Samsungs Galaxy A-serie | Surf.nu

Samsungs Galaxy A-serie

Samsung Galaxy A40


Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Samsung Galaxy A40 med Tre


Fria Samtal

Fria Sms

5 - fri Gb data
från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Samsung Galaxy A50


Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 259 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Samsung Galaxy A50 med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3 - fri Gb data
från 359 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Samsung Galaxy A80


Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 399 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Samsung Galaxy A80 med Tre


Fria Samtal

Fria Sms

5 - fri Gb data
från 399 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Samsung Galaxy A80 med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3 - fri Gb data
från 509 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Samsungs mobiltelefoner i mellansegmentet

Samsung omnämns ofta i samband med flaggskeppstelefoner som Galaxy S9 och S10, eller när man pratar om de populäraste Androidmobilerna. Samsungs telefonserie Galaxy har flera olika serier, varar Galaxy S-serien är den mest kända och påkostade bland Samsungs serier. Galaxy A-serien pratas det sällan om, men faktum är att det är en av de största serierna med störst utbud av modeller.

Tidigare har mobilerna i serien benämnts med A och modellens siffra, till exempel A5. Detta var dock förvirrande eftersom det varje år kom en ny A5:a. Nytt för i år är Samsung nu har valt att namnge telefonerna som A50, och nästa års A5:a kommer att heta A51. Galaxy A-serien är en serie som passar alla typer av användare och serien skapas med syfte att vara en mobil som fungerar för livet. Funktionerna i de olika modellerna skiljer sig åt, men det finns fyra aspekter som genomsyrar alla Galaxy A-modeller:

 • En stor skärm som rymmer allt man behöver
 • En riktigt grym vidvinkelkamera som fångar de värdefulla ögonblicken
 • Ett kraftfullt batteri som ger lång användning
 • Stilren design som skapar premiumkänsla

Finns i flera prisklasser

Galaxy A-serien är en serie bestående av budgettelefoner i mellansegmentet. Årets Galaxy A-serie sträcker sig från den minsta och enklaste A20e upp till den mest avancerade A80, med ytterligare tre modeller däremellan.

De olika modellerna i A-serien ligger i lite olika prisklasser eftersom de olika modellernas funktioner skiljer sig åt. I årets A-serie hittar du en A20e som kostar runt 2000 kronor, och den mest avancerade modellen ligger runt 7000 kronor. Det finns alltså någonting som passar alla, oavsett vad man vill betala eller tycker är viktiga egenskaper i en telefon.

samsung_galaxy

Modeller i 2019 Galaxy A Serie

Under 2019 har flera nya modeller i A-serien lanserats, men vi inväntar fortfarande lanseringen av Galaxy A80, den mest avancerade mobiltelefonen i serien. A80 förväntas komma ut på den svenska marknaden 3 juni 2019. Den senaste modellen att lanseras var A20e som lanserades maj 2019. Alla årets Galaxy A-modeller kör Android 9.0 Pie med Samsungs One UI.

Galaxy A80 – Släpps 3 juni

Galxy A80 är snackisen bland Galaxy A-modellerna och den första telefonen med en flärplös design och den nya New Infinity Display. Den heltäckande, enorma (!) och ostörda skärmytan kommer av att talafonens kamera är en roterande kamera som kan användas som både fram och bak. Kameran skjuts upp och kan vridas för selfiebilder. Detta gör att selfiekameran ger lika krispiga bilder och inspelningar som om du använt baksidekameran, och allt fotograferas i 48 megapixlar.

Det är även den första Samsungmobilen som ratar hörlursuttaget, och Samsung har även valt att ta bort platsen för det extra microSD-kortet. Detta till trots – det är en telefon som kommer hiskligt nära Samsungs flaggskeppsserie S-serien. Telefonen är tänkt att attrahera användaren som tar selfies och streamar.

Storlek: 165,2 x 76,5 x 9,3 mm
Display och skärmyta: 6.7 tum Super Amoled (2400 x 1080 pixels)
Batterikapacitet: 3700 mAh och 25W snabbladdning
Processor: Åttakärnig Snapdragon 730
RAM och internminne: 8 GB RAM och 128 internminne
Plats för dubbla SIM-kort: Ja, nano-SIM
Hörlursuttag: Nej
Kamera: Vridbar trippelkamera med 48 MP + 8 mp vidvinkel + 3D.
Bluetooth: 5.0
Plats för microSD: Nej
Övriga funktioner: Fingeravtrycksläsare i skärmglaset, vridbar kamera ger unik New Infinity Display med 100 procentig skärm.

Rekommenderat pris: 7090 kronor

Spekulationer och omdömen av Galaxy A80

Flera sajter förutspår att det kommer kännas som en top-of-the line mobil, med ena foten kvar i medelsegmentet. Bortsett från det uppenbart spännande och nya, den vridbara kameran, så bjuder telefonen på mycket mer än vad man kan tro att en mobil från A-serien ska kunna leverera.

