Julen står för dörren och det är dags att börja tänka på julklappar till nära och kära. För att undvika klapp-stressen har vi samlat våra bästa julklappstips för alla som gillar hårda klappar – och vem gör inte det? Det kanske till och med dyker upp några tips att skriva upp på den egna önskelistan.

Julklappstips till tekniknörden

Varje år släpps det nya mobiltelefoner med nya och innovativa funktioner. En ny mobiltelefon kan kosta allt från någon hundralapp i månaden till bra mycket mer, det beror helt på vad man är ute efter.

Till tekniknörden som alltid är ute efter det senaste skulle vi rekommendera Apples senaste modeller: iPhone 11, iPhone 11 Max eller monstermodellen iPhone 11 Pro. Alla de senaste iPhone-modellerna kan man självklart beställa med ett abonnemang till ett förmånligt paketpris.

Apples iPhone 11-modeller är företagets absolut vassaste mobiltelefoner med snabba processorer, skarpa kameror och de kommer i flera vackra färger. Hur snyggt skulle det inte vara om det låg en juligt röd iPhone 11 under granen i år?

Perfekt julklapp från Halebop – mobilen på köpet

Halebop har ett kanonerbjudande om du vill ge bort en mobil i julklapp. Teckna ett Halebop mobilabonnemang med 15, 30 eller 60 GB surf och du kan välja mellan att få en helt gratis iPhone 7, Samsung Galaxy A51, Mi 10T Lite eller Sony Xperia L4.

VISA MOBILER PÅ KÖPET

iphone7

iPhone 7 med abonnemang (från 289 kr/mån) – LUREN PÅ KÖPET

iPhone 7 förbättrar dramatiskt de viktigaste delarna av iPhone-upplevelsen. Den har helt nya avancerade kamerasystem. Den har den bästa prestandan och batteritiden någonsin på en iPhone. Den har imponerande stereohögtalare, och den klaraste och mest färgrika iPhone-skärmen någonsin. Den tål stänk och vatten.

 

VISA ERBJUDANDE


galaxyfe

Samsung Galaxy S20 FE med abonnemang (från 399 kr/mån) – spara 4 855 kronor

Galaxy S20 FE har S20-seriens viktigaste och mest uppskattade funktioner – varken mer eller mindre, för att fler ska kunna uppleva en riktig premiummobil.

VISA ERBJUDANDE


Apple watch S4 44mm

Apple watch S4 44mm (från 3 195 kr/mån) – spara 3 200 kronor

Med Apple watch S4 44mm kan du ringa, ta emot samtal och få meddelanden och notiser med e-sim från Halebop. Med klockan får du även en ny teknik som hjälper dig att leva ännu mer aktivt och hälsosamt med en elektronisk hjärtsensor och hälsomätare.

VISA ERBJUDANDE


Julpaketen från Hallon

Nu kan du bland annat köpa iphone 12 från Hallon!

Apple iphone 12

Apple iphone 12 med abonnemang (från 450 kr/mån)

iPhone 12 har ett nytt system med dubbla kameror och en kristallklar skärm i Super Retina XDR. Du kan också använda mobilen med 5G för en ultrasnabb nedladdning och streaming med hög kvalitet.

 

VISA ERBJUDANDE


Galaxy S20 FE 5G

Samsung Galaxy S20 5G – 128GB med abonnemang (från 450 kr/mån)

Galaxy S20 5G ger dig en kamera med 30x zoom och 64 MP som fångar de unika detaljerna, även i mörker. Mobilen har en kraftfull processor och ett större batteri för att räcka hela dagen.

 

VISA ERBJUDANDE


Tips på julklappar från Tre

Även Tre har bra kampanjer just nu inför julen.

iphone 11 med airpods

iPhone 11 med airpods (från 499 kr/mån)

Med iPhone 11 kan du ta vackra porträtt, fina mörkerbilder med nattläge och filma i 4K. Bilderna får verklighetstrogna färger och du kan se på video och spela spel på en 6,1 tum stor Liquid Retina-skärm.

 

VISA ERBJUDANDE


Samsung Galaxy S20 5G

Samsung Galaxy S20 5G (från 499 kr/mån)

Samsung Galaxy S20 5G som är redo för 5G har en kraftfull processor med ett större batteri och en kamera med 30x zoom och 64 MP som kan fånga unika detaljer även i mörker.

 

VISA ERBJUDANDE


Xiaomi Mi 10T Pro med robotdammsugare

Xiaomi Mi 10T Pro med robotdammsugare (från 399 kr/mån)

Få en robotdammsugare till ett värde av 2 495 kr på köpet när du köper en Xiaomi Mi 10T Pro. Mobilen har en stor skärm, kraftfull prestanda, bra batteritid och ett avancerat kamerasystem med kamera på 108 MP. Med Xiaomi Mi 10T Pro får du Android 10 med fullt stöd för appar och spel via Google Play.

