Samsung Galaxy A med abonnemang [A10, A20e, A40, A51, A71]

4G

Samsung Galaxy A10 med Tre


Fria Samtal

Fria Sms

5-obegränsad Gb data
från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy A40 med Halebop abonnemang


Fria Samtal

Fria Sms

2-40 Gb data
från 209 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy A40 med Tre abonnemang


Fria Samtal

Fria Sms

2-obegränsad Gb data
från 229 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy A51 abonnemang från Halebop


Fria Samtal

Fria Sms

2-40 Gb data
från 249 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy A20e med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3-obegränsad Gb data
från 309 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy A51 med Tre


Fria Samtal

Fria Sms

5-obegränsad Gb data
från 349 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy A71 med abonnemang från Tre


Fria Samtal

Fria Sms

5-obegränsad Gb data
från 349 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy A51 med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3-obegränsad Gb data
från 399 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy A71 med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3-obegränsad Gb data
från 429 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Köpa en Galaxy A mobil med abonnemang

Om du köper en Galaxy A-mobil från en operatör så kan du delbetala mobilen om du köper ett abonnemang samtidigt. Det innebär att du betalar av en fast summa på telefonen varje månad. Oftast innebär delbetalning att du binder upp telefonen hos operatören i 12 eller 24 månader. Du kan även hitta telefonen som kontantkortsmobil, vilket innebär att du betalar hela summa direkt.

När du köper en Galaxy A-mobil på delbetalning ska du se efter vad den totala summen för telefonen blir när din bindningstid har löpt ut. Se till att den totala summan inte är allt för hög jämfört med det rekommenderade priset av telefonen.

Samsungs mobiltelefoner i mellansegmentet

Samsung omnämns ofta i samband med flaggskeppstelefoner som Galaxy S9 och S10, eller när man pratar om de populäraste Androidmobilerna. Samsungs telefonserie Galaxy har flera olika serier, varar Galaxy S-serien är den mest kända och påkostade bland Samsungs serier. Galaxy A-serien pratas det sällan om, men faktum är att det är en av de största serierna med störst utbud av modeller.

Tidigare har mobilerna i serien benämnts med A och modellens siffra, till exempel A5. Detta var dock förvirrande eftersom det varje år kom en ny A5:a. Nytt för i år är Samsung nu har valt att namnge telefonerna som A50, och nästa års A5:a kommer att heta A51. Galaxy A-serien är en serie som passar alla typer av användare och serien skapas med syfte att vara en mobil som fungerar för livet. Funktionerna i de olika modellerna skiljer sig åt, men det finns fyra aspekter som genomsyrar alla Galaxy A-modeller:

 • En stor skärm som rymmer allt man behöver
 • En riktigt grym vidvinkelkamera som fångar de värdefulla ögonblicken
 • Ett kraftfullt batteri som ger lång användning
 • Stilren design som skapar premiumkänsla

 

Finns i flera prisklasser

Galaxy A-serien är en serie bestående av budgettelefoner i mellansegmentet. Årets Galaxy A-serie sträcker sig från den minsta och enklaste A20e upp till den mest avancerade A80, med ytterligare tre modeller däremellan.

De olika modellerna i A-serien ligger i lite olika prisklasser eftersom de olika modellernas funktioner skiljer sig åt. I årets A-serie hittar du en A20e som kostar runt 2000 kronor, och den mest avancerade modellen ligger runt 7000 kronor. Det finns alltså någonting som passar alla, oavsett vad man vill betala eller tycker är viktiga egenskaper i en telefon.

Mobiltelefoner i Samsung Galaxy A-serien

I denna artikel kan du läsa om de olika modellerna A20, A40, A50 och A80 i Samsung Galaxy A-serien.

Modeller i 2019 Galaxy A Serie

Under 2019 har flera nya modeller i A-serien lanserats.  Alla årets Galaxy A-modeller kör Android 9.0 Pie med Samsungs One UI.

 

samsung a20eGalaxy A20e

Den minsta och billigaste av årets A-serie är Galaxy A20e. Att telefonen sen har samma skärmstorlek som flaggskeppstelefonen Galaxy S9 och alla funktioner som man behöver, det gör det till en telefon som säkerligen blir en vinnare bland budgettelefoner.

Med Samsung Galaxy A20e är det lätt att ta bra bilder.

Kamera

Kameran är en dubbelkamera där huvudkameran är på 13 MP. Med denna kamera får du skarpa bilder med bra djup tack vare djupkameran. En ljuskänslig selfiekamera på 8 MP låter dig ta fantastiska selfies.

