Jämför mobilt bredband för pensionärer och hitta det bästa och billigaste abonnemanget för dig.

Surf

Minst2GB
2 GB+ 100 GB+

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Loading...

  Mobilt bredband för seniorer

  Ett mobilt bredband är bra att använda sig av när du ska koppla upp dig mot internet med din dator, laptop eller surfplatta.

  Det finns både prisvärda och snabba bredband för seniorer, 55+ och pensionärer.

  Flera operatörer har stora surfmängder till riktigt bra priser och du kommer snabbt och enkelt ut på nätet med rätt mobila bredband.

  Trådlöst bredband

  Här hittar du bredband för dig som är pensionär, senior eller över 55 år. Det finns mobiloperatörer som ger speciell rabatt till dig som tecknar nytt abonnemang, sedan finns det operatörer som redan har så pass bra priser på mobilt bredband att de platsar i denna artikel.

  Vi har även en artikel där du hittar mobilabonnemang för seniorer, men det är absolut värt att titta på ett trådlöst bredband till din dator, laptop eller surfplatta ifall du behöver surfa snabbt, enkelt och precis var du än är.

  Snabbt internet

  De operatörer vi samarbetar med är alla stora och kända företag med välutbyggda mobilnät, låga priser och hög servicenivå.

  Vi tycker det ska vara enkelt att surfa på webben och med ett mobilt bredband så är det både enkelt och smidigt. Du kan surfa över hela Sverige och även ta med dig det mobila bredbandet utomlands.

  Täckning över hela landet

  Med mobila bredband från till exempel Hallon, Chilimobil, Comviq, Tre, Telenor, Telia eller Tele2 så har du täckning över hela landet. De har alla välutbyggda och stora mobilnät där alla datatrafik går igenom.

  Med ditt bredband kan du komma ut på internet var du än befinner dig, så länge som det finns täckning. Testa täckningen i ditt område och använd dig av vår täckningskarta för att få bästa uppfattning om hur pass bra täckning du har i just de områden du ska befinna dig i.

  mobilt bredband for pensionarer

  Dela på trådlöst Internet

  Med ett mobilt bredband kan du koppla till en router så att du kan dela ditt nätverk till flera i familjen – eller till flera av dina egna enheter. Ni kan surfa på samma nätverk med hjälp av en router, precis som man kan göra med ett fast bredband.

  Dessa routrar finns att tillgå hos många av de operatörer vi samarbetar med. För mobila bredband finns både mobila routrar som man kan ta med sig och routrar för hemmabruk.

  Innan du bestämmer vilket abonnemang du ska ha så bör du titta på dina behov av datatrafik och se hur mycket data du egentligen kommer att behöva.

  Datamängder

  Allt fler äldre personer använder mer och mer surfmängd. Vi gör alla fler aktiviteter på nätet och dessa aktiviteter drar olika mycket data, så när du ska skaffa ett nytt mobilt bredband så är det bra att du tittar på ditt behov. Du ska anpassa storleken efter ditt behov så att du slipper köpa mer surf i slutet av månaden. Det är både förargligt och kostsamt.

  Tänk på att ta i med lite extra data ifall du skulle behöva dela ditt mobila bredband med någon annan enhet, eller om du tittar på film, ser på Youtube eller är mycket på sociala medier. Dessa aktiviteter drar lite mer surfmängd än surfande på vanliga hemsidor och sociala medier gör.

  Mobilt bredband på resa

  Flera av de alternativ på mobilt bredband som vi presenterar här kan du med lätthet använda utomlands. Du surfar som vanligt inom EU/EES men med ett tak på surfmängden, och det gör du för samma taxa som hemma. Med Tre kan du ta med dig hela 60 GB surf utomlands.

  Du kan aldrig få mer utlandssurf än vad du har surf i abonnemanget, så behöver du 60 GB i utlandet så behöver du ha ett abonnemang med mycket data även i Sverige.

  Fler av abonnemangen fungerar dock bara i Sverige – så läs alltid villkoren innan du beställer mobilt bredband. 

  Mobilt bredband med kontantkort eller abonnemang

  Många operatörer erbjuder mobilt bredband både som abonnemang och som kontantkort. Den stora skillnaden mellan de här två alternativen är att med ett abonnemang betalar man en fast kostnad varje månad, men med ett kontantkort fyller man på surfen på abonnemanget när man behöver.

  Med ett kontantkort kan man alltså köpa surf för en månad, kanske när man är på semester i sommarstugan, sen låta SIM-kortet vila tills nästa gång man ska iväg.

  Om man använder sitt mobila bredband regelbundet är ett abonnemang många gånger bättre. Då behöver man inte tänka på att fylla på med surf, utan det sker automatiskt varje månad.

  Man kan till exempel välja att ha ett mobilt bredband hemma istället för fast internet. I en sådan situation hade ett abonnemang varit den bästa lösningen – för då vet man att man alltid har tillgång till internet.

