Företagsmobiler med abonnemang

4G

Mobiler med Hallon Företagsabonnemang

Välj mellan 12 olika mobiler

Fria samtal 

Fria sms

6-100 Gb data
från 149 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobiler med Telenor Företagsabonnemang

Välj mellan 26 olika mobiltelefoner

Fria samtal 

Fria samtal 

3-Obegränsat Gb data
från 179 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobiler med Tre Företagabonnemang

Välj mellan 29 olika företagsmobiler

Fria samtal 

Fria samtal 

Obegänsat Gb data
från 289 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Mobil och mobilabonnemang för företag

Oavsett om det handlar om ett litet företag utan anställda eller ett stort företag med flera anställda så är ett mobilabonnemang för företag en fördelaktig lösning till ditt företag. Förr var företagsabonnemang dyra och ofördelaktiga jämfört med mobilabonnemang för privatpersoner, men idag så kan du få företagsabonnemang som är lika bra som privata mobilabonnemang.

Analysera företagets behov

Beroende på vilken typ av verksamhet som företaget bedriver eller hur stort företaget är, så behövs naturligtvis olika lösningar för IT och telefoni. Är du egenföretagare och jobbar hemifrån så behöver du kanske en telefon med dubbla sim-kortsplatser så att du kan ha ett företagsabonnemang och ett privat abonnemang i samma telefon. Du som arbetar med något kreativt kanske istället vill prioritera en stor yta för anteckningar och skulle därför ha nytta av en telefon med extra stor skärm och mer avancerade grafiska funktioner.

Mobiltäckning är vanligtvis inget problem i storstads- och tätbebyggda områden. Däremot finns det ibland skillnader i täckning i glesbygden, vilket kan vara värt att ha koll på när du tecknar företagsabonnemang. Företagets storlek är också viktigt att ta i beaktande när du letar runt bland alla erbjudanden, och de olika operatörerna kan ha erbjudanden lämpliga för olika storlekar på företaget.

foretag abonnemang

Mobiloperatörer med företagslösningar

Mobiloperatörerna Hallon, Telia, Telenor, Tele2, 3 och A3 har speciella lösningar för företag, men de har alla olika erbjudanden och specialområden.

Hallon företagsabonnemang med mobil

Hallon ser ut att rikta sig till småföretag och egenföretagare. Företagsabonnemangen har samma enkla struktur som lösningarna för privatpersoner, där det enda som väljs är mängden mobilsurf (minst 2 och max 10 GB). Sms, mms och samtal ingår redan i abonnemangen. Det går att köpa till en mobil samtidigt som du skaffar ett abonnemang.

Telia företagsabonnemang med mobil

Hos Telia hittar du stor variation på företagsabonnemang, med upp till 120 GB surf för deras multi-abonnemang där samtal, sms och mms ingår. Det finns också ett basabonnemang med 0,5 GB surf per månad där du har en låg månadskostnad, men betalar för alla samtal och textmeddelanden. Basabonnemanget kostar lika mycket som Hallons variant med 2 GB surf och där ingår fria samtal, så om du inte redan har fast telefoni eller andra avtal med Telia är kanske inte basabonnemanget det bästa valet prismässigt. Telia har bland det största utbudet av mobiltelefoner som du kan köpa samtidigt som abonnemanget tecknas.

Tele2 företagsabonnemang med mobil

Tele2 har två olika varianter av företagsabonnemang som båda liknande Telias. Minsta datamängd för abonnemang med fast pris är 1 GB och med det ingår alla samtal, sms och mms (förutom vissa utlandssamtal). För abonnemang med rörligt pris finns det möjlighet till olika datamängder på upp till 10 GB, men man betalar för varje påbörjat samtal och skickat meddelande. Hos Tele2 kan du smidigt leasa företagsmobilen så att den är enkel att byta ut ifall någonting skulle hända med mobilen. Detta gäller bara om du skaffar “fullservice”-alternativet till ditt abonnemang. Tyvärr är det bara tillgängligt för några olika iPhone- och Samsungmodeller. De har till exempel iPhone XS Max, men inte med fullservice.

Telenor företagsabonnemang med mobil

Telenor har gjort det väldigt lätt att välja rätt företagspaket. På sin företagssidan erbjuder de en behovsanalys så att du lättare kan skräddarsy ditt företagspaket utifrån det. De erbjuder också möjligheten att surfa precis som i Sverige i 41 länder, vilket är supersmart om du reser mycket i tjänsten. Du ringer också kostnadsfritt till kollegor inom företaget. Ringer du mycket till utlandet kan dessa täckas med ett tillägg. Telenor har också ett stort utbud av mobiltelefoner, bland annat HTC U12+. Telenor har förutom sina fastprisabonnemang också ett basabonnemang som är mycket likt Telias med 0,5 GB surf och där alla samtal och meddelanden kostar.

3 företagsabonnemang med mobil

3 har numera endast ett företagsabonnemang som revolutionerat företagsmarknaden! Abonnemanget har helt obegränsad surf och kostar bara en bråkdel av vad företagsabonnemang tidigare kostat. I abonnemanget för företag från Tre ingår såväl fria samtal som fria sms. Tre Företagsabonnemang kommer att förändra marknaden och säljer som smör. Du kan enkelt lägga till en mobiltelefon till företagsabonnemanget från Tre. Du får då delbetala mobilen på 24 månader.

