Mobil och mobilabonnemang för företag

Oavsett om det handlar om ett litet företag utan anställda eller ett stort företag med flera anställda så är ett mobilabonnemang för företag en fördelaktig lösning till ditt företag. Förr var företagsabonnemang dyra och ofördelaktiga jämfört med mobilabonnemang för privatpersoner, men idag så kan du få företagsabonnemang som är lika bra som privata mobilabonnemang.

Analysera företagets behov

Beroende på vilken typ av verksamhet som företaget bedriver eller hur stort företaget är, så behövs naturligtvis olika lösningar för IT och telefoni. Är du egenföretagare och jobbar hemifrån så behöver du kanske en telefon med dubbla sim-kortsplatser så att du kan ha ett företagsabonnemang och ett privat abonnemang i samma telefon. Du som arbetar med något kreativt kanske istället vill prioritera en stor yta för anteckningar och skulle därför ha nytta av en telefon med extra stor skärm och mer avancerade grafiska funktioner.

Mobiltäckning är vanligtvis inget problem i storstads- och tätbebyggda områden. Däremot finns det ibland skillnader i täckning i glesbygden, vilket kan vara värt att ha koll på när du tecknar företagsabonnemang. Företagets storlek är också viktigt att ta i beaktande när du letar runt bland alla erbjudanden, och de olika operatörerna kan ha erbjudanden lämpliga för olika storlekar på företaget.

foretag abonnemang

Mobiloperatörer med företagslösningar

Mobiloperatörerna Hallon, Telia, Telenor, Tele2, och 3 har speciella lösningar för företag, men de har alla olika erbjudanden och specialområden.

Hallon företagsabonnemang med mobil

Hallon ser ut att rikta sig till småföretag och egenföretagare. Företagsabonnemangen har samma enkla struktur som lösningarna för privatpersoner, där det enda som väljs är mängden mobilsurf. Sms, mms och samtal ingår redan i abonnemangen. Det går att köpa till en mobil samtidigt som du skaffar ett abonnemang.

Telia företagsabonnemang med mobil

Hos Telia hittar du stor variation på företagsabonnemang, med upp till obegränsad surf för deras abonnemang där samtal, sms och mms ingår. Det finns också ett basabonnemang med lite mindre surf men en lägre månadskostnad. Även i de mindre abonnemangen ingår samtal, sms och mms. Telias lösningar är dock ganska dyra om man jämför med Hallon. Telias minsta abonnemang kostar fortfarande mer än Hallons största. Telia har bland det största utbudet av mobiltelefoner som du kan köpa samtidigt som abonnemanget tecknas.

Tele2 företagsabonnemang med mobil

Tele2 har företagsabonnemang som på många sätt liknar Telias. Det största abonnemanget har obegränsad surf, och alla samtal, mms och sms ingår i alla abonnemang. Man kan obehindrat surfa, inom abonnemangets gränser, utomlands i 62 länder och man kan köpa till tjänster som gör det extra billigt att ringa utomlands eller inom norden. Tele2 erbjuder även växel. Hos Telen2 kan man köpa till telefoner till företagsabonnemanget. Man kan välja om man vill betala av telefonen under 24 månader eller betala enheten direkt.

Telenor företagsabonnemang med mobil

Telenor har gjort det väldigt lätt att välja rätt företagspaket. På sin företagssidan erbjuder de en behovsanalys så att du lättare kan skräddarsy ditt företagspaket utifrån det. De erbjuder också möjligheten att surfa precis som i Sverige i 41 länder, vilket är supersmart om du reser mycket i tjänsten. Du ringer också kostnadsfritt till kollegor inom företaget – det täcker även kollegor utomlands. Företagsabonnemanget, Telenor har nämligen bara ett, ger även obegränsad surf med snabb uppkoppling i 5G-nätet om företagstelefonen har stöd för det.