  Vilken form av mobilt bredband som passar bäst beror alltså på hur man tänker använda tjänsten. Om man bara behöver mobilt internet lite då och då kanske ett kontantkort är bäst, och om man vill använda det kontinuerligt kanske ett abonnemang är bäst.

  En operatör som Hallon erbjuder både abonnemang och kontantkort till riktigt bra priser – och priserna är dessutom samma för båda alternativen. En bra deal helt enkelt!

  Så fungerar mobilt bredband

  Om du någon gång har använt internet på din telefon så har du i princip också använt mobilt bredband. Med mobilt bredband kommer du alltså åt nätet via det mobila nätet istället för via fiber i marken eller telejacket som när man har fast internet hemma.

  För att mobilt bredband ska fungera behöver man alltså täckning från den mobiloperatör man använder. Olika operatörer har olika bra täckning över landet, så det är alltid bra att kontrollera täckningen innan du slår till på ett mobilt bredband.

  Den stora skilnaden mellan ett mobilt breddband och fast internet är att det mobila bredbandet är enkelt att ta med – du behöver alltså inte bara använda det hemma. Ett mobilt bredband kan till exempel vara praktiskt att ha när man åker till sommarstugan eller spenderar tid på sin båt.

  Att kunna ta med sig sitt internet överallt gör det enkelt att kunna hålla sig uppdaterad och underhållen.

  Mobilt bredband – senior och pensionär

  Hallon mobilt bredband

  Hallon är en av de allra bästa operatörerna oavsett vad du ska skaffa. När det kommer till mobilt bredband så har de flera prisvärda och enkla alternativ.

  Mycket surf och bra priser kännetecknar Hallon, och de är en lågprisoperatör som ägs av Tre. Detta borgar för bra täckning och ett snabbt nät!

  Hallon har seniorrabatt för de över 55 år på sina mobilabonnemang. Deras mobila bredband har ingen sådan rabatt, men priserna är riktigt bra ändå. Kanske bäst på marknaden!

  • Mobilt bredband:  Abonnemang och kontantkort mellan 5 GB – 200 GB
  • Bredband priser: Från 89 kronor i månaden
  • Erbjudande: Kampanjpris mobilt bredband – rabatt på månadskostnaden de första månaderna
  • Surfmängd: 5, 20, 100 eller 200 GB datatrafik
  • Modem / Router: Endast abonnemang och kontantkort. Ingen hårdvara.
  • Bredband hastighet: 5G upp till 150 Mbit/s
  • Bindningstid: Ingen bindningstid

  Hallon

  • Ingen bindningstid
  • Spara oanvänd surf
  • Alltid fastpris

  Läs mer & Beställ

  Tre mobilt bredband

  Tre är den operatör som erbjuder bäst alternativ när det kommer till surfmängder för dig som reser inom inom EU. Du får använda hela din surfmängd inom EU (gäller ej abonnemang över 60 GB).

  I deras största abonnemang har de surf inom Sverige som är helt obegränsad – den surfen räcker till precis allt man vill göra på internet och man kan ansluta många enheter. De har ett snabbt nät och ett bra sortiment av produkter och tjänster.

  Tre har inte seniorrabatt, men bra priser ändå.

  • Mobilt bredband: Abonnemang
  • Bredband priser: Från 19 kronor i månaden
  • Erbjudande: Ta med upp till 60 GB inom EU
  • Surfmängd: 0,1-fri GB datatrafik
  • Modem / Router: Brett utbud av hårdvara till exempel mobila 4G- och 5G-routers.
  • Bredband hastighet: 5G+ upp till 600 Mbit/s
  • Bindningstid: Ingen bindningstid


  Tre

  • Stor operatör
  • Snabbt mobilnät
  • Obegränsad surf

  Läs mer & Beställ

  Telenor mobilt bredband

  Unikt för Telenor är att du får ta med dig upp till 50 GB surf inom EU och till 10 andra länder. Ett bra mobilt bredband för dig som reser mycket alltså.

  Välj bland två olika storlekar av abonnemang och få mellan 15 – obegränsad GB. Telenor är en stabil partner där du får ett stort nät och bra täckning.

  Telenor har ingen seniorrabatt.

  • Mobilt bredband: Erbjuder både mobila bredbandsabonnemang och fast internet
  • Bredband priser: Från 169 kronor per månad
  • Erbjudande: Månadsrabatt om man väljer abonnemang med 24 månaders bindningstid
  • Surfmängd: 15-obegränsad GB datatrafik
  • Modem / Router: Köp till simkort – surfa med flera enheter på samma abonnemang. Köp till trådlös Wifi-router och/eller surfplatta
  • Bredband hastighet: 4G upp till 100 Mbit/s
  • Bindningstid: Ingen bindningstid


  telenor

  • Ingen bindningstid
  • Koppla upp och koppla av
  • Surfa som hemma i EU & Thailand

  Läs mer & Beställ

  Chilimobil mobilt bredband

  Chili har satsat på det de tror att deras kunder vill ha allra mest av – det vill säga surf. Chili har alltså mobilt bredband som är fullproppat med massa surf för den som vill använda internet utan begränsningar. De har seniorabonnemang med rabatt och fri surf i olika hastigheter. 

