Mobilt bredband pensionär

4G

Mobilt Bredband 5GB

50% rabatt i 2 månader!

64 Mbit/s

Ingen Bindningstid

5 GB Surf
44 (89) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilt Bredband 20GB

50% rabatt i 2 månader!

64 Mbit/s

Ingen Bindningstid

20 GB Surf
74 (149) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilt bredband 100 GB

50% rabatt i 4 mån!

64 Mbit/s

Ingen Bindningstid

100 GB Surf
124 (249) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilt Bredband Tre 15 GB


64 Mbit/s

Ingen Bindningstid

15 GB Surf
149 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilt bredband 200 GB

50% rabatt i 4 mån!

64 Mbit/s

Ingen Bindningstid

200 GB Surf
149 (299) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilt Bredband Chilimobil 50 GB

Viaplay ingpr i 3 mån!

64 Mbit/s

Ingen Bindningstid

50 GB Surf
199 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilt Bredband Tre 50 GB


64 Mbit/s

Ingen Bindningstid

50 GB Surf
249 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor Mobilt bredband 40GB


100 Mbit/s

Ingen Bindningstid

40 GB Surf
249 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilt Bredband Chilimobil 100 GB

Viaplay ingår i 3 mån!

64 Mbit/s

Ingen Bindningstid

100 GB Surf
299 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilt Bredband Tre Obegränsad surf


64 Mbit/s

Ingen Bindningstid

fri GB Surf
399 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor Mobilt bredband 100GB


100 Mbit/s

Ingen Bindningstid

100 GB Surf
349 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor Mobilt bredband hemma


100 Mbit/s

24 månader

fri GB Surf
(399) 499 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilt Bredband Chilimobil Fri Surf

Surfa fritt i hela Sverige!

64 Mbit/s

Ingen Bindningstid

fri GB Surf
449 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor Mobilt bredband 200GB


100 Mbit/s

Ingen Bindningstid

200 GB Surf
449 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL

Mobilt bredband för seniorer

Ett mobilt bredband är bra att använda sig av när du ska koppla upp dig mot internet med din dator, laptop eller surfplatta.

Det finns både prisvärda och snabba bredband för seniorer, 55+ och pensionärer.

Flera operatörer har stora surfmängder till riktigt bra priser och du kommer snabbt och enkelt ut på nätet med rätt mobila bredband.

Trådlöst bredband

Här hittar du bredband för dig som är pensionär, senior eller över 55 år. Det finns mobiloperatörer som ger speciell rabatt till dig som tecknar nytt abonnemang, sedan finns det operatörer som redan har så pass bra priser på mobilt bredband att de platsar i denna artikel.

Vi har även en artikel där du hittar mobilabonnemang för seniorer, men det är absolut värt att titta på ett trådlöst bredband till din dator, laptop eller surfplatta ifall du behöver surfa snabbt, enkelt och precis var du än är.

Snabbt internet

De operatörer vi samarbetar med är alla stora och kända företag med välutbyggda mobilnät, låga priser och hög servicenivå.

Vi tycker det ska vara enkelt att surfa på webben och med ett mobilt bredband så är det både enkelt och smidigt. Du kan surfa över hela Sverige och även ta med dig det mobila bredbandet utomlands.

Täckning över hela landet

Med mobila bredband från till exempel Tre, Chilimobil, Telenor, Telia, Hallon eller Tele2 så har du täckning över hela landet. De har alla välutbyggda och stora mobilnät där alla datatrafik går igenom.

Med ditt bredband kan du komma ut på internet var du än befinner dig, så länge som det finns täckning. Testa täckningen i ditt område och använd dig av vår täckningskarta för att få bästa uppfattning om hur pass bra täckning du har i just de områden du ska befinna dig i.

mobilt bredband for pensionarer

Dela på trådlöst Internet

Med ett mobilt bredband kan du koppla till en router så att du kan dela ditt nätverk till flera i familjen. Ni kan surfa på samma nätverk med hjälp av en router, precis som man kan göra med ett fast bredband.

Dessa routrar finns att tillgå hos många av de operatörer vi samarbetar med. Innan du bestämmer vilket abonnemang du ska ha så bör du titta på dina behov av datatrafik och se hur mycket data du egentligen kommer att behöva.

Datamängder

Allt fler äldre personer använder mer och mer surfmängd. Vi gör alla fler aktiviteter på nätet och dessa aktiviteter drar olika mycket data, så när du ska skaffa ett nytt mobilt bredband så är det bra att du tittar på ditt behov. Du ska anpassa storleken efter ditt behov så att du slipper köpa mer surf i slutet av månaden. Det är både förargligt och kostsamt.