 

VISA ERBJUDANDE


iphone 11 pro med airpods

iPhone 11 Pro med airpods (från 649 kr/mån)

Du kan ta riktigt fina videor och bilder med ultravidvinkel-, vidvinkel- och telekamera med iPhone 11 Pro. Kolla på filmer och serier i hdr på Super Retina XDR-skärm och upplev en enastående prestanda med A13 Bionic.

 

VISA ERBJUDANDE


Galaxy S20 FE 5G

Julkampanj på Galaxy S20 FE 5G (från 429 kr/mån)

Med Galaxy S20 FE 5G får du en trippelkamera för att kunna ta riktigt proffsiga bilder. Mobilen är dessutom kraftfull och uthållig med en skärm på 120 Hz som uppdaterar supersnabbt för gaming och streaming. Batteriet i mobilen håller nästan i ett dygn och kan laddas till över 50% på bara 30 minuter.

 

VISA ERBJUDANDE


 

Julklappstips till mormor och morfar

Självklart behöver man inte vara en tekniknörd för att uppskatta en mobiltelefon under granen. Idag finns det mobilabonnemang anpassade för barn, studenter och seniorer vilka ger ett extra förmånligt pris.

Både Hallon och Vimla erbjuder till exempel förmånliga mobilabonnemang för de som fyllt 55. En helt perfekt julklapp till mormor och morfar så att man kan vara säker på att man kan hålla kontakten även när man inte ses.

Vissa mobiloperatörer har tagit fram specifika mobiltelefoner anpassade efter en äldre användare med stora knappar och begränsade funktioner, men bara för att man har gått i pension så behöver inte det betyda att man inte är teknikintresserad. Idag erbjuder både Android och Apple flera olika modeller av sina telefoner med stor skärm där man kan anpassa textstorleken i operativsystemet så att det blir lättare att läsa – det finns helt enkelt en mobiltelefon för alla.

Julklappstips till barnen

I år kommer nog surfplatta stå överst på önskelistan hos många barn. När man köper en surfplatta till ett barn står kanske inte prestandan överst på prioriteringslistan, utan snarare storleken på surfplattan, hur mycket minne den har och hur tålig den är.

Om ditt barn tycker om att titta på Youtube-videor när ni är ute och åker bil eller på annat sätt transporterar er är ett hett tips att investera i ett mobilt bredband till surfplattan. Då kommer man att kunna ladda videor och underhållning var man än är. Operatörer som Telenor och Tre erbjuder abonnemang till Apples iPad och Samsungs Galaxy Tab som fungerar alldeles utmärkt som surfplatta till barn.

Julklappstips till föräldrar

Att komma på vad man ska ge i julklapp till sina föräldrar kan vara svårt – de köper ofta själva precis vad de behöver. Då måste man tänka utanför boxen och istället försöka komma på något de vill ha men som de inte vet om att de vill ha. En sån grej är ett mobilabonnemang med obegränsad surf. Hur irriterande är det inte att få det där meddelandet om att man använt upp hela månadens surf? Med ett mobilabonnemang med fri surf slipper man det. Telenor och Tre erbjuder mobilabonnemang med obegränsad surf.

Vanliga frågor och svar om teknik-julklappar

Var köper jag en bra mobil för seniorer?

Hallon har både seniorabonnemang och mobiltelefoner som passar seniorer. Vill du inte ha den senaste smarta telefonen med alla finesser har de Doro-lurar, med stora knappar och enkelt gränssnitt, i sitt sortiment.

Vilket mobilabonnemang passar bäst för ungdomar?

Du gör klokt i att välja ett abonnemang med barn- och ungdomsrabatt om du är ungdom eller ska teckna ett abonnemang åt en ungdom. Vimla, Fello och Hallon har några av de bästa abonnemangen för ungdomar, som du kan läsa mer om här.

Vilka mobiloperatörer har abonnemang med fri surf?

Det är inte längre bara de stora operatörerna som har abonnemang med fri surf. Även mindre operatörer som Chilimobil erbjuder i dag abonnemang med fri surf till riktigt bra priser. Vimla och Hallon har inga abonnemang med fri surf, men väl 100 gigabyte, vilket räcker långt för de flesta.

Har mobiloperatörerna särskilda julerbjudanden?

Det kan mycket väl hända att mobiloperatörerna vill vara extra snälla när det lackar mot jul. Håll ögonen öppna för extra trevliga erbjudanden på abonnemang och mobiltelefoner i december varje år. På Surf.nu är alltid informationen om de senaste priserna uppdaterad.

Var köper jag kontantkort för att bort?

Det finns många operatörer som erbjuder kontantkort med surf, som passar bra att ge bort i julklapp. På den här sidan kan du läsa mer om kontantkort och var du köper dem.