Företagsmobiler med abonnemang

4G

Mobiler med Hallon Företagsabonnemang

Välj mellan 12 olika mobiler

Fria samtal 

Fria sms

6-100 Gb data
från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobiler med Telenor Företagsabonnemang - Samsung Galaxy S20 Ultra finns!

Välj mellan 26 olika mobiltelefoner

Fria samtal 

Fria samtal 

3-Obegränsat Gb data
från 179 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobiler med Tre Företagabonnemang - S20 Ultra finns!

Välj mellan 29 olika företagsmobiler

Fria samtal 

Fria samtal 

Obegänsat Gb data
från 289 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Mobil och mobilabonnemang för företag

Oavsett om det handlar om ett litet företag utan anställda eller ett stort företag med flera anställda så är ett mobilabonnemang för företag en fördelaktig lösning till ditt företag. Förr var företagsabonnemang dyra och ofördelaktiga jämfört med mobilabonnemang för privatpersoner, men idag så kan du få företagsabonnemang som är lika bra som privata mobilabonnemang.

Analysera företagets behov

Beroende på vilken typ av verksamhet som företaget bedriver eller hur stort företaget är, så behövs naturligtvis olika lösningar för IT och telefoni. Är du egenföretagare och jobbar hemifrån så behöver du kanske en telefon med dubbla sim-kortsplatser så att du kan ha ett företagsabonnemang och ett privat abonnemang i samma telefon. Du som arbetar med något kreativt kanske istället vill prioritera en stor yta för anteckningar och skulle därför ha nytta av en telefon med extra stor skärm och mer avancerade grafiska funktioner.

Mobiltäckning är vanligtvis inget problem i storstads- och tätbebyggda områden. Däremot finns det ibland skillnader i täckning i glesbygden, vilket kan vara värt att ha koll på när du tecknar företagsabonnemang. Företagets storlek är också viktigt att ta i beaktande när du letar runt bland alla erbjudanden, och de olika operatörerna kan ha erbjudanden lämpliga för olika storlekar på företaget.

foretag abonnemang

Mobiloperatörer med företagslösningar

Mobiloperatörerna Hallon, Telia, Telenor, Tele2, 3 och A3 har speciella lösningar för företag, men de har alla olika erbjudanden och specialområden.

Hallon företagsabonnemang med mobil

Hallon ser ut att rikta sig till småföretag och egenföretagare. Företagsabonnemangen har samma enkla struktur som lösningarna för privatpersoner, där det enda som väljs är mängden mobilsurf (minst 2 och max 10 GB). Sms, mms och samtal ingår redan i abonnemangen. Det går att köpa till en mobil samtidigt som du skaffar ett abonnemang.

Telia företagsabonnemang med mobil

Hos Telia hittar du stor variation på företagsabonnemang, med upp till 120 GB surf för deras multi-abonnemang där samtal, sms och mms ingår. Det finns också ett basabonnemang med 0,5 GB surf per månad där du har en låg månadskostnad, men betalar för alla samtal och textmeddelanden. Basabonnemanget kostar lika mycket som Hallons variant med 2 GB surf och där ingår fria samtal, så om du inte redan har fast telefoni eller andra avtal med Telia är kanske inte basabonnemanget det bästa valet prismässigt. Telia har bland det största utbudet av mobiltelefoner som du kan köpa samtidigt som abonnemanget tecknas.

Tele2 företagsabonnemang med mobil

Tele2 har två olika varianter av företagsabonnemang som båda liknande Telias. Minsta datamängd för abonnemang med fast pris är 1 GB och med det ingår alla samtal, sms och mms (förutom vissa utlandssamtal). För abonnemang med rörligt pris finns det möjlighet till olika datamängder på upp till 10 GB, men man betalar för varje påbörjat samtal och skickat meddelande. Hos Tele2 kan du smidigt leasa företagsmobilen så att den är enkel att byta ut ifall någonting skulle hända med mobilen. Detta gäller bara om du skaffar “fullservice”-alternativet till ditt abonnemang. Tyvärr är det bara tillgängligt för några olika iPhone- och Samsungmodeller. De har till exempel iPhone XS Max, men inte med fullservice.