Telenor har också ett stort utbud av mobiltelefoner, bland annat de senaste modellerna från Apple, som iPhone 12, och de senaste modellerna från Samsung, som S21-serien.

3 företagsabonnemang med mobil

3 har numera endast ett företagsabonnemang som revolutionerat företagsmarknaden! Abonnemanget har helt obegränsad surf och kostar bara en bråkdel av vad företagsabonnemang tidigare kostat. I abonnemanget för företag från Tre ingår såväl fria samtal som fria sms. Tre Företagsabonnemang kommer att förändra marknaden och säljer som smör. Du kan enkelt lägga till en mobiltelefon till företagsabonnemanget från Tre. Du får då delbetala mobilen på 24 månader.

Olika former av företagsabonnemang

Företagsabonnemang ser inte så annorlunda ut än privata mobilabonnemang. Det finns däremot lite fler alternativ för företagskunder. Du kan välja den vanliga abonnemangsformen med fria samtal, SMS och MMS där du väljer abonnemang baserat på mängden månadssurf. Hos vissa operatörer kan du välja en rörlig abonnemangsform, vilket innebär att du betalar en lägre månadsavgift, men betalar för varje samtal, SMS och MMS.

På fastpris abonnemang så gäller fri roaming precis som på privata abonnemang. Olika operatörer erbjuder fri roaming i olika länder, men gemensamt är att samtliga erbjuder fri roaming inom EU/EES.

Abonnemangen hos de olika operatörerna kan skilja sig åt när det gäller fria samtal till kollegor världen över, rabatter på telefoner vid köp av abonnemang, extra tillbehör som powerbanks och valfrihet gällande bindningstider. När du ska välja ett abonnemang gör du bäst i att först identifiera vad som är viktigast med ditt abonnemang, och därefter se vilka operatörer som erbjuder lämpliga abonnemang.

Ta råd från operatörerna

Operatörerna vill gärna att företag som funderar på att teckna abonnemang ska kontakta dem så att de kan skräddarsy en lösningar. Beroende på ditt företags storlek och behov av andra telekomlösningar så kan det vara en god idé. Kanske kan operatören baka ihop en paketlösning och ge ett rabatterat totalpris för tjänster som annars vore utspridda. Det viktiga är att du analyserar ditt företags behov och jämför operatörernas olika erbjudanden och andra funktioner som du kanske är intresserad av. Flera av dem erbjuder till exempel mobil växel, som kan få ditt företag att framstå som proffsigare genom smart kundhantering.

Bästa företagsabonnemangen på marknaden

Tre företagsabonnemang

3:s företagsabonnemang är egentligen det enda som behövs. För en bråkdel av vad företagsabonnemang tidigare kostade så får du obegränsad surf, fria samtal och fria sms. Bättre kan det faktiskt inte bli.

Tre Företagsabonnemang kommer att förändra marknaden och säljer som smör. Du kan enkelt lägga till en mobiltelefon till företagsabonnemanget från Tre. Du får då delbetala mobilen på 24 månader.

 

 • Mobilabonnemang: Obegränsad
 • Data: Obegränsad
 • Samtal: Fria samtal
 • Månadsavgift: 249 kr/mån
 • Förmåner: 100 GB fri roaming inom EU

Tre

 

 • Obegränsad surf
 • Bästa företagsabonnemanget
 • Stabil operatör

Läs mer & Beställ

 

Hallon företag

Hallon riktar sig till småföretag och egenföretagare och var först ut med att revolutionerade företagsmarknaden genom billigare priser och bra villkor. Idag är det ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha en väldigt låg månadskostnad.

Företagsabonnemangen har samma enkla struktur som lösningarna för privatpersoner, där det enda du behöver välja är mängden mobilsurf. Sms, mms och samtal ingår redan i abonnemanget och du kan välja att köpa till en mobiltelefon till abonnemanget.