Värt att komma ihåg är att det inte är en flaggskeppstelefon, och du får varken trådlös laddning eller vattentäthet. Kameran gör att det inte är lika lätt att skydda mobilen med ett skal, och den vridbara kameran ger även upphov till en extra funktion som skulle kunna gå sönder. Dock ger den vridbara kameran möjlighet till både selfies och videos i 48 mp, vilket gör att mobilen säkerligen kommer attrahera och tillfredsställa den yngre generationen.

Galaxy A70

Snäppet enklare än A-seriens värsting A80, men inte långt därifrån, är Galaxy A70. För dig som vill ha en traditionell telefon och tycker att det viktigaste är lång batteritid, ett hörlursuttag (subjektivt, men A80 saknar hörlursuttaget), en stor och skarp Super Amoled-skärm, en kraftfull processor och ett ordentligt batteri som kan snabbladdas, då är A70 en prisvärd kandidat.

 • Storlek: 164,3 x 76,7 x 7,9 mm / 183 g
 • Display och skärmyta: 6,7 tum Super Amoled-skärm (2400 x 1080 pixels)
 • Batterikapacitet: 4500 mAh
 • Processor: Åttakärnig Snapdragon 675
 • RAM och internminne: 6 GB RAM och 128 GB internminne
 • Plats för dubbla SIM-kort: Ja, nano-SIM
 • Hörlursuttag: 3,5 mm
 • Kamera: Trippelkamera på 32 MP + 5 MP +8 MP  och Selfiekamera 32 mp
 • Bluetooth: 5.0
 • Plats för microSD: Ja
 • Övrigt: Snabbladdning, fingeravtrycksläsare under skärmen och ansiktsigenkänning

Rekommenderat pris: 4000 kronor

Recension och omdöme Galaxy A70

För den som vill ha en riktigt bra telefon och velar mellan A70 eller den kommande A80, då är det till att veta vad som egentligen skiljer modellerna åt. A70 har en vanlig kamera (A80 har en vridbar kamera), större batteri än A80 och nästan lika kraftfull processor som A80. För den som tycker den sedvanliga selfiekameran och flärpen är ok och vill ha kvar 3,5 mm hörlursuttaget, då fungerar A70 lika bra som A80 – och du sparar dessutom in tusenlappar.

Trots att den till största del fått goda vitsord så finns det några detaljer som du kan förvänta dig när du köper denna telefon. Till exempel så sägs fingeravtrycksläsaren vara något seg och okonsekvent, högtalarljudet är lågt, det finns inget nattläge i kameran och lampan till kameran är något svag.

Galaxy A50

Galaxy A50 är en elegant telefon som med slimmat chassi ligger fint i handen. Galaxy A50 är medeltelefonen bland Samsungs A-serie och du kan förvänta dig en telefon som har en högklassig skärm, ett kraftfullt batteri som ger extremt lång användningstid och gott om lagring.

 • Storlek: 158,5 x 74,7 x 7,7 mm / 166 g
 • Display och skärmyta: 6,4 tum Super Amoled-skärm (2340 x 1080 pixels)
 • Batterikapacitet: 4000 mAh
 • Processor: Åttakärnig Exynos 9610
 • RAM och internminne: 4 GB RAM och 128 GB internminne
 • Plats för dubbla SIM-kort: Ja, nano-SIM
 • Hörlursuttag: 3,5 mm
 • Kamera: Bakkamera 20 mp + 5 mp + 8 mp och Selfiekamera 25 mp
 • Bluetooth: 5.0
 • Plats för microSD: Ja
 • Övrigt: Vattentålig, snabbladdning, ansiktsigenkänning och fingeravtrycksläsare.

Rekommenderat pris: 4000 kronor

Recension och omdöme av Galaxy A50

Det finns andra telefoner i samma prisklass som har lite bättre prestanda, men annars har användarna fått ungefär vad de förväntar sig. En rapp telefon som klarar av vardagen med bravur, men vid spel och andra krävande aktiviteter stöter på vissa begränsningar.

En telefon i denna prisklass kan inte jämföras med en flaggskeppstelefon som Samsung S10, men om man ändå gör jämförelsen så kan man säga att den är hälften så bra. Vissa tillkortakommande kommer du få leva med, och andra funktioner kommer vara bättre än du förväntat dig.

Galaxy A40

Galaxy A40 är en budgettelefon som inte känns billig. Den robuste telefonen i liknande design som S10 känns gedigen, och trots plasten så ger Galaxy A40 allt annat än en plastig känsla. Trots att mobiltelefonens inre kommer att speglas av mobilens prisnivå så är skärmen i toppklass och i princip i samma standard som både A70, A70 och S10.

