus lanserades tillsammans med den något enklare modellen iPhone 8 i september 2017. Det största lyftet jämfört med föregångaren iPhone 7 är bytet från Fusion-chip till Bionic-chip, trådlös laddning och mer internminne. iPhone 8 Plus är den större av de två modellerna och har en 5,5 tums LCD-skärm. iPhone 8-serien är den första serien som har det nya A11 Bionic-chipet med Neural Engine som ska vara både snabbare och smartare än det tidigare Fusion-chipet. iPhone 8 Plus har utrustats med en dubbelkamera på 12 MP med vidvinkel- och teleobjektiv. Få upp till 10 x digital zoom, 2x optisk zoom, porträttläge samt porträttljus med fem effekter. Internminnet har ökats till upp till 256 GB och mobiltelefonen går att ladda trådlöst.

iPhone 8

Den något mindre av de två modellerna från 2017 är iPhone 8, en mobil med en 4,7 tums LCD skärm. Designen är nästan identisk med föregångaren iPhone 7 och iPhone 8 blir den sista smartphonen från Apple som inte har en heltäckande skärm. Trots att den för minnet tillbaka till de tidiga modellerna av iPhones så har den uppdaterats med trådlös laddning, upp till 256 GB internminne och bättre skärm än föregångaren iPhone 7. Det finns en 12 mp kameran på iPhone 8och den har bland annat en 5 x digital zoom, optisk bildstabilisering, True Tone-blixt. Den har uppdaterats med automatisk hdr för bilder. Apples nya Bionic-chip med Neural Engine introduceras i iPhone 8 och ett A11 Bionic-chip ersätter det tidigare A10 Fusion-chipet som finns i iPhone 7.

iPhone 7 Plus

I september 2016 så lanserades den första iPhonen med en dubbelkamera på baksidan, iPhone 7 Plus. Designen är fortfarande i samma anda som iPhone 6 Plus, men till skillnad från föregångaren så är iPhone 7 Plus IEC-klassad enligt IP67 vilket betyder att den är vattentålig i upp till 1 meters djup i upp till 30 minuter. I iPhone 7 Plus så är det framförallt kameran som särskiljer den från iPhone 7. För första gången så introduceras en Dubbel 12 MP-kamera med vidvinkel- och teleobjektiv. Kameran har 2 x optisk zoom, 10 x digital zoom och porträttläge. I övrigt så har iPhone 7 Plus Touch ID, upp till 128 GB internminne och en 5,5 tums LCD-skärm. iPhone 7 Plus har utrustats med A10 Fusion-chip

iPhone 7 

iPhone 7 som släpptes i september 2016 har samma design och skärmstorlek som både iPhone 6 och iPhone 8. Den har även en likadan LCD-skärm som ovan nämnda modeller med 1334 × 750 pixlars upplösning och 326 ppi. Kameran har uppdaterats sedan föregångaren och har nu en 12 MP kamera på baksidan och en 7 MP selfiekamera. Likt sitt större syskon, iPhone 7 Plus, så är iPhone 7 vattentålig enligt IP67. Det betyder vattentålighet i max 1 meter i upp till 30 minuter. 7:an har även ett likadant chip syskonet, ett A10 Fusion-chip, som är både snabbare och kraftfullare än tidigare processorer. Förutom kameran som är något mer utvecklad på iPhone 7 Plus så skiljer sig även storleken mellan modellerna åt, och iPhone 7 är med sin 4,7 tums skärm både mindre och lättare än Plus-modellen. Internminnet är däremot detsamma med upp till 128 GB lagring.

 

 

iPhone med Halebop abonnemang

 

Halebop är operatören som hade mest nöjda kunder under 2019, och faktum är att de har vunnit den titeln hela 10 gånger under de senaste 12 åren. Så många kunder kan inte ha fel. Prova Halebops abonnemang som för ett fast pris ger olika stor samtalspott, meddelandepott och surfmängd. Välj en iPhone till ditt abonnemang och få en riktigt bra deal från Halebop!

 

 • Mobiler: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone SE, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7. Finns även begagnade telefoner.
 • Mobilabonnemang: Abonnemang med mellan 5 och 60 GB ger fria samtal, SMS och MMS. Abonnemang Mini ger begränsad pott för fast pris.
 • Mobildata: 2 – 60 GB.
 • Bindningstid: 0, 12 eller 24 månader.
 • Mobilnät: Telias nät.

