telenor

Stort utbud av företagstelefoner

Upp till obegränsad surf

Tilläggstjänster

Tre

De senaste modellerna från Apple och Samsung

Alltid obegränsad surf

Stort utbud tilläggstjänster

hallon

De populäraste modellerna

Lägst pris

Bäst för mindre företag

Mobil och mobilabonnemang för företag

Oavsett om det handlar om ett litet företag utan anställda eller ett stort företag med flera anställda så är ett mobilabonnemang för företag en fördelaktig lösning till ditt företag. Förr var företagsabonnemang dyra och ofördelaktiga jämfört med mobilabonnemang för privatpersoner, men idag så kan du få företagsabonnemang som är lika bra som privata mobilabonnemang.

Analysera företagets behov

Beroende på vilken typ av verksamhet som företaget bedriver eller hur stort företaget är, så behövs naturligtvis olika lösningar för IT och telefoni. Är du egenföretagare och jobbar hemifrån så behöver du kanske en telefon med dubbla sim-kortsplatser så att du kan ha ett företagsabonnemang och ett privat abonnemang i samma telefon. Du som arbetar med något kreativt kanske istället vill prioritera en stor yta för anteckningar och skulle därför ha nytta av en telefon med extra stor skärm och mer avancerade grafiska funktioner.

Företagets storlek är också viktigt att ta i beaktande när du letar runt bland alla erbjudanden, och de olika operatörerna kan ha erbjudanden lämpliga för olika storlekar på företaget.

Mobiltäckning företagsabonnemang

Mobiltäckning är vanligtvis inget problem i storstads- och tätbebyggda områden. Däremot finns det ibland skillnader i täckning i glesbygden, vilket kan vara värt att ha koll på när du tecknar företagsabonnemang. Det finns i huvudsak fyra olika mobilnät i Sverige. De stora operatörerna har egna och de mindre operatörerna delar de störres. 

Vilket nät använder operatörerna?
Operatör
Mobilnät
Hallon Tre
Tre Tre
Telenor Telenor

Mobiloperatörer med företagslösningar

Mobiloperatörer med företagslösningar:

Dessa operatörer har speciella lösningar för företag, men de har alla olika erbjudanden och specialområden.

Hallon företagsabonnemang med mobil

Hallon ser ut att rikta sig till småföretag och egenföretagare. Företagsabonnemangen har samma enkla struktur som lösningarna för privatpersoner, där det enda som väljs är mängden mobilsurf. Sms, mms och samtal ingår redan i abonnemangen. Det går att köpa till en mobil samtidigt som du skaffar ett abonnemang.

Telia företagsabonnemang med mobil

Hos Telia hittar du stor variation på företagsabonnemang, med upp till obegränsad surf för deras abonnemang där samtal, sms och mms ingår. Det finns också ett basabonnemang med lite mindre surf men en lägre månadskostnad. Även i de mindre abonnemangen ingår samtal, sms och mms.

Telias lösningar är dock ganska dyra om man jämför med Hallon. Telias minsta abonnemang kostar fortfarande mer än Hallons största. Telia har bland det största utbudet av mobiltelefoner som du kan köpa samtidigt som abonnemanget tecknas.

Tele2 företagsabonnemang med mobil

Tele2 har företagsabonnemang som på många sätt liknar Telias. Det största abonnemanget har obegränsad surf, och alla samtal, mms och sms ingår i alla abonnemang. Man kan obehindrat surfa, inom abonnemangets gränser, utomlands i 62 länder och man kan köpa till tjänster som gör det extra billigt att ringa utomlands eller inom norden. Tele2 erbjuder även växel.

Hos Telen2 kan man köpa till telefoner till företagsabonnemanget. Man kan välja om man vill betala av telefonen under 24 månader eller betala enheten direkt.

Telenor företagsabonnemang med mobil

Telenor har gjort det väldigt lätt att välja rätt företagspaket. På sin företagssidan erbjuder de en behovsanalys så att du lättare kan skräddarsy ditt företagspaket utifrån det. De erbjuder också möjligheten att surfa precis som i Sverige i 41 länder, vilket är supersmart om du reser mycket i tjänsten. Du ringer också kostnadsfritt till kollegor inom företaget – det täcker även kollegor utomlands. Företagsabonnemanget, Telenor har nämligen bara ett, ger även obegränsad surf med snabb uppkoppling i 5G-nätet om företagstelefonen har stöd för det.

