Julen står för dörren och det är dags att börja tänka på julklappar till nära och kära. För att undvika klapp-stressen har vi samlat våra bästa julklappstips för alla som gillar hårda klappar – och vem gör inte det? Det kanske till och med dyker upp några tips att skriva upp på den egna önskelistan.

Julklappstips till tekniknörden

Varje år släpps det nya mobiltelefoner med nya och innovativa funktioner. En ny mobiltelefon kan kosta allt från någon hundralapp i månaden till bra mycket mer, det beror helt på vad man är ute efter.

Till tekniknörden som alltid är ute efter det senaste skulle vi rekommendera Apples senaste modeller: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro och iPhonee 14 Pro Max. Alla de senaste iPhone-modellerna kan man självklart beställa med ett abonnemang till ett förmånligt paketpris.

Apples iPhone 14 Pro-modeller är företagets absolut vassaste mobiltelefoner med snabba processorer, skarpa kameror och de kommer i flera vackra färger. Hur snyggt skulle det inte vara om det låg en skimrande silvrig iPhone 14 Pro under granen i år?

Perfekt julklapp från Halebop

Halebop har alla de senaste smartphone-modellerna i sin välfyllda webbshop. Här hittar vi de senaste modellerna från Apple, Samsung, Xiaomi, Sony och Google. Teckna ett abonnemang hos välj om du vill delbetala mobiltelefonen eller köpa den direkt.

Sony-Xperia-5IV

Veckans deal! Sony Xperia 5 IV + Hörlurar WH-1000XM5 & Linkbuds – 549 kr/mån med 20 GB surf

Sony Xperia 5 IV är en supervass modell från Sony. Få en smartphone med exceptionell skärm, ljud och kamera. Sony har finslipat alla detaljer på denna modell för att kunna erbjuda något utöver det vanliga. 

Veckans deal! Välj ett abonnemang från Halebop med minst 20 GB och få ett par WH-1000XM5-hörlurar och ett par Linkbuds på köpet. En riktigt fin julklapp från Halebop. Värde: 6 389 kr

VISA ERBJUDANDE

 


Google Pixel 7 Pro

Google Pixel 7 Pro + Google Doorbell & Chromecast 4K – 449 kr/mån med 20 GB surf

Pixel 7 Pro är Googles flaggskepps-modell för 2022. Modellen kommer med ett kamerasystem signerat Pixel, ett batteri som håller mer än 24 timmar och en Google-processor.

Veckans deal! Köp Google Pixel 7 Pro med abonnemang på minst 20 GB och få en Google Doorbell och en Google Chromecast på köpet. Värde: 2 998 kr. Du får dessutom prova Youtube Premium gratis i 3 månader! 

 

VISA ERBJUDANDE

 


Galaxy Watch 4

Samsung Galaxy Watch 4 44 mm – 3 168 kr – spara 522 kronor

Med Samsung Galaxy Watch 4 får du en förlängning av din mobiltelefon på din handled. Du kan ta emot samtal, ringa och se notiser a- allt med ett e-sim från Halebop. Klockan är även din egen personliga tränare. Det finns funktioner för träningspassen, vardagsmotionen och den mäter ditt blodtryck och ditt EKG. 

 

VISA ERBJUDANDE

 


Julpaketen från Hallon

Nu kan du bland annat köpa iPhone 14 från Hallon!

iPhone 14

Apple iPhone 14 (från 549 kr/mån) – 699 kr/mån med 25 GB surf

iPhone 14 är årets julklapp från Apple. Modellen har dubbla kameror, en vacker och klar skärm som skyddas av Cermaic Shield och Apples snabba A15 Bionic-processor. 

Just nu! Få 50 kronor i rabatt varje månad i 24 månader när du köper abonnemang och iPhone 14 från Hallon. 

 

VISA ERBJUDANDE

 


Samsung Galaxy A13

Samsung Galaxy A13 (från 179 kr/mån) – 289 kr/mån med 25 GB surf

Galaxy A13 är en användarvänlig smartphone från Samsung – en prisvärd julklapp under granen. Modellen har en stor skärm, fem kameror med skarp skärpa och ett batteri som håller i upp till två dagar. 

Just nu! Köp Galaxy A13 och ett abonnemang från Hallon och få 50 kronor i rabatt varje månad i 24 månader. 

 


Tips på julklappar från Tre

Även Tre har bra kampanjer just nu inför julen. Hitta dina julklappar här. 

apple iPhone

iPhone 13 med 3snabbare i 5G-nätet – 429 kr/mån med 20 GB surf – spara 50 kr varje månad!

Med iPhone 13 får du ett riktigt vasst kamerasystem från Apple. Imponera med vackra bilder i dagsljus och kvällsljus och filma i cinematiska läge i 4K. 

Hos Tre får du surfa supersnabbt i 5G-nätet.

Erbjudandet gäller till den 24 december. Om du vill få hem din nya iPhone innan jul måste du beställa senast den 21 december. 

VISA ERBJUDANDE

 


Samsung S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G med 3snabbare i 5G-nätet – 479 kr/mån med 20 GB surf- spara 80 kr varje månad

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G är den absolut vassaste modellen i Samsungs S22-serie. Ta fantastiska bilder med kamerasystemet med fyra linser på baksidan – 108 MP med AI och 10x optisk zoom. 