 

 

halebop

 

 • Sveriges nöjdaste kunder
 • Oanvänd surf sparas
 • Bra täckning genom Telias nät

 

Läs mer & Beställ

 

 

iPhone med Hallon abonnemang

 

Hallon är en operatör som fortsätter ta marknaden med storm. Den tidigare lilla operatören erbjuder bra villkor, prisvärda abonnemang, sparad surf och snabbt nät. Dessutom får du riktigt mycket surf. Skaffa en iPhone och ett prisvärt abonnemang hos Sveriges billigaste operatör redan idag!

 

 • Mobiler: iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone SE, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XR, iPhone 7.
 • Mobilabonnemang: Samtliga abonnemang ger fria samtal, SMS och MMS.
 • Mobildata: 4 – 100 GB.
 • Bindningstid: 24 månader.
 • Mobilnät: Tre:s mobilnät.

 

 

Hallon

 

 • Billigaste operatören
 • Rabatt för student, ungdom och senior
 • Snabb surf via Tre:s nät

 

Läs mer & Beställ

 

iPhone med Tre abonnemang

 

Tre är operatören som alltid vill ligga i framkant när det gäller mobiltelefoner, abonnemang, mobilnät och IoT. Trots detta så kan du hitta riktigt prisvärda erbjudanden eftersom de fortfarande har bindningstid när du köper en iPhone och ett abonnemang samtidigt. Tre har bland de generösaste villkoren för surf inom EU. Hitta din nya iPhone och ditt nya abonnemang idag, och ta del av riktigt snabba surfhastigheter.

 

 • Mobiler: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone SE, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 7, iPhone XR.
 • Mobilabonnemang: Fria samtal, SMS och MMS i alla abonnemang.
 • Mobildata: 5 – obegränsat GB.
 • Bindningstid: 0, 12 eller 24 månader.
 • Mobilnät: Eget mobilnät.

 

 

Tre

 

 • Fri roaming inom EU
 • Snabbt mobilnät
 • Mycket surf för pengarna

 

Läs mer & Beställ

iPhone med Hallons abonnemang

iPhone med Halebops abonnemang

iPhone med Comviqs abonnemang

iPhone med Tres abonnemang


 

Frågor och svar om iPhone med abonnemang

Vilka operatörer säljer iPhone med abonnemang?

Operatörer som säljer iPhone är: Hallon, Comviq, Halebop, Tre, Telenor, Tele2, Telia och Comhem. iPhone är en av de populäraste mobilerna i Sverige, därför säljer i stort sett alla operatörer som erbjuder mobiler med abonnemang iPhone. Alla operatörer, förutom Hallon, brukar få in den nyaste iPhone-modellen direkt efter lansering. 

Vilken operatör har iPhone 12?

iPhone 12 finns hos: Hallon, Halebop, Comviq, Tre, Telenor, Tele2, Telia och Comhem. Alla operatörer som säljer abonnemang med mobiltelefoner säljer iPhone 12, den senaste modellen från Apple. Apples iPhone är väldigt populär i Sverige och säljs därför av alla operatörer, ofta direkt efter lansering. 

Billigast abonnemang med iPhone?

Hallon erbjuder i regel de billigaste abonnemangen på den svenska marknaden. När man tittar på priserna för mobiltelefoner på avbetalning är de dock inte alltid billigast. Därför är det viktigt att alltid jämföra erbjudanden operatörer emellan. Halebop är en operatör som får in de senaste modellerna och säljer dem till ett bra pris. 

Vilka iPhone-modeller säljs med abonnemang? 

iPhone 12 säljs av alla operatörer. De flesta har även iPhone 12 Pro och iPhone 12 mini. iPhone 12 Pro Max finns hos de allra flesta, men Hallon har den inte. Övriga modeller som finns hos svenska operatörer är iPhone SE, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone XR och iPhone XS. 

När kommer nästa iPhone ut? 

Apple lanserar vanligtvis nya iPhone-modeller varje år. iPhone 12 lanserades i oktober 2020. På grund av corona-pandemin var iPhone12-serien försenad ett par månader. Vanligtvis lanseras iPhone i september. 2021 kommer troligtvis iPhone 13 lanseras – mer bekräftade detaljer finns inte i dagsläget.