iPad med abonnemang – Lägsta pris för iPad 6, mini, pro mfl

4G

Apple iPad Mini 5 med Tre abonnemang


64 Mbit/s

24 månader

15-50 Gb data
från 399 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Apple iPad 2019 med Telenor


100 Mbit/s

24 månader

40-200 Gb data
från 509 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Apple iPad Pro 11 med Tre


64 Mbit/s

24 månader

15-50 Gb data
från 549 kr
LÄS MER & BESTÄLL

ipadApple iPad tillsammans med abonnemang

Apples iPad är bland de mest omtyckta prylarna som finns. Varje år släpps en uppdaterad version av surfplattan, där den förbättrats ytterligare. Använder du en Wifi-variant av plattan så kan du endast använda den när det finns tillgängliga Wifi-nätverk. Ett bättre alternativ är att köpa 4G-varianten där du kan surfa oavsett var du befinner dig med hjälp av mobilnätet.

Surfa på 4G-nätet med iPad

För att kunna koppla upp dig mot mobilnätet ska du ha ett abonnemang hos någon av mobiloperatörerna. Du får då ett simkort att stoppa in i din iPad. Produkten kallas hos de flesta operatörerna för mobilt bredband och innebär att du surfar i mobilnätet. Beroende på vilken operatör du väljer får du varje månad en viss surfmängd som du kan förbruka.

Delbetala iPad varje månad

När du köper din iPad med abonnemang från en operatör så kan du själv välja om du vill betala för surfplattan direkt eller om du vill delbetala den. Du kan oftast välja hur många månaders avbetalning du vill ha för plattan. Väljer du 12 eller 24 månaders delbetalning innebär det oftast att du även får 12 eller 24 månaders bindningstid på abonnemanget. Ofta, men inte alltid är det förmånligt att köpa en surfplatta tillsammans med ett abonnemang. Men kontrollera för säkerhets skull totalkostnaden innan du genomför din beställning.

Vad kan du förvänta dig av femte generationens iPad?

En av de tidigare modellerna av iPad kallas den femte generationens iPad, iPad 5th gen. Detta är en surfplatta på 9,7 tum med en rad spännande egenskaper. Designen i aluminum och det tunna formatet på endast 7,5 millimeter gör plattan till en mycket elegant modell. Övriga mått på plattan är 24 centimeter på höjden och 16,95 centimeter på bredden. Vikten ligger på endast 469 gram.

Speciellt utmärkande för denna modell av iPad är det blandade mottagandet som den har fått. En del menar att den inte är tillräckligt snabb eftersom den håller samma nivå prestandamässigt som tidigare modeller. Andra har dock gett den mycket beröm tack vara den långa batteritiden som är på upp till 10 timmar efter en laddning. iPaden finns även i en pro-variant som har en skärm på 10,5 tum.

 

Teknik i iPad och iPad Pro

Femte generationens iPad är utrustad med den nya formen av Retinaskärm. Tidigare bestod skärmen av tre sammanfogade lager, men dessa har nu reducerats till ett. Detta ger en tunnare surfplatta och en bättre färgåtergivning. Skärmen är även antireflexbehandlad vilket gör att man ser vad som sker på den även om solen lyser starkt.

Även om produkten fått kritik för att inte ha bättre prestanda än tidigare modeller så sitter en ny typ av processor i surfplattan. Denna är en  A9 64-bit processor med en M9 motion coprocessor. Den ska ge större kraft och dessutom en bättre grafisk prestanda. Operativsystemet är iOS 10, ett operativsystem som är utrustat med fler appar och spel än tidigare modeller. Det gör det dessutom enklare för dig att hålla kontakten med familj och vänner med hjälp av smarta funktioner.

Surfplattans övriga funktioner

iPad är utrustad med en  iSight-kamera som ger bättre och skarpare bilder än tidigare modeller. Du kan även filma i full 1080p HD-kvalitet, göra time lapse-videos, eller filma i slow motion. På framsidan sitter också en Facetime-kamera på 720p HD med vilken du kan ta selfies eller ringa videosamtal.

För att värna om din säkerhet är surfplattan utrustad med en fingeravtryckssensor. Denna gör att inga obehöriga kan ta sig in i din surfplatta. iPad synkar perfekt med din iPhone.

Med hjälp av en dubbelkanalig WiFi-ac-modul så går det också snabbt att ladda ned större mängder data eller streama film utan irriterande buffering.

ipad med abonnemang

Apple iPad med abonnemang

Du kan köpa iPad med abonnemang från flera svenska operatörer. När du beställer din surfplatta tillsammans med ett abonnemang så kan du välja att betala din surfplatta på abonnemangsfakturan. Det är inte säkert att det blir billigare att delbetala surfplattan än om du köper plattan och ett  mobilt bredband för surfplatta separat, men det blir ofta smidigare och gör det möjligt att köpa en surfplatta utan att betala hela summan på en gång.

