Samsung Galaxy Z Flip med abonnemang – Jämför pris från operatör

4G

Samsung Galaxy Z Flip med Comviq


Fria Samtal

Fria Sms

8-100 GB Surf
från 795 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
5G

Samsung Galaxy Z Fold2 med Tre


Fria Samtal

Fria Sms

15-obegränsat GB Surf
från 709 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
5G

Samsung Vikbara-telefoner utan abonnemang

Z Flip & Fold2

-

-

- GB Surf
från 17 790 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL

Wow!

Samsung Galaxy Z Flip är telefonen på allas läppar!

Redan under Oscarsgalan i februari 2020 började rysningarna när Samsung rullade ut reklamen för Samsung Galaxy Z Flip. Det är en riktig retro-dröm i modern tappning. Den första riktiga flipptelefonen på flera år – men denna gång med vikbar skärm. 

Den stilrena designen, kompakta utformningen och de exklusiva detaljerna gör Z Flip till något alldeles extra. Vem vill ha en stor och bulkig telefon i fickan när man kan ha en lätt och smidig? Den vikbara designen känns som att den är här för att stanna och tekniken blir bara bättre och bättre. Men just nu är Samsung Z Flip en av de mest exklusiva modeller man kan lägga vantarna på. 

Äntligen kan man avsluta ett samtal genom att stänga igen sin telefon igen!

 

galaxy z flip

Samsung Galaxy Z Flip Specifikationer

Färger: Blank svart eller blank Lila
Processor: Åtakärnig Kryo 485
Minne: 256 GB
RAM-minne: 8 GB
Skärm: 6,7 tum, Flexible Ultra Thin Glass, med en upplösning på 1080×2636
Storlek vikt: 87,4 x 73,6 x 15,4-17,3 mm
Storlek uppvikt: 167,3 x 73,6 x 6,9-7,2 mm
Vikt: 183 gram
Kamera: Två st (12 + 12 MP)
Selfiekamera: 10 MP
Fingertrycksavläsare: På sidan
Batteri: 3300 mAh, upp till 13 h surftid
Hörlursuttag: USB C

 

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip med vikbar display i glas är den andra vikbara mobilen från tillverkaren men med ett lägre pris än den första, Galaxy Fold. Priset är ändå ganska dyrt om man jämför med övriga modeller i samma serie, S20 serien.

Skillnaden mellan Galaxy Fold och Z Flip är hur telefonerna viks. Galaxy Fold viks längs långsidan så att den vecklas ut till en tablet-liknande smartphone, medan Z Flip viks längs kortsidan som en klassisk flip phone. Z Flip blir kompakt på ett annat sätt än Galaxy Fold, men skärmen på Galaxy Folk blir större när den är utvikt. 

 

Den vikbara funktionen, skärm och storlek

Fördelen med en vikbar telefon är att skärmen blir skyddad och du får ett smidigare format när den är hopvikt. Genom att vinkla den i 90 grader och ställa den på en plan yta kan du enkelt ta en selfie och skapa timelapse-film. I samma position fungerar telefonen lite som en laptop där du får två mindre skärmar där den övre fungerar som bildskärm och den undre kan du skriva på och styra som med en pekplatta.

Telefonen kan fällas upp i flera vinklar från 70 till 110 grader och gångjärnen ska klara att du viker telefonen 200 000 gånger. Skärmen är 6,7 tum uppfälld och med det nya videoformatet 21:9. Uppfälld är telefonen också ultratunn. Hopvikt blir mobilen som en fyrkant med storleken 73,6 x 87,4 x 17,3 mm och den väger 183 gram. När telefonen är hopvikt kan du via en yttre liten skärm på 1,1 tum se datum, tid, batteri och notiser från appar.

 

Ingen 5G

Vill du ha en telefon med stöd för 5G blir du besviken och får istället titta på andra modeller i S20-serien. Z Flip har stöd för 2G, 3G och 4G. 

 

Kamera och batteri

I jämförelse med S20 modellerna har Z Flip mycket enklare kameror. Det är två kameror på 12 megapixel var och den ena är en vidvinkelkamera. Den kan dock ta väldigt fina bilder på kvällen med sämre ljusförhållanden. Telefonen kan placeras ungefär som ett stativ och ta bilder med längre exponering. Då kan man skapa vackra bilder med ljusspår eller rörelsespår. 

Mobilen kommer med ett kraftfullt dubbelbatteri som är på 3 300 mAh och är uppdelad i de båda halvorna. Batteriet går att ladda både trådlöst och med snabbladdning. 3 300 mAh räcker med marginal för att använda telefonen under hela dagen. Det räcker till exempel till videouppspelning under 18 timmar eller surfning på internet under 13 timmar. 