A3 företagsabonnemang med mobil

Liksom majoriteten av de andra operatörerna så har A3 också två varianter av abonnemangsformer, fastpris och rörligt pris. Deras abonnemang med rörligt pris är någon krona billigare än det hos 3, och även om samtal, meddelanden och mobildata kostar så är även dessa billigare än hos 3 och de andra operatörerna. A3 erbjuder fastprisabonnemang med upp till 50 GB surf.

foretag mobil

Olika former av företagsabonnemang

Företagsabonnemang ser inte så annorlunda ut än privata mobilabonnemang. Det finns däremot lite fler alternativ för företagskunder. Du kan välja den vanliga abonnemangsformen med fria samtal, SMS och MMS där du väljer abonnemang baserat på mängden månadssurf. Hos vissa operatörer kan du välja en rörlig abonnemangsform, vilket innebär att du betalar en lägre månadsavgift, men betalar för varje samtal, SMS och MMS.

På fastpris abonnemang så gäller fri roaming precis som på privata abonnemang. Olika operatörer erbjuder fri roaming i olika länder, men gemensamt är att samtliga erbjuder fri roaming inom EU/EES.

Abonnemangen hos de olika operatörerna kan skilja sig åt när det gäller fria samtal till kollegor världen över, rabatter på telefoner vid köp av abonnemang, extra tillbehör som powerbanks och valfrihet gällande bindningstider. När du ska välja ett abonnemang gör du bäst i att först identifiera vad som är viktigast med ditt abonnemang, och därefter se vilka operatörer som erbjuder lämpliga abonnemang.

Ta råd från operatörerna

Operatörerna vill gärna att företag som funderar på att teckna abonnemang ska kontakta dem så att de kan skräddarsy en lösningar. Beroende på ditt företags storlek och behov av andra telekomlösningar så kan det vara en god idé. Kanske kan operatören baka ihop en paketlösning och ge ett rabatterat totalpris för tjänster som annars vore utspridda. Det viktiga är att du analyserar ditt företags behov och jämför operatörernas olika erbjudanden och andra funktioner som du kanske är intresserad av. Flera av dem erbjuder till exempel mobil växel, som kan få ditt företag att framstå som proffsigare genom smart kundhantering.

Mobiltelefoner för företag

Välj rätt telefon till rätt yrke

Nu när Samsung Galaxy Note 9 och iPhone XS Max finns på marknaden så har telefonerna tagit ett kliv närmare surfplattor, vilket gör telefoner enklare att använda till skrivarbete och presentationer. Prestandan i dessa telefoner är dessutom i världsklass och de är mer kraftfulla än vad många bärbara datorer är. Naturligtvis beror mobiltelefonens önskade egenskaper på din roll i företaget och vilka funktioner som du dagligen behöver. Operatörerna har ganska stor variation av mobiltelefoner, så oavsett vilket behov du har av en telefon så kan någon operatör med största sannolikhet möta detta.

Populära telefoner för företag

Samsung Galaxy S10 Plus företagstelefon

Galaxy S10 Plus är den senaste lanseringen från Samsung, och det är även den största och bästa telefonen som de någonsin tillverkat. S10 plus kommer med en användarvänlig och stor 6,4 ” som gör det enkelt att arbeta vid telefonen, och även möjliggör multitasking. Batteriet är kraftfullt med 4100 mAh och använder energisparande AI-teknologi så att telefonen räcker ännu längre. När telefonen väl behöver laddas kan du ladda den trådlöst genom andra enheter, till exempel kollegans telefon, smartklockan eller hörlurarna.

Galaxy S10 Plus kan upp till 1 TB lagringsutrymme fås, och upp till 12 GB RAM-minne. Plats för dubbla sim-kort, snabbladdning och en kraftfull Orta-Core Exynos processor gör telefonen utmärkt som en arbetstelefon. Samsung Galaxy S10 Plus som företagstelefon finns hos operatörerna Hallon, Telenor, Telia, Tre, Tele2 och A3.

iPhone Xs Max för företaget

iPhones senaste och mest populära telefon är den eleganta Xs Max. Med en stor Retinaskärm på 6,5 ” kan du både arbeta och se på underhållning utan några som helst problem. Ett avancerat Face-ID gör det superenkelt att låsa upp telefonen och använda olika appar. Du behöver inte oroa dig för att utrymmet på mobilen ska ta slut eftersom Xs Max kommer med upp till 512 GB lagringsutrymme. Apple A12 Bionic processorn gör att ingenting laggar och du kan arbeta helt utan störande väntetider, och mobilen har 4 GB RAM-minne.

Xs Max har plats för dubbla sim-kort, möjlighet till trådlös laddning och två riktigt grymma kameror. Att arbeta via mobilen med en Xs Max är inte bara möjligt, det är en fröjd. iPhone Xs Max som företagstelefon finns hos operatörerna Hallon, Telenor, Telia, Tre, Tele2 och A3.

Huawei P30 Pro är en bra företagsmobil

Är du ute efter en kraftfull och ny telefon som kostar mindre än både Samsung och iPhones senaste flaggskeppstelefoner, då är Huaweis senaste P30 rätt telefon för dig. Telefonen lanserades mars 2019 och kommer med Leica-kameror som sätter en ny standard för mobilkameror. Förutom kameror i världsklass får du trådlös snabbladdning och laddning via andra enheter, upp till 8 GB RAM-minne, upp till 256 GB lagringsminne, ett kraftfullt 4200 mAh batteri och en skärm på 6,47 ”.

Bara för att göra mobilen ännu bättre som arbetsverktyg så kan du enkelt dela din skärm och projicera presentationer för andra, och du kan även använda din P30 som laserpekare eller pekplatta för att navigera dina presentationer. Huawei P30 Pro som företagstelefon finns hos operatörerna Hallon, Telenor, Telia, Tre, Tele2 och A3.