Apple iPad tillsammans med abonnemang

Apples iPad är bland de mest omtyckta prylarna som finns. Det är en surfplatta fullproppad med avancerad teknik och praktiska funktioner som fyller hålet mellan smartphone och en traditionell dator. Varje år släpps en uppdaterad version av surfplattan där den förbättrats ytterligare.

ipad

iPad WiFi eller iPad WiFi + Cellular

Apple säljer två versioner av sin surfplatta. En version som endast kan koppla upp sig på internet om det finns ett tillgängligt Wi-Fi-nätverk, och en version som även kan koppla upp sig med hjälp av mobilnätet, Cellular.

Cellular-varianten kan man alltså surfa med var man än befinner sig – om man har ett simkort med surf i enheten, till exempel ett mobilt bredband eller ett extra surfsimkort till sitt mobilabonnemang.

iPad med WiFi + Cellular är för de allra flesta det bättre alternativet då man slipper tänka på om man har tillgång till Wi-Fi eller inte. 

Surfa på 4G- och 5G-nätet med iPad

För att kunna koppla upp dig mot mobilnätet med din iPad med Cellular behöver du ha ett abonnemang hos någon av mobiloperatörerna. Du får då ett simkort att stoppa in i din iPad – precis som du stoppar in ett simkort i sin mobiltelefon. Produkten kallas hos de flesta operatörerna för mobilt bredband och innebär att du surfar i mobilnätet.

De olika operatörerna erbjuder olika nät i mobilnätet med olika täckning. Det är alltså alltid bra att kontrollera hur bra täckning operatören du har tänkt välja har där du brukar befinna dig för bästa upplevelse med din iPad.

Beroende på vilken operatör och vilken storlek på abonnemanget du väljer får du varje månad en viss surfmängd som du kan förbruka. Hur mycket du behöver beror på hur du har tänk använda din iPad.

Delbetala iPad varje månadipad med abonnemang

När du köper din iPad med abonnemang från en operatör så kan du i många fall välja om du vill betala för surfplattan direkt eller om du vill delbetala den. Du kan oftast välja hur många månaders avbetalning du vill ha för plattan. Väljer du 12 eller 24 månaders delbetalning innebär det oftast att du även får 12 eller 24 månaders bindningstid på abonnemanget – men inte alltid.

Om du väljer en kortare delbetalning och bindningstid blir kostanden för iPaden och abonnemanget högre varje månad jämfört med om du betalar av den under en längre tid. Välj den avbetalningsplan och bindningstid som passar dig och din ekonomi bäst. 

Ofta, men inte alltid, är det förmånligt att köpa en surfplatta tillsammans med ett abonnemang. Men kontrollera för säkerhets skull totalkostnaden innan du genomför din beställning för att se hur mycket iPaden till slut kommer att kosta totalt.

Apple iPad med abonnemang

Du kan köpa iPad med abonnemang från flera svenska operatörer. När du beställer din surfplatta tillsammans med ett abonnemang så kan du välja att betala din surfplatta på abonnemangsfakturan. Det är inte säkert att det blir billigare att delbetala surfplattan än om du köper plattan och ett  mobilt bredband för surfplatta separat, men det blir ofta smidigare och gör det möjligt att köpa en surfplatta utan att betala hela summan på en gång.

Operatörer som säljer iPad + abonnemang

Nedan har vi listat de operatörer som säljer abonnemang för mobilt bredband tillsammans med en iPad. 

iPad med Telenor abonnemang

Telenor har länge varit en trygg partner på mobilmarknaden. De erbjuder flera tjänster, bland annat surfplattor och abonnemang till dessa. Allt du behöver göra är att sätta in ett simkort i surfplattan, och sen är du igång med ditt mobila bredband.

Om du skulle märka att du behöver mer eller mindre surf, då får du byta volym precis som du vill. Telenor har nämligen ingen bindningstid på abonnemangen, även om du väljer att delbetala din surfplatta.

 • iPads: iPad Pro 12 (2022), iPad Air 5 (2022), iPad 10, iPad Pro 11 och iPad (2021)
 • Bindningstid: upp till 24 månader på surfplatta. Välj mellan ingen bindningstid och 24 månaders bindningstid på mobilt bredband
 • Mobilnät: Eget mobilnät

telenor

 

 • iPad + abonnemang
 • Snabbt mobilnät
 • Mycket surf

Läs mer & Beställ

iPad med Tre-abonnemang

Hos Tre kan du köpa en iPad på avbetalning och ett extra simkort till ditt mobilabonnemang. Det innebär att din surfplatta delar surf med din mobiltelefon – och du behöver bara hålla reda på ett abonnemang. 

