Om du har råkat dra på dig en betalningsanmärkning kan du fortfarande skaffa ett abonnemang för mobilt bredband. Se vilka abonnemang som du kan teckna utan att det görs en kreditupplysning. Det finns inga andra krav för att teckna abonnemangen förutom att du ska ha fyllt 18 år.

hallon

Mobilt bredband utan kreditkoll

Bäst pris på mobilt bredband

Mycket surf i snabbt nät

Teckna abonnemang med betalningsanmärkning

Du kan vara lugn! Du kan teckna ett abonnemang för mobilt bredband trots att du har en betalningsanmärkning. Låt oss titta närmare på hur och vilka operatörer du kan vända dig till.

Vad är en betalningsanmärkning?

Ungefär en halv miljon människor i Sverige har en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning innebär att man fått en markering hos UC, Upplysningscentralen.

Det betyder oftast att man har missat att betala en faktura, eller inte kunnat hålla sig till sin avbetalningsplan för lån. Det är inte Kronofogdemyndigheten som utfärdar betalningsanmärkningar, utan de beslutar bara om det ska bli en registrering eller inte.

En betalningsanmärkning gör det komplicerat, och i många fall rent utav omöjligt, för privatpersoner och företag att ingå avtal med varandra.

Teckna abonnemang – trots betalningsanmärkning

Det är inte bara för huslån och billån som kan påverkas negativt av att man har samlat på sig en eller flera betalningsanmärkningar. Även för att teckna ett mobilt bredbandsabonnemang så krävs det ofta ett fläckfritt register. I alla fall med ett vanligt abonnemang på mobilt bredband som du betalar i efterskott med faktura.

I många fall görs det en kreditkontroll när du tecknar ett nytt abonnemang. Det görs för att se om du är kreditvärdig så att du kan betala företagets fakturor.

Jämför mobilabonnemang med oss nu

Betala ditt mobila bredband med kort

Vad vissa operatörer väljer att erbjuda är ett abonnemang för mobilt bredband som du betalar i förskott med ditt bankkort – då görs ingen kreditupplysning. Det vill säga innan du kan börja använda tjänsten dras månadsbeloppet från ditt konto eller kort och sedan kan du surfa för fullt. Eftersom operatören får betalt i förskott riskerar du inte att hamna i skuld och operatören behöver inte göra någon kreditupplysning.

Det är alltså fullt möjligt att teckna ett abonnemang för mobilt bredband med alla de fördelar som ett abonnemang innebär – trots att du har en betalningsanmärkning.

Det gäller bara att veta vilka operatörer som inte tar en kreditupplysning.

Samma operatörer erbjuder även mobilabonnemang trots betalningsanmärkning.

Vilka operatörer har mobilt bredband utan kreditkoll?

 • Hallon – Hallon har mobilt bredband till riktigt bra priser. Alla deras abonnemang betalas med kort i förskott – ingen kreditkoll görs.

Surf.nu rekommenderar

hallon

Mobilt bredband utan kreditkoll

Bäst pris på mobilt bredband

Mycket surf i snabbt nät

Vad bör man tänka på när man köper ett mobilt bredband?

Att välja rätt abonnemang är svårt, och här kommer några tips som hjälper dig hitta mobil bredbandsabonnemanget som passar dig bäst.

Surfmängd och surfhastigheter

Förutom pris så är surfmängd och surfhastighet de viktigaste sakerna att titta lite närmare på.

Hur snabbt bredband behöver man?

Hastigheten ett mobilt bredband har begränsas av mobilnätet och dess täckning. Allra snabbast surfar man i 5G-nätet, men för de allra flesta räcker det gott och väl att surfa i 4G-nätet. Då ligger maxhastigheten på runt 100 Mbit/s.

För att streama i HD-kvalité till en TV behövs exempelvis 5 Mbit/s. För att streama musik från Spotify eller prata över Skype behövs egentligen bara 0,5 Mbit/s. Givetvis höjs kravet ifall du har fler än en pryl uppkopplad till samma bredband.

Hur mycket surf behöver man?

Något som också är viktigt är maxtaket på hur mycket data du kan förbruka.

Om du bara surfar och mejlar är det sällan något problem, men brukar du streama musik eller film till tv så kan det snabbt slå i taket. Att streama till Tv:n brukar förbruka ungefär 1 GB i timmen.

Väljer du ett billigt bredband har du oftast ett lågt tak med data du kan förbruka, jämfört med ett dyrare.