Tänk på att ta i med lite extra data ifall du skulle behöva dela ditt mobila bredband med någon annan enhet, eller om du tittar på film, ser på Youtube eller är mycket på sociala medier. Dessa aktiviteter drar lite mer surfmängd än surfande på vanliga hemsidor gör.

Mobilt bredband på resa

Flera av de alternativ på mobilt bredband som vi presenterar här kan du med lätthet använda utomlands. Du surfar som vanligt inom EU/EES men med ett tak på surfmängden, och det gör du för samma taxa som hemma. Med Tre kan du ta med dig hela 60 GB surf utomlands.

Du kan aldrig få mer utlandssurf än vad du har surf i abonnemanget, så behöver du 60 GB i utlandet så behöver du ha ett abonnemang med mycket data även i Sverige.

Mobilt bredband med kontantkort eller abonnemang

Många operatörer erbjuder mobilt bredband både som abonnemang och som kontantkort. Den stora skillnaden mellan de här två alternativen är att med ett abonnemang betalar man en fast kostnad varje månad, men med ett kontantkort fyller man på surfen på abonnemanget när man behöver.

Med ett kontantkort kan man alltså köpa surf för en månad, kanske när man är på semester i sommarstugan, sen låta SIM-kortet vila tills nästa gång man ska iväg.

Om man använder sitt mobila bredband regelbundet är ett abonnemang många gånger bättre. Då behöver man inte tänka på att fylla på med surf, utan det sker automatiskt varje månad.

Man kan till exempel välja att ha ett mobilt bredband hemma istället för fast internet. I en sådan situation hade ett abonnemang varit den bästa lösningen – för då vet man att man alltid har tillgång till internet.

Vilken form av mobilt bredband som passar bäst beror alltså på hur man tänker använda tjänsten. Om man bara behöver mobilt internet lite då och då kanske ett kontantkort är bäst, och om man vill använda det kontinuerligt kanske ett abonnemang är bäst. En operatör som Hallon erbjuder både abonnemang och kontantkort till riktigt bra priser – och priserna är dessutom samma för båda alternativen. En bra deal helt enkelt!

Så fungerar mobilt bredband

Om du någon gång har använt internet på din telefon så har du i princip också använt mobilt bredband. Med mobilt bredband kommer du alltså åt nätet via det mobila nätet istället för via fiber i marken eller telejacket som när man har fast internet hemma.

För att mobilt bredband ska fungera behöver man alltså täckning från den mobiloperatör man använder. Olika operatörer har olika bra täckning över landet, så det är alltid bra att kontrollera täckningen innan du slår till på ett mobilt bredband.

Den stora skilnaden mellan ett mobilt breddband och fast internet är att det mobila bredbandet är enkelt att ta med – du behöver alltså inte bara använda det hemma. Ett mobilt bredband kan till exempel vara praktiskt att ha när man åker till sommarstugan eller spenderar tid på sin båt.

Att kunna ta med sig sitt internet överallt gör det enkelt att kunna hålla sig uppdaterad och underhållen.

Hallon mobilt bredband

Hallon är en av de allra bästa operatörerna oavsett vad du ska skaffa. När det kommer till mobilt bredband så har de flera prisvärda och enkla alternativ.

Mycket surf och bra priser kännetecknar Hallon, och de är en lågprisoperatör som ägs av Tre. Detta borgar för bra täckning och ett snabbt nät!

Hallon har seniorrabatt för de över 55 år på sina mobilabonnemang. Deras mobila bredband har ingen sådan rabatt, men priserna är riktigt bra ändå. Kanske bäst på marknaden!

 

 • Mobilt bredband:  Abonnemang och kontantkort mellan 5 GB – 200 GB
 • Bredband priser: Från 89 kronor i månaden
 • Erbjudande: Kampanjpris mobilt bredband – rabatt på månadskostnaden de första månaderna
 • Surfmängd: 5, 20, 100 eller 200 GB datatrafik
 • Modem / Router: Endast abonnemang och kontantkort. Ingen hårdvara.
 • Bredband hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

 

 

Hallon

 

 • Ingen bindningstid
 • Spara oanvänd surf
 • Alltid fastpris

 

Läs mer & Beställ

 

Tre mobilt bredband

Tre är den operatör som erbjuder bäst alternativ när det kommer till surfmängder för dig som reser inom inom EU. Du får använda hela din surfmängd inom EU (gäller ej abonnemang över 60 GB).

I deras största abonnemang har de surf inom Sverige som är helt obegränsad – den surfen räcker till precis allt man vill göra på internet och man kan ansluta många enheter. De har ett snabbt nät och ett bra sortiment av produkter och tjänster.