Telenor har också ett stort utbud av mobiltelefoner, bland annat de senaste modellerna från Apple och Samsung. 

Tre företagsabonnemang med mobil

Tre, eller 3, har flera olika företagsabonnemang anpassat efter olika behov. Alla abonnemang har obegränsad surf, men vilka tilläggstjänster som ingår skiljer sig åt mellan de tre abonnemangen. I alla abonnemang för företag från Tre ingår såväl fria samtal som fria sms.

Du kan enkelt lägga till en mobiltelefon till företagsabonnemanget från Tre. Du får då delbetala mobilen på 24 månader.

Mobiltelefoner för företag

Välj rätt telefon till rätt yrke

Nu när Phablets, det vill säga riktigt stora smartphones, finns på marknaden så har telefonerna tagit ett kliv närmare surfplattor, vilket gör telefoner enklare att använda till skrivarbete och presentationer. Prestandan i dessa telefoner är dessutom i världsklass och de är mer kraftfulla än vad många bärbara datorer är. Naturligtvis beror mobiltelefonens önskade egenskaper på din roll i företaget och vilka funktioner som du dagligen behöver. Operatörerna har ganska stor variation av mobiltelefoner, så oavsett vilket behov du har av en telefon så kan någon operatör med största sannolikhet möta detta.

Populära telefoner för företag

Samsung Galaxy företagstelefon

Samsung har riktigt bra smartphones som går under namnet Galaxy. Den populäraste serien är Galaxy S-serien. I Galaxy S-serien finns flera olika modeller för olika önskemål. Bland annat en standardmodell, en större modell och en lyxigare modell. 

Samsung erbjuder den allra senaste tekniken när det kommer till smartphones och de har något att erbjuda för nästan varje företags plånboken och önskemål.

Läs mer om Samsung Galaxy här.

Samsungs telefoner finns hos de allra flesta operatörer, bland annat hos Tre och Hallon. 

iPhone som företagstelefon

Apples iPhone är en riktigt bra företagstelefon. Varje år släpper Apple en ny iPhone-serie, och modellerna finns i flera olika storlekar och prisklasser. Vill man ha en riktigt stor modell finns Pro Max, och vill man ha en lite enklare modell finns iPhone SE. 

Apple bjuder på den allra senaste tekniken och flera av deras modeller har plats för ett fysiskt sim-kort och ett e-simkort.

Läs mer om iPhone här.

iPhone som företagstelefon finns bland annat hos operatörerna Hallon och Tre.

iPhone 15 Pro

Sony Xperia som företagstelefon

Sony har riktigt vassa smartphones som även är lämpade som företagstelefoner. Deras smartphones går under namnet Xperia och finns i flera olika storlekar och prisklasser.

Det som gör att Sony Xperia sticker ut jämfört med andra smartphones är hur de ligger i handen. Sony Xperia har nämligen 21:9 proportioner, vilket gör dem lite längre och smalare än andra företags modeller. Sony Xperia är alltså enkla att använda med en hand och de passar utmärkt i en byxficka. 

Läs mer om Sony Xperia här.

Sony Xperia finns som företagstelefon hos operatören Tre. 

Olika former av företagsabonnemang

Företagsabonnemang ser inte så annorlunda ut än privata mobilabonnemang. Du kan vanligtvis välja en fast abonnemangsform med fria samtal, SMS och MMS där du väljer abonnemang baserat på mängden månadssurf. Många företagsabonnemang har dessutom fri surf.

På fastpris abonnemang så gäller fri roaming precis som på privata abonnemang. Olika operatörer erbjuder fri roaming i olika länder, men gemensamt är att samtliga erbjuder fri roaming inom EU/EES.

Abonnemangen hos de olika operatörerna kan skilja sig åt när det gäller fria samtal till kollegor världen över, rabatter på telefoner vid köp av abonnemang, extra tillbehör som powerbanks och valfrihet gällande bindningstider. När du ska välja ett abonnemang gör du bäst i att först identifiera vad som är viktigast med ditt abonnemang, och därefter se vilka operatörer som erbjuder lämpliga abonnemang.