Batteri

Samsung Galaxy A20e kommer med både snabbladdning och smarta strömsparlägen.

Övrig funktionalitet

Modellen är tålig med ett yttre i plastmaterial och du får en högupplöst skärm som täcker 90 % av skärmen. På baksidan finns en fingeravtrycksläsare för snabb och säker inloggning.

 • Storlek: 147,2 x 69,5 x 8,3 mm / 141 g
 • Display och skärmyta: 5,8 tum TFT-skärm (1560 x 720 pixels)
 • Batterikapacitet: 3000 mAh
 • Processor: Åttakärnig Exynos 7884
 • RAM och internminne: 3 GB RAM och 32 GB internminne
 • Plats för dubbla SIM-kort: Ja
 • Hörlursuttag: 3,5 mm
 • Kamera: 13 + 5 megapixel med vidvinkelläge dubbla kameror bak och en enkel selfiekamera på 8 megapixel.
 • Bluetooth: 4.2
 • Plats för microSD: Ja

Rekommenderat pris: 2000 kronor

Galaxy A20e med abonnemang

Telenor är ensam operatör om att erbjuda Samsung Galaxy A20e med abonnemang. Du slipper då bindningstid på ditt abonnemang, men behöver delbetala mobiltelefonen under 24 månader. Efter 12 månader så får du byta telefon helt kostnadsfritt genom Telenor Change.

samsung a 40Samsung Galaxy A40

Galaxy A40 är en budgettelefon som inte känns billig. Den robuste telefonen i liknande design som S10 känns gedigen, och trots plasten så ger Galaxy A40 allt annat än en plastig känsla. Trots att mobiltelefonens inre kommer att speglas av mobilens prisnivå så är skärmen i toppklass och i princip i samma standard som både A70, A70 och S10.

Kamera

Frontkameran är en dubbelkamera på 16 MP med vidvinkel och djupeffekt och en selfiekamera på 25 MP med djupeffekt. Med selfiekameran hittar du enkelt fokus och kan jobba med både djup och bakgrund.

Batteri

Modellen har ett kraftfullt batteri på 3100 mAh och med möjlighet till strömsparlägen och snabbladdning.

Övrig funktionalitet

Telefonen har en 5,9 tum SuperAMOLED-skärm som täcker 93 % av skärmen och mobilen har en fingeravtrycksläsare. Med Samsung Pay kan du betala enkelt och säkert med dina kort på NFC terminaler.

 • Storlek: 144,4 x 7,9 x 69,2 mm / 140 g
 • Display och skärmyta: 5,9 tum Super Amoled-skärm (2220 x 1080 pixel)
 • Batterikapacitet: 3100 mAh 15W snabbladdare
 • Processor: Åttakärnig Exynos 7904
 • RAM och internminne: 4 GB RAM och 64 GB internminne
 • Plats för dubbla SIM-kort: Ja, nano-SIM
 • Hörlursuttag: 3,5 mm
 • Kamera: Dubbelkamera 16 MP med vidvinkel och djupeffekt samt selfiekamera 24 MP med djupeffekt
 • Bluetooth: 5.0
 • Plats för microSD: Ja
 • Övrigt: Fingeravtrycksläsare och ansiktsigenkänning

Rekommenderat pris: 2700 kronor

Samsung Galaxy A40 med abonnemang

Du kan köpa Samsung Galaxy A40 hos flera operatörer. Det betyder att du kan välja det abonnemang som passar dig bäst. När du köper en Galaxy A40 från en operatör så har du möjligheten att delbetala mobilen. Du hittar Galaxy A40 hos Tre (3), Halebop, Telenor och Telia.

Vårt omdöme av Galaxy A40

Ibland känns det som att gränssnittet har svårt att följa med, vilket märks i A40. Det uppstår viss fördröjning och telefonen känns inte supersnabb. Telefonen är betydligt bättre än vad man tidigare fick för samma peng när man köpte en Samsung, men det är ett måste för Samsung att leverera budgettelefoner som kan mäta sig med konkurrenterna. Kostnaden för telefonen gör att man kan leva med dess brister, men i förhållande till konkurrenternas telefon i samma prisklass så är det en av de svagare telefonerna.

Det finns enskilda funktioner som klarar sig riktigt bra i jämförelser, till exempel kameran. Självklart ska det nämnas att skärmen är i princip samma skärm som används till Samsungs Flaggskeppstelefoner, så visst har Galaxy A40 sina poänger.