 

 • Mobilt bredband: Ja, både abonnemang och kontantkort
 • Bredband priser: Från 149 kronor i månaden
 • Erbjudande: Ta med upp till 60 GB inom EU
 • Surfmängd: 15-fri GB datatrafik
 • Modem / Router: Brett utbud av hårdvara till exempel mobila 4G-routers, USB-modem (4G) och stationär 4G router med LAN-portar.
 • Bredband hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

Tre

 

 • Stor operatör
 • Snabbt mobilnät
 • Obegränsad surf

 

Läs mer & Beställ

 

 

Telenor mobilt bredband

Unikt för Telenor är att du utöver fri surf inom EU även får fri surf i Thailand. Det betyder att du kan surfa för minst 10 GB även när du är inom EU eller har rest runt halva jordklotet.

Välj bland tre olika storlekar av abonnemang och få mellan 40 – obegränsad GB. Telenor är en stabil partner där du får ett stort nät och bra täckning.

 • Mobilt bredband: Erbjuder både mobila bredbandsabonnemang och fast internet
 • Bredband priser: Från 249 kronor per månad
 • Erbjudande: Månadsrabatt om du köper till hårdvara som surfplatta eller modem
 • Surfmängd: 40-obegränsad GB datatrafik
 • Modem / Router: Köp till simkort – surfa med flera enheter på samma abonnemang. Köp till trådlös Wifi-router och/eller surfplatta
 • Bredband hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

telenor

 

 • Ingen bindningstid
 • Koppla upp och koppla av
 • Surfa som hemma i EU & Thailand

 

Läs mer & Beställ

Chili mobilt bredband

Chili har satsat på det de tror att deras kunder vill ha allra mest av – det vill säga surf. Chili har alltså mobilt bredband som är fullproppat med massa surf för den som vill använda internet utan begränsningar.

De har såklart även abonnemang med mindre surf för den som vill ha det. Med Chili surfar man i Tres nät med snabb hastighet.

 

 • Mobilt bredband: Erbjuder mobilt bredband med upp till fri surf
 • Bredband priser: Från 249 kronor per månad
 • Erbjudande: Beställ ett abonnemang från Chili och få tre månader Viaplay
 • Surfmängd: 50, 100 eller obegränsad GB datatrafik
 • Modem / Router: Chili säljer inte modem eller router, men de har surfplattor från Apple i sin webbshop
 • Bredband hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

chili-logo

 

 • Ingen bindningstid
 • Fri surf
 • Viaplay gratis i 3 månader

 

Läs mer & Beställ

Tele2 mobilt bredband

Tele2 satsar mycket på sitt mobilnät och har väldigt snabb datatrafik. När du blir kund hos Tele2 kan du själv välja hur många simkort du vill ha. Du kan med andra ord använda flera enheter såsom surfplatta, PC eller telefon tillsammans på ett och samma abonnemang.

Tele2 är ett bra alternativ, och de har tre varianter av mobila bredband. De har nu ökat mängden surf på sitt största abonnemang till obegränsad surf!

 

 • Mobilt bredband: Abonnemang och kontantkort
 • Bredband priser: Från 299 kronor för abonnemang
 • Erbjudande: Obegränsad surf i deras största abonnemang
 • Surfmängd: 40-fri GB per månad
 • Modem / Router: Du kan köpa till hårdvara till ditt abonnemang
 • Bredband hastighet: 4G upp till 50 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

tele2 logo

 

 • Stabil operatör
 • Snabbt mobilnät
 • Obegränsad surf

 

 

 

Vad kostar mobilt bredband?

Priset på mobila bredband skiljer sig beroende på operatör, hur stor surfmängd du vill ha och huruvida du väljer abonnemang eller kontantkort. Det billigaste alternativet finns hos Hallon, och deras minsta abonnemang och kontantkort kostar under 100 kronor per månad. Du får bra med surf hos alla leverantörer och alla har bra täckning över hela Sverige.

Vill du gärna ha tillgång till telefonsupport hos operatören, då ska du kika på de äldre och dyrare operatörerna som Tre, Telenor och Tele2. Nöjer du dig däremot med ett fåtal kontaktvägar och hellre prioriterar ett lågt pris, då kan du välja lågprisoperatörer som Hallon.

Om du är ute efter ett abonnemang med fri surf varje månad så erbjuder Chilimobil, Telenor, Tele2 och Tre det. Chilimobils abonnemang kan man ta med sig vart man vill (inom Sverige) och surfa obegränsat till ett bra pris.

Tänk på att välja ett abonnemang som fungerar för just dina behov och kom sedan snabbt och enkelt igång med att surfa på internet.

Lycka till med ditt val av mobilt bredband!