 

Övrigt om telefonen

Designen är snygg och den går att välja i antingen svart eller skimrande lila. Telefonen har både fingertrycksläsare och ansiktsigenkänning. Lagringsutrymmet på mobilen är 256 GB och det finns plats för minneskort på 1 TB.

 

Samsung Galaxy Z Flip vs Samsung Galaxy Fold

Förutom att priset är lägre för Z Flip har Samsung lyckats bättre med den nya modellen. Den kan stängas helt utan att det blir ett litet mellanrum och du kan positionera den i fler vinklar som uppfälld.

Storleksmässigt är Z Flip högre vilket fungerar bättre vid scrollning och du kan se ett helt Instagram inlägg vilket inte gick så bra med Fold. Det blir fortfarande ett synbart veck i skärmen men betydligt mindre än för den första modellen.

 

Samsung Galaxy Z Fold2

För den som är ute efter en vikbar telefon med 5G erbjuder Samsung den uppdaterade modellen Samsung Galaxy z Fold2. Modellen är vikbar på längden, som tidigare Fold-modeller. Telefonen lanserades i september 2020 och har en storlek på 159 x 128 mm uppvikt och 159 x 68 vikt. När modellen är uppvikt påminner den om en surfplatta i storlek, medan den vikta modellen påminner om en slimmad smartphone – det bästa av två världar!

 

Samsung Galaxy Z Flip med olika mobiloperatörer

De flesta mobiloperatörer säljer Samsung Galaxy Z Flip och här är ett urval av de billigaste och bästa erbjudande just nu. Om du köper telefonen hos en operatör kan du välja att betala den på avbetalning under 6, 12 eller 24 månader beroende på operatör. Det är ett praktiskt sätt att skaffa sig en ny smartphone utan att behöva betala hela summan direkt – Z Flip är en innovativ premium-telefon, och det avspeglas i priset. 

 

Samsung Galaxy Z Flip med abonnemang från Telenor

Telenor är en av de operatörer som har ett bra pris på Samsung Galaxy Z Flip. Du delbetalar telefonen på 24 månader och väljer antingen ett nytt Telenorabonnemang eller att lägga till telefonen på ditt befintliga abonnemang hos operatören. De har även ett mobilabonnemang med obegränsad surf och du får använda surfen i 41 länder. Telenor har ett stabilt nät, möjlighet att samla familjen i Telenors Familjeabonnemang och erbjuder flera andra produkter och tjänster. Om du ständigt vill ha den senaste smartphone-modellen kan du med Telenor Change byta mobil efter ett år utan extra kostnad.

 

 • Mobilabonnemang: Telenor har flera olika abonnemang
 • Mobildata: 3 GB – obegränsad surf
 • Bindningstid: 24 månader
 • Mobilnät: Eget mobilnät

telenor

 

 • Bra täckning
 • Snabbt mobilnät
 • Mycket surf

 

Läs mer & Beställ

 

Samsung Galaxy Z Fold2 med abonnemang från Tre

Tre har den senaste Z Fold2 i sitt sortiment och du kan köpa den med eller utan abonnemang. Tre har ett mycket snabbt mobilnät och bra täckning över hela Sverige. Du kan skaffa abonnemang, kontantkort, mobilt bredband, mobiltelefoner och surfplattor hos Tre. Med Tre som operatör får du Samsung Galaxy Z Fold2 till ett bra pris!

 

 • Mobilabonnemang: Tre har flera olika alternativ på abonnemang
 • Mobildata: 5 GB – obegränsad surf
 • Bindningstid: 24 månader
 • Mobilnät: Tre mobilnät

Tre

 

 • Bra pris
 • Snabbt mobilnät
 • Bra täckning

 

Läs mer & Beställ

 

Samsung Galaxy Z Flip med Comviq abonnemang

Comviq säljer fullmatade abonnemang tillsammans med mobiler. Du väljer själv vilken surfmängd ska ingå i mobilabonnemanget och vilken telefon du vill ha. Du kan behålla ditt tidigare telefonnummer och du får din Samsung Galaxy Z Flip och ditt SIM-kort hemskickat inom bara några dagar. Comviq erbjuder ett fint pris på Z Flip med bra abonnemang!

 • Mobilabonnemang: Comviq har flera olika abonnemang
 • Surfmängd: 10 – 100 GB
 • Bindningstid: 24 månader
 • Mobilnät: Tele2 och Telenors mobilnät

Comviq

 

 • Alltid billigt
 • Fri frakt 
 • Nöjda kunder

 

Läs mer & Beställ

 

Samsung Galaxy Z Flip med Halebop abonnemang

Halebop är den lilla operatören i det stora mobilnätet. Halebop ägs nämligen av Telia och använder sig av Telias nät. Den största skillnaden mellan Halebop och Telia är att Halebop har schyssta priser och väldigt nöjda kunder. Halebop har tyvärr inte Galaxy Z Flip i sitt sortiment.

