Vad finns det för kontantkort med surf? Och då menar vi riktigt mycket mobilsurf! Nästan alla dagens kontantkort inkluderar datatrafik. Vill du ha mycket surf rekommenderar vi Hallon eller Comviq.

Surfa med mobilen

Idag använder de flesta mobilen som mer än en redskap för samtal och SMS. Vi nyttjar telefonen till allt från informationssökande och ärenden till nöjen. På mobiltelefonen kan man till exempel se hur vädret är, kolla de senaste nyheterna och titta på film, bara för att nämna några saker. Många vardagliga tjänster kräver också internetuppkoppling på telefonen, till exempel att köpa biljett på tåget eller bussen. För att detta ska vara möjligt krävs dock att man har surf på sitt kontantkort. Idag erbjuder de flesta operatörerna ett gratis kontantkort med möjlighet till surf. Det finns dock några saker att tänka på innan man gör sitt val. Läs mer om gratis kontantkort via knappen:

Gratis kontantkort

Surfa med mobilt bredband kontant

Det finns kontantkort för mobilt bredband, och med dessa kan du självklart surfa. Ska du till exempel surfa med din surfplatta, dator eller flera enheter på samma gång i sommarstugan, i husvagnen, eller på någon resa i Sverige, då är detta perfekt! Det gör att du kan surfa utan att ha tillgång till en fast internetanslutning.

Det finns kontantkort som endast gäller för mobila bredband, och med dessa kan du surfa snabbt och enkelt med en surfplatta eller laptop. Du kopplar enkelt upp dig och får sedan en bra och snabb internetuppkoppling. Här nedan kan du läsa mer om mobilt bredband på kontantkort:

Mobilt bredband kontant

Hur mycket surf behöver du?

Innan du väljer kontantkort och prisplan så är det viktigt att du ser över dina surfvanor. Detta gör du för att slippa köpa alldeles för mycket eller för lite surf. Om du surfar väldigt mycket är det naturligtvis bra att välja den operatör som ger absolut mest surf för pengarna. Idag erbjuder de flesta operatörer olika prisplaner vilket gör att du kan välja mellan olika storlekar på surf.

Den som bara gör enklare sökningar på telefonen kan klara sig med en surfmängd på 1 – 5 GB per månad, medan den som surfar mycket och vill kunna streama filmer eller arbeta online, den kan behöva en betydligt större mängd surf.

Idag kan du hitta kontantkort med allt från 0,5 GB surf till upp till obegränsad GB surf. Bra att veta är att i det i de flesta fast pris-lösningarna ingår en viss mängd surf. Läs mer om mobilabonnemang och fördelar med dessa via knappen:

Mobilabonnemang

Vad gör jag om surfen tar slut?

När du använder mobilen till att streama film, hänga för länge på sociala medier eller bara surfa mer än vanligt, då kan surfen ta slut snabbare än vad du tror. Om detta skulle hända på ett kontantkort så brukar det finnas möjlighet att ladda på med extra surf. Möjligheten att ladda på med extra surf är alltså en viktig aspekt att se över innan du väljer en operatör. Kontrollera hur mycket extra surf du kan ladda på och vad det kostar, för detta kan skilja sig en del mellan olika operatörer. Det är också viktigt att komma ihåg att stänga av mobilsurfen och använda sig av WIFI när det finns möjlighet till det. På så sätt sparar man enkelt på sin mobilsurf.

Sist men inte minst – Jämför de olika kontantkorten mellan operatörerna och se till att du väljer en operatör med det kontantkortet som ger dig den surfmängd som du behöver. Ett kontantkort med mycket surf kommer att göra ditt liv lite enklare, för vem vill springa iväg på en löptur och upptäcka att Spotify inte fungerar för att surfen är slut?

Så fungerar surf på kontantkort

Eftersom vi pratar om att surfa på mobilen så är en rimlig tanke att du även vill kunna ringa och sms:a med samma telefon. När du har ett kontantkort så behöver du ladda på sim-kortet med surf, samtal och sms. De flesta operatörerna erbjuder laddpaket där du får ett fast pris på ett visst antal GB, samtal, sms och mms. Självklart ska du se över vad de erbjuder inom samtal och sms, och inte bara stirra dig blind på surfen.