Med Samsung Galaxy A40 får du en smidig stilren design i tåligt 3D-glas och mobilen ger dig mycket skärm.

 

Galaxy A50

Galaxy A50 är en elegant telefon som med slimmat chassi ligger fint i handen. Galaxy A50 är medeltelefonen bland Samsungs A-serie och du kan förvänta dig en telefon som har en högklassig skärm, ett kraftfullt batteri som ger extremt lång användningstid och gott om lagring.

Kamera

Mobilen har en trippelkamera med zoom och vidvinkel för fantastiska bilder. Frontkameran är på 25 MP med en kombinerad vidvinkel och en djupkamera på 5 MP. Kameran har hög ljuskänslighet som ger dig en knivskarp bild även i svag belysning. Selfiekameran på 25 MP är även den ljuskänslig.

Batteri

Modellen har ett kraftfullt batteri på 4 000 mAh med snabbladdning och du kan välja strömsparläge. Med en kraftfull processor kan du snabbt växla mellan appar.

Övrig funktionalitet

A50 är en tunn modell på 7,7 mm och har en 6,4 tums SuperAMOLED-skärm som täcker 91,6 % av mobilens yta och ger dig en fantastisk film- och bildupplevelse. Den stora skärmen gör att du också enkelt kan multitaska mellan flera appar samtidigt. Fingeravtrycksläsaren är integrerad i skärmen och ger dig en snabb och säker inloggning. Mobilen stödjer också VoLTE som ger dig bättre samtalstäckning och snabbare uppkoppling via 4G-nätet.

 • Storlek: 158,5 x 74,7 x 7,7 mm / 166 g
 • Display och skärmyta: 6,4 tum Super Amoled-skärm (2340 x 1080 pixels)
 • Batterikapacitet: 4000 mAh
 • Processor: Åttakärnig Exynos 9610
 • RAM och internminne: 4 GB RAM och 128 GB internminne
 • Plats för dubbla SIM-kort: Ja, nano-SIM
 • Hörlursuttag: 3,5 mm
 • Kamera: Bakkamera 20 mp + 5 mp + 8 mp och Selfiekamera 25 mp
 • Bluetooth: 5.0
 • Plats för microSD: Ja
 • Övrigt: Vattentålig, snabbladdning, ansiktsigenkänning och fingeravtrycksläsare.

Rekommenderat pris: 4000 kronor

Samsung Galaxy A50 med abonnemang

Galaxy A50 kan köpas abonnemang hos flera leverantörer. Just nu hittar du den hos Halebop, Telenor, Telia och Tele2. Välj abonnemang med eller utan bindningstid och delbetala mobiltelefonen på samma faktura som abonnemanget. Enkelt, smidigt och bra.

Vårt omdöme av Galaxy A50

Det finns andra telefoner i samma prisklass som har lite bättre prestanda, men annars har användarna fått ungefär vad de förväntar sig. En rapp telefon som klarar av vardagen med bravur, men vid spel och andra krävande aktiviteter stöter på vissa begränsningar.

En telefon i denna prisklass kan inte jämföras med en flaggskeppstelefon som Samsung S10, men om man ändå gör jämförelsen så kan man säga att den är hälften så bra. Vissa tillkortakommande kommer du få leva med, och andra funktioner kommer vara bättre än du förväntat dig.

Samsung Galaxy A50 har en tunn och stilren, snygg design med mycket skärmyta.

Samsung Galaxy A70

Snäppet enklare än A-seriens värsting A80, men inte långt därifrån, är Galaxy A70. För dig som vill ha en traditionell telefon och tycker att det viktigaste är lång batteritid, ett hörlursuttag (subjektivt, men A80 saknar hörlursuttaget), en stor och skarp Super Amoled-skärm, en kraftfull processor och ett ordentligt batteri som kan snabbladdas, då är A70 en prisvärd kandidat.

 • Storlek: 164,3 x 76,7 x 7,9 mm / 183 g
 • Display och skärmyta: 6,7 tum Super Amoled-skärm (2400 x 1080 pixels)
 • Batterikapacitet: 4500 mAh
 • Processor: Åttakärnig Snapdragon 675
 • RAM och internminne: 6 GB RAM och 128 GB internminne
 • Plats för dubbla SIM-kort: Ja, nano-SIM
 • Hörlursuttag: 3,5 mm
 • Kamera: Trippelkamera på 32 MP + 5 MP +8 MP  och Selfiekamera 32 mp
 • Bluetooth: 5.0
 • Plats för microSD: Ja
 • Övrigt: Snabbladdning, fingeravtrycksläsare under skärmen och ansiktsigenkänning

Rekommenderat pris: 4000 kronor

Samsung Galaxy A70 med abonnemang

Galaxy A70 kan köpas med abonnemang, men då genom en återförsäljare som elgiganten eller netonet.se. Hos återfärsäljaren kan du välja att köpa mobilen med abonnemang från flera svenska operatörer.

