halebop
 • Nöjda kunder
 • Täckning i Telias nät
 • Välfylld webbshop
comviq
 • Webbshop med stort utbud
 • Rabatt till studenter, barn och seniorer
 • Familjeabonnemang
Tre
 • Ultrasnabbt nät med 5G+
 • Upp till obegränsad surf
 • De senaste modellerna i webbshollen
Vimla
 • Billiga abonnemang
 • Rabatt till student, barn och senior
 • Webbshop med second hand-mobiler
Hallon
 • Billigaste operatören
 • Rabatt till student, barn och senior
 • Webbshop med mobiler

Samsung, iPhone och Sony med abonnemang

Är du istället ute efter en specifik modell så klicka dig vidare här. Då kan du hitta priset på alla flaggskeppsmodeller från Apple, Samsung och Sony.

Fördelar med att köpa mobilen tillsammans med abonnemanget

Ett smidigt sätt att skaffa en ny mobiltelefon på är genom att ta del av de erbjudanden som mobiloperatörerna har på mobiltelefon och abonnemang. Det innebär att du betalar för telefonen, genom delbetalning, och abonnemanget på samma faktura.

Det du egentligen gör när du gör ett sådant köp är att köpa telefonen på avbetalning, och avbetalningsperioden är abonnemangets bindningstid. Som standard erbjuder operatörerna 24 eller 36 månaders bindningstid och avbetalning när du vill köpa en telefon med ditt abonnemang. Efter bindningstiden så sänks månadsbetalningen eftersom du då har betalat av hela telefonen och endast betalar för abonnemanget, och du kan då säga upp abonnemanget.

Köp mobil med abonnemang

Operatörslåst mobiltelefon

Köper du en mobiltelefon genom en operatör så finns risken att mobilen är operatörslåst och därmed inte kan användas tillsammans med simkort från andra operatörer. Det är inte så vanligt längre men det förekommer, särskilt om telefonen är köpt för några år sedan.

Att låsa upp en operatörslåst mobiltelefon är möjligt, men i vissa fall kostar det en slant och kan bara göras efter en viss tid. Ta reda på operatörens policy innan du tecknar abonnemanget om du tror att du kan vilja använda att simkort från en annan operatör.

Hur fungerar bindningstid?

Bindningstid innebär att du är bunden till abonnemanget tills tidsperioden har löpt ut. Därför är det viktigt att du försäkrar dig om att abonnemanget som du tecknar har all funktionalitet du behöver, och då menas till exempel datamängd och täckning. Ta reda på vilken mobiloperatör som har bäst täckning i de områden som du oftast befinner dig i för att hitta bästa pris för bästa funktion.

Det är bra att jämföra de olika leverantörernas priser på abonnemang tillsammans med telefonen som du är intresserad av att köpa. Du betalar ett fast pris per månad för telefonen, men priset varierar beroende på bindningstid och operatör. En längre bindningstid och avbetalningstid ger i regel en lägre månadskostnad.

Täckning

I tabellen nedan ser du vilka operatörer som använder vilket mobilnät.

Vilket nät använder operatörerna?
Operatör
Mobilnät
Hallon Tre
Vimla Telenor
Chilimobil Tre
Fello Telia
Halebop Telia
Comviq Telenor och Tele2
Tre Tre

Fastpris abonnemang

Abonnemanget du beställer tillsammans med din mobiltelefon har vanligtvis ett fast pris varje månad. Med ett fast pris ingår en viss mängd surf och vanligtvis även fria samtal och sms varje månad. Jämför mellan operatörerna för att hitta ett abonnemang som passar dina vanor och din plånbok.

Kampanjer

Det kan även vara bra att se om det finns inbyteskampanjer. En sådan kampanj innebär att du lämnar in din telefon till operatören och får en rabatt som motsvarar andrahandsvärdet. Håll därför ett öga på märken du gillar och se om du kan utnyttja något liknande erbjudande, det finns ibland tusenlappar att spara på att vara observant. Och då kommer även din gamla telefon till nytta igen – antingen återvinns den eller så rustas den upp och säljs vidare.

Byt in din mobiltelefon

Om du är ute efter en billig telefon så kanske du redan har gett upp idéen om att du ska köpa den senaste mobiltelefonen från Samsung eller Apple. Om du vill pressa priset på din nya telefon erbjuder flera olika operatörer en liten slant för din gamla telefon.