Olika abonnemangsstorlekar

Vare sig du väljer att köpa ett paket med abonnemang och surfplatta eller enbart abonnemang så kan du ofta välja mellan olika abonnemangsstorlekar tillsurfplattan. Abonnemangsnivåerna som du kan välja mellan när du väljer att köpa surfplatta och abonnemang tillsammans variera från 15 GB upp till 200 GB. Väljer du däremot att köpa surfplatta och abonnemang var för sig så kan du få tillgång till större abonnemangsvolymer.

Obegränsad surf för iPad

För att surfa obehindrat i surfplattan så behöver du ett SIM-kort med data. Denna form av surf-kort kallas för mobilt bredband. Om du redan har en surfplatta, eller köper en surfplatta utan abonnemang så kan du köpa ett mobilt bredband och använda i din surfplatta. Köper du ett enskilt mobilt bredband så kan du hitta fler abonnemangsnivåer, däribland obegränsad eller fri surf. Det betyder att du får surfa helt obegränsat under månaden.

Att välja mellan begränsad eller obegränsad surf

Huruvida du behöver fri surf eller inte kan vara svårt att veta innan du faktiskt har din surfplatta. En tumregel är att du som streamar mycket filmer, vill kunna dela ditt internet till andra enheter och personer, eller som arbetar med att ladda upp eller ner tyngre filer mot internet gör rätt i att skaffa ett stort eller obegränsat abonnemang. Ska du däremot surfa lite på sociala medier, kolla mejlen och lyssna på lite musik, då räcker det med ett betydligt mindre abonnemang.

Hur du väljer abonnemang till din iPad

Fundera på hur du kommer att använda din iPad. Kommer du att ta med dig surfplattan hemifrån, eller är den mest för hemmabruk? Har du Wi-Fi som du kan koppla upp dig på, eller kommer du alltid att behöva ha mobil surf? Vad ska du använda surfplattan till? Olika aktiviteter drar olika mycket surf, så genom att fundera på vad du ska använda surfplattan till så kan du hitta en rimlig abonnemangsnivå.

• 1 GB räcker till ungefär 14 timmars lyssnande på musik i mellanhög ljudkvalitet (160kbps). Lyssnar du med hög ljudkvalitet (320kbps) så räcker 1 GB runt 7 timmar istället.
• Netflix tar ungefär 1 GB per timme för video i standardkvalité. Om du istället kollar med den högsta möjliga videokvalitén så krävs istället runt 3 GB varje timme.

Använd Wifi när du kan

Genom att koppla upp dig på olik Wi-fi nätverk så kan du spara många GB från ditt eget abonnemang. Att frekvent koppla upp sig på trådlösa nätverk kan vara skillnaden mellan två olika abonnemangsstorlekar, så det finns alltså en hel del pengar att spara på att använda Wi-fi.

Senare modeller av iPad

Sedan den femte generationens iPad har flera nya modeller av iPaden lanserats. Det finns en uppdaterad 7th Gen, en mer avancerad iPad Pro 11 och slutligen den största och senaste iPad Pro 12,9. De tidigare modellerna iPad och iPad mini finns fortfarande att köpa både med och utan Lte, och de är fortfarande användbara och prisvärda modeller för dig som söker en enklare surfplatta.

 

iPad med Telenor abonnemang

Telenor har länge varit en trygg partner på mobilmarknaden. De erbjuder flera tjänster, bland annat surfplattor och abonnemang till dessa. Allt du behöver göra är att sätta in ett simkort i surfplattan, och sen är du igång med ditt mobila bredband.

Om du skulle märka att du behöver mer eller mindre surf, då får du byta volym precis som du vill. Telenor har nämligen ingen bindningstid på abonnemangen, även om du väljer att delbetala din surfplatta.

 

 • iPads: iPad (2019)
 • Bindningstid: 24 månader på surfplatta och ingen bindningstid på mobilt bredband
 • Mobilnät: Eget mobilnät

telenor

 

 • Bra täckning
 • Snabbt mobilnät
 • Mycket surf

 

Läs mer & Beställ

 

iPad med Tre-abonnemang

Hos Tre får du ordentligt med surf, som du dessutom får ta med dig ut till EU. Tre har generösa villkor för utlandssurf då du får använda hela din surf i EU. När du köper en surfplatta med abonnemang så har du 24 månaders bindningstid på både surfplatta och abonnemang till surfplattan.

Genom Tre:s täckningskarta kan du se om du har bra täckning där du bor. När du sen ska köpa din surfplatta med abonnemang så gör du det enkelt genom deras hemsida. Alla kostnader samlas på samma faktura och både surfplatta och sim-kort skickas smidigt hem till dig.

 

 • iPads: iPad Pro 11 och iPad 7th Gen (2019)
 • Bindningstid: 24 månader
 • Mobilnät: Eget mobilnät

Tre

 

 • Stort utbud av surfplattor
 • Snabbt mobilnät
 • Använd all surf i EU

 

Läs mer & Beställ

 

Övriga mobiloperatörer som säljer iPad

Du kan inte få en iPad från Hallon, Comviq, Vimla, Halebop eller MyBeat. De säljer antingen bara abonnemang eller mobiltelefoner med abonnemang. Hos Telia och Tele2 kan du hitta surfplattor tillsammans med abonnemang.