 • Storlek: 144,4 x 7,9 x 69,2 mm / 140 g
 • Display och skärmyta: 5,9 tum Super Amoled-skärm (2220 x 1080 pixel)
 • Batterikapacitet: 3100 mAh 15W snabbladdare
 • Processor: Åttakärnig Exynos 7904
 • RAM och internminne: 4 GB RAM och 64 GB internminne
 • Plats för dubbla SIM-kort: Ja, nano-SIM
 • Hörlursuttag: 3,5 mm
 • Kamera: Dubbelkamera 16 MP med vidvinkel och djupeffekt samt selfiekamera 24 MP med djupeffekt
 • Bluetooth: 5.0
 • Plats för microSD: Ja
 • Övrigt: Fingeravtrycksläsare och ansiktsigenkänning

Rekommenderat pris: 2700 kronor

Recensioner och omdöme av Galaxy A40

Ibland känns det som att gränssnittet har svårt att följa med, vilket märks i A40. Det uppstår viss fördröjning och telefonen känns inte supersnabb. Telefonen är betydligt bättre än vad man tidigare fick för samma peng när man köpte en Samsung, men det är ett måste för Samsung att leverera budgettelefoner som kan mäta sig med konkurrenterna. Kostnaden för telefonen gör att man kan leva med dess brister, men i förhållande till konkurrenternas telefon i samma prisklass så är det en av de svagare telefonerna.

Det finns enskilda funktioner som klarar sig riktigt bra i jämförelser, till exempel kameran. Självklart ska det nämnas att skärmen är i princip samma skärm som används till Samsungs Flaggskeppstelefoner, så visst har Galaxy A40 sina poänger.

Galaxy A20e

Den minsta och billigaste av årets A-serie är Galaxy A20e. Att telefonen sen har samma skärmstorlek som flaggskeppstelefonen Galaxy S9 och alla funktioner som man behöver, det gör det till en telefon som säkerligen blir en vinnare bland budgettelefoner.

 • Storlek: 147,2 x 69,5 x 8,3 mm / 141 g
 • Display och skärmyta: 5,8 tum TFT-skärm (1560 x 720 pixels)
 • Batterikapacitet: 3000 mAh
 • Processor: Åttakärnig Exynos 7884
 • RAM och internminne: 3 GB RAM och 32 GB internminne
 • Plats för dubbla SIM-kort: Ja
 • Hörlursuttag: 3,5 mm
 • Kamera: 13 + 5 megapixel med vidvinkelläge dubbla kameror bak och en enkel selfiekamera på 8 megapixel.
 • Bluetooth: 4.2
 • Plats för microSD: Ja

Rekommenderat pris: 2000 kronor

Köpa en Galaxy A mobil med abonnemang

Om du köper en Galaxy A-mobil från en operatör så kan du delbetala mobilen om du köper ett abonnemang samtidigt. Det innebär att du betalar av en fast summa på telefonen varje månad. Oftast innebär delbetalning att du binder upp telefonen hos operatören i 12 eller 24 månader. Du kan även hitta telefonen som kontantkortsmobil, vilket innebär att du betalar hela summa direkt.

När du köper en Galaxy A-mobil på delbetalning ska du se efter vad den totala summen för telefonen blir när din bindningstid har löpt ut. Se till att den totala summan inte är allt för hög jämfört med det rekommenderade priset av telefonen.

Operatörer med Galaxy A och abonnemang

Galaxy A hos Tre

Tre är en operatör som har ett stort utbud av mobiltelefoner, abonnemang och andra kommunikationstjänster. Hos Tre kan du få både abonnemang och telefon till ett riktigt bra pris eftersom du binder upp dig på 24 månader. Tre har ett snabbt nät med bra täckning i stora delar av Sverige, och de har en generös surfmängd inom EU.

Galaxy A-modeller: A40, A80

Abonnemang: Fria samtal, SMS & MMS samt 2-10 GB surf

Nät: Eget nät

Bindningstid: 24 månader

Tre

 

 • Bra priser
 • Snabb surf
 • Bra täckning

 

Läs mer & Beställ

 

Galaxy A hos Halebop

Halebop är en ny och schysst operatör som har låga priser på abonnemang, och riktigt schyssta villkor. När du köper en mobil från Halebop så kan du delbetala mobiltelefonen i 24 månader, och du väljer själv hur mycket du vill betala varje månad. Halebop använder sig av Telias nät, så du får riktigt bra täckning för ett lågt pris.

Galaxy A-modeller: A40, A50, A80

Abonnemang: Fria samtal, SMS & MMS samt 2-30 GB surf

Nät: Telias nät

Bindningstid: 24 månader

halebop

 

 • Bestäm avgift själv
 • Använd Telias nät
 • Billiga abonnemang

 

Läs mer & Beställ

 

Galaxy A hos Telenor

Hos Telenor har du ingen bindningstid på abonnemanget vilket betyder att du kan byta abonnemang när du vill under mobiltelefonens bindningstid. Telenor har ett stort och stabilt nät med bra täckning över hela Sverige. Dessutom får du använda din surf i 41 länder, inklusive USA, Thailand och Malaysia.

Galaxy A-modeller: A50

Abonnemang: Fria samtal, SMS & MMS samt 3 GB – obegränsat

Nät: Eget nät

Bindningstid: Ingen bindningstid på abonnemang & 24 månader på telefon

telenor

 

 • Fri roaming i USA och Thailand
 • Obegränsad surf
 • Ingen bindningstid

 

Läs mer & Beställ