 

 • Mobilabonnemang: Halebop har flera olika alternativ
 • Surfmängd: 2 – 60 GB
 • Bindningstid: 0, 12 eller 24 månader
 • Mobilnät: Telias nät

halebop

 

 • Sveriges nöjdaste kunder
 • Behåll oanvänd surf
 • Bra täckning över hela Sverige

 

Läs mer & Beställ

Recensioner av Samsung Galaxy Z Flip

Det är alltid bra att ha koll på vad andra tycker som redan har testat en smartphone-modell innan man slår till själv – man ska ju ändå ha den under ett eller två år minst. Vi har samlat och sammanfattat några relevanta recensioner av Z Flip för att underlätta ditt beslut.

mobil.se

Tech-hemsidan mobil.se valde att testa Galaxy Z Flip ett par månader efter att den först lanserades, i början på maj 2020. De rosenröda glasögonen och den initiala chocken har lagt sig och mobil.se gör en rättvis bedömning av Samsungs innovativa satsning.

De menar att Z Flip är en bra telefon i teorin, men i praktiken är den lite klumpigare än vad de väntat sig. De lyfter fram hur vissa spel och appar inte är anpassade efter den långsmala skärmen, och att det är svårt att nå över hela telefonens yta med en hand när den är uppvikt. En positiv sak med den långa och smala designen de lyfter fram är dock multitasking. Man kan ha flera appar öppna samtidigt. Till exempel titta på en video överst och ha ett sms-fönster öppet under.

Sammanfattningsvis tycker mobil.se att Z Flip är en bra telefon – men kanske inte för den prislappen. Man får kompromissa en hel del om man vill ha den vikbara skärmen. För vissa är det såklart värt det, men det är kanske inte en telefon för alla.

Betyg: 70 %, nästan 4 av 5.

m3

Tekniksajten m3 har även satt tänderna i Samsungs Galaxy Z Flip. I jämförelse med Samsungs första vikbara satsning, Galaxy Fold, menar m3 att Samsung är på rätt väg med Z Flip – men den har förstås ett par barnsjukdomar. De menar att designen är bättre, den är lättare att använda och den tilltalar en större marknad.

Precis som mobil.se så lyfter m3 fram att Z Flip kan vara lite svår att använda med en hand när enheten är uppvikt – men de menar att det är ett litet pris att betala för en så innovativ design. Den långa skärmen menar dem funkar perfekt för att scrolla – en telefon som gjord för att kolla bilder på Instagram hel enkelt.

De gillar även den mindre skärmen på Z Flips framsida när telefonen är stängd. På den lilla skärmen kan man se klockan, notiser och svara eller lägga på samtal. Man kan även använda den när man vill ta en tidsinställd selfie.

Sammanfattningsvis tycker m3 att Z Flip är en bra vikbar telefon, och ljusår bättre än Galaxy Fold. Tekniken är dock ny och fortsätter ständigt att utvecklas, men vill man ha en vikbar telefon idag är det en Galaxy Z Flip man ska satsa på.

Vanliga frågor och svar om Samsung Galaxy Z Flip

Vad är Samsung Galaxy Z Flip?

Samsung Galaxy Z Flip är en vikbar mobil från Samsung. Den kan vikas ihop och tar då väldigt lite plats. När den fälls upp är den dock en fullt fungerande smartphone.

Har Samsung Galaxy Z Flip stöd för 5G?

Originalversionen av Samsung Galaxy Z Flip har inte stöd för 5G, med det har Galaxy Z Flip3 5G, som dessutom är världens första vattentåliga vikbara mobil.

Vilka operatörer säljer Samsung Galaxy Z Flip med abonnemang?

Du hittar operatörer och andra återförsäljare av Samsung Galaxy på Surf.nu. Tänk på att alltid jämföra de senaste priserna och erbjudandena innan du tecknar ett nytt abonnemang eller köper en ny telefon.

Vad kostar Samsung Galaxy Z Flip?

Samsung Galaxy Z Flip är inte en mobil i budgetklassen, men priserna kan skilja sig mellan olika återförsäljare. Det kan också vara en bra idé att köpa Samsung Galaxy Z Flip på avbetalning med ett abonnemang från exempelvis Comviq.

Är Samsung Galaxy Z Flip bra?

Samsung Galaxy Z Flip är en bra mobil, som också har en mycket unik funktionalitet, då den kan vikas. Vill du ha en unik mobiltelefon som tar lite plats i fickan är Samsung Galaxy Z Flip ett bra val.