Om du lämnar in din telefon till din operatör, till exempel Tre och Comviq erbjuder den här tjänsten, kan du få rabatt på din nya telefon om din gamla telefon är i ett bra skick. Mobilen du skickar in återvinns – aningen genom att den fixas till och säljs begagnad eller att delar av telefonen får nytt liv i nya telefoner.

Det här är både ett bra sätt att pressa priset på sin nya telefon, och värna om miljön.

Nya mobiltelefoner

Vill du ha en av de senaste modellerna på telefoner så är det troligt att du i slutänden kommer att ha betalat en bit över telefonens egentliga marknadspris om du väljer att avbetala enheten. När du gör en avbetalning på en mobil så sjunker inte månadskostnaden i takt med marknadsvärdet på mobilen. Därför är det smart att göra en snabb uträkning av vad totalpriset skulle bli och jämföra med telefonens marknadspris för att se om skillnaden är acceptabel.

Ibland kan totalpriset bli så mycket som det dubbla priset av marknadsvärdet, så se till att du kollar hur mycket du skulle ha betalat i slutändan.

Billiga nya mobiltelefoner

Om man är ute efter en sprillans ny mobiltelefon så säljer många av de större tillverkarna budget-modeller som är billigare än deras flaggskeppsmodeller. Exempel är Apples iPhone SE, Samsungs A-serie och Sonys L-modeller. Det är moderna mobiltelefoner med mycket av den senaste tekniken men något enklare och billigare än de allra dyraste modellerna från samma tillverkare.

mobilabonnemang billy

Budget-smartphones från kända märken

Billiga iPhone med abonnemang

Om du gillar iPhones men inte riktigt kan eller vill hosta upp månadskostnaden för de senaste modellerna i flaggskepsserien så ska du istället titta på iPhone SE. iPhone SE är Apples plånboksvänliga alternativ. Modellen har en kraftfull processor men inte alla de senaste funktionerna. Det är en modern telefon, men kostar lite mindre än flaggskeppsmodellerna.

Billiga Samsung med abonnemang

När det gäller en billigare Samsung så är utbudet stort av billiga mobiler – de har nämligen ett betydligt större utbud av modeller än till exempel Apple. Om Galaxy S känns lite väl dyr så kan du spana in de övriga modellerna som säljs, till exempel serien Samsung Galaxy A. Där finns flera olika prisvärda modeller som passar olika plånböcker och smakpaletter.

Billiga Sony Xperia med abonnemang

Sony erbjuder även en rad lite billigare smartphone-modeller som är lite mer överkomliga än Xperia PRO. Många operatörer har Xperia L-serien till ett riktigt bra pris. Xperia L-modellerna är Sonys budgetmodeller som ofta lanseras med märkets flaggskeppsmodeller. Lite äldre modeller från Sony i flaggskeppsserierna finns även att hitta för en överkomlig prislapp.

Äldre modeller ger lägre pris

Eftersom en äldre mobiltelefon kostar mindre så blir månadskostnaden lägre ju äldre telefonen är. De mindre operatörerna och de med generellt lägre priser för sina tjänster har ofta ett lite mer begränsat utbud av mobiltelefoner.

Hallon fokuserar till exempel mest på de allra populäraste modellerna. Eftersom många äldre modeller fortfarande är riktigt populära, särskilt om man är prismedveten, finns dessa ofta att fynda hos operatörer som Hallon. Som kompensation för ett litet utbud så har operatörer som Hallon istället en mycket låg abonnemangskostnad.

Är du ute efter senaste modellerna så kan du titta på Apple iPhone med abonnemang samt Samsung med abonnemang.

Enkla mobiltelefoner

Är du ute efter en enkel och riktigt billig telefon så kanske märket Doro är någonting för dig. Doro har specialiserat sig på användarvänlighet och tillgänglighet och har många modeller i den billigare prisklassen. Telefoner från Doro hittar du hos flera operatörer, till exempel Halebop och Tre.

Doro har flera olika modeller på mobiltelefoner – allt från moderna smartphone-modeller till enkla knapp-telefoner. Det alla modeller har gemensamt är att de är lätta att använda och förstå.

