halebop
 • Nöjda kunder
 • Täckning i Telias nät
 • Välfylld webbshop
comviq
 • Webbshop med stort utbud
 • Rabatt till studenter, barn och seniorer
 • Familjeabonnemang
Tre
 • Ultrasnabbt nät med 5G+
 • Upp till obegränsad surf
 • De senaste modellerna i webbshollen
Hallon
 • Billigaste operatören
 • Rabatt till student, barn och senior
 • Webbshop med mobiler

Köpa en Galaxy A mobil med abonnemang

Om du köper en Galaxy A-mobil från en operatör så kan du delbetala mobilen om du köper ett abonnemang samtidigt. Det innebär att du betalar av en fast summa på telefonen varje månad. Oftast innebär delbetalning att du binder upp telefonen hos operatören i 12, 24 eller 36 månader. Du kan även hitta telefonen som kontantkortsmobil, vilket innebär att du betalar hela summa direkt.

När du köper en Galaxy A-mobil på delbetalning ska du se efter vad den totala summen för telefonen blir när din bindningstid har löpt ut. Se till att den totala summan inte är allt för hög jämfört med det rekommenderade priset av telefonen.

Samsungs mobiltelefoner i mellansegmentet

Samsung omnämns ofta i samband med flaggskeppstelefoner som Galaxy S-serien, Galaxy Z Fold och Galaxy Z Flip, eller när man pratar om de populäraste Androidmobilerna. Samsungs telefonserie Galaxy har flera olika underserier, varav Galaxy S-serien är den mest kända och påkostade. Galaxy A-serien pratas det sällan om, men faktum är att det är en av de största serierna med ett brett utbud av modeller.

Galaxy A-serien är en serie som passar alla typer av användare och serien skapas med syfte att vara en mobil som fungerar för livet. Funktionerna i de olika modellerna skiljer sig åt, men det finns fyra aspekter som genomsyrar alla Galaxy A-modeller:

Finns i flera prisklasser

Galaxy A-serien är en serie bestående av budgettelefoner i mellansegmentet. Serien består av flera olika modeller, allt från en mindre och enklare modell till mer avancerade modeller.

De olika modellerna i A-serien ligger i lite olika prisklasser eftersom de olika modellernas funktioner skiljer sig åt. Den minsta och enklaste modellen kostar bara några tusenlappar, jämfört med den mest avancerade modellen som kostar mer än dubbelt så mycket. Det finns alltså någonting som passar alla, oavsett vad man vill betala eller tycker är viktiga egenskaper i en telefon.

Mobiltelefoner i Samsung Galaxy A-serien

I denna artikel kan du läsa om de olika modellerna A15, A34 och A54 i Samsung Galaxy A-serien.

Samsung Galaxy A54 5G

Galaxy A54 är en uppdaterad version av den populära A53. A54kommer med stöd för 5G, en kamera med 50 MP och en IP67-märkning. IP67 innebär att telefonen är vattentålig!

Telefonen lanserades i mars 2023.

Kamera

På baksidan sitter hela tre kameralinser – som tillsammans ger proffsiga foton – särskilt sett till prisklass på telefonen. Huvudkameran har 50 megapixlar, ultravidvinkelkameran har 12 megapixlar och macrokameran har 5 megapixlar. På framsidan sitter en selfiekamera med 32 megapixlar.

Batteri

Batteriet har 5 000 mAh. Laddaren som kommer med laddar med 25 W – blixtsnabb snabbladdning alltså! Telefonen har dock inte stöd för trådlös laddning och laddaren följer inte med i lådan när man köper. telefonen.

Övrig funktionalitet

Cirka pris: 5 800 kronor

Samsung Galaxy A54 5G med abonnemang

Samsung Galaxy A54 finns att köpa med abonnemang hos de svenska operatörerna Hallon, Halebop, Comviq och Tre. Om man köper en mobiltelefon med abonnemang kan man välja att delbetala telefonen tillsammans med abonnemanget – då slipper man betala hela telefonen med en gång när man köper den!