  • Mobilt bredband: Erbjuder mobilt bredband med fri surf
  • Bredband priser: Från 329 kronor per månad
  • Erbjudande: Rabatt till seniorer på mobilt bredband och mobilabonnemang
  • Surfmängd: Obegränsad GB datatrafik
  • Modem / Router: Chili har ett litet utbud av routrar i sin webbutik 
  • Bredband hastighet: 10 Mbit/s, 100 Mbit/s eller full fart i 5G
  • Bindningstid: Ingen bindningstid


  chili-logo

  • Ingen bindningstid
  • Fri surf
  • Seniorrabatt

  Läs mer & Beställ

  Tele2 mobilt bredband

  Tele2 satsar mycket på sitt mobilnät och har väldigt snabb datatrafik. När du blir kund hos Tele2 kan du själv välja hur många simkort du vill ha. Du kan med andra ord använda flera enheter såsom surfplatta, PC eller telefon tillsammans på ett och samma abonnemang.

  Tele2 är ett bra alternativ, och de har två varianter av mobila bredband för seniorer 75 GB surf eller obegränsad surf. Om man är pensionär eller över 65 år får man 20 % rabatt på mobilt bredband. 

  • Mobilt bredband: Abonnemang
  • Bredband priser: Från 269 kronor för abonnemang
  • Erbjudande: Obegränsad surf i deras största abonnemang
  • Surfmängd: 75-fri GB per månad
  • Modem / Router: Du kan köpa till hårdvara till ditt abonnemang
  • Bredband hastighet: 4G upp till 100 Mbit/s
  • Bindningstid: Ingen bindningstid


  tele2 logo

  • Stabil operatör
  • Snabbt mobilnät
  • Obegränsad surf

  Vilka operatörer har seniorrabatt på mobilt bredband?

  Tabell: Har operatören seniorrabatt?
  Operatör
  Seniorrabatt
  Hallon Nej
  Chilimobil Ja*
  Comviq Nej
  Tre Nej
  Telenor Nej
  Tele2 Ja**

  *Seniorrabatt till alla över 55 år

  **Pensionärsrabatt till pensionärer och alla över 65 år

  Vad kostar mobilt bredband?

  Priset på mobila bredband skiljer sig beroende på operatör, hur stor surfmängd du vill ha och huruvida du väljer abonnemang eller kontantkort. Det billigaste alternativet finns hos Hallon, och deras minsta abonnemang och kontantkort kostar under 100 kronor per månad. Du får bra med surf hos alla leverantörer och alla har bra täckning över hela Sverige.

  Vill du gärna ha tillgång till telefonsupport hos operatören, då ska du kika på de äldre och dyrare operatörerna som Tre, Telenor och Tele2. Nöjer du dig däremot med ett fåtal kontaktvägar och hellre prioriterar ett lågt pris, då kan du välja lågprisoperatörer som Hallon.

  Om du är ute efter ett abonnemang med fri surf varje månad så erbjuder Chilimobil, Telenor, Tele2 och Tre det. Chilimobils abonnemang kan man ta med sig vart man vill (inom Sverige) och surfa obegränsat till ett bra pris.

  Tänk på att välja ett abonnemang som fungerar för just dina behov och kom sedan snabbt och enkelt igång med att surfa på internet.

  Lycka till med ditt val av mobilt bredband!

  Vanliga frågor och svar om mobilt bredband för seniorer

  Vilken operatör har billigast mobilt bredband för seniorer?

  Surf.nu listas de bästa och billigaste mobila bredbandet för seniorer. Hallon är kända för att erbjuda mycket prisvärda abonnemang, och med särskilt förmånliga priser för seniorer.

  Varför ska jag som pensionär skaffa mobilt bredband?

  Många äldre tillbringar inte sina liv på nätet, som många yngre gör. Då kan det passa utmärkt med en mobil uppkoppling till ett lägre pris, och en begränsad mängd data. Ett mobilt bredband går också att ta med överallt.

  Vilket mobilt bredband är bäst?

  Hallon erbjuder bra mobilt bredband, och extra förmånligt är det för seniorer. Om du vill ha helt fri surf, och värderar bemannad kundtjänst högt, rekommenderas Chilimobil.

  Kan mobilt bredband ersätta en fast internetuppkoppling?

  Ja! Använder duinternet sporadiskt, för att kolla mailen, läsa nyheter, göra bankärenden, lyssna på musik och kolla på en film då och då? Då går det utmärkt att använda mobilt bredband i stället för fast bredband. Dessutom kan du ju ta med dig din internetuppkoppling överallt.

  Vilken operatör med mobilt bredband har bäst support?

  Särskilt för många äldre är kundsupporten viktig. Om något strular med bredbandsuppkopplingen är det skönt att veta att det går att nå kundservice snabbt och enkelt. Det betyder dock inte att du måste välja någon av de större, och dyrare, operatörerna. Chilimobil har både billigt mobilt bredband och bra support.