halebop
 • Nöjda kunder
 • Täckning i Telias nät
 • Välfylld webbshop
comviq
 • Webbshop med stort utbud
 • Rabatt till studenter, barn och seniorer
 • Familjeabonnemang
Tre
 • Ultrasnabbt nät med 5G+
 • Upp till obegränsad surf
 • De senaste modellerna i webbshollen
Hallon
 • Billigaste operatören
 • Rabatt till student, barn och senior
 • Webbshop med mobiler

Galaxy Z Flip med abonnemang

Samsung Galaxy Z Flip en riktig retro-dröm i modern tappning. Det är en riktig fliptelefon – men denna gång med vikbar smartphone-skärm.

Den stilrena designen, kompakta utformningen och de exklusiva detaljerna gör Z Flip till något alldeles extra. Vem vill ha en stor och bulkig telefon i fickan när man kan ha en lätt och smidig? Den vikbara designen känns som att den är här för att stanna och tekniken blir bara bättre och bättre. Men just nu är Samsung Z Flip en av de mest exklusiva modeller man kan lägga vantarna på. 

Äntligen kan man avsluta ett samtal genom att stänga igen sin telefon igen!

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip med vikbar display i glas är den andra vikbara modellen från tillverkaren. Den andra modellen är Galaxy Fold.

Skillnaden mellan Galaxy Fold och Z Flip är hur telefonerna viks. Galaxy Fold viks längs långsidan så att den vecklas ut till en tablet-liknande smartphone, medan Z Flip viks längs kortsidan som en klassisk flip phone. Z Flip blir kompakt på ett annat sätt än Galaxy Fold, men skärmen på Galaxy Fold blir större när den är utvikt. 

galaxy z flip

Samsung Galaxy Z Flip5 Specifikationer

Färger: Grafit, mint, creeam och lavendel
Processor: Åttakärnig Snapdragon 8 Gen 2
Minne: 256 eller 512 GB
RAM-minne: 8 GB
Skärm: 6,7 tum, Dynamic AMOLED, med en upplösning på 1080×2640
Storlek vikt: 84,9 x 71,9 x 17,1 mm
Storlek uppvikt: 165,1 x 71,9 x 6,9 mm
Vikt: 187 gram
Kamera: Två st (12 + 12 MP)
Selfiekamera: 10 MP
Fingertrycksavläsare: På sidan
Batteri: 3700 mAh, upp till 17 h surftid
5G: Ja

Den vikbara funktionen, skärm och storlek

Fördelen med en vikbar telefon är att skärmen blir skyddad och du får ett smidigare format när den är hopvikt. Genom att vinkla den i 90 grader och ställa den på en plan yta kan du enkelt ta en selfie och skapa timelapse-film. I samma position fungerar telefonen lite som en laptop där du får två mindre skärmar där den övre fungerar som bildskärm och den undre kan du skriva på och styra som med en pekplatta.

Telefonen kan fällas upp i flera vinklar från 70 till 110 grader och gångjärnen ska klara att du viker telefonen hundratusentals gånger. Skärmen är stor som en traditionell smartphone uppfälld. Den är dessutom ultratunn och avlång vilket gör att den ligger bekvämt i handen. Hopvikt blir mobilen som en kompakt fyrkant som passar perfekt i byxfickan. På framsidan av den vikta telefonen finns en yttre skärm där man bland annat kan se datum, tid, batteri och notiser från appar.

Samsung Galaxy Z Flip4

Stöd för 5G

Samsung Galaxy Z Flip 5 har stöd för 5G.

 

Kamera och batteri

I jämförelse med S-serien från Samsung så har Z Flip lite enklare kameror. Fokus för telefonen är snarare på den innovativa vikbara funktionen, men det betyder inte att kamerorna är dåliga. Den kan ta väldigt fina bilder på kvällen med sämre ljusförhållanden – och såklart i dagsljus. Telefonen kan placeras ungefär som ett stativ och ta bilder med längre exponering. Då kan man skapa vackra bilder med ljusspår eller rörelsespår. 

Mobilen kommer med ett kraftfullt dubbelbatteri som är uppdelat i de båda halvorna. Batteriet går att ladda både trådlöst och med snabbladdning. Storleken på batteriet räcker med marginal för att använda telefonen under hela dagen. Det räcker till exempel till videouppspelning och att surfa på internet under stora delar av dygnet utan uppehåll. 

