Samsung, iPhone, Sony och Huawei med abonnemang

Är du istället ute efter en specifik modell så klicka vidare dig här. Då kan du hitta priset på alla flaggskeppsmodeller från Apple, Samsung, Sony och Huawei.

Fördelar med att köpa mobilen tillsammans med abonnemanget

Ett smidigt sätt att skaffa en ny mobiltelefon på genom att ta del av de erbjudanden som mobiloperatörerna har på mobiltelefon och abonnemang. Det innebär att du betalar för telefonen och abonnemanget på samma faktura. Det du egentligen gör när du gör ett sådant köp är att köpa telefonen på avbetalning, och avbetalningsperioden är abonnemangets bindningstid. Som standard erbjuder operatörerna 24 månader när du vill köpa en telefon med ditt abonnemang Efter bindningstiden så sänks månadsbetalningen eftersom du då har betalat av hela telefonen och endast betalar för abonnemanget, och du kan då säga upp abonnemanget.

Köp mobil med abonnemang

Köper du en mobiltelefon genom en operatör så finns risken att mobilen är operatörslåst och därmed inte kan användas tillsammans med simkort från andra operatörer. Det är inte så vanligt längre men det förekommer, särskilt om telefonen är köpt för några år sedan. Att låsa upp en operatörslåst mobiltelefon är möjligt, men i vissa fall kostar det en slant och kan bara göras efter en viss tid. Ta reda på operatörens policy innan du tecknar abonnemanget om du tror att du kan vilja använda att simkort från en annan operatör.

Bindningstid innebär att du är bunden till abonnemanget tills tidsperioden har löpt ut. Därför är det viktigt att du försäkrar dig om att abonnemanget som du tecknar har all funktionalitet du behöver, och då menas till exempel datamängd och täckning. Ta reda på vilken mobiloperatör som har bäst täckning i de områden som du oftast befinner dig i för att hitta bästa pris för bästa funktion. Comviq använder till exempel både Tele2, Telenor och Telias nät så de har riktigt god täckning i förhållande till sina priser.

Fastpris abonnemang

Det är också bra att jämföra de olika leverantörernas priser på abonnemang tillsammans med telefonen som du är intresserad av att köpa. Du betalar ett fast pris per månad för telefonen, men priset varierar beroende på bindningstid och operatör.

Det kan även vara bra att se om det finns inbyteskampanjer. En sådan kampanj innebär att du lämnar in din telefon till operatören och får en rabatt som motsvarar andrahandsvärdet. Håll därför ett öga på märken du gillar och se om du kan utnyttja något liknande erbjudande, det finns ibland tusenlappar att spara på att vara observant. Och då kommer även din gamla telefon till nytta igen – antingen återvinns den eller så rustas den upp och säljs vidare.

Begagnade mobiltelefoner

Om du är ute efter en billig telefon så kanske du redan har gett upp idéen om att du ska köpa den senaste mobiltelefonen från Samsung eller Apple. Varför inte se vad du kan göra för pangdeal på en begagnad telefon. Idag kan du köpa en begagnad mobil via Halebop, och den kommer med både garanti och 14 dagars ångerrätt. Halebops begagnade mobiltelefoner kan du såklart köpa tillsammans med ett abonnemang från Halebop, och du kan själv välja hur mycket du vill betala av på mobilen varje månad och hur mycket du vill betala direkt.

Halebop har en uppsjö av begagnade mobiltelefoner där du hittar flera olika märken och modeller. Dessutom kan du välja om du vill köpa en telefon i bra skick eller i toppskick. Om man är intresserad av en äldre modell som inte säljs av operatörerna längre så kan den finnas bland Halebops begagnade modeller. De har många modeller från Apple, Samsung och Huawei till riktigt bra priser. Att köpa en begagnad telefon är inte bara bra för plånboken, utan det är även vänligare mot miljön.

Nya mobiltelefoner

Vill du ha en av de senaste modellerna på telefoner så är det troligt att du i slutänden kommer att ha betalat en bit över telefonens egentliga marknadspris. När du gör en avbetalning på en mobil så sjunker inte marknadsvärdet på din avbetalning, även om telefonen skulle sjunka i pris. Därför är det smart att göra en snabb uträkning av vad totalpriset skulle bli och jämföra med telefonens marknadspris för att se om skillnaden är acceptabel.

Ibland kan totalpriset bli så mycket som det dubbla priset av marknadsvärdet, så se till att du kollar hur mycket du skulle ha betalat i slutändan.

Om man är ute efter en sprillans ny mobiltelefon så säljer många av de större tillverkarna budget-modeller som är billigare än deras flaggskeppsmodeller. Exempel är Apples iPhone SE, Samsungs A-serie och Huaweis Lite-modeller. Det är moderna mobiltelefoner med mycket av den senaste tekniken men något enklare och billigare än de allra dyraste modellerna från samma tillverkare.

