Vad finns det för kontantkort med surf? Och då menar vi riktigt mycket mobilsurf! Nästan alla dagens kontantkort inkluderar datatrafik. Vill du ha mycket surf rekommenderar vi Hallon. Ingen operatör erbjuder idag kontantkort med obegränsad surf i snabb hastighet.

Surfa med mobilen

Idag använder de flesta mobilen som mer än en redskap för samtal och SMS. Vi nyttjar telefonen till allt från informationssökande och ärenden till nöjen. På mobiltelefonen kan man till exempel se hur vädret är, kolla de senaste nyheterna och titta på film, bara för att nämna några saker. Många vardagliga tjänster kräver också internetuppkoppling på telefonen, till exempel att köpa biljett på tåget eller bussen. För att detta ska vara möjligt krävs dock att man har surf på sitt kontantkort. Idag erbjuder de flesta operatörerna ett gratis kontantkort med möjlighet till surf. Det finns dock några saker att tänka på innan man gör sitt val. Läs mer om gratis kontantkort via knappen:

Gratis kontantkort

Surfa med mobilt bredband kontant

Det finns kontantkort för mobilt bredband, och med dessa kan du självklart surfa. Mobilt bredband var riktigt populärt för ett par år sedan då mängden surf på mobilabonnemangen inte var lika generösa som de idag är. Det finns fortfarande tillfällen då ett mobilt bredband är perfekt. Ska du till exempel surfa i sommarstugan, i husvagnen, eller på någon resa i Sverige, då är detta perfekt! Det gör att du kan surfa utan att ha tillgång till en fast internetanslutning.

Det finns kontantkort som endast gäller för mobila bredband, och med dessa kan du surfa snabbt och enkelt med en surfplatta eller laptop. Du kopplar enkelt upp dig och får sedan en bra och snabb internetuppkoppling. Här nedan kan du läsa mer om mobilt bredband på kontantkort:

Mobilt bredband kontant

Hur mycket surf behöver du?

Innan du väljer kontantkort och prisplan så är det viktigt att du ser över dina surfvanor. Detta gör du för att slippa köpa alldeles för mycket eller för lite surf. Om du surfar väldigt mycket är det naturligtvis bra att välja den operatör som ger absolut mest surf för pengarna. Idag erbjuder de flesta operatörer olika prisplaner vilket gör att du kan välja mellan olika storlekar på surf. Den som bara gör enklare sökningar på telefonen kan klara sig med en surfmängd på 0.5 – 1 GB per månad, medan den som surfar mycket och vill kunna streama filmer eller arbeta online, den kan behöva en betydligt större mängd surf.

Idag kan du hitta kontantkort med allt från 0,5 GB surf till upp till 100 GB surf. Bra att veta är att i det i de flesta fast pris-lösningarna ingår en viss mängd surf. Läs mer om mobilabonnemang och fördelar med dessa via knappen:

Mobilabonnemang

Vad gör jag om surfen tar slut?

När du använder mobilen till att streama film, hänga för länge på sociala medier eller bara surfa mer än vanligt, då kan surfen ta slut snabbare än vad du tror. Om detta skulle hända på ett kontantkort så brukar det finnas möjlighet att ladda på med extra surf. Möjligheten att ladda på med extra surf är alltså en viktig aspekt att se över innan du väljer en operatör. Kontrollera hur mycket extra surf du kan ladda på och vad det kostnaden, för detta kan skilja sig en del mellan olika operatörer. Det är också viktigt att komma ihåg att stänga av mobilsurfen och använda sig av WIFI när det finns möjlighet till det. På så sätt sparar man enkelt på sin mobilsurf.

Sist men inte minst – Jämför de olika kontantkorten mellan operatörerna och se till att du väljer en operatör med det kontantkortet som ger dig den surfmängd som du behöver. Ett kontantkort med mycket surf kommer att göra ditt liv lite enklare, för vem vill springa iväg på en löptur och upptäcka att Spotify inte fungerar för att surfen är slut.

Så fungerar surf på kontantkort

Eftersom vi pratar om att surfa på mobilen så är en rimlig tanke att du även vill kunna ringa och sms:a med samma telefon. När du har ett kontantkort så behöver du ladda på sim-kortet med surf, samtal och sms. De flesta operatörerna erbjuder laddpaket där du får ett fast pris på ett visst antal GB, samtal, sms och mms. Självklart ska du se över vad de erbjuder inom samtal och sms, och inte bara stirra dig blind på surfen.

I nästan alla fall så är det mest lönsamt att ladda på med ett fastpris paket. Det ingår ofta fria samtal, sms och mms i dessa paket, men vissa har ett begränsat antal av detta. Alla fastpris paket är giltigt i ett visst antal dagar, oftast 30 dagar. Vissa operatörer låter dig köpa en extra surfpott till ditt kontantkort, och då kan det vara giltigt i upp till 6 månader. Vad som passar dig bäst beror helt på hur du använder din telefon, och hur mycket du använder den.