 

 • Mobilabonnemang: Fria samtal och sms
 • Data: 6-100 GB
 • Samtal: Fria samtal
 • Månadsavgift: Från 99 kr/mån
 • Fördelar: Ingen bindningstid och oanvänd surf sparas


hallon företag

 

 • Lågt pris
 • Spara oanvänd surf
 • Ingen bindningstid

Läs mer & Beställ

 

Telenor företag

På Telenors företagssida kan du få skräddarsydda företagspaket. Utöver det så får du med ett företagsabonnemang från Telenor möjligheten att surfa precis som i Sverige i 41 länder, riktigt bra för dig som reser mycket i tjänsten. Du ringer också kostnadsfritt till kollegor inom företaget. I företagsabonnemanget ingår fri surf och stöd för 5G för extra snabb uppkoppling.

Telenor har också ett stort utbud av mobiltelefoner, bland annat de nyaste från Apple och Samsung.

 

 • Mobilabonnemang: Fastpris och rörligt
 • Data: Obegränsat GB
 • Samtal: Fria samtal finns
 • Månadsavgift: Från 349 kr/mån
 • Fördelar: Behovsanpassning och fri roaming i 41 länder


telenor

 

 • Obegränsad surf
 • Fria samtal
 • Fri surf i 41 länder

Läs mer & Beställ

Mobiltelefoner för företag

Välj rätt telefon till rätt yrke

Nu när Samsung Galaxy Note 10+ och iPhone 11 Pro Max finns på marknaden så har telefonerna tagit ett kliv närmare surfplattor, vilket gör telefoner enklare att använda till skrivarbete och presentationer. Prestandan i dessa telefoner är dessutom i världsklass och de är mer kraftfulla än vad många bärbara datorer är. Naturligtvis beror mobiltelefonens önskade egenskaper på din roll i företaget och vilka funktioner som du dagligen behöver. Operatörerna har ganska stor variation av mobiltelefoner, så oavsett vilket behov du har av en telefon så kan någon operatör med största sannolikhet möta detta.

Populära telefoner för företag

Samsung Galaxy S20 Plus företagstelefon

Galaxy S20 Plus är en riktigt bra lansering från Samsung, och det är även en av de största och bästa telefonen som de någonsin tillverkat. S20 kommer med en användarvänlig och stor 6,7 tums skärm som gör det enkelt att arbeta med telefonen och även möjliggör multitasking. Batteriet är kraftfullt med 4500 mAh och använder energisparande AI-teknologi så att telefonen räcker ännu längre. När telefonen väl behöver laddas kan du ladda den trådlöst genom andra enheter, till exempel kollegans telefon, smartklockan eller hörlurarna.

Galaxy S20 Plus kan köpas med upp till 512 GB lagring och upp till 12 GB RAM-minne. Plats för dubbla sim-kort, snabbladdning och en kraftfull Orta-Core Exynos processor gör telefonen utmärkt som en arbetstelefon. Samsung Galaxy S20 Plus som företagstelefon finns hos operatörerna Hallon, Telenor, Telia, Tre och Tele2.

iPhone 11 Pro Max för företaget

Apples senaste modell iPhone 11 Pro Max är en riktigt bra företagstelefon. Med en stor Retinaskärm på 6,46 ” kan du både arbeta och se på underhållning utan några som helst problem. Ett avancerat Face-ID gör det superenkelt att låsa upp telefonen och använda olika appar. Du behöver inte oroa dig för att utrymmet på mobilen ska ta slut eftersom 11 Pro Max kommer med upp till 512 GB lagringsutrymme. Apple A13 Bionic-processorn gör att ingenting laggar och du kan arbeta helt utan störande väntetider, och mobilen har 4 GB RAM-minne.

iPhone 11 Pro Max har plats för dubbla sim-kort, möjlighet till trådlös laddning och tre riktigt grymma kameror. Att arbeta via mobilen med en 11 Pro Max är inte bara möjligt, det är en fröjd. iPhone 11 Pro Max som företagstelefon finns hos operatörerna Hallon, Telenor, Telia, Tre och Tele2.