Telenor företagsabonnemang med mobil

Telenor har gjort det väldigt lätt att välja rätt företagspaket. På sin företagssidan erbjuder de en behovsanalys så att du lättare kan skräddarsy ditt företagspaket utifrån det. De erbjuder också möjligheten att surfa precis som i Sverige i 41 länder, vilket är supersmart om du reser mycket i tjänsten. Du ringer också kostnadsfritt till kollegor inom företaget. Ringer du mycket till utlandet kan dessa täckas med ett tillägg. Telenor har också ett stort utbud av mobiltelefoner, bland annat HTC U12+. Telenor har förutom sina fastprisabonnemang också ett basabonnemang som är mycket likt Telias med 0,5 GB surf och där alla samtal och meddelanden kostar.

3 företagsabonnemang med mobil

3 har numera endast ett företagsabonnemang som revolutionerat företagsmarknaden! Abonnemanget har helt obegränsad surf och kostar bara en bråkdel av vad företagsabonnemang tidigare kostat. I abonnemanget för företag från Tre ingår såväl fria samtal som fria sms. Tre Företagsabonnemang kommer att förändra marknaden och säljer som smör. Du kan enkelt lägga till en mobiltelefon till företagsabonnemanget från Tre. Du får då delbetala mobilen på 24 månader.

A3 företagsabonnemang med mobil

Liksom majoriteten av de andra operatörerna så har A3 också två varianter av abonnemangsformer, fastpris och rörligt pris. Deras abonnemang med rörligt pris är någon krona billigare än det hos 3, och även om samtal, meddelanden och mobildata kostar så är även dessa billigare än hos 3 och de andra operatörerna. A3 erbjuder fastprisabonnemang med upp till 50 GB surf.

foretag mobil

Olika former av företagsabonnemang

Företagsabonnemang ser inte så annorlunda ut än privata mobilabonnemang. Det finns däremot lite fler alternativ för företagskunder. Du kan välja den vanliga abonnemangsformen med fria samtal, SMS och MMS där du väljer abonnemang baserat på mängden månadssurf. Hos vissa operatörer kan du välja en rörlig abonnemangsform, vilket innebär att du betalar en lägre månadsavgift, men betalar för varje samtal, SMS och MMS.

På fastpris abonnemang så gäller fri roaming precis som på privata abonnemang. Olika operatörer erbjuder fri roaming i olika länder, men gemensamt är att samtliga erbjuder fri roaming inom EU/EES.

Abonnemangen hos de olika operatörerna kan skilja sig åt när det gäller fria samtal till kollegor världen över, rabatter på telefoner vid köp av abonnemang, extra tillbehör som powerbanks och valfrihet gällande bindningstider. När du ska välja ett abonnemang gör du bäst i att först identifiera vad som är viktigast med ditt abonnemang, och därefter se vilka operatörer som erbjuder lämpliga abonnemang.

Ta råd från operatörerna

Operatörerna vill gärna att företag som funderar på att teckna abonnemang ska kontakta dem så att de kan skräddarsy en lösningar. Beroende på ditt företags storlek och behov av andra telekomlösningar så kan det vara en god idé. Kanske kan operatören baka ihop en paketlösning och ge ett rabatterat totalpris för tjänster som annars vore utspridda. Det viktiga är att du analyserar ditt företags behov och jämför operatörernas olika erbjudanden och andra funktioner som du kanske är intresserad av. Flera av dem erbjuder till exempel mobil växel, som kan få ditt företag att framstå som proffsigare genom smart kundhantering.

Bästa företagsabonnemangen på marknaden

Tre företagsabonnemang

3:s nya företagsabonnemang är egentligen det enda som behövs. För en bråkdel av vad företagsabonnemang tidigare kostade så får du obegränsad surf, fria samtal och fria sms. Bättre kan det faktiskt inte bli.

Tre Företagsabonnemang kommer att förändra marknaden och säljer som smör. Du kan enkelt lägga till en mobiltelefon till företagsabonnemanget från Tre. Du får då delbetala mobilen på 24 månader.

 

 • Mobilabonnemang: Obegränsad
 • Data: Obegränsad
 • Samtal: Fria samtal
 • Månadsavgift: 249 kr/mån
 • Förmåner: 100 GB fri roaming inom EU

Tre

 

 • Obegränsad surf
 • Bästa företagsabonnemanget
 • Stabil operatör

 

Läs mer & Beställ

 

Hallon företag

Hallon riktar sig till småföretag och egenföretagare och var först ut med att revolutionerade företagsmarknaden genom billigare priser och bra villkor. Idag är det ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha en väldigt låg månadskostnad.