I nästan alla fall så är det mest lönsamt att ladda på med ett fastpris paket. Det ingår ofta fria samtal, sms och mms i dessa paket, men vissa har ett begränsat antal av detta. Alla fastpris paket är giltiga i ett visst antal dagar, oftast 30 dagar – men vissa gäller under kortare eller längre perioder. Vissa operatörer låter dig köpa en extra surfpott till ditt kontantkort, och då kan det vara giltigt i upp till 6 månader. Vad som passar dig bäst beror helt på hur du använder din telefon, och hur mycket du använder den.

Kontantkort med surf

Hallon

Hallon är en populär lågprisoperatör. De har många nöjda användare efter som de erbjuder enkla villkor, bra priser och mycket surf. Hallon använder sig av Tres mobilnät.

Hos Hallon hittar du prisvärda kontantkort som gäller under en 30-dagars period. Användningsmässigt skiljer sig Hallons kontantkort inte mycket från ett abonnemang med obegränsade samtal, sms och mms, men du väljer själv vilken storlek på surf som du vill ladda på ditt kontantkort. Tar surfen slut så kan du ladda på mer surf. Smidigt och enkelt!

Hallon har även kontantkort för mobilt bredband, vilket passar utmärkt till din router eller surfplatta. Precis som kontantkorten för mobiltelefon så väljer du en fast mängd GB som är giltig i 30 dagar. 

Hallon kontantkort med surf

Hallon erbjuder kontantkort till bra priser och enkla villkor. Laddningen på kontantkortet gäller i 30 dagar, men man får fylla på det precis hur ofta, eller sällan, man själv vill. Samtal, sms och mms ingår i alla laddningar.

 • Nät: Tres mobilnät
 • Pris: 99 – 349 kr
 • Surf: 4 – 100 GB surf
 • Sms, samtal: gratis samtal, sms och mms
 • Uppsägningstid: Ingen uppsägningstid
 • Giltighetstid: 30 dagar

Hallon

 • Ingen bindningstid
 • Samtal, sms och mms ingår
 • Mycket surf för pengarna

Läs mer & Beställ

Halebop

Halebop har vid flera tillfällen blivit framröstade som operatören med flest nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex årliga undersökning. Halebop går i Telias nät.

Halebop har ett alternativ för kontantkort med surf. Du kan skaffa ett fastpris-paket som ger dig surf, samtal och sms för ett fast pris under 30 dagar.

Skulle surfen ta slut, eller i de fall då du bara vill ha surf på kontantkortet, då kan du ladda på ditt kontantkort med enbart surf. Väljer du endast surf har du i princip ett mobilt bredband, medans du med en aktiv fastpris-laddning får mer surf till ditt befintliga paket. Detta är ett bra men dyrare alternativ för dig som vill kunna säkra upp med extra surf. 

Halebop kontantkort med surf

Halebop har flera olika kontantkortslösningar – en med surf och en helt utan surf. Om man är ute efter en smidig lösning med mycket surf ska man välja deras Fastpirs-lösning. I alla laddningar ingår fria sms och samtal. Priset på laddningen avgörs av hur mycket surf du vill ladda till kontantkort med. Giltigt i 30 dagar.

 • Nät: Telias mobilnät
 • Pris: 129 – 429 kr
 • Surf: 2 – 100 GB surf
 • Sms, samtal: Gratis samtal, sms och mms
 • Uppsägningstid: Ingen uppsägningstid
 • Giltighetstid: 30 dagar


halebop

 • Ingen bindningstid
 • Stort utbud av kontantkort
 • Spara oanvänd surf

Läs mer & Beställ

Comviq

Comviq är den operatör som var först i Sverige med att erbjuda kontantkort. Idag har de både kontantkort och abonnemang, och om du ringer utomlands så är det en operatör som är värd att spana in.

Comviq levererar fortfarande kontantkort, och du hittar flera olika alternativ på kontantkort med surf. Du kan välja mellan olika Fastpris påladdningar där du får olika mängder med samtal, sms, mms och GB.

Skulle din surf ta slut så kan du ladda på ditt befintliga kontantkort med enbart surf. Comviqs kontantkort fungerar när du reser inom EU och de har paket som är lämpliga för kortare perioder, men det är då med väldigt lite surf. 

