Undrar du vilken mobiloperatör som är billigast i Sverige? Vi jämför Sveriges billigaste mobiloperatörer. Vilken operatör som är billigast beror på hur du använder din mobil. Några operatörer är billigast när det gäller mobilsurf, medans andra är billigast när det gäller inrikes telefonsamtal eller utlandssamtal.

Här tipsar vi om vad du ska tänka på för att hitta den billigaste mobiloperatören som passar för dina behov, och vilka som är de billigaste mobilabonnemangen just nu.

Vilken mobiloperatör som är billigast beror på dina behov

Att hitta ett riktigt bra mobilabonnemang eller kontantkort är lite av en utmaning. Det finns otaliga mobiloperatörer på marknaden, men vilken är egentligen billigast? Denna fråga är faktiskt inte helt lätt att svara på eftersom svaret helt och hållet beror på vilka behov du har när det kommer till din mobiltelefon. Istället för att söka efter den generellt billigaste operatören så bör du söka efter den operatör som har bäst pris på de tjänster som du har störst behov av.

Billigaste mobilabonnemanget från olika operatörer

hallon

 

Hallon 4-100 GB

 • Rabatt första månaderna
 • Fria samtal & sms
 • Från 99 kronor i månaden

Läs mer

halebop

 

Halebop 2-60 GB

 • Telia nätverk
 • Fria samtal & sms
 • Från 99 kronor i månaden

Läs mer

vimla

 

Vimla 3-100 GB

 • Rabatt första månaderna
 • Spara oanvänd mobilsurf
 • Fria samtal & sms
 • Från 100 kronor i månaden

Läs mer

Ta hänsyn till dessa faktorer när du letar billig mobiloperatör

Innan du sätter igång att leta efter ett nytt mobilabonnemang eller kontantkort så behöver du se över vilka behov du har. Om du till exempel vill kunna surfa mycket på din mobil ska du leta efter den operatör som har störst antal GB till lägst pris. Om du vet att du kommer att ringa och sms:a mycket så behöver du egentligen bara titta på priset eftersom de flesta operatörer har fastpris där du ringer och surfar gratis hela månaden.

Vet du med dig att du kommer att använda mobiltelefonen ytterst lite? Då är det bäst att titta på abonnemang eller kontantkort med en riktigt låg månadskostnad. Det kan också vara bra att titta på vilken operatör du kommer att ringa mest till har. Många operatörer har fria samtal mellan sina kunder. Har många av dina vänner en viss operatör så kan det vara förmånligast att välja den operatören.

Några exempel på billiga abonnemang

Om du är ute efter riktigt mycket surf, till exempel om du streamar film ofta, finns det ett par riktigt billiga mobiloperatörer där både Hallon och Vimla ligger i spetsen. Hos dem får du väldigt mycket surf för ett väldigt lågt pris. När du vill använda dig av den billigaste mobiloperatören bör du titta på hur deras mobilabonnemang är utformade. De allra flesta lågprisoperatörer erbjuder ett mobilabonnemang med fastpris. Den här typen av abonnemang är ofta de som är allra billigast – både när det gäller surf och samtal.

Hallon har tagit stora marknadsandelar i Sverige inom mobilabonnemang och mobila bredband, och det har de lyckats med tack vare sina låga priser och schyssta villkor. Comviq, Hallon, Vimla och Halebop har alla fördelaktiga villkor för sina tjänster och produkter. De är alla så kallade billiga mobiloperatörer, men du bör se över dina behov innan du bestämmer dig för vilken operatör du ska välja. Det bästa är att nästan alla operatörer arbetar med abonnemang utan bindningstider och uppsägningstider. Detta medför att du enkelt kan byta mellan abonnemang och operatör ifall du skulle vilja detta. Dessutom så betyder det att kunder enkelt kan byta från en operatör till en annan, så det gäller att operatörerna skapar bra villkor för sina kunder.