Huawei P30 Pro är en bra företagsmobil

Är du ute efter en kraftfull telefon som kostar mindre än både Samsung och iPhones senaste flaggskeppstelefoner, då är Huaweis P30 Pro rätt telefon för dig. Telefonen lanserades mars 2019 och kommer med Leica-kameror som sätter en ny standard för mobilkameror. Förutom kameror i världsklass får du trådlös snabbladdning och laddning via andra enheter, upp till 8 GB RAM-minne, upp till 256 GB lagringsminne, ett kraftfullt 4200 mAh batteri och en skärm på 6,47 ”.

Bara för att göra mobilen ännu bättre som arbetsverktyg så kan du enkelt dela din skärm och projicera presentationer för andra, och du kan även använda din P30 som laserpekare eller pekplatta för att navigera dina presentationer. Huawei P30 Pro som företagstelefon finns hos operatörerna Hallon, Telenor, Telia, Tre, och Tele2.

iPhone 12 som mobil i företaget

Apples modell iPhone 12 passar bra som mobil i företaget. Skärmen som är en Super Retina XDR-skärm ger en imponerande skärpa med starka kontraster. Telefonen är tunn och riktigt tålig med ett starkt glas som ger bra skydd om du råkar tappa den och den är dessutom mycket vattentålig. Mobilen har även ett kraftfullt och snabbt A14 Bionic-chip.

Med iPhone 12 kan du ta fantastiska bilder till företaget med en kamera som fångar både färger och detaljer. De dubbla kamerorna erbjuder vidvinkel och ultravidvinkel med nattläge för imponerande bilder i sämre ljus. Ljuduppspelningen hanteras av Dolby Atmos som ger en bioupplevelse när du ser på film och gör det enklare att skapa professionella videos.

Vilken mobil ska du välja? – Vi listar de senaste modellerna

 

iPhone

 

iPhone 12
iPhone 12 är kraftfull och snabb med A14 Bionic-chip. Mobilen är tunn med ett tåligt starkt glas och Super Retina XDR-skärm som ger skarpa kontraster och riktigt bra skärpa. Ljudet spelas upp med Dolby Atmos och det finns dubbla kameror med tillgång till ultravidvinkel och vidvinkel.

Apple iphone 12

iPhone 11

iPhone 11 är en prisvärd modell som är efterföljare till iPhone XR. iPhone 11 har snabbare processor, dubbla kameror, stöd för Dolby Atmos och ett nytt och bättre U1-chipp.

iphone

iPhone 11 Pro

De främsta fördelarna med iPhone 11 Pro är skärmen som är en proffsskärm och kamerorna som har fått en rejäl uppgradering samt att du får en snabbladdare på 18W. På den negativa sidan kan Ios 13 upplevas som buggig och det är en dyr telefon. Behöver du inte alla finesser så är basmodellen ett prisvärt alternativ.

iphonepromax

iPhone 11 Pro Max

iPhone 11 Pro Max är som den låter maxad med mycket bättre batteritid, kamera och skärm. Du får äntligen en snabbladdare på 18W. Det här är en ännu dyrare modell och som sagt så är basmodellen ett prisvärt alternativ om du inte behöver alla finesser.

iphonepro

 

Samsung Galaxy S20 Plus

Galaxy S20 Plus har ett kraftfullt batteri med snabbladdning och en stor 6,7 tums skärm som passar bra för multitasking. Mobilen en kraftfull processor och har plats för dubbla sim-kort.