 

VISA ERBJUDANDE

 


Sony Xperia 10 IV

Sony Xperia 10 IV med 3snabbare i 5G-nätet – 299 kr/mån med 20 GB surf – spara 30 kronor varje månad

Sony Xperia 10 IV erbjuder toppkvalitet från Sony. Sony är världsledande på systemkameror och har valt att stoppa in lite av den tekniken i sina smartphones. Kameran har tre olika objektiv som låter dig fånga alla ögonblick. 

 


Samsung Galaxy Z Flip4

Samsung Galaxy Z Flip4 med full fart i 5G – 399 kr/mån med 5 GB surf- spara 70 kronor varje månad

En vikbar smartphone under granen? Javisst! Samsung Galaxy Z Flip4 är på många sätt den perfekta telefonen – liten och kompakt i fickan med stor och uppslukande i handen. Ta selfies helt hands-free, multitaska i två olika fönster och njut av den vackra och stilrena designen som sätter en ny spinn på 00-talets flip-phone. 

VISA ERBJUDANDE

 


Sony-Xperia-5IV

Sony Xperia 5 IV 5G med 3snabbare i 5G-nätet + högtalare – 389 kr/mån med 20 GB surf – spara upp till 3600 kronor

Med Sony Xperia 5 IV får du en supervass smartphone i en kompakt och stilren design. Xperia 5 IV har ett proffsigt kamerasystem med tre objektiv, Sonys egen bildbehandlingsteknologi och ett batteri som håller hela dagen. 

VISA ERBJUDANDE

 


 

Julklappstips till mormor och morfar

Självklart behöver man inte vara en tekniknörd för att uppskatta en mobiltelefon under granen. Idag finns det mobilabonnemang anpassade för barn, studenter och seniorer vilka ger ett extra förmånligt pris.

Både Hallon och Vimla erbjuder till exempel förmånliga mobilabonnemang för de som fyllt 55. En helt perfekt julklapp till mormor och morfar så att man kan vara säker på att man kan hålla kontakten även när man inte ses.

Vissa mobiloperatörer har tagit fram specifika mobiltelefoner anpassade efter en äldre användare med stora knappar och begränsade funktioner, men bara för att man har gått i pension så behöver inte det betyda att man inte är teknikintresserad. Idag erbjuder både Android och Apple flera olika modeller av sina telefoner med stor skärm där man kan anpassa textstorleken i operativsystemet så att det blir lättare att läsa – det finns helt enkelt en mobiltelefon för alla.

Julklappstips till barnen

I år kommer nog surfplatta stå överst på önskelistan hos många barn. När man köper en surfplatta till ett barn står kanske inte prestandan överst på prioriteringslistan, utan snarare storleken på surfplattan, hur mycket minne den har och hur tålig den är.

Om ditt barn tycker om att titta på Youtube-videor när ni är ute och åker bil eller på annat sätt transporterar er är ett hett tips att investera i ett mobilt bredband till surfplattan. Då kommer man att kunna ladda videor och underhållning var man än är. Operatörer som Telenor och Tre erbjuder abonnemang till Apples iPad och Samsungs Galaxy Tab som fungerar alldeles utmärkt som surfplatta till barn.

Julklappstips till föräldrar

Att komma på vad man ska ge i julklapp till sina föräldrar kan vara svårt – de köper ofta själva precis vad de behöver. Då måste man tänka utanför boxen och istället försöka komma på något de vill ha men som de inte vet om att de vill ha. En sån grej är ett mobilabonnemang med obegränsad surf. Hur irriterande är det inte att få det där meddelandet om att man använt upp hela månadens surf? Med ett mobilabonnemang med fri surf slipper man det. Telenor och Tre erbjuder mobilabonnemang med obegränsad surf.

 

Vanliga frågor och svar om teknik-julklappar

Var köper jag en bra mobil för seniorer?

Hallon har både seniorabonnemang och mobiltelefoner som passar seniorer. Vill du inte ha den senaste smarta telefonen med alla finesser har de Doro-lurar, med stora knappar och enkelt gränssnitt, i sitt sortiment.

Vilket mobilabonnemang passar bäst för ungdomar?

Du gör klokt i att välja ett abonnemang med barn- och ungdomsrabatt om du är ungdom eller ska teckna ett abonnemang åt en ungdom. Vimla, Fello och Hallon har några av de bästa abonnemangen för ungdomar, som du kan läsa mer om här.

Vilka mobiloperatörer har abonnemang med fri surf?

Det är inte längre bara de stora operatörerna som har abonnemang med fri surf. Även mindre operatörer som Chilimobil erbjuder i dag abonnemang med fri surf till riktigt bra priser. Vimla och Hallon har inga abonnemang med fri surf, men väl 100 gigabyte, vilket räcker långt för de flesta.

Har mobiloperatörerna särskilda julerbjudanden?

Det kan mycket väl hända att mobiloperatörerna vill vara extra snälla när det lackar mot jul. Håll ögonen öppna för extra trevliga erbjudanden på abonnemang och mobiltelefoner i december varje år. På Surf.nu är alltid informationen om de senaste priserna uppdaterad.

Var köper jag kontantkort för att bort?

Det finns många operatörer som erbjuder kontantkort med surf, som passar bra att ge bort i julklapp. På den här sidan kan du läsa mer om kontantkort och var du köper dem.