Billigaste mobilabonnemang

Mobilabonnemang med lägst månadskostnad:

 

Hallon Operatör

Hallon är den mobiloperatör som ligger lägst i pris vad det gäller flera olika produkter och tjänster, och vi räknar därför dem som den billigaste mobiloperatören i Sverige. De har mycket surf för pengarna och du får även fria SMS och samtal när du tecknar dig ett mobilabonnemang från Hallon. Läs mer om deras fina erbjudanden:

 

 • Nät: Tres mobilnät
 • Andra förmåner: Spara surfen!
 • Erbjudande: Rabatt de första månaderna. Bäst priserna av alla operatörerna!

 • Bäst alternativ
 • Bra täckning
 • Olika surfmängder

Läs mer & Beställ

Vimla Operatör

Vimla har kommit ikapp ordentligt under de senaste åren och erbjuder bra och prisvärda mobilabonnemang oavsett om du är barn, familj eller pensionär. De har enkla villkor och det ingår mycket surf när du tecknar ett av Vimlas mobilabonnemang. Vill du få ett ännu billigare abonnemang så kan du värva abonnenter till Vimla, och för varje värvad kund så får du 10 kronor rabatt på ditt abonnemang.

 

 • Nät: Telenors mobilnät
 • Andra förmåner: Låga priser! Oanvänd surf sparas
 • Erbjudande: Rabatt de första månaderna!

Vimla

 • Låga priser
 • Bra täckning
 • Bra surfmängder

Läs mer & Beställ

Comviq Operatör

Comviq har länge varit en av de mobiloperatören som erbjudit låga priser inom mobilabonnemang, mobilt bredband samt kontantkort. De var tidigt ute med att vara billiga inom mobilbranschen. De ligger inte längre lägst prismässigt, men har en del bra deals vad det gäller mobilrelaterade produkter och tjänster:

 

 • Nät: Tele2 och Telenors mobilnät
 • Andra förmåner: Mer surf just nu!
 • Erbjudande: Stort sortiment! Bra täckning!

comviq

 • Mera surf nu
 • Bra täckning
 • Bra sortiment

Läs mer & Beställ

Halebop Operatör

Halebop har länge varit de ungas favorit bland mobiloperatörerna och har haft fokus på att skapa billiga mobilabonnemang som alla ska ha råd med. Numera ligger de inte allra lägst prismässigt, men de har ett brett sortiment och du kan beställa mobilabonnemang, kontantkort samt bredband via deras hemsida.

 • Nät: Telias mobilnät
 • Andra förmåner: Spara oanvänd surf!
 • Erbjudande: Stort sortiment!

halebop

 • Spara surf
 • Bra täckning
 • Stort sortiment

Läs mer & Beställ

Fello Operatör

Fello är en lågprissatsning från Telia med fina priser och enkla abonnemang. Deras lätta lösningar går ut på fria samtal och sms, ingen bindningstid och bra kundtjänst. Abonnemangen har kanske inte mest surf på marknaden, men priserna är bra och om man inte surfar så mycket är Fello en prisvärd lösning.

 

 • Nät: Telias mobilnät
 • Andra förmåner: Enkla lösningar och bra priser
 • Erbjudande: Rabatt de första månaderna!

Fello

 • Låga priser
 • Bra täckning
 • Halva priset i 3 månader

Billigaste svenska mobilioperatör

Kolla gärna in vår lista på samtliga mobilabonnemang med lägsta månadskostnader. Nu har du fått lite mer kött på benen när det gäller att skaffa ett billigt abonnemang. Vi hoppas att detta har hjälp dig att förstå vilka aspekter som spelar in när du ska lyckas hitta den billigaste mobiloperatören i Sverige, eller snarare den billigaste för just dig.