Samsung Galaxy S20 plus

Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note 20
Note 20 har en större skärm med högre upplösning och är något tjockare, större och tyngre än Note 10. Samsung har uppgraderat S Pen för en bättre skrivupplevelse med bland annat snabbare responstid. Fler skillnader mot sin föregångare är större batteri, kraftigare systemchip och ett operativsystem med Android 10.

note 20

Samsung Galaxy Note 10 och Samsung Galaxy Note 10+

Samsung Galaxy Note 10 och Note 10+ är två snarlika modeller som ger dig en stor skärm, riktigt bra kameror och ett långlivat batteri. Båda modellerna har mycket prestanda och kan användas för både underhållning och för jobb. Mobiltelefonerna kan upplevas som ganska stora och tunga och 3,5-millimetersuttaget för hörlurar saknas.

Det som skiljer modellerna åt är formatet där basmodellen är en mer kompaktare, något mindre telefon och med lägre vikt. Note 10 har också ett batteri på 3 500 mAh på grund av det kompaktare formatet medan Note 10 Plus har en på 4 300 mAh.

galaxy note

Sony

Något som kan vara värt att veta är att Sony Xperia 5 och Sony Xperia 10 kommer att säljas med Android 9 istället för Android 10 vid säljstart. De kommer dock att säljas med den nyare versionen så snart som möjligt.

Sony Xperia 5

Sony Xperia 5 är en modell som är mer kompakt och mindre än föregångaren Sony Xperia 1 och har en 21:9 CinemaWide-skärm, trippelkamera och Dolby Atmos-ljud.

sonyxperiamedabonnemang

Sony Xperia 10

Modellen Sony Xperia 10 har också en 21:9 skärm anpassat för film och video. Denna modell är aningens större än Xperia 5 och får du en okej kamera för prisklassen och en mobil som fungerar bra i handen.

sonyxperiamedabonnemang

Samsung Galaxy A modeller

Alla Samsung Galaxy A modeller kommer med lite mindre inbyggt lagringsutrymme men du får bra budgettelefoner i övrigt.

Samsung Galaxy A20 och Samsung Galaxy A40

Dessa två modeller är väldigt snarlika. Samsung Galaxy A40 är en bra budgetmobil för prisklassen med ett bra format och en bra skärm. A20 tar användbara ok bilder och har något mindre kapacitet än A40 modellen.

Samsung Galaxy A50

Samsung Galaxy A50 är ett litet strå vassare än A20 och A40 och har fått ett batteri med ganska bra batteritid. Det mest negativa med denna modell är den ibland långsamma fingeravtrycksläsaren.

Samsung Galaxy A80

Bäst kamera bland dessa modeller får du med A80 som har en unik trippelkamera som går att vrida åt båda hållen. Även denna modell kan precis som A50 då och då upplevas som långsam i fingeravtrycksläsaren.

Vanliga frågor och svar om företagsmobiler med abonnemang

Vilket är det bästa abonnemanget för företag?

På Surf.nu jämför vi de mest prisvärda abonnemangen för privat- och företagskunder. Här hittar du jämförelsen av företagsabonnemang här.

Vilken företagsmobil är bäst?

Det är en fråga om tycke och smak, precis som när du skaffar en mobil för privatbruk. Oavsett om det är en Android- eller Apple-mobil får du tillgång till samma företagstjänster, beroende på vilken operatör du väljer.

Vilka operatörer har mobiler för företag?

De stora operatörerna som erbjuder företagstjänster har även ett bra utbud med telefoner. Det kan dock vara värt att skaffa abonnemanget hos någon av de billigare operatörerna och sedan köpa mobilen på annat håll. Telness har exempelvis mycket prisvärda företagsabonnemang, men säljer inte mobiler.

Hur bokför jag utgifter som företagsmobilen för med sig?

Alla utgifter du har som innefattar företagets mobiltelefoni bokför du i kontogrupp 12, 14 eller 54. Gäller omvänd skattskyldighet gäller i stället kontogrupp 44.

Vilken operatör har bäst täckning för företag?

Täckningen är viktig – du vill inte förlora viktiga kunder på grund av samtal som avbryts eller knackigt ljud. Här hittar du täckningskartor för alla operatörer.