Samsung Galaxy A80

Galxy A80 är snackisen bland Galaxy A-modellerna och den första telefonen med en flärplös design och den nya New Infinity Display. Den heltäckande, enorma (!) och ostörda skärmytan kommer av att telefonens kamera är en roterande kamera som kan användas som både fram och bak. Kameran skjuts upp och kan vridas för selfiebilder. Detta gör att selfiekameran ger lika krispiga bilder och inspelningar som om du använt baksidekameran, och allt fotograferas i 48 megapixlar.

Det är även den första Samsungmobilen som ratar hörlursuttaget, och Samsung har även valt att ta bort platsen för det extra microSD-kortet. Detta till trots – det är en telefon som kommer hiskligt nära Samsungs flaggskeppsserie S-serien. Telefonen är tänkt att attrahera användaren som tar selfies och streamar.

Kamera

Med Samsung Galaxy A80 får du en unik vridbar trippelkamera som går att fälla upp ur mobilen. Genom att kunna vrida den framåt och bakåt kan du få riktigt bra kvalitet på dina selfies. Huvudkameran är på 49 MP och har en bländare på F2.0 med bokeh-effekt. Den tredje kameran mäter avstånd och fungerar som en 3D-skanner och har en säker ansiktsigenkänning.

Batteri och processor

Batteriet är på 3 700 mAh och går att snabbladda upp till 50 % på en halvtimme. Med en åttakärnig kraftfull processor kan du multitaska och växla mellan appar och program utan att det laggar.

Övrig funktionalitet

Med denna mobil får du en 6,7 tums SuperAMOLED-skärm som täcker 94 % av skärmen och en fingeravtrycksläsare i skärmen. Med den här telefonen kan du betala enkelt och säkert med Samsung Pay via NFC terminaler.

Storlek: 165,2 x 76,5 x 9,3 mm
Display och skärmyta: 6.7 tum Super Amoled (2400 x 1080 pixels)
Batterikapacitet: 3700 mAh och 25W snabbladdning
Processor: Åttakärnig Snapdragon 730
RAM och internminne: 8 GB RAM och 128 internminne
Plats för dubbla SIM-kort: Ja, nano-SIM
Hörlursuttag: Nej
Kamera: Vridbar trippelkamera med 48 MP + 8 mp vidvinkel + 3D.
Bluetooth: 5.0
Plats för microSD: Nej
Övriga funktioner: Fingeravtrycksläsare i skärmglaset, vridbar kamera ger unik New Infinity Display med 100 procentig skärm.

Rekommenderat pris: 7090 kronor

Samsung Galaxy A80 med abonnemang

Den senaste mobilen från Galaxy A-serien hittar du hos Halebop, Comviq, Telia och Tele2. Om du väljer att delbetala mobilen så kan du hos till exempel Halebop bestämma hur mycket du vill delbetala varje månad. Du kan köpa abonnemanget med eller utan bindningstid hos flera av operatörerna, men oftast behöver du delbetala telefonen i 12 eller 24 månader.

Andras omdöme och recensioner om Samsung Galaxy A-serie

Vi har kollat in de senaste omdömena och recensionerna kring Samsung Galaxy A-serie från Mobil.se. Du kan här läsa en sammanfattning över det som framkommit för både plus och minus från dessa tester så att du får en samlad bild över recensionerna. Läs gärna vidare om mer detaljer kring omdömena genom tillhörande direktlänkar till originalartiklarna på respektive sajt.

Mobil.se har gjort test på Samsung Galaxy A20 och ger den ett totalbetyg på 68 %. Mobil.se anser att A20 är mycket snarlik A40 med en del uppoffringar för att få ner priset. Omdömet är att priset är bra men att det blir minus för kameran som endast tar användbara bilder. Minus får den också för att det är ont om lagring med bara 32 MB inbyggd lagring och att telefonen är lite långsam på grund av lägre klockfrekvens än för A40.