Tre erbjuder även separata mobila bredband, men de kan inte köpas tillsammans med en iPad. 

 • iPads: iPad Air 5 (2022), iPad 9 (2021), iPad Pro 11 (2022), iPad 10 (2022) och iPad mini 6 (2022)
 • Bindningstid: Ingen bindningstid vid köp av endast mobilt bredband eller mobilabonnemang. Avbetalning av iPad på 36 månader
 • Mobilnät: Eget mobilnät

Tre

 

 • Stort utbud av surfplattor
 • Snabbt mobilnät
 • Använd mycket surf i EU

Läs mer & Beställ

Övriga mobiloperatörer som erbjuder mobilt bredband till iPad

Andra operatörer erbjuder mobilt bredband som kan passa om man redan har en iPad, eller vill köpa en iPad hos en elektronikbutik, är:

Välj rätt abonnemang till din iPad

Olika abonnemangsstorlekar

Vare sig du väljer att köpa ett paket med abonnemang och surfplatta eller enbart abonnemang så kan du ofta välja mellan olika abonnemangsstorlekar till surfplattan. Många av operatörerna vi rekommenderar har surfnivåer på upp till obegränsad data varje månad. 

Fundera på hur du kommer att använda din iPad. Kommer du att ta med dig surfplattan hemifrån, eller är den mest för hemmabruk? Har du WiFi som du kan koppla upp dig på, eller kommer du alltid att behöva ha mobilsurf? Vad ska du använda surfplattan till?

Olika aktiviteter drar olika mycket surf, så genom att fundera på vad du ska använda surfplattan till så kan du hitta en rimlig abonnemangsnivå.

Hur långt räcker 1 GB surf med en iPad?surf - jämför mobilabonnemang

 • 1 GB räcker till ungefär 14 timmars lyssnande på musik i mellanhög ljudkvalitet (160kbps). Lyssnar du med hög ljudkvalitet (320kbps) så räcker 1 GB runt 7 timmar istället.
 • Netflix tar ungefär 1 GB per timme för video i standardkvalitet. Om du istället kollar med den högsta möjliga videokvalitet så krävs istället runt 3 GB varje timme.

Obegränsad surf för iPad

Huruvida du behöver fri surf eller inte kan vara svårt att veta innan du faktiskt har din surfplatta. En tumregel är att du som streamar mycket filmer, vill kunna dela ditt internet till andra enheter och personer, eller som arbetar med att ladda upp eller ner tyngre filer mot internet gör rätt i att skaffa ett stort eller obegränsat abonnemang. Ska du däremot surfa lite på sociala medier, kolla mejlen och lyssna på lite musik, då räcker det med ett betydligt mindre abonnemang.

Det är även viktigt att tänka på hur ofta man är uppkopplad till ett WiFi-nätverk och hur ofta man använder mobilnätet. Om man aldrig eller sällan har tillgång till WiFi kan det vara en bra idé att investera i ett abonnemang med mycket eller obegränsad surf.

iPad-modeller

Apple släpper nya iPad-modeller ungefär en gång om året. Idag har de fyra olika modeller av sin populära surfplatta med olika design och egenskaper. iPad, iPad Air, iPad mini och iPad Pro.

iPad är standardmodellen, iPad Air är en extra tunn och lätt modell, iPad mini är en lite mindre modell och iPad Pro är en lite större och mer kraftfull modell. Alla iPad-modeller synkar enkelt med andra Apple-enheter som iPhone eller Mac-datorer.  

iPad Pro 11 och 12,9

Den senaste iPad Pro-modellen är iPad Pro 2022. Den finns i två olika varianter: en med en skärm på 11 tum och en större med en skärm på 12,9 tum. Apple marknadsför surfplattan som ett substitut till den bärbara datorn men med fler valmöjligheter. Med iPad Pro kan man välja om man vill använda den med sitt finger, en digital penna, tangentbord eller styrplatta. Liquid Retina-XDR-skärmen täcker stora delar av plattans framsida och färgåtergivningen är snygg och verklighetstrogen. 