Comviq kontantkort med surf

Comviq har många olika lösningar när det kommer till kontantkort med surf. För den som inte bara vill surfa, utan även ringa och skicka sms så är den priskänsligaste lösningen Fastpris. Med Fastpris väljer man surfmängd, sen ingår samtal och sms. Den billigaste varianten, Fastpris mini, har dock ett begränsat antal samtal och sms som man får göra varje månad.

 • Nät: Tele2 och Telenors mobilnät
 • Pris: 45 – 399 kr
 • Surf: 0,5 – obegränsad GB surf
 • Sms, samtal: gratis samtal, sms och mms om man laddar Fastpris
 • Uppsägningstid: Ingen uppsägningstid
 • Giltighetstid: 7, 30 eller 365 dagar


Comviq

 • Ingen bindningstid
 • Bra utlandspriser
 • Spara surf

Läs mer & Beställ

Telenor

Telenor är en stabil partner som har ett stort utbud av produkter och tjänster för mobiltelefoni. För dig som vill surfa med kontantkort på mobilen finns några olika alternativ.

Telenor har fastpris kontantkort som ger fria samtal, sms och mms. Du väljer vilket paket du vill ladda på ditt kontantkort beroende på hur mycket surf du önskar ha under den giltiga perioden. Telenor har även kontantkortet Hello!, vilket ger dig bättre pris på utlandssamtal och en begränsad mängd surf. Om surfen på något av dessa kontantkort tar slut så kan du ladda på med extra surf. 

Telenor kontantkort med surf

Telenor erbjuder ett kontantkort med fast pris för den som vill surfa, sms:a och ringer mycket med sin mobil. Priset avgörs av surfen man väljer, sen ingår samtal och sms. Laddningen är giltig i 7 eller 31 dagar beroende på hur stor surfmängd man valt .

 • Nät: Telenors mobilnät
 • Pris: 49 – 449 kr
 • Surf: 0,5 – 150 GB surf
 • Sms, samtal: gratis samtal, sms och mms med Fastpris
 • Uppsägningstid: Ingen uppsägningstid
 • Giltighetstid: 7 eller 31


Telenor foretagsabonnemang

 • Ingen bindningstid
 • Mycket surf
 • Samtal och sms ingår

Läs mer & Beställ

 

Telia

Telia har länge varit den ledande operatören, men allt fler användare väljer att söka sig till andra operatörer med lägre priser, kortare bindningstider och bättre villkor.

Telia har ändå flera alternativ för dig som vill ha ett kontantkort med surf. Du kan välja ett av deras Fastpris-paket där du får samtal, sms, mms och surf i en och samma laddning. Skulle surfen ta slut, eller om du bara vill ladda surf, kan du välja Telias Surf-laddning.

Vanliga frågor och svar om kontantkort med surf

Var köper jag kontantkort med surf?

Du kan köpa kontantkort med surf i många kiosker, som Pressbyrån eller Seven Eleven. Eller så vänder du dig direkt till någon av de operatörer som listas på den här sidan.

Ska jag välja kontantkort eller mobilabonnemang?

I och med att många mobilabonnemang i dag kan tecknas utan bindnings- eller uppsägningstid har de i mångt och mycket ersatt kontantkort. Använder du ditt abonnemang ytterst sällan och inte vill betala en månadsavgift finns det dock en poäng i att skaffa kontantkort.

Hur laddar jag kontantkort?

Du kan köpa ett värdebevis hos en återförsäljare av din operatörs kontantkort. Men det enklaste är att surfa in på din operatörs hemsida och ladda på kontantkortet därifrån.

Vilka operatörer har kontantkort för mobilt bredband?

Om du vill skaffa ett kontantkort för mobilt bredband kan du kolla in den här sida. Där jämför du enkelt operatörer utifrån erbjudande och inte minst pris.

Vilken operatör med kontantkort är billigast?

Hallon har både bland de billigaste abonnemangen och kontantkorten. För 4 gigabyte surf betalar du 99 kronor för en månad. Hos Comviq kan du dock välja kontantkort med betydligt längre giltighetstid.