Företagsabonnemangen har samma enkla struktur som lösningarna för privatpersoner, där det enda du behöver välja är mängden mobilsurf (minst 2 och max 10 GB). Sms, mms och samtal ingår redan i abonnemanget och du kan välja att köpa till en mobiltelefon till abonnemanget.

 

 • Mobilabonnemang: Fria samtal och sms
 • Data: 6-100 GB
 • Samtal: Fria samtal
 • Månadsavgift: Från 99 kr/mån
 • Fördelar: Ingen bindningstid och oanvänd surf sparas

hallon företag

 

 • Lågt pris
 • Spara oanvänd surf
 • Ingen bindningstid

 

Läs mer & Beställ

 

Telenor företag

På Telenors företagssida kan du få skräddarsydda företagspaket. Utöver det så får du med ett företagsabonnemang från Telenor möjligheten att surfa precis som i Sverige i 41 länder, riktigt bra för dig som reser mycket i tjänsten. Du ringer också kostnadsfritt till kollegor inom företaget.

Telenor har också ett stort utbud av mobiltelefoner, bland annat HTC U12+. Telenor har förutom sina fastprisabonnemang också ett basabonnemang som är mycket likt Telias Rörliga med 0,5 GB surf och där du betalar för varje samtal och sms.

 

 • Mobilabonnemang: Fastpris och rörligt
 • Data: 0,5-obegränsat GB
 • Samtal: Fria samtal finns
 • Månadsavgift: Från 99 kr/mån
 • Fördelar: Behovsanpassning och fri roaming i 41 länder

telenor

 

 • Många surfmängder
 • Fria samtal
 • Fri surf i 41 länder

 

Läs mer & Beställ

Mobiltelefoner för företag

Välj rätt telefon till rätt yrke

Nu när Samsung Galaxy Note 9 och iPhone XS Max finns på marknaden så har telefonerna tagit ett kliv närmare surfplattor, vilket gör telefoner enklare att använda till skrivarbete och presentationer. Prestandan i dessa telefoner är dessutom i världsklass och de är mer kraftfulla än vad många bärbara datorer är. Naturligtvis beror mobiltelefonens önskade egenskaper på din roll i företaget och vilka funktioner som du dagligen behöver. Operatörerna har ganska stor variation av mobiltelefoner, så oavsett vilket behov du har av en telefon så kan någon operatör med största sannolikhet möta detta.

Populära telefoner för företag

Samsung Galaxy S10 Plus företagstelefon

Galaxy S10 Plus är den senaste lanseringen från Samsung, och det är även den största och bästa telefonen som de någonsin tillverkat. S10 plus kommer med en användarvänlig och stor 6,4 ” som gör det enkelt att arbeta vid telefonen, och även möjliggör multitasking. Batteriet är kraftfullt med 4100 mAh och använder energisparande AI-teknologi så att telefonen räcker ännu längre. När telefonen väl behöver laddas kan du ladda den trådlöst genom andra enheter, till exempel kollegans telefon, smartklockan eller hörlurarna.

Galaxy S10 Plus kan upp till 1 TB lagringsutrymme fås, och upp till 12 GB RAM-minne. Plats för dubbla sim-kort, snabbladdning och en kraftfull Orta-Core Exynos processor gör telefonen utmärkt som en arbetstelefon. Samsung Galaxy S10 Plus som företagstelefon finns hos operatörerna Hallon, Telenor, Telia, Tre, Tele2 och A3.

iPhone Xs Max för företaget

iPhones tidigare modell Xs är fortfarande aktuell som en riktigt bra företagstelefon. Med en stor Retinaskärm på 6,5 ” kan du både arbeta och se på underhållning utan några som helst problem. Ett avancerat Face-ID gör det superenkelt att låsa upp telefonen och använda olika appar. Du behöver inte oroa dig för att utrymmet på mobilen ska ta slut eftersom Xs Max kommer med upp till 512 GB lagringsutrymme. Apple A12 Bionic processorn gör att ingenting laggar och du kan arbeta helt utan störande väntetider, och mobilen har 4 GB RAM-minne.

Xs Max har plats för dubbla sim-kort, möjlighet till trådlös laddning och två riktigt grymma kameror. Att arbeta via mobilen med en Xs Max är inte bara möjligt, det är en fröjd. iPhone Xs Max som företagstelefon finns hos operatörerna Hallon, Telenor, Telia, Tre, Tele2 och A3.