Ta råd från operatörerna

Operatörerna vill gärna att företag som funderar på att teckna abonnemang ska kontakta dem så att de kan skräddarsy en lösningar. Beroende på ditt företags storlek och behov av andra telekomlösningar så kan det vara en god idé. Kanske kan operatören baka ihop en paketlösning och ge ett rabatterat totalpris för tjänster som annars vore utspridda. Det viktiga är att du analyserar ditt företags behov och jämför operatörernas olika erbjudanden och andra funktioner som du kanske är intresserad av. Flera av dem erbjuder till exempel mobil växel, som kan få ditt företag att framstå som proffsigare genom smart kundhantering.

Bästa företagsabonnemangen på marknaden

Hallon företag

Hallon riktar sig till småföretag och egenföretagare. Företagsabonnemangen har samma enkla struktur som lösningarna för privatpersoner, där det enda du behöver välja är mängden mobilsurf. Sms, mms och samtal ingår redan i abonnemanget och du kan välja att köpa till en mobiltelefon till abonnemanget.

 • Mobilabonnemang: Fria samtal och sms
 • Data: 10-150 GB
 • Samtal: Fria samtal
 • Månadsavgift: Från 129 kr/mån
 • Fördelar: Ingen bindningstid och oanvänd surf sparas

hallon företag

 • Lågt pris
 • Spara oanvänd surf
 • Ingen bindningstid

Läs mer & Beställ

Telenor företagsabonnemang

Telenors företagsabonnemang är helhetslösningar som kan anpassas efter de flesta företag – stora som små. De erbjuder växel, har de senaste mobiltelefonerna som företagstelefoner och företagsabonnemang med upp till obegränsad surf. Lägg till extratjänster som data-sim, surf i utlandet, samtal inom Norden och fastnätsnummer.

 • Mobilabonnemang: Fria samtal och sms
 • Data: Upp till obegränsad
 • Samtal: Fria samtal
 • Månadsavgift: Från 219 kr/mån
 • Förmåner: Stöd för 5G


Tre

 • Obegränsad surf
 • Personlig rådgivning
 • Välj tilläggstjänster

Läs mer & Beställ

Tre företagsabonnemang

Tres företagsabonnemang finns i tre olika varianter – alla med obegränsad surf, fira samtal och fria sms.

Du kan enkelt lägga till en mobiltelefon till företagsabonnemanget från Tre. Du får då delbetala mobilen på 24 månader.

 • Mobilabonnemang: Obegränsad
 • Data: Obegränsad
 • Samtal: Fria samtal
 • Månadsavgift: 249 kr/mån
 • Förmåner: 100 GB fri roaming inom EU


Tre

 • Obegränsad surf
 • Bästa företagsabonnemanget
 • Stabil operatör

Läs mer & Beställ

Vanliga frågor och svar om företagsmobiler med abonnemang

Vilket är det bästa abonnemanget för företag?

På Surf.nu jämför vi de mest prisvärda abonnemangen för privat- och företagskunder. Här hittar du jämförelsen av företagsabonnemang här.

Vilken företagsmobil är bäst?

Det är en fråga om tycke och smak, precis som när du skaffar en mobil för privatbruk. Oavsett om det är en Android- eller Apple-mobil får du tillgång till samma företagstjänster, beroende på vilken operatör du väljer.

Vilka operatörer har mobiler för företag?

De stora operatörerna som erbjuder företagstjänster har även ett bra utbud med telefoner. Det kan dock vara värt att skaffa abonnemanget hos någon av de billigare operatörerna och sedan köpa mobilen på annat håll. Hallon är en lågprisoperatör som även erbjuder företagstelefoner.

Hur bokför jag utgifter som företagsmobilen för med sig?

Alla utgifter du har som innefattar företagets mobiltelefoni bokför du i kontogrupp 12, 14 eller 54. Gäller omvänd skattskyldighet gäller i stället kontogrupp 44.

Vilken operatör har bäst täckning för företag?

Täckningen är viktig – du vill inte förlora viktiga kunder på grund av samtal som avbryts eller knackigt ljud. Här hittar du täckningskartor för alla operatörer.