5 GB surf räcker till:

 • Lyssna på strömmad musik i 50 timmar
 • Titta på video i 10 timmar
 • Surfa på blandade hemsidor i 80 timmar

Router, USB-modem eller SIM-kort direkt i enheten

När du väl har köpt ett mobilt bredband får du oftast bara ett abonnemang och ett SIM-kort. Du måste därför också ha någon slags hårdvara som till exempel ett USB-modem som du kopplar in i din dators USB-ingång. Ett problem som uppstår är att du bara kan surfa från just den datorn.

Vissa prylar kan ibland ha ett inbyggt mobilt bredband. Då stoppar du bara in sim-kortet direkt i sim-kortplatsen och kan då surfa. Det gäller till exempel surfplattor och smartphones. Även detta gör så att du bara kan surfa från en pryl – om du inte använder din enhet som hotspot.

Ett alternativ om man vill dela surfen mellan flera enheter är en router. Routern ser ut och fungerar precis som en vanlig hemmarouter, men istället för att koppla ihop den med nätverk så stoppar du bara in ett SIM-kort med mobilt bredband.

Köpa router med betalningsanmärkning

Tänk på att du inte kan köpa en router eller ett modem på avbetalning om du har en betalningsanmärkning. Även Hallon, som inte tar en kreditupplysning när man köper abonnemang, tar en kreditupplysning om man köper hårdvara, som en router, på avbetalning.

En router eller ett modem kan man köpa kontant hos flera elektronikbutiker.

Andra möjligheter för dig med betalningsanmärkning – kontantkort

Ett annat alternativ, förutom abonnemang hos Hallon, är kontantkort. Då behöver du inte ingå avtal med operatören utan fyller bara på pengar på ditt kort. Med kontantkort har man dock inte flera av fördelarna som ett abonnemang har; det är oftast dyrare och bredbandet blir obrukbart så fort pengarna är slut.

Läs mer om mobilt bredband med kontantkort här

Abonnemang eller kontantkort för dig med betalningsanmärkning

Operatör
Abonnemang
Kontantkort
Hallon Ja Ja
Chilimobil Nej Nej
Tre Nej Nej
Telenor Nej Ja
Tele2 Nej Nej

Operatörer som inte tar kreditupplysning

Följande operatörer rekommenderar vi – som inte tar en kreditupplysning när du tecknar abonnemang för mobilt bredband.

Hallon mobiloperatör

Hallon har prisvärda och generösa bredbandsabonnemang i Tres snabba nät. Hallon gör aldrig en kreditupplysning om man endast beställer ett abonnemang eller köper ett kontantkort. 

Hallon drar betalningarna i förväg från ditt bankkort istället för att skicka en faktura. Perfekt och smidigt för alla oavsett om man har en betalningsanmärkning eller ej.

 • Nät: Tre mobilnät
 • Pris: Från 99 kronor/månad
 • Surf:  5 – 200 GB surf per månad
 • Uppsägningstid: Ingen bindningstid
 • Spara oanvänd surf: Du kan spara upp till 200 GB
 • Leverans: Ett SIM-kort kommer hem till din brevlåda inom några få dagar.

Hallon

 • Bra priser
 • Ingen bindningstid
 • Kortbetalning

Läs mer & Beställ

Vanliga frågor och svar

Kan jag köpa mobilt bredband med betalningsanmärkning?

Ja, det finns operatörer med mobilt bredband som inte tar någon kreditupplysning. I stället erbjuder de abonnemang med förutsättningen att du betalar i förväg varje månad. Alltså för nästkommande period. Vi rekommenderar Hallon.

Vilka operatörer låter mig teckna abonnemang trots betalningsanmärkning?

Mobiloperatören Hallon har lösningar för att teckna abonnemang trots betalningsanmärkning. Då betalar du för nästkommande månad via ditt bankkort.

Kan jag teckna vanligt bredband med betalningsanmärkningar?

Det kan vara svårt att beviljas ett vanligt bredbandsavtal om du har skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar. Det beror på att de flesta gör en kreditkoll innan de beviljar dig som kund. En lösning är att skaffa mobilt bredband hos en operatör som låter dig betala månadsvis med bankkortet, till exempel Hallon.

Vilka hinder kan uppstå om jag försöker teckna abonnemang med skulder?

Det enda hindret du kan råka på är att du helt enkelt nekas att teckna abonnemanget över huvud taget. Hos vissa operatörer som låter dig teckna abonnemang trots skulder kan du också ha vissa begränsningar, exempelvis för utlandssamtal.

En operatör låter mig inte teckna abonnemang – vad kan jag göra?

Nekas du att teckna abonnemang kan du skaffa kontantkort i stället. Genom att du betalar i förväg för den surf du vill ha behöver inte operatören ta någon kreditupplysning på dig.