Billiga iPhone med abonnemang

Om du gillar iPhones men inte riktigt kan eller vill hosta upp månadskostnaden för en iPhone 12 så finns iPhone 7 och iPhone SE hos många operatörer. Operativsystemet kan enkelt uppgraderas till det senaste vilket gör att även en iPhone 7, som har några år på nacken, känns modern. Andra uppdateringar kan även göras. I spannet mellan den billigaste modellen (iPhone 7) och den senaste (iPhone 11) så finns en del andra iPhones som säljs hos en del operatörer. iPhone SE är Apples budget-modell som nylanserade så sent som 2020.


Billiga Samsung med abonnemang

När det gäller en billigare Samsung så är utbudet stort av billiga mobiler – de har nämligen ett betydligt större utbud av modeller än till exempel Apple. Är du ute efter en extra prisvärd Samsung så kan du spana in de övriga modellerna som säljs, till exempel nya serien Samsung Galaxy A, där bland annat Samsung Galaxy A51 och Samsung Galaxy A21S står ut som mycket prisvärda mobiler.


Huawei

Ett mobilmärke som allt fler användare väljer är Huawei, och där hittar du modeller i flera olika prisklasser. En av de billigaste modellerna heter Huawei Y6s och finns att köpa hos bland annat Halebop. Den äldre modellen Huawei Y6 finns även hos bland annat Hallon. Skulle du vilja ha en mobil från Huaweis A-serie så kan du titta på en P30 Lite (släpptes 2019). Lite-modellen är den billigaste och enklaste av sin serie bestående av tre olika modeller.

Sony Xperia

Sony erbjuder även en rad lite billigare smartphone-modeller. Många operatörer har Xperia L3 till ett riktigt bra pris. Xperia L3 är en budget-modell som lanserades 2019 tillsammans med Xperia 10, Xperia 10 Plus och Xperia 1. Xperia 10 är även ett riktigt bra alternativ för den som är ute efter en prisvärd telefon, så är även dess uppföljare från 2020 Xperia 10 II. Båda modeller finns hos flera olika operatörer.[/one_half_last]

Billiga mobiler med abonnemang

Här nedan hittar du en mängd fina erbjudande på mobiler till bra priser tillsammans med abonnemang. De mobiltelefoner som du hittar nedan är det med jämna mellanrum kampanjer på. Du kan självklart skaffa enbart abonnemang eller mobil separat via alla de operatörer vi samarbetar med, men du får oftast riktigt bra priser när du kombinerar en mobil med ett abonnemang.

Billiga mobiler med Halebop abonnemang

Halebop säljer flera av de ovannämnda budget-modellerna, och du får alla till ett bra pris. Halebop har under flera år varit kända för att vara ungdomarnas favorit bland operatörerna, och det är inte svårt att förstå. De har billiga priser och många mobiler att välja mellan. Galaxy A21S  är ett bra val och med detta abonnemang får du mycket för pengarna.

Halebop har även en mängd begagnade modeller till riktigt bra priser. Hos Halebop kan man till exempel hitta riktigt billiga iPhone-modeller som iPhone 6 eller iPhone 6s.

 • Mobilabonnemang: Halebop har flera olika alternativ
 • Data: 2-60 GB
 • Samtal: Fria samtal, fria sms
 • Nät: Telias nät


halebop

 • Bra pris
 • Fria samtal
 • Bra täckning

Läs mer & Beställ

Billiga mobiler med Hallon abonnemang

Hallon är en bra operatör som erbjuder abonnemang tillsammans med billiga mobiler. De erbjuder även vanliga abonnemang, kontantkort samt mobilt bredband och du kan välja mellan 4 – 100 GB surfmängd. De har flera av de nyaste mobilerna att välja mellan, men även en del billigare alternativ. De har bland annat iPhone SE, iPhone 7 och Huawei Y6.

 • Mobilabonnemang: Hallon Mobilabonnemang 4, 8, 25, 50 och 100 GB
 • Data: 4-100 GB
 • Samtal: Fria samtal, fria sms
 • Nät: Tres nät


Hallon

 • Bra med surf
 • Fria samtal
 • Bra täckning

Läs mer & Beställ

Billiga mobiltelefoner med Tre abonnemang

Tre har alla de senaste modellerna i sitt sortiment, men även billigare alternativ. Du kan köpa dem med eller utan abonnemang. De har ett mycket snabbt mobilnät och bra täckning över hela Sverige. Du kan skaffa abonnemang, kontantkort, mobilt bredband, mobiltelefoner och surfplattor hos Tre. Hos Tre kan du hitta bland annat Samsung, iPhone, Sony och Huawei till ett riktigt bra pris! De har bland annat iPhone 7, iPhone SE, Sony Xperia L4, Huawei Y6 och Galaxy A41.