Övrigt om telefonen

Designen är snygg och den går att välja i flera olika färger. Telefonen har både fingertrycksläsare och ansiktsigenkänning. Lagringsutrymmet på mobilen är 256 GB och det finns plats för minneskort på 1 TB.

Samsung galaxy fold

Samsung Galaxy Z Flip vs Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Z Flip och Samsung Galaxy Z Fold är två av de ledande vikbara modellerna på marknaden. Z Flip viks ihop till en kompakt kvadrat, medan Z Flod viks upp till en tablet-liknande smartphone. Det är alltså två vikbara telefoner med väldigt olika funktioner.

För den som är ute efter det kompakta rekommenderar vi Z Flip och för den som är ute efter en stor mobil gömd i ett mindre format rekommenderar vi Z Fold.

Z Flip

 • Kompakt när den är vikt
 • Passar perfekt i byxfickan
 • Kan vikas i flera olika vinklar

Z Fold

 • Större skräm uppvikt
 • En kombination av en smartphone och en surfplatta
 • Öppnas som en bok

Samsung Galaxy Z Flip med olika mobiloperatörer

Flera mobiloperatörer säljer Samsung Galaxy Z Flip och här är ett urval av de billigaste och bästa erbjudande just nu.

Om du köper telefonen hos en operatör kan du välja att betala den på avbetalning under 12, 24 eller 36 månader beroende på operatör. Det är ett praktiskt sätt att skaffa sig en ny smartphone utan att behöva betala hela summan direkt – Z Flip är en innovativ premium-telefon, och det avspeglas i priset. 

Samsung Galaxy Z Flip med abonnemang från Tre

Tre har den senaste Z Flip i sitt sortiment. Tre har ett mycket snabbt mobilnät och bra täckning över hela Sverige. Du kan skaffa abonnemang, mobilt bredband, mobiltelefoner och surfplattor hos Tre. Med Tre som operatör får du Samsung Galaxy Z Flip till ett bra pris!

 • Mobilabonnemang: Tre har flera olika alternativ på abonnemang
 • Mobildata: 5 GB – obegränsad surf
 • Bindningstid: 12, 24 eller 36 månader
 • Mobilnät: Tre mobilnät

Tre

 • Bra pris
 • Snabbt mobilnät
 • Bra täckning

Läs mer & Beställ

Samsung Galaxy Z Flip med Comviq abonnemang

Comviq säljer fullmatade abonnemang tillsammans med mobiler. Du väljer själv vilken surfmängd ska ingå i mobilabonnemanget och vilken telefon du vill ha. Du kan behålla ditt tidigare telefonnummer och du får din Samsung Galaxy Z Flip och ditt SIM-kort hemskickat inom bara några dagar. Comviq erbjuder ett fint pris på Z Flip med bra abonnemang!

 • Mobilabonnemang: Comviq har flera olika abonnemang
 • Surfmängd: 10 – 100 GB
 • Bindningstid: 24 eller 36 månader
 • Mobilnät: Tele2 och Telenors mobilnät


Comviq

 • Alltid billigt
 • Fri frakt 
 • Nöjda kunder

Läs mer & Beställ

Samsung Galaxy Z Flip med Halebop abonnemang

Halebop är den lilla operatören i det stora mobilnätet. Halebop ägs nämligen av Telia och använder sig av Telias nät. Halebop har en webbshop med fler olika modeller från Samsung – och såklart Samsung Galaxy Z Flip. Välj om du vill avbetala din mobiltelefon eller betala hela direkt.

 • Mobilabonnemang: Halebop har flera olika alternativ
 • Surfmängd: 3 – 100 GB
 • Bindningstid: 0, 12, 24 eller 36 månader
 • Mobilnät: Telias nät


halebop

 • Sveriges nöjdaste kunder
 • Behåll oanvänd surf
 • Bra täckning över hela Sverige

Läs mer & Beställ

Skillnaden mellan operatörerna

De operatörer som erbjuder Samsung Galaxy Flip har väldigt lika erbjudanden. Det som främst skiljer operatörerna åt är vilket mobilnät de använder. Här hittar du alla täckningskartor för de svenska operatörerna.

