Iphone SE med abonnemang

Iphone SE finns att köpa hos de flesta operatörer och med ett abonnemang har du möjlighet att delbetala telefonen. Några få operatörer ger dig möjlighet att betala telefonen direkt utan delbetalning.

Den nya modellen Iphone SE ger dig designmässigt en telefon som liknar tidigare modeller men mobilen är riktigt snabb i klass med Iphone 11 då de använder samma typ av processor A13 Bionic.

De flesta mobiloperatörerna har modellen i alla tre färgerna vit, svart och röd och de flesta erbjuder minnesstorlekar på 64, 128 och 256 GB. Eftersom utbudet skiljer sig något kan det vara bra att först bestämma vilken färg och minnesstorlek du vill ha. Sedan kan du börja jämföra operatörernas mobilabonnemang.

 

Operatörer som säljer iPhone SE

Du kan köpa iPhone SE hos Tele2, Telia, Telenor, Tre, Halebop, Comviq och Hallon. Det skiljer sig lite kring vilka färger och vilka lagringsstorlekar det går att välja mellan.

Följande varianter finns hos de olika mobiloperatörerna:

 

Priser & Bindningstider

Operatörerna erbjuder iPhone SE med abonnemang. Bindningstiderna varierar, bland annat erbjuds följande bindningstider: 0, 12 och 24 månader. Priserna varierar beroende på bindningstidens längd. Ju längre bindningstid desto lägre månadskostnad. Aktuella priser och erbjudande hittar du

 

Om iPhone Se

 

Nyheter

Design och skärm

Designen är väldigt lik Iphone 8 och är tålig med metallram, glas både på framsida och baksida och med en hög kvalitetskänsla. Skärmen på iPhone SE är en kristallklar 4,7 tum retina HD-skärm med en centimeters kant både i ovankant och nederkant. Mobilen har en mindre skärm än många andra nya telefoner men är ändå inte mindre till storlek som telefon.

Kamera

Mobilen har bara en kamera och den saknar optisk zoom och vidvinkel. Kamerasystemet är ändå avancerat med ett porträttläge som framhäver personen på bilden och ger bakgrunden en suddig effekt. Det går att reglera oskärpan i bakgrunden både när bilden tas och genom redigering i efterhand.

Även ljuset går enkelt att reglera genom sex olika lägen av studioeffekter med porträttljus. En ännu förbättrad smart HDR känner bättre igen ett ansikte och kan därmed ljussätta det på ett smart sätt vilket ger naturliga konturer och hudtoner samt fina skuggor och högdagrar i bakgrunden.

Med kameraappen går det att filma i upp till 4K och det går att spela in i slow motion.

Upplåsning med Touch ID

Till skillnad mot andra nyare iPhone modeller är upplåsningen på den här modellen med Touch ID istället för Face ID. Fingeravtryckssensorn fungerar också som hemknapp.

Snabb prestanda

Den här modellen har snabb prestanda med systemchippet A13 Bionic. Även Iphone 11 och Iphone 11 Pro har detta chip.

Batteri och laddning

Telefonen har stöd för både trådlös laddning och laddning via sladd. På en enda laddning kan du se video på upp till 13 timmar.

Övrig funktionalitet

Mobilen är mycket vattentålig då den klarar av att vara nersänkt i vatten i 30 minuter. I telefonen kan du ha dubbla sim-kort med eSIM vilket ger dig möjlighet till att kunna använda två nummer i samma telefon.

 

Tekniska specifikationer

Mått 138,4 x 67,3 x 7,2 mm

Vikt 148 g

Skärm 4,7 tum, LCD – IPS, upplösning 1334 x 750 pixel, pixeldensitet 326 dpi

Lagringsminne 64 GB, 128 GB, 256 GB

Kamera upplösning 12 Megapixel, ingen vidvinkellins, ingen optisk zoom, ingen optisk bildstabilisering, videoinspelning upplösning 3840 x 2160 pixel, upplösning på frontkameran 7 megapixel.

 

Omdöme från media

Vi har tittat på några av de tester och recensioner som finns kring Iphone SE och valt ut två från de ledande mobilsajterna Mobil.se och MacWorld som sammanfattar intrycket väldigt bra. Som MacWorld beskriver det kort och bra så är detta i princip en Iphone 8 med en Iphone 11-processorn som du får till ett väldigt lågt pris.

Mobil.se test av iPhone SE

Mobil.se har genomfört ett test på iPhone SE och deras omdöme är att den passar dig som inte har som mål att ha det allra senaste med all avancerad funktionalitet. Tidningen tycker att du ändå får mycket för pengarna till ett betydligt lägre pris än vanligt. De anser också att du som byter upp dig till denna nya modell från en äldre modell kommer att märka att telefonen är snabbare med chippet A13 Bionic. Det ska också få telefonen att fortsätta kännas snabb ett bra tag fram även efter uppdateringar i operativsystemet. Telefonen ska vara fyra gånger snabbare än Iphone 6 och Mobil.se lyfter fram att det är just kameran som Apple har sparat in på för att få telefonen snabbare. Det finns nämligen bara en kamera men en tillräckligt bra sådan även om den saknar optisk zoom och vidvinkel. Sammanfattat i testet lyfter Mobil.se fram priset och snabbheten och att betyget dras ner på grund av att det inte kommer med någon snabbladdare, att batteritiden är lite snål och att kameran inte tar tillräckligt bra bilder med sämre ljusförhållanden. Telefonen får ett totalbetyg på 80%.