Billiga mobiler med abonnemang

Nedan hittar du operatörer som erbjuder riktigt bra priser på mobiltelefoner med abonnemang. De har alla ett stort utbud i sina webbutiker med både lite billigare och lite dyrare modeller. De har dessutom regelbundet kampanjer med extra bra priser.

Billiga mobiler med Hallon abonnemang

Hallon är en bra operatör som erbjuder abonnemang tillsammans med billiga mobiler. De har en handfull av de mest populära mobilerna i olika prisklasser.

 • Data: 4-100 GB
 • Samtal: Fria samtal, fria sms
 • Nät: Tres nät

Billiga mobiltelefoner med Vimla abonnemang

Hos Vimla finns ett utbud av second hand-mobiler som säljs i samarbete med Renewed. Telefonerna har ett riktigt gott skick och säljs till bra priser.

 • Data: 3-100 GB
 • Samtal: Fria samtal, fria sms
 • Nät: Telenor mobilnät


Billiga mobiltelefoner med Comviq abonnemang

Hos Comviq finns ett stort utbud av mobiltelefoner – både billiga och de allra senaste modellerna. Byt in din gamla telefon och få rabatt på din nya.

 • Data: 4-100 GB
 • Samtal: Fria samtal, fria sms
 • Nät: Telenor och Tele2 mobilnät


Billiga mobiler med Halebop abonnemang

Halebop säljer flera av de ovannämnda budget-modellerna, och du får alla till ett bra pris. Välj om du vill betala din mobil direkt eller delbetala den i upp till 36 månader.

 • Data: 3-100 GB
 • Samtal: Fria samtal, fria sms
 • Nät: Telias nät


Billiga mobiltelefoner med Tre abonnemang

Tre har alla de senaste modellerna i sitt sortiment, men även billigare alternativ. Du kan köpa dem med eller utan abonnemang. De har ett mycket snabbt mobilnät och bra täckning över hela Sverige. Få rabatt om du köper en mobil med ett abonnemang.

 • Data: 5 GB – obegränsad surf
 • Samtal: Fria samtal, fria sms
 • Nät: Tre mobilnät


Hoppas du fått informationen som du behöver och lyckas hitta rätt telefon och rätt abonnemang för en prisvärd peng.

Vanliga frågor och svar om billiga mobiler med abonnemang

Var hittar jag en billig mobil?

Många operatörer säljer mobiltelefoner, och så länge du inte har kvar bindingstid på ett tidigare mobilköp hos någon operatör är det en bra idé att skaffa ett nytt abonnemang och en mobil hos någon av de billigare operatörerna. På den här sidan hittar du en jämförelse av de billigaste operatörerna just nu. Många av dem säljer också mobiltelefoner.

Hos vilka operatörer kan jag köpa mobil + abonnemang billigt?

Hos Hallon kan du välja mellan ett litet utbud av mobiltelefoner, samtidigt som du tecknar ett av marknadens absolut billigaste abonnemang.

Är det säkert att köpa en begagnad telefon?

Ja, de operatörer som säljer renoverade telefoner ger dig i regel garanti på produkten. Då får du den ersatt om något skulle gå sönder. Du hittar bland annat second hand-mobiler hos Vimla.

Säljer alla mobiloperatörer mobiler?

Nej, det finns mobiloperatörer som bara säljer abonnemang. Då får du köp telefonen på annat håll om du ändå vill ha ett abonnemang från just den operatören. Fördelen med att göra så är att din mobil inte blir operatörslåst.

Ska jag välja Iphone eller Android?

Det är helt en fråga om tycke och smak. Den största mellan Iphone och andra mobiltillverkare är operativsystemet. Apples egna operativsystem är tätt integrerat med deras mobiler och surfplattor, vilket gör det till en fördel att köpa en Iphone om du redan har exempelvis en Macbook. I den här artikeln går vi på djupet i frågan om vad skillnaden är mellan Iphone och Android-telefoner.

Finns det några billiga mobiler du bör undvika?

Ja, det finns många billiga mobiler du bör undvika. Bäst är det att köpa en mobil från en välkänd tillverkare som Samsung, Apple eller Sony. Ett exempel på en tillverkare du bör undvika är Huawei, eftersom de numera har ett eget operativsystem utan appar för svenska marknaden.