Företagsmobiler med abonnemang

4G

Samsung Galaxy S8 med Telenor Företag


Fria samtal 

Fria sms

0,5-Obegränsat Gb data
från 239 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

iPhone 7 32GB med Telenor Företag


Fria samtal 

Fria sms

0,5-Obegränsat Gb data
från 299 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

iPhone 8 64GB med Telenor Företag


Fria samtal 

Fria sms

0,5-Obegränsat Gb data
från 359 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy S9 Plus med Telenor Företag


Fria samtal 

Fria sms

0,5-Obegränsat Gb data
från 379 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

iPhone 8 - 64 GB med Hallon Företag


Fria samtal 

Fria sms

10 Gb data
4G

Samsung Galaxy S9 med Hallon Företag


Fria samtal 

Fria sms

10 Gb data
4G

iPhone XR 64GB med Hallon Företag


Fria samtal 

Fria sms

10 Gb data
4G

Samsung Galaxy S9 Plus med Hallon Företag


Fria samtal 

Fria sms

10 Gb data
4G

iPhone X - 64 GB med Hallon Företag


Fria samtal 

Fria sms

10 Gb data
4G

iPhone XS MAX 64GB med Hallon Företag


Fria samtal 

Fria sms

10 Gb data

Analysera företagets behov

Beroende på vilken typ av verksamhet som drivs eller hur stort företaget är behövs naturligtvis olika lösningar för IT och telefoni. Är du egenföretagare och jobbar hemifrån kanske du bara behöver en telefon med dubbla simkortsplatser så att du kan ha ett företagsabonnemang och ett privat, eller så kanske du arbetar med något kreativt och behöver ha stor yta för anteckningar och skulle ha nytta av en telefon med extra stor skärm och mer avancerade grafiska funktioner. Mobiltäckning är vanligtvis inget problem i storstads- och mer tätbebyggda områden, men det finns ibland skillnader i täckning på landsbygden vilket kan vara värt att ha koll på. Företagets storlek är också viktigt att ta i beaktande för att veta vilka erbjudanden från vilken operatör som passar bäst.

Foretagsmobiler och abonnemang

Mobiloperatörer

Mobiloperatörerna Hallon, Telia, Telenor, Tele2, 3 och A3 har speciella lösningar för företag men de har lite olika approach.

Hallon

Hallon ser ut att rikta sig till småföretag och egenföretagare. Företagsabonnemangen har samma enkla struktur som lösningarna för privatpersoner, där det enda som väljs är mängden mobilsurf (minst 2 och max 10 GB) medan sms, mms och samtal redan ingår. Det går att köpa till en mobil samtidigt, exempelvis iPhone X och Samsung Galaxy S9+.

Telia

Hos Telia kan du få stor variation för företagsmobilen, med upp till 120 GB surf för deras multi-abonnemang där samtal, sms och mms ingår. Det finns också ett basabonnemang med 0,5 GB surf per månad där du har en låg månadskostnad men betalar för alla samtal och textmeddelanden. Basabonnemanget kostar lika mycket som Hallons variant med 2 GB surf och där alla samtal ingår, så om du inte redan har fast telefoni eller andra avtal med Telia är kanske inte basabonnemanget det bästa valet. Telia har bland de största utbuden av mobiltelefoner som du kan köpa samtidigt som abonnemanget tecknas, bland annat Sony XZ3 som finns att förbeställa just nu.

Tele2

Tele2 har två olika varianter av företagsabonnemang, liknande Telias. Minsta datamängd för abonnemang med fast pris är 1 GB och med det ingår alla samtal, sms och mms förutom möjligtvis vissa utlandssamtal. För abonnemang med rörligt pris finns det möjlighet till olika datamängder, upp till 10 GB, men man betalar för varje påbörjat samtal och skickat meddelande. Hos Tele2 kan du smidigt leasa företagsmobilen så att den är mycket enkel att byta ut om något skulle hända med den, om du väljer en mobiltelefon med “fullservice”-alternativet en till ditt abonnemang. Tyvärr är det bara tillgängligt för några olika iPhone- och Samsungmodeller. De har iPhone Xs Max men inte med fullservice ännu.

Telenor

Telenor har hjälpsamt nog en behovsanalys på företagssidan så att du lättare kan skräddarsy ditt företagspaket utifrån det. De erbjuder också möjligheten att surfa precis som i Sverige i strax över 40 länder, vilket är supersmart om du reser mycket i tjänsten. Du ringer också kostnadsfritt till kollegor inom företaget. Ringer du mycket till utlandet kan dessa täckas med ett tillägg. Telenor har också ett stort utbud av mobiltelefoner, bland annat HTC U12+. Telenor har förutom sina fastprisabonnemang också ett basabonnemang som är mycket likt Telias med 0,5 GB surf och alla samtal och meddelanden kostar, till samma pris som Telia.

3

3 har en lite annan variant av basabonnemanget, ett som är billigare och bara kan användas inom Sverige. Ska du använda mobilsurf regelbundet är det inte bästa alternativet, eftersom det kostar per MB data och det snabbt kan bli ganska mycket dyrare än beräknat. I övrigt är det en smart lösning för små företag precis i början eftersom det inte kostar onödigt mycket. 3 har också fastprisabonnemang med upp till 100 GB surf och där alla samtal och meddelanden ingår. Hos 3 kan du bland annat skaffa Samsung Galaxy Note 9 samtidigt som du tecknar abonnemang. Galaxy Note 9 kan användas som en mycket smidig arbetsstation med tillbehören för DeX, förutom den höga prestanda och smarta teknologi som redan gör det till en rejält bra mobiltelefon.

A3

Liksom majoriteten av de andra operatörerna har A3 också två varianter, fastpris och rörligt pris. Deras abonnemang med rörligt pris är en krona billigare än det hos 3 och även om samtal, meddelanden och mobildata kostar så är de också billigare än hos 3, likväl jämfört med de andra rörliga abonnemangen. A3 erbjuder fastprisabonnemang med upp till 50 GB surf. De säljer inga mobiltelefoner samtidigt som abonnemanget tecknas.

Generellt

Operatörerna vill gärna att företag som vill teckna abonnemang ska kontakta dem så att de kan skräddarsy lösningar. Beroende på ditt företags storlek och behov av övriga telecomlösningar kan det vara en bra idé eller helt onödigt. Kanske kan operatören baka ihop en paketlösning och ge ett rabatterat totalpris för tjänster som annars vore utspridda. Det viktiga är att du analyserar ditt företags behov och jämför operatörernas olika erbjudanden och andra funktioner du kanske är intresserad av. Flera av dem erbjuder exempelvis mobil växel, som kan få ditt företag att framstå som proffsigare genom smart kundhantering, oavsett dess storlek.

Nu när Samsung Galaxy Note 9 och iPhone Xs Max finns på marknaden har telefonerna tagit ett steg närmare att bli surfplattor, vilka lättare kan användas för skrivarbete och presentationer än vad deras små föregångare kan. Deras prestanda är dessutom i världsklass och de är mer kraftfulla än många bärbara datorer. Naturligtvis beror mobiltelefonens önskade egenskaper på din roll i företaget och vilka funktioner du behöver dagligen, så det kan ju vara alltifrån högre dammtålighet till snabbare processor eller ett smart system för planering. Operatörerna har åtminstone ganska bra variation så att de kan möta behoven hos de flesta företa