 • Mobilabonnemang: Tre har flera olika alternativ på abonnemang
 • Data: 5 GB – obegränsad surf
 • Samtal: Fria samtal, fria sms
 • Nät: Tre mobilnät


Tre

 • Bra pris
 • Snabbt mobilnät
 • Bra täckning

Läs mer & Beställ

Billiga mobiltelefoner med Telenor abonnemang

Telenor har ofta kampanjer på det senaste inom mobiltelefoni, men du kan även hitta äldre mobiler till ett betydligt lägre pris. I vanliga fall har Telenor ingen bindningstid på sina abonnemang, men när du skaffar en mobiltelefon till ditt abonnemang så är det med 24 månaders bindningstid. Telenor har ett bra nät och är en stabil och trygg tjänst, dock inte billigast på marknaden. Telenor har prisvärda modeller från Apple, Samsung, Huawei, Sony och OnePlus.

 • Mobilabonnemang: Tre har flera olika alternativ på abonnemang
 • Data: 4 GB – obegränsad surf
 • Samtal: Fria samtal, fria sms
 • Nät: Telenors mobilnät


telenor

 • Ingen bindningstid
 • Gratis surf i 41 länder
 • Hela familjen kan ha obegränsad surf

Äldre modell ger lägre pris

Eftersom en äldre mobiltelefon kostar mindre så blir månadskostnaden lägre ju äldre telefonen är. De mindre operatörerna och de med generellt lägre priser för sina tjänster (Hallon, Comviq och Universal Telecom har ett snävare utbud av mobiltelefoner eftersom de fokuserar på nyutkomna och populära modeller. De större och äldre operatörerna (Tre, Telenor och Tele2) tillhandahåller ett större utbud av mobilmärken och modeller. De operatörer med snävare utbud tillhandahåller oftast bara Samsung, Apple och Huaweis populäraste modeller, som till exempel Hallon. Eftersom äldre modeller från dessa leverantörer fortfarande är populära kan man hitta riktiga fynd hos operatörer som Hallon. Som kompensation för ett litet utbud så har operatörer som Hallon istället en mycket låg abonnemangskostnad.

Är du ute efter senaste modellerna så kan du titta på Apple Iphone 12 med mobilabonnemang samt Samsung Galaxy S20 och mobilabonnemang där du hittar priser för abonnemang och mobil.

Enkla mobiltelefoner

Är du ute efter en enkel och riktigt billig telefon så kanske märket Doro är någonting för dig. Doro har specialiserat sig på användarvänlighet och tillgänglighet och har många modeller i den billigare prisklassen. Telefoner från Doro hittar du hos de större operatörerna Telia, Tele2, Telenor och Tre, samt lågprisoperatören Halebop. Doro har flera olika modeller på mobiltelefoner – allt från moderna smartphone-modeller till enkla knapp-telefoner. Det alla modeller har gemensamt är att de är lätta att använda och förstå.

Hoppas du fått informationen som du behöver och lyckas hitta rätt telefon och rätt abonnemang för en prisvärd peng.

Vanliga frågor och svar om billiga mobiler med abonnemang

Var hittar jag en billig mobil?

Många operatörer säljer mobiltelefoner, och så länge du inte har kvar bindingstid på ett tidigare mobilköp hos någon operatör är det en bra idé att skaffa ett nytt abonnemang och en mobil hos någon av de billigare operatörerna. På den här sidan hittar du en jämförelse av de billigaste operatörerna just nu. Många av dem säljer också mobiltelefoner.

Hos vilka operatörer kan jag köpa mobil + abonnemang billigt?

Hos Hallon kan du välja mellan ett litet utbud av mobiltelefoner, samtidigt som du tecknar ett av marknadens absolut billigaste abonnemang.

Är det säkert att köpa en begagnad telefon?

Ja, de operatörer som säljer renoverade telefoner ger dig i regel garanti på produkten. Då får du den ersatt om något skulle gå sönder.

Säljer alla mobiloperatörer mobiler?

Nej, det finns mobiloperatörer som bara säljer abonnemang. Då får du köp telefonen på annat håll om du ändå vill ha ett abonnemang från just den operatören. Fördelen med att göra så är att din mobil inte blir operatörslåst.

Ska jag välja Iphone eller Android?

Det är helt en fråga om tycke och smak. Den största mellan Iphone och andra mobiltillverkare är operativsystemet. Apples egna operativsystem är tätt integrerat med deras mobiler och surfplattor, vilket gör det till en fördel att köpa en Iphone om du redan har exempelvis en Macbook. I den här artikeln går vi på djupet i frågan om vad skillnaden är mellan Iphone och Android-telefoner.