MacWorlds recension av IPhone SE

MacWorld tycker i sin recension att mobilen är klart prisvärd med sitt ovanligt låga pris för så mycket funktionalitet då den ger dig allt du behöver. De är inte alls imponerade över designen eftersom där inte är något nytt. Enligt MacWorld passar denna telefon dig som vill ha en riktigt snabb telefon med A13-processor till ett bra pris. De lyfter också fram att kameran tar bra bilder och video vid bra ljus. Vad de ser som nackdelar är att batteritiden är sämre än Iphone 11, att kameran saknar telekamera och ultravidvinkel och att det inte finns något nattläge. Sammanfattningsvis anser de att du inte får så mycket nytt med denna modell då de tycker att det är en Iphone 8 med en Iphone 11-processorn och till ett lågt pris. Mobilen får betyget 5 av 5.

Köpa iPhone SE med Comviq abonnemang

Comviq erbjuder låga priser när du köper mobil tillsammans med mobilabonnemang. Hos Comviq kan du köpa alla tre färgerna av Iphone SE. Vid val av det större fastprisabonnemanget sparas oanvänd surf upp till en viss gräns.

 

 • Abonnemangen: Comviq har flera storlekar av mobilabonnemang
 • Datamängden: 10 eller 40 GB
 • Bindningstid: 24 månader
 • Nät som används: Tele2 nät

Comviq

 

 • Bra priser
 • Stabil operatör
 • Bra service

 

Läs mer & Beställ

 

Iphone SE med Halebop abonnemang

Halebop har modellen i alla tre färger. Med Halebop mobilabonnemang surfar du för samma pris inom EU. Du får även fria samtal och sms/mms.

 

 • Abonnemangen: Halebop har flera olika alternativ
 • Datamängden: 2-40 GB
 • Bindningstid: 0, 12 eller 24 månader
 • Nät: Telias nät


halebop

 

 • Bra pris
 • Bra täckning
 • Fria samtal

 

Läs mer & Beställ

 

Beställa Iphone SE med Tre abonnemang

Hos Tre hittar du också alla tre färgerna på denna modell men endast med minnesstorlek 64 GB. Tre ger dig obegränsad surf inom Sverige och 60 GB/månad inom EU samt fria samtal, sms och mms.

 

 • Abonnemangen: Tre har flera olika alternativ
 • Datamängden: Från 5 GB till obegränsat
 • Bindningstid: 24  månader
 • Nät som används: Tre mobilnät


Tre

 

 • Många alternativ
 • Bra täckning
 • Snabbt mobilnät

 

Läs mer & Beställ

 

Köpa iPhone SE med Hallon abonnemang

Hos Hallon kan du köpa modellen i vit och svart men endast med minnesstorlek 64 GB. Med operatören surfar du på Tres snabba nät och Hallon är prisvärda, enkla, billiga och har många nöjda kunder.

 

 • Abonnemangen: Fria samtal, sms & mms
 • Datamängden: 4-100 GB
 • Bindningstid: 24 månader vid köp av telefon
 • Nät som används: Tre:s mobilnät


Hallonhallon

 

 • Mycket för pengarna
 • Låg kostnad
 • Mycket surf

 

Läs mer & Beställ

 

Köpa iPhone SE med abonnemang från Telenor

Telenor har alla tre färger men inte den största minnesstorleken då de bara erbjuder 64 GB eller 128 GB. När du köper mobil med ett abonnemang hos Telenor har du möjlighet att byta mobil när du vill efter 12 månader utan extra kostnad. I samtliga abonnemang ingår fria samtal, sms och mms.

 

 • Abonnemangen: Fria samtal, sms & mms
 • Datamängden: 3 GB – obegränsat
 • Bindningstid: 24 månader vid köp av telefon
 • Nät som används: Telenors nät


telenor

 

 • Flera tjänster och produkter
 • Telenor Change ingår
 • Stabilt mobilnät

 

 

Läs mer & Beställ

Var köper jag iPhone SE med abonnemang?

Flera operatörer säljer iPhone SE med abonnemang, däribland billiga operatörer som Hallon, Halebop och Comviq.

Vilket abonnemang är bäst för iPhone SE?

iPhone SE fungerar med alla vanliga mobilabonnemang och vilket som är bäst är en personlig fråga. Om du vill ha ett så prisvärt mobilabonnemang som möjligt rekommenderas en virtuell operatör, som Hallon, Vimla eller Fello.

Har iPhone SE 5G-stöd?

Ja, iPhone SE är redo för 5G, som just nu byggs ut i Sverige. Om du vill surfa i 5G-nätet redan i dag med din iPhone SE behöver du skaffa ett 5G-abonnemang hos någon av de större operatörerna, som Tre.

Vad kostar iPhone SE?

Priserna på iPhone SE förändras och dessutom erbjuder olika operatörer och återförsäljare telefonen till rabatterat pris under vissa kampanjer. Du bör själv använda en prisjämförelsetjänst för att säkerställa att du köper iPhone SE till bästa möjliga pris.

Hur jämför jag abonnemang för iPhone SE?

Surf.nu hittar du de mest prisvärda abonnemangen just nu, varav flera av operatörerna i listan säljer just iPhone SE tillsammans med sina abonnemang.