Processorn i iPad Pro är snabb och kraftfull. M2-chippet är snabbare än många processorer som sitter i bärbara datorer idag – vilket gör iPad Pro till ett bra val om man vill uppdatera sin bärbara dator. Enheten är enkel och smidig att stoppa ner i ryggsäcken eller portföljen och batteritiden räcker hela arbetsdagen. 

iPad 10

Standardmodellen av iPad är nu uppe i generation 10. Modellen har en Retina-skärm på 10,9 tum – vilket är den största skärmen på en iPad i den här prisklassen. iPad har både stöd för Apples Smart Keyboard och den digitala pennan Apple Pencil. Med de här två assessorerna kan man använda sin iPad som en bärbar dator eller som ett mer modernt och praktiskt substitut till papper och penna. 

I iPad sitter Apples egna A14 Bionic-chip som gör det möjligt att utföra krävande uppgifter som att redigera filmer i 4K, spela spel med mycket grafik eller använda AR-appar. Batteriet varar i upp till 10 timmar vilket gör att man kan ha med sig sin iPad under hela skol- eller arbetsdagen utan att behöva tänka på att ladda den.

iPad mini 6

För den som är ute efter en lite mindre surfplatta erbjuder Apple iPad mini. iPad mini är nu uppe i generation 6. Den senaste modellen har en skärm på 8,3 tum vilket gör plattan smidigt att ta med sig – vart man än är påväg. iPad mini har dessutom fått stöd för Apples digitala penna, Apple Pencil, vilket gör att man kan rita, skriva och stryka under saker väldigt enkelt.

iPad mini 6 har ett A15 Bionic-chip vilket gör den betydligt snabbare och kraftfullare jämfört med sina föregångare. Den har en Hemknapp, Touch ID och stöd för 5G.

iPad Air 5

iPad Air är en riktigt tunn och smidig surfplatta fullproppad med kraftfull teknik och avancerade funktioner. Den senaste modellen är generation 5. Retina-skärmen är på 10,9 tum, men plattan är bara 6,1 mm tjock och väger endast 461 gram. Dess smidiga design gör den enkel att ta med sig – men insidan gör den lika kraftfull som en bärbar dator. 

M1-chippet är snabbt och kraftfullt och gör upplevelsen av iPaden sömlös. Man kan redigera stora video-filer, streama filmer, lyssna på musik och spela spel – eller kanske göra allt samtidigt med multitasking. iPad Air 5 har stöd för Apple Pencil 2 och Smart Keyboard.

Äldre iPad-modeller

Apples iPad-modeller uppdateras med något års mellanrum för att alltid vara ledande på markanden med den absolut bästa tekniken. Många av de äldre modellerna finns dock fortfarande kvar på marknaden. Om man är ute efter en lite billigare modell, som fortfarande är konkurrenskraftig, kan man titta på iPad-modellerna som är något år gamla. Alla modeller finns både med och utan LTE. 

Vanliga frågor och svar om iPad med abonnemang

Var köper jag iPad med abonnemang?

På den här sidan hittar du information om vilka operatörer som säljer iPad tillsammans med abonnemang. Väljer du att köpa din iPad från en annan återförsäljare får du fler alternativ av operatörer att köpa abonnemanget från, exempelvis lågprisoperatören Hallon.

Vilken iPad ska jag välja?

Det beror på vad du ska använda din iPad till och vad du har för budget. Den mest avancerade modellen av iPad har mer prestanda och funktioner än vad många användare behöver, och kostar mycket. Den rekommenderas främst för kreatörer och professionella användare. För normalt användande kan du välja en billigare modell, i en storlek som passar dig. Vill du kunna använda iPad med sim-kort måste du också välja en modell med sim-kortsplats, vilket alla inte har.

Vilken operatör har bäst abonnemang för iPad?

Om du vill kunna köpa din iPad på avbetalning tillsammans med ett abonnemang har du färre alternativ än om du vill köpa iPad och abonnemang för sig. Äger du redan en iPad är det bästa alternativet att välja ett abonnemang från Hallon, Vimla, Fello eller liknande lågprisoperatörer.

Har iPad 5G?

De senaste modellerna av Apple iPad har stöd för 5G. Det betyder att du kan köpa ett 5G-abonnemang hos någon av de stora operatörerna och använda med din iPad.

Var hittar jag iPad-abonnemang med fri surf?

Både Tre och Telenor erbjuder abonnemang med fri surf som du kan köpa tillsammans med en iPad. Föredrar du att köpa iPad och abonnemang separat har Chilimobil de bästa priserna på abonnemang med fri surf.