Samsung Galaxy A34 5G

I mellanprisklassen hittar vi Galaxy A34 – en smartphone som lanserades 2023 med stöd för 5G. A34 är en uppdaterad version av A33. A34 är ett billigare alternativ till A54, men telefonerna är förvånande lika. Båda har stöd för 5G, ett pålitligt kamerasystem och ett batteri som håller hela dagen.

Kamera

A34 har ett kamerasystem med tre linser. Huvudkameran har 48 megapixlar, den får stöd av en ultravidvinkellins på 8 megapixlar och en macrolins på 5 megapixlar.

Batteri

Batterier har 5 000 mAh och möjlighet till snabbladdning med laddaren på 25 W. Batteriet håller alltså hela dagen, och när man väl behöver ladda det går det på rekordtid.

Övrig funktionalitet

Rekommenderat pris: 4 500 kronor

Samsung Galaxy A34 5G med abonnemang

A34 5G hittar du med abonnemang hos mobiloperatörerna Comviq, Tre och Hallon. Välj ett abonnemang som passar just dina mobilvanor. Kanske behöver du obegränsad surf? Eller nästan ingen surf alls?

Samsung Galaxy A15

Samsung Galaxy A15 är en riktigt vass smartphone i mellanprisklassen, men allra billigast i A-serien för 2024. Mobiltelefonen har en stilren, enkel och kompakt design med fokus på funktionalitet och ergonomi – den är helt enkelt gjord för att ligga bekvämt i handen. 

Det avancerade trippelkamerasystemet gör att modellen sticker ut bland konkurrenterna i samma prisklass. 

Kamera

Galaxy A15 har ett avancerat trippelkamerasystem som är designat för att kunna ta bilder på allt. Den huvudsakliga kameran har 50 MP vilket ger vackra och skarpa bilder. Om man vill få med mer finns en vinkelkamera med 5 MP och om man vill få med alla detaljer finns en makrokamera med 2 MP. Kamerasystemet har stöd för porträttbilder.

Batteri

A15 har ett batteri på 5 000 mAh – den håller alltså hela dagen. Telefonen har dock inte stöd för trådlös laddning och ingen laddare följer med när man köper telefonen – den får man köpa separat om man inte har en hemma redan. 

Övrig funktionalitet

Modellen har stöd för 5G.

Rekommenderat pris: 2 800 kronor

Samsung Galaxy A15 med abonnemang

Samsung Galaxy A15 finns hos många svenska operatörer, men inte alla. Om du är intresserad av A15 råder vi dig att jämföra de olika operatörerna och deras abonnemang för en lösning som passar dig allra bäst. Kom ihåg att du kan välja att delbetala mobilen om du inte vill betala hela summan på en gång. Du hittar Galaxy A15 hos bland annat Tre och Halebop. 

Andras omdöme och recensioner om Samsung Galaxy A-serie

Vi har kollat in de senaste omdömena och recensionerna kring Samsung Galaxy A-serie från Mobil.se. Du kan här läsa en sammanfattning över det som framkommit för både plus och minus från dessa tester så att du får en samlad bild över recensionerna.

Mobil.se har gjort test på Samsung Galaxy A14 och ger den ett totalbetyg på 62 %. Mobil.se anser att A14 är en telefon med potential, men att den inte riktigt presterar i alla kategorier. Grundfunktionerna är där, men skärmen och kamerorna hade behövt lite mer kärlek. Mest minus får modellen för att den saknar vidvinkelkamera.

Mobil.se har även gjort test på Samsung Galaxy A54 och ger den ett totalbetyg på 78 %. Telefonen har en snygg design (om än något billigare material än Galaxy S23) och en riktigt bra skärm för sin prisklass. Prestandan tycker mobil.se har fått ett riktigt lyft jämfört med förra årets modell, A53.

Mobil.se ger Samsung Galaxy A34 totalbetyget 78 % i sina tester. I detta testet är Mobil.se mest nöjd med skärmen, men mindre nöjda med den något plastiga designen.