Vilket nät använder operatörerna?
Operatör
Mobilnät
Hallon Tre
Halebop Telia
Comviq Telenor och Tele2
Tre Tre

Recensioner av Samsung Galaxy Z Flip

Det är alltid bra att ha koll på vad andra tycker som redan har testat en smartphone-modell innan man slår till själv – man ska ju ändå ha den under ett eller två år minst. Vi har samlat och sammanfattat några relevanta recensioner av Z Flip för att underlätta ditt beslut.

mobil.se

Tech-hemsidan mobil.se valde att testa Galaxy Z Flip ett par månader efter att den första modellen lanserades. De rosenröda glasögonen och den initiala chocken har lagt sig och mobil.se gör en rättvis bedömning av Samsungs innovativa satsning.

De menar att Z Flip är en bra telefon i teorin, men i praktiken är den lite klumpigare än vad de väntat sig. De lyfter fram hur vissa spel och appar inte är anpassade efter den långsmala skärmen, och att det är svårt att nå över hela telefonens yta med en hand när den är uppvikt. En positiv sak med den långa och smala designen de lyfter fram är dock multitasking. Man kan ha flera appar öppna samtidigt. Till exempel titta på en video överst och ha ett sms-fönster öppet under.

Sammanfattningsvis tycker mobil.se att Z Flip är en bra telefon – men kanske inte för den prislappen. Man får kompromissa en hel del om man vill ha den vikbara skärmen. För vissa är det såklart värt det, men det är kanske inte en telefon för alla.

Betyg: 70 %, nästan 4 av 5.

m3

Tekniksajten m3 har även satt tänderna i Samsungs Galaxy Z Flip, den första modellen. I jämförelse med Samsungs första vikbara satsning, Galaxy Fold, menar m3 att Samsung är på rätt väg med Z Flip – men den har förstås ett par barnsjukdomar. De menar att designen är bättre, den är lättare att använda och den tilltalar en större marknad.

Precis som mobil.se så lyfter m3 fram att Z Flip kan vara lite svår att använda med en hand när enheten är uppvikt – men de menar att det är ett litet pris att betala för en så innovativ design. Den långa skärmen menar dem funkar perfekt för att scrolla – en telefon som gjord för att kolla bilder på Instagram hel enkelt.

De gillar även den mindre skärmen på Z Flips framsida när telefonen är stängd. På den lilla skärmen kan man se klockan, notiser och svara eller lägga på samtal. Man kan även använda den när man vill ta en tidsinställd selfie.

Sammanfattningsvis tycker m3 att Z Flip är en bra vikbar telefon, och ljusår bättre än Galaxy Fold. Tekniken är dock ny och fortsätter ständigt att utvecklas, men vill man ha en vikbar telefon idag är det en Galaxy Z Flip man ska satsa på.

Vanliga frågor och svar om Samsung Galaxy Z Flip

Vad är Samsung Galaxy Z Flip?

Samsung Galaxy Z Flip är en vikbar mobil från Samsung. Den kan vikas ihop och tar då väldigt lite plats. När den fälls upp är den dock en fullt fungerande smartphone.

Har Samsung Galaxy Z Flip stöd för 5G?

Originalversionen av Samsung Galaxy Z Flip har inte stöd för 5G, med det har Galaxy Z Flip4 5G och Galaxy Z Flip 5, som dessutom är världens första vattentåliga vikbara mobil.

Vilka operatörer säljer Samsung Galaxy Z Flip med abonnemang?

Du hittar operatörer och andra återförsäljare av Samsung Galaxy på Surf.nu. Tänk på att alltid jämföra de senaste priserna och erbjudandena innan du tecknar ett nytt abonnemang eller köper en ny telefon.

Vad kostar Samsung Galaxy Z Flip?

Samsung Galaxy Z Flip är inte en mobil i budgetklassen, men priserna kan skilja sig mellan olika återförsäljare. Det kan också vara en bra idé att köpa Samsung Galaxy Z Flip på avbetalning med ett abonnemang.

Är Samsung Galaxy Z Flip bra?

Samsung Galaxy Z Flip är en bra mobil, som också har en mycket unik funktionalitet, då den kan vikas. Vill du ha en unik mobiltelefon som tar lite plats i fickan är Samsung Galaxy Z Flip ett bra val.