Genom att välja den billigaste mobiloperatören så är det möjligt att sänka sina mobilkostnader. Vilken mobiloperatör som är billigast i Sverige för dig beror helt på din mobilanvändning. När du jämför olika alternativ måste du tänka på hur mycket du ringer under en vanlig månad, hur många SMS/MMS du skickar samt hur mycket du surfar med mobilen. Ibland finns det också förmåner för den som ringer eller skickar meddelanden till personer med samma mobiloperatör. Detta kan det vara värt att tänka på om nästan all kommunikation sker med endast några enstaka personer. Läs mer om de billigaste och bästa mobiloperatörerna här nedan:

Billigaste mobiloperatorer

Låg fast månadskostnad

Svenskar är ganska flitiga på att använda mobilen. Därför blir det ofta billigt att rikta in sig på mobilabonnemang med en fast kostnad. Du får ringa obegränsat och betalar en viss avgift varje månad. Ett sådant abonnemang är inte alltid billigast, men det är den vanligaste prisplanen på marknaden, vilket gör att priserna på sådana abonnemang ständigt pressas. HallonTelenor, Tre och Vimla har ett flertal prisvärda mobilabonnemang med en fast månadskostnad.

För en ännu lägre månadskostnad går det att välja ett mobilabonnemang där du inte ringer obegränsat utan får ett visst antal minuter och ett visst antal SMS varje månad. När man överträder det antalet betalar man i regel en avgift för ytterligare samtal och SMS som varierar beroende på operatör. Fördelen är att den fasta månadskostnaden kan bli mycket låg. Ofta rör det sig om runt 100 kronor i månaden, vilket är ganska billigt.

Vad är det billigaste alternativet?

Det absolut billigaste när man knappt använder mobilen, är att välja en mobiloperatör som erbjuder kontantkort med bra villkor. Då finns ingen fast månadskostnad utan du betalar direkt i den utsträckning som du använder mobilen. Skulle du inte använda mobilen alls en månad betalar du alltså ingenting. Problemet är att de flesta använder sin mobil en del. Det kan då gå ganska snabbt att ringa och SMS:a slut på kontantkortet. Det måste sedan fyllas på och innan man vet ordet av har man gjort av med betydligt mer än vad man skulle ha betalat i fast månadskostnad med något av de billigaste mobilabonnemangen.

Hallon och Vimla erbjuder de allra billigaste abonnemangen med fria samtal och sms och mycket surf för pengarna.

Lågprisoperatörer billigast

 

Vanliga frågor och svar

Vilken mobiloperatör är billigast?

Hallon är definitivt en av de billigaste mobiloperatörerna på marknaden. Andra alternativ med mycket bra priser är Halebop, Fello och Vimla. Hos Vimla kan du som är kund använda en tipslänk för att sänka din månadskostnad ytterligare.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en lågprisoperatör?

Det finns många mobiloperatörer som har likvärdiga priser på abonnemang. De kan dock skilja sig åt ganska mycket vad gäller kundsupport, möjlighet att spara surf, hur många gigabyte som får användas utomlands och täckning. Vissa operatörer erbjuder 4G-samtal och andra inte. Du bör därför fundera på vad som spelar roll för dig innan du väljer.

Hur kan vissa mobiloperatörer vara så mycket billigare?

Avskalade erbjudande, begränsad kundsupport, inga fysiska butiker och ingen försäljning av tillbehör och mobiltelefoner är några av anledningarna till att virtuella operatörer är billiga. De har heller inga egna nät utan hyr in sig i befintliga nät.

Vilken lågprisoperatör har bäst täckning?

Då lågprisoperatörerna använder sig av Telias, Telenors, Tele2:s eller Tre:s nät har de alla bra täckning. Bor du i glesbygd eller de norra delarna av Sverige kan det vara värt att kolla in täckningskartorna för att vara säker på att få bra täckning.

Kan jag köpa en mobil på avbetalning hos de virtuella operatörerna?

Ja. Hos vissa virtuella operatörer, såsom Hallon, Comviq och Halebop, kan du köpa en mobiltelefon på avbetalning. Utbudet skiljer sig åt mellan operatörerna, men särskilt hos Halebop och Comviq kan du hitta ett stort utbud.