Operatörer med Galaxy A och abonnemang

Galaxy A hos Hallon abonnemang

Hallon är en populär lågprisoperatör. Den tidigare lilla operatören erbjuder bra villkor, prisvärda abonnemang, sparad surf och snabbt nät. Dessutom får du riktigt mycket surf. Skaffa en Galaxy A och ett prisvärt abonnemang hos Sveriges billigaste operatör.

Galaxy A-modeller: Flera olika modeller

Mobilabonnemang: Samtliga abonnemang ger fria samtal, SMS och MMS.

Mobildata: 4 – 100 GB

Bindningstid: 24 månader

Mobilnät: Tre:s mobilnät

Hallon

 • Billigaste operatören
 • Rabatt för student, ungdom och senior
 • De populäraste modellerna från Samsung

Läs mer & Beställ

Galaxy A hos Comviq

Hos Comviq kan du köpa modeller i Samsungs A-serie. Du väljer själv vilken surfmängd som ska ingå i mobilabonnemanget och vilken Samsung-modell du vill ha.

Galaxy A-modeller:  Flera olika modeller

Surfmängd: 10 – 100 GB

Bindningstid: 24 eller 36 månader

Mobilnät: Tele2 och Telenors mobilnät


comviq

 • Alltid billigt
 • Fri frakt 
 • Nöjda kunder

Läs mer & Beställ

Galaxy A hos Tre

Tre är en operatör som har ett stort utbud av mobiltelefoner, abonnemang och andra kommunikationstjänster. Hos Tre kan du få både abonnemang och telefon till ett riktigt bra pris eftersom du binder upp dig på 36 månader. Tre har ett snabbt nät med bra täckning i stora delar av Sverige, och de har en generös surfmängd inom EU.

Galaxy A-modeller: Flera olika modeller

Abonnemang: Fria samtal, SMS & MMS samt 5-Obegränsad GB surf

Nät: Eget nät

Bindningstid: 12, 24 eller 36 månader


Tre

 • Bra priser
 • Snabb surf
 • Bra täckning

Läs mer & Beställ

Galaxy A hos Halebop

Halebop är en schysst operatör som har låga priser på abonnemang, och riktigt schyssta villkor. När du köper en mobil från Halebop så kan du delbetala mobiltelefonen i upp till 36 månader. Halebop använder sig av Telias nät, så du får riktigt bra täckning för ett lågt pris.

Galaxy A-modeller: Flera olika modeller

Abonnemang: Fria samtal, SMS & MMS samt 3-100 GB surf

Nät: Telias nät

Bindningstid: 0, 12, 24 eller 36 månader


halebop

 • Välj delbetalningstid
 • Använd Telias nät
 • Billiga abonnemang

Läs mer & Beställ

Vilket nät använder operatörerna?
Operatör
Mobilnät
Hallon Tre
Halebop Telia
Comviq Telenor och Tele2
Tre Tre

Vanliga frågor och svar om Samsung Galaxy A

Vad är skillnaden på Samsung Galaxy A och S?

Samsung S-serien är de dyraste och mest avancerade mobilerna som Samsungs producerar. A-serien är mer inriktad på budgetmodeller.

Vilken Samsung Galaxy-mobil är bäst?

Den mest hajpade Samsung-telefonen för tillfället är Samsung Galaxy S24 Ultra. Den har i princip allt som du kan önska dig av en telefon i toppskiktet; grym kamera, stöd för penna, kant till kant-skärm och ordentligt med prestanda.

Har Samsung Galax A 5G?

Mobilerna i Samsung Galaxy A-serien är redo för morgondagens mobilnät, alltså 5G. Du behöver dock ett 5G-redo abonnemang och befinna dig på en plats med 5G-nät för att det ska fungera.

Vilka operatörer säljer abonnemang med Samsung Galaxy A?

Du hittar billiga abonnemang tillsammans med Samsung A-mobiler hos återförsäljare som Hallon, Comviq och Halebop. Håll utkik efter aktuella kampanjer och erbjudande på Surf.nu.

Är Samsung eller iPhone bäst?

Det är en fråga om tycke och smak. Apple och Samsung producerar några av de bästa mobilerna i världen i dag, och har allt från dyra flaggskeppsmodeller till billigare alternativ.