Mobil.se har gjort tester på Samsung Galaxy A40 med ett totalbetyg på 72 %. Mobil.se är nöjda med skärmen och formatet men tycker att det ibland finns fördröjningar i systemet och att systemet hackar lite. Slutbetyget är att det är en bra budgetmobil för prisklassen.

Mobil.se har även gjort test på Samsung Galaxy A50 och ger den ett totalbetyg på 74 %. Telefonen har en bra skärm och bra batteritid men en långsam fingeravtrycksläsare. Enligt Mobil.se ger mobilen ett blandat intryck då kapaciteten inte alltid räcker till men en bra fördel är batteritiden.

Mobil.se ger Samsung Galaxy A80 totalbetyget 78 % i sina tester. I detta testet är Mobil.se mest nöjd med skärmen och trippelkameran som går att vrida åt båda hållen. Minus får mobilen för långsam fingeravtrycksläsare och med en inte helt pålitlig inloggning.

Operatörer med Galaxy A och abonnemang

Galaxy A hos Tre

Tre är en operatör som har ett stort utbud av mobiltelefoner, abonnemang och andra kommunikationstjänster. Hos Tre kan du få både abonnemang och telefon till ett riktigt bra pris eftersom du binder upp dig på 24 månader. Tre har ett snabbt nät med bra täckning i stora delar av Sverige, och de har en generös surfmängd inom EU.

Galaxy A-modeller: A40, A80

Abonnemang: Fria samtal, SMS & MMS samt 2-10 GB surf

Nät: Eget nät

Bindningstid: 24 månader

Tre

 

 • Bra priser
 • Snabb surf
 • Bra täckning

 

Läs mer & Beställ

 

Galaxy A hos Halebop

Halebop är en ny och schysst operatör som har låga priser på abonnemang, och riktigt schyssta villkor. När du köper en mobil från Halebop så kan du delbetala mobiltelefonen i 24 månader, och du väljer själv hur mycket du vill betala varje månad. Halebop använder sig av Telias nät, så du får riktigt bra täckning för ett lågt pris.

Galaxy A-modeller: De vanligaste modellerna.

Abonnemang: Fria samtal, SMS & MMS samt 2-40 GB surf

Nät: Telias nät

Bindningstid: 0, 12 eller 24 månader

halebop

 

 • Bestäm avgift själv
 • Använd Telias nät
 • Billiga abonnemang

 

Läs mer & Beställ

 

Galaxy A hos Telenor

Hos Telenor har du ingen bindningstid på abonnemanget vilket betyder att du kan byta abonnemang när du vill under mobiltelefonens bindningstid. Telenor har ett stort och stabilt nät med bra täckning över hela Sverige. Dessutom får du använda din surf i 41 länder, inklusive USA, Thailand och Malaysia.

Galaxy A-modeller: Flera olika

Abonnemang: Fria samtal, SMS & MMS samt 3 GB – obegränsat

Nät: Eget nät

Bindningstid: Ingen bindningstid på abonnemang & 24 månader på telefon

telenor

 

 • Fri roaming i USA och Thailand
 • Obegränsad surf
 • Ingen bindningstid

 

Läs mer & Beställ

Köpa Samsung Galaxy A20 till A80 med abonnemang – färger & modeller

 

Comviq

Hos Comviq kan du bland A-modellerna endast köpa Samsung Galaxy A80 i färgen svart. Med Comviqs större fastprisabonnemanget kan du spara oanvänd surf upp till en viss gräns.

Halebop

Halebop har flera modeller alla välja mellan, alla i färgen svart. Med Halebop surfar du till samma pris inom EU och i abonnemanget ingår fria samtal och sms/mms.

Tele2

Med Tele2 kan köpa två modeller A50 och A80 i färgen svart. Tele2 har i sina abonnemang fria samtal och sms samt att det ingår mobildata inom EU/EES.

Tre

Tre har två modeller att välja på A40 i svart eller vit och A80 i färgen svart. Med abonnemang hos Tre kan du få fria samtal, sms och mms.

Telenor

Telenor är den operatör som har flest modeller att välja mellan och flest färgval. Hos Telenor kan du byta mobil när du vill efter 12 månader utan extra kostnad. I abonnemangen ingår det fria samtal, sms och mms. Välj mellan

 • A20e i färgen svart
 • A40 i färgerna svart och blå
 • A50 i färgerna blå och svart
 • A80 i färgerna guld, svart och silver

 

Telia

Med Telia kan du köpa modellerna A40, A50 och A80 i färgen svart. Välj till ett abonnemang och få fria samtal och meddelanden och du kan surfa fritt på sociala medier.