Huawei P30 Pro är en bra företagsmobil

Är du ute efter en kraftfull och ny telefon som kostar mindre än både Samsung och iPhones senaste flaggskeppstelefoner, då är Huaweis senaste P30 rätt telefon för dig. Telefonen lanserades mars 2019 och kommer med Leica-kameror som sätter en ny standard för mobilkameror. Förutom kameror i världsklass får du trådlös snabbladdning och laddning via andra enheter, upp till 8 GB RAM-minne, upp till 256 GB lagringsminne, ett kraftfullt 4200 mAh batteri och en skärm på 6,47 ”.

Bara för att göra mobilen ännu bättre som arbetsverktyg så kan du enkelt dela din skärm och projicera presentationer för andra, och du kan även använda din P30 som laserpekare eller pekplatta för att navigera dina presentationer. Huawei P30 Pro som företagstelefon finns hos operatörerna Hallon, Telenor, Telia, Tre, Tele2 och A3.

Vilken mobil ska du välja? – Vi listar de senaste modellerna

 

Iphone

 

Iphone 11

Iphone 11 är en prisvärd modell som är efterföljare till Iphone XR. Iphone 11 har snabbare processor, dubbla kameror, stöd för Dolby Atmos och ett nytt och bättre U1-chipp.

Iphone 11 Pro

De främsta fördelarna med Iphone 11 Pro är skärmen som är en proffsskärm och kamerorna som har fått en rejäl uppgradering samt att du får en snabbladdare på 18W. På den negativa sidan kan Ios 13 upplevas som buggig och det är en dyr telefon. Behöver du inte alla finesser så är basmodellen ett prisvärt alternativ.

Iphone 11 Pro Max

Iphone 11 Pro Max är som den låter maxad med mycket bättre batteritid, kamera och skärm. Du får äntligen en snabbladdare på 18W. Det här är en ännu dyrare modell och som sagt så är basmodellen ett prisvärt alternativ om du inte behöver alla finesser.

 

Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note 10 och Samsung Galaxy Note 10+

Samsung Galaxy Note 10 och Note 10+ är två snarlika modeller som ger dig en stor skärm, riktigt bra kameror och ett långlivat batteri. Båda modellerna har mycket prestanda och kan användas för både underhållning och för jobb. Mobiltelefonerna kan upplevas som ganska stora och tunga och 3,5-millimetersuttaget för hörlurar saknas.

Det som skiljer modellerna åt är formatet där basmodellen är en mer kompaktare, något mindre telefon och med lägre vikt. Note 10 har också ett batteri på 3 500 mAh på grund av det kompaktare formatet medan Note 10 Plus har en på 4 300 mAh.

 

Sony

Något som kan vara värt att veta är att Sony Xperia 5 och Sony Xperia 10 kommer att säljas med Android 9 istället för Android 10 vid säljstart. De kommer dock att säljas med den nyare versionen så snart som möjligt.

Sony Xperia 5

Sony Xperia 5 är en modell som är mer kompakt och mindre än föregångaren Sony Xperia 1 och har en 21:9 CinemaWide-skärm, trippelkamera och Dolby Atmos-ljud.

Sony Xperia 10

Modellen Sony Xperia 10 har också en 21:9 skärm anpassat för film och video. Denna modell är aningens större än Xperia 5 och får du en okej kamera för prisklassen och en mobil som fungerar bra i handen.

Samsung Galaxy A modeller

Alla Samsung Galaxy A modeller kommer med lite mindre inbyggt lagringsutrymme men du får bra budgettelefoner i övrigt.

Samsung Galaxy A20 och Samsung Galaxy A40

Dessa två modeller är väldigt snarlika. Samsung Galaxy A40 är en bra budgetmobil för prisklassen med ett bra format och en bra skärm. A20 tar användbara ok bilder och har något mindre kapacitet än A40 modellen.

Samsung Galaxy A50

Samsung Galaxy A50 är ett litet strå vassare än A20 och A40 och har fått ett batteri med ganska bra batteritid. Det mest negativa med denna modell är den ibland långsamma fingeravtrycksläsaren.

Samsung Galaxy A80

Bäst kamera bland dessa modeller får du med A80 som har en unik trippelkamera som går att vrida åt båda hållen. Även denna modell kan precis som A50 då och då upplevas